logo
23 HAZİRAN 2026

Abdullah Avcı hedeflerini anlattı

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kazanma alışkanlığı peşinde

18.10.2023 17:06:00
Anadolu Ajansı
Abdullah Avcı hedeflerini anlattı
Abdullah Avcı hedeflerini anlattı
Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kazanma alışkanlığını yakalamaya çalışacaklarını söyledi.

Bordo-mavili kulüp ile 2 yıllık sözleşme imzalayan teknik direktör Abdullah Avcı, yeni döneminde ilk kez Papara Park'ta düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Gazze'ye yapılan saldırılara yönelik sözlerle açıklamalarına başlayan Avcı, "İsrail-Filistin süreci dünyanın hassasiyetle yaşadığı bir süreç. Çocukların ve masumların öldürüldüğü savaşın kazananı olmaz. Bunu şiddetle kınıyoruz. Umarım dünya sağduyuyla buna yaklaşarak en kısa sürede çözüm olarak da dünyayı bizleri de rahatlatmış olur diye düşünüyorum. Dünden beri canım çok sıkkın. Basın toplantısı ile ilgili 'Acaba mı'' dedik. Buraya geldik. Bu hafta müsabakalar başlayacak. En azından karşılıklı bilgilendirme açısından iyi olacak diye düşündüm." ifadelerini kullandı.

Avcı, takımdan ayrılış sürecinde en çok eleştirildiği konular arasında yer alan, "Takımın ağırlıklı olarak yan pas oynadığı" yönündeki eleştirilere de şu yanıtı verdi:

"Yan pas, geri pas oynamaya devam edeceğiz (Gülerek). Güzel bir soru, teşekkür ederim. 2021-22 sezonu, şampiyon olduğumuz sezon 2022-2023 mart ayının 10'una kadar ayrıldığım sezon dahil Trabzonspor dikine oynanan pasta, rakip ceza sahasında üçüncü bölgede Türkiye'nin birinci sırasında. Bayern Münih, City, Barcelona, PSG, Napoli, yan pasta da birinci, dikine pasta da birinci bu takımlar. Dikine atabilmek için yan pas yapmak zorundasın. O boşluğu bulmak için bunu yapmalısın. Bir veri ile önünüze koyuyorum. Büyük takımlar, dominant takımlar topa sahip olarak oyun oynar. Bunu daha hızlandırmak, kaybettiği yerde almak, topa daha çok sahip olmak, daha genişte oynamak gibi yeni yeni içinde formasyonlar var. Oyuncular bunu belirleyecek, bunu daha hızlı, şiddetli yapmaya çalışacağız."


- "Takımın yüzde 55'ini tanıyorum"

Abdullah Avcı, takımdan ayrı kaldığı dönemde maçları takip ettiğini belirterek, "Trabzonspor'un maçlarını tabii ki takip ettim. Giden Nenad hocaya teşekkür ediyorum. Muhakkak bazı olumlu veriler de bırakmıştır. Tespitlerimiz var. Trabzonspor'un nasıl oynamasıyla ilgili tespitlerimiz var. Yüzde 55'i beraber çalıştığım, yüzde 45'i tanımadığım, antrenmanlarda tanımaya çalıştığım oyuncular. Onlarla da daha fazla zaman geçirerek tanıyoruz ve iletişim kuruyoruz." şeklinde konuştu.

Tekrar yarışın içerisinde olmayı hedefleyeceklerini vurgulayan Avcı, "Biz burada sizlerle ve taraftarlarla çok güzel duygular yaşadık. Denize açıldığımız süreci asla unutmuyorum. Bunu tekrar devreye sokacağız, planlamayla adım adım pragmatik bir şekilde devreye sokacağız. Başarı bir sonuç değil, başarı bir süreçten geçiyor. Biz bunu adım adım yapmaya devam edeceğiz. Bizim duygularımız çok yoğun oluyor, bunları dengeleyeceğiz. Sahada biraz agresif, hızlı oynayan dengeli bir takım oluşturmaya çalışacağız." dedi.


- "Üzerimde bir baskı yok"

Avcı, taraftarların desteğine her zaman ihtiyaç duyacaklarını ifade ederek, "Burada 2 sene 4 ay rekorlar da kırdık, kupalar aldık. Tarihinde de var, sadece benim döneminde de alınmadı. Bu şehir, bu coğrafya öyle. Bende bir baskı yok. Gerçekleştirdiklerimiz var çünkü. Pazartesi akşamından itibaren taraftarlarımız desteklerine devam etsin. O zaman da söyledik, beraber hücum yaptık, beraber savunma yaptık. Trabzonspor kazanınca herkes mutlu oluyor. Bunu biliyorum ve farkındayım. Bir baskı yok, planlamayı da aynı şekilde yapacağız. Trabzonspor'un da benim hedefim de hiçbir zaman bitmeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

Ligdeki yarışın kalitesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Avcı, şunları söyledi:

"Tabii ki bazı takımlar, yüksek maliyetli oyuncularla iyi kadrolar kurdu. Ama yine de bazı takımların kırılmaları olacaktır. Biz maç kazanma alışkanlığını yakalayacağız ve bu bizi nerelere taşıyacak bakacağız. 2020-2021 sezonunda 17. sıradan 4. olduk. Bu sene de aynısını yapmaya çalışacağız. Yani kazanma alışkanlığı yakalamaya çalışacağız. Bunu biz kazanalım, Avrupa kupalarına gidelim ve Türkiye Kupası var önümüzde, çok önemli bir hedef. Biz bunları yaparken gelecek sezonun planlamasını da yapacağız. Bugünden itibaren buna başladık."

Ayrılış sürecinde yaptığı açıklamalarda, takım içerisinde köstebek imasında bulunduğuyla ilgili soruyu Avcı, "Herkes Trabzonspor'a hizmet etmek için var. Bu hizmet en iyi şekilde kurumlarla yapılır. Bu tür konular yönetimin alacağı kararlardır, ben sadece düşüncelerimi ve duygularımı aktarırım. Geldim, kulübün içerisine girdiğimde ayrılmamış hissettim. Milli takım arasına gitmiş gibi hissettim. Köstebek kelimesini kullanmayalım. Çok ağır bir cümle. Ben öyle bir cümle kullanmadım. Kuruma hizmet hepimizin yapması gereken bir şey. Marka bizim için çok önemlidir." yanıtını verdi.

Avcı, ayrılış sürecinde kullandığı, "Takımda değiştiremediğim hastalıklı bir yapı var." ifadelerine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Hastalıklı durum oyunsal-taktiksel anlamda söylenilen bir sözdü. Birçok şeyi deniyorum, oyun olarak, oyuncu olarak deniyorum. Formasyonlar deniyorum. Bazen karşılığını alıyorduk. Bazen ciddi bir rakibi yenip ertesi hafta kötü sonuç alıyorduk. Oyun olarak da oyuncu olarak da sorguladığımız çok şey var. Belki fazla öz güven sıkıntı oldu. Alınan oyuncular kötü oyuncular değildi. Hepsi milli oyunculardı. Ama organizasyon oturmamıştı. Mevki olarak orta saha oyuncularını kenar oyuncusu olarak kullanmak zorunda kalmıştık. Buna zaman zaman cevap alıp vermiştik. Şu an oyuncularla ilgili bir oyun planı üzerine çalışıyoruz. Onlara uygun bir oyun planı yapıyoruz."


- "Pepe, bize maç kazandıracak bir oyuncu"

Avcı, Pepe'nin Alanyaspor maçında oynayıp oynayamayacağının henüz netleşmediğini de belirterek, "Pepe bildiğimiz bir oyuncuydu. Sezon başı kamp yapmadı, 15 gün bireysel çalışmıştı. Ardından takıma katılınca bir sakatlık yaşadı. Dünden beri adım adım takımla girmeye başladı. Özel bir oyuncu. Bize maçlar da kazandıracak, sakatlanmadan en iyi şekilde hazırlayacağız. Pazar günü bu oyuncuyla ilgili sağlık kuruluyla konuşup bir karar vereceğiz, oynayıp oynayamayacağına." diye konuştu.

Onuachu ve Mendy'nin kaliteli isimler olduğunu da belirten Avcı, "Onuachu ve Mendy takım kalitesini yukarı çeken iyi oyuncular. Onların enerjileri ve insan kaliteleri çok yüksek. Bunlarla beraber tanıdıklarımızla birlikte hem oyuncularımıza tekrar felsefimizi sunumlarımızı yapıp, pazar günü daha eksiksiz sağlıklı şekilde maça çıkmak istiyoruz." dedi.


- "Oyuncu ile mukavele yapmam"

Transfer süreçlerine direkt dahil olmadığının altını çizen Avcı, "Öyle bir algı yaratılıyor ki sanki mukaveleleri ben yapmışım gibi. Detaylardan bile haberim yok. Ben oyuncu tespiti yaparım, oyuncuyla mukavele yapmam. Hamsik ve Visca ile konuştum. Oyuncuyu ikna etmek, oyunu anlatmak, iletişimi kurmak, kulübün büyüklüğünü ve hedeflerini anlatırım. Diğer tarafı benim işim değil. Ben mukavele yapamam. Ben oyuncu için fikrimi söylerim. Kulüp uygun olursa alır." ifadelerini kullandı.

Avcı, Nwakaeme'nin takımdan ayrılmasını istemediğini dile getirerek, "Nwakaeme'nin burada kalmasını istedik, o da burada kalmak istedi. Ama rakamsal konularda sıkıntılar oldu. Milli takımla adım geçince tercüman Ercan'ı arayarak, 'Türkiye'de oynadım, beni alabilir.' dedi. Gelince de çok güzel bir paylaşım yaptı. Onunla ilişkimiz çok iyi." diye konuştu.

Milli takımda sakatlanan Bakasetas ile ilgili olarak da konuşan Avcı, "Bakasetas ile henüz görüşmedim. Egemen hoca kendisiyle görüştü. Pazartesi sabah gelecek, kendi doktoru görecek, ondan sonra tedavisi devam edecek. Sakatlığıyla ilgili 4 haftalık süreç konuşuluyor ama o hırslıdır bakacağız." dedi.

Adana Demirspor'daki performansıyla dikkati çeken Yusuf Sarı'nın takımdan ayrılış sürecini de değerlendiren Avcı, "Yusuf ilk geldiğinde bir yıllık sözleşmesi vardı. Sözleşmesini uzatmak istedik ama olmadı. Onu ilk milli takıma ben gönderdim. Şampiyon olduğumuz sene 'oynamak istiyorum' dedi, Rizespor'a gitti. Adana Demirspor ona uygun. Yusuf'u burada güzel anılarla anıyoruz. Gelişim de kaydetti." diye konuştu.


- "Kimse Trabzonspor'dan büyük değildir"

Avcı, öncelikli hedeflerinin kısa süre içerisinde seri maçlar kazanmak olduğunu da vurgulayarak, şunları söyledi:

"Ben oyuncu tespitini yaparım ama bütçesini, rakamını bilmem. Şampiyon olduğumuz sezon 20 milyon avroluk satış yaptık. Ahmetcan'ı ve Cournelius'u da sattık. Onun dışındaki mukavelelerin nasıl yapıldığını ben bilemem. O dönem gelen oyuncuların çoğu milli takım oyuncuları. Bazen bir şehri değiştirirsin, oynayamaz. Öyle bir algı yaratılıyor ki sanki ben yapmışım. Bazı oyuncularla ilgili bu paralar olmaz seviyesine kadar girmişimdir. Kimse Trabzonspor'dan büyük değildir. Büyük olan, marka olan Trabzonspor'dur. Herkesin ona saygı duyması gerekiyor. Hastalıklı yapıyla ilgili teknik bir durumu ifade ettim. Bununla ilgili teknik bir konu var. Bunu değiştirmek için elimizden geleni yapacağız. Hastalıklı yapıyı değiştirmek için buradayım. Şu an itibarıyla öncelikle hedefimiz hızla maç kazanmak, kazanma alışkanlığını yakalamak."

Altyapıdan çok sayıda oyuncu çıkartmak istediğini belirten Avcı, "Altyapı ve Trabzonspor ile ilgili düşüncelerim belli. Orada eğitim amaçlı yurt dışından ekip getirdik. Ama Trabzonspor yarışırken de aşağıdan yukarı oyuncu geldiği zaman adaptasyonu sağlamamız gerekiyor. Trabzonspor altyapısından ne kadar oyuncu çıkarabilir ve oynatabilirsem bu benim CV'ime katkı sağlar." dedi.

Abdullah Avcı, Mendy ve Onuachu'nun transferlerinin kendi bilgisi dahilinde olup olmadığıyla ilgili de "Mendy ve Onuachu ile ilgili benim transfer süreciyle ilgili bilgim yok. Son derece sağlıklı bir görüntü var bu transferlerde. Berat benim bildiğim bir oyuncu. Onun burada olması beni mutlu ediyor." değerlendirmesinde bulundu. AA

Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı

Trabzonspor, Onana'nın tekrar Bordo-Mavili formayı giymesi için uğraşıyor. Ancak beklenen sonuç alınamazsa, gidilecek adreslerden biri Stefan Ortega... Beşiktaş açısından da Alman kalecinin durumu benzerlik gösteriyor

23.06.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı
Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı
Manchester City, geride bıraktığımız sezonun devre arasında Stefan Ortega'yı 580 bin euro karşılığında Nottingham Forest Kulübü'ne satmıştı. Alman eldiven, yarım sezonluk kontrat yaptı. Yani 30 Haziran sonrasında bedelsiz olarak istediği yere gidebilecek...

İBRE ONA ÇEVRİLECEK

Trabzonspor, geçen sezon Manchester United'dan kiraladığı Andre Onana'nın kalması için şartları zorluyor. Fakat Kamerunlu eldivende sorun çıkması halinde ibrenin Stefan Ortega'ya çevrileceği öğrenildi. 33 yaşındaki kaleci konusunda Beşiktaş'ın da benzer planları var...

SIKINTI YAŞANIRSA

Kartal'ın önceliği Stefan Ortega değil... Ancak alternatiflerde sıkıntı yaşanırsa onlar da Alman eldivene yoğunlaşacak. 1.85 boyundaki file bekçisinin çok sayıda talibi bulunuyor. Tecrübeli oyuncu, bütün seçeneklerini görmek istiyor. Bu sebeple kariyeriyle ilgili kısa sürede karar vermeyecek.

Ürdün veda etti


 
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'nun ikinci haftasında oynanan maçta Cezayir, Ürdün'ü 2-1 yendi. Bu sonucun ardından Cezayir grupta puanını 3'e yükseltirken, Ürdün ikinci karşılaşmasında da sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve turnuvaya veda etti. 

23.06.2026 11:05:00
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Ürdün veda etti
Ürdün veda etti

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'nun ikinci haftasında oynanan maçta Cezayir, Ürdün'ü 2-1 yendi. Bu sonucun ardından Cezayir grupta puanını 3'e yükseltirken, Ürdün ikinci karşılaşmasında da sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve turnuvaya veda etti. Ürdün ve Cezayir taraftarları maçı statta birlikte izledi.

Maçın ilk golünü Ürdün'den 36. dakikada El Reşdan (kaydetti. Cezayir'in golleri 69. dakikada Binboali ve 82. dakikada Guiri'den geldi.

Ürdün son maçında Arjantin ile oynayacak. Cezayir ise Avusturya ile... Cezayir ilk maçında Arjantin'e 3-0, Ürdün de Avusturya'ya 3-1 yenilmişti.

Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu ikinci maçında Arjantin, Avusturya'yı Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi

22.06.2026 22:21:00
Haber Merkezi
Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!
Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu ikinci maçında Arjantin, Avusturya'yı Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi.

ABD'nin Arlington kentindeki Dallas Stadyumu'nda oynanan mücadelede 39 yaşındaki efsane oyuncu Lionel Messi, attığı gollerle tarihe geçti ve Miroslav Klose'yi geride bırakarak Dünya Kupası tarihinin en golcü futbolcusu unvanını tek başına ele geçirdi.

Maçın önemli anları



Karşılaşmanın henüz 9. dakikasında Arjantin penaltı kazandı, ancak Lionel Messi beyaz noktada kaleciyi geçemedi.

Kaçırdığı penaltıya rağmen oyundan düşmeyen Messi, 38. dakikada şık bir golle Tangocuları 1-0 öne geçirdi.

Maçın skorunu belirleyen gol yine 90+5. dakikada sahneye çıkan Lionel Messi'den geldi.

Turnuvadaki gol sayısını 17'ye çıkaran Messi, turnuva tarihinin en golcü ismi oldu.

Puan Durumu ve Gelecek Maçlar



Bu sonuçla birlikte grupta 2'de 2 yapan son şampiyon Arjantin puanını 6'ya yükseltip gruptan çıkmayı başardı. İkinci maçında ilk yenilgisini alan Avusturya ise 3 puanda kaldı.

Grubu'nun son haftasında Arjantin, Ürdün ile formalite maçına çıkarken; Avusturya, üst tur şansını sürdürmek için Cezayir ile kritik bir karşılaşmaya çıkacak.

Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı

Türkiye'de 2026-2027 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi bugün başladı.

22.06.2026 15:03:00
İhlas Haber Ajansı
Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
Türkiye'de 2026-2027 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi bugün başladı.

Futbolda yaz transfer dönemi başladı. Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) yer alan açıklamaya göre, 1. transfer ve tescil dönemi; 22 Haziran 2026 tarihinde başlayıp, 4 Eylül 2026 tarihinde sona erecek.

İkinci transfer ve tescil dönemi ise 1 Ocak 2027 tarihinde başlayıp 5 Şubat 2027 tarihinde son bulacak.

İran yeşil sahada da ayakta

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu ikinci maçında İran, güçlü rakibi Belçika ile Los Angeles'taki SoFi Stadyumu'nda 0-0 berabere kalarak tarihi bir puana imza attı

22.06.2026 09:40:00
Haber Merkezi
İran yeşil sahada da ayakta
İran yeşil sahada da ayakta
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu ikinci maçında İran, güçlü rakibi Belçika ile Los Angeles'taki SoFi Stadyumu'nda 0-0 berabere kalarak tarihi bir puana imza attı.

Bu sonuçla gruptaki ikinci beraberliğini alan "Team Melli" (Milli Takım), son maçlar öncesinde gruptan çıkma umutlarını korudu.

ABD hükümetinin uyguladığı seyahat kısıtlamaları ve tesis önündeki protestolar nedeniyle hazırlık dönemini oldukça gergin geçiren İran, sahada gösterdiği dirençle tüm dünyaya büyük bir sürpriz yaptı.

Kalede Bir Duvar: Alireza Beiranvand

Maçın tartışmasız kahramanı İran kalecisi Alireza Beiranvand oldu. Belçika'nın Kevin De Bruyne ve Romelu Lukaku gibi yıldızlarıyla geliştirdiği ataklarda tam 7 kurtarışa imza atan deneyimli eldiven, kalesini gole kapattı.

Maçın 25. dakikasında İran, harika bir serbest vuruş organizasyonuyla Mehdi Taremi'nin ayağından golü buldu. Ancak VAR incelemesi sonrasında gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Kırmızı Kart: 66. dakikada Belçika savunma oyuncusu Nathan Ngoy büyük bir hata yaptı. Araya giren Taremi'yi düşüren Ngoy, doğrudan kırmızı kart görerek Belçika'yı 10 kişi bıraktı.

İran'ın dünyaca ünlü yıldızı Alireza Jahanbakhsh, ikinci yarıda oyuna dahil olarak milli takım formasıyla 100. maçına çıktı ve dalya dedi.

"Belçika Şanslıydı"

Maçın ardından açıklamalarda bulunan İran Teknik Direktörü Ardeshir Ghalenoei, oyuncularıyla gurur duyduğunu belirtti.

Ghalenoei, "Çok iyi oynadık ve maçı kazanabilirdik. Belçika 10 kişi kaldıktan sonra kaybetmediği için şanslıydı. Artık bu maç bitti, tamamen Mısır maçına odaklandık" diyerek iddialarını ortaya koydu.

Dünya Kupası G Grubu'ndaki son maçlarda İran, 26 Haziran'da Seattle'da lider Mısır ile karşı karşıya gelecek. Kazanan takım doğrudan adını bir üst tura yazdıracak.

Siyasi provokasyonlar İran Milli Takımı'nı yıkamadı

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu’nda mücadele eden İran Milli Futbol Takımı, turnuva için geldiği Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) rejim muhalifi grupların kitlesel protestolarıyla karşı karşıya kaldı

21.06.2026 11:03:00
Haber Merkezi
Siyasi provokasyonlar İran Milli Takımı'nı yıkamadı
Siyasi provokasyonlar İran Milli Takımı'nı yıkamadı
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu'nda mücadele eden İran Milli Futbol Takımı, turnuva için geldiği Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) rejim muhalifi grupların kitlesel protestolarıyla karşı karşıya kaldı.

Protestoların merkezinde, dünyadaki en büyük İranlı göçmen nüfusuna ev sahipliği yapan Los Angeles'taki İran diasporası ve Pehlevi (Şahlık) rejimi destekçileri yer alıyor.

Los Angeles'ta kamp yapan ve antrenmanlarını sürdüren takım, hem saha dışında hem de stadyum tribünlerinde yoğun siyasi baskı altında mücadele ediyor.

Antrenman Sahası ve Otel Önünde Gerginlik



G Grubu'ndaki ikinci maçında Belçika ile karşılaşacak olan İran kafilesi, son antrenmanını gerçekleştirdiği Carson Sports Park tesislerinin girişinde protesto edildi. Takımın antrenman programını öğrenerek tesis önünde toplanan göstericiler, rejim karşıtı sloganlar attı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında tesisi gizli bir kapıdan terk etmek zorunda kalan milli takım kafilesi, konaklayacağı otele geçti. Ancak protestocular eylemlerini takım otelinin önüne taşıyarak gece boyunca protestolarını sürdürdü. Takım, gruptaki ilk maç olan Yeni Zelanda mücadelesi (2-2) öncesinde de benzer otel protestolarına maruz kalmıştı.

Hollanda: 5 - İsveç: 1

FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu 2. hafta maçında Hollanda, İsveç'i 5-1 mağlup ederek puanını 4'e yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu.

21.06.2026 10:29:00
İhlas Haber Ajansı
Hollanda: 5 - İsveç: 1
Hollanda: 5 - İsveç: 1
FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu 2. hafta maçında Hollanda, İsveç'i 5-1 mağlup ederek puanını 4'e yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu.

FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu'nun 2. haftasında Hollanda ile İsveç, NRG Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. İngiliz hakem Michael Oliver'ın yönetti maçın 6. dakikasında Brobbey'in golüyle Hollanda 1-0 öne geçti. 17. dakikada yine Brobbey'in fileleri havalandırmasıyla Hollanda farkı 2'ye çıkardı ve ilk yarı Portakalların 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.



İkinci yarıya da hızlı başlayan Hollanda, 47. dakikada Gakpo'nun golüyle skoru 3-0'a getirdi. 54. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Gakpo Portakalları 4-0 öne geçirdi. İsveç'in tek sayısını 59. dakikada Elanga kaydederken, 89. dakikada Summerville'nin golüyle Hollanda mücadeleyi 5-1 kazandı. Bu sonuçla puanını 4'e yükselten Ronald Koeman'ın öğrencileri liderliğe yükseldi.

Grubun son haftasında Hollanda ile Tunus karşılaşacak. İsveç de Japonya ile kozlarını paylaşacak.

Tunus, Japonya’ya direnemedi: 4-0

Japonya, bu sonuçla puanını 4'e yükselterek grupta ikinci sıraya yerleşti.

21.06.2026 10:14:00
Haber Merkezi
Tunus, Japonya’ya direnemedi: 4-0
Tunus, Japonya’ya direnemedi: 4-0
Japonya, bu sonuçla puanını 4'e yükselterek grupta ikinci sıraya yerleşti.



Japonya, bu sonuçla puanını 4'e yükselterek grupta ikinci sıraya yerleşti. Puanı bulunmayan Tunus ise gruptan çıkma şansını kaybetti.

Almanya, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti

2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu 2. maçında Almanya, uzatmalarda bulduğu golle Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti

21.06.2026 10:12:00
Haber Merkezi
Almanya, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti
Almanya, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti
2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu 2. maçında Almanya, uzatmalarda bulduğu golle Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti.

Toronto Stadı'nda oynanan müsabakaya hızlı başlayan taraf Almanya olsa da 30. dakikada Fildişi Sahili, Kessie'nin golüyle 1-0 öne geçti.

Sol kanatta topla buluşan Diomande'nin ceza sahasına ortasında Diallo'nun vuruşu Brown'dan döndü. Seken topu önünde bulan Kessie'nin bekletmeden şutunda top filelere gitti: 0-1. İlk yarı Fildişi Sahili'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Almanya ikinci devrede oyuna beraberlik getirdi. 68. dakikada sağ kanattan atağa kalkan Amiri'nin penaltı noktasına gönderdiği ortaya Undav gelişine vurarak topu ağlara yolladı: 1-1.

Süper Lig'de Galatasaray forması giyen Fildişi Sahili oyuncusu Wilfried Singo, 82. dakikada sakatlanarak yerini Doue'ye bıraktı.

Mücadelenin uzatma anlarında oyunu rakip kaleye yıkan Almanya, aradığı golü 90+4. dakikada buldu. Nmecha'nın savunmanın arasından gönderdiği pasa hareketlenen Undav, dönerek vuruşuyla takımını öne geçirdi: 2-1.

Almanya karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak grupta puanını 6'ya çıkardı. Fildişi Sahili ise 3 puanda kaldı.

Montella maçtan sonra döktürdü!


 
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, "Türk halkının büyük beklentisi vardı, çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. 35 yıllık kariyerim boyunca 50 maçta bir denk gelecek karşılaşmalar iki kez üst üste denk geldi" dedi.

20.06.2026 12:58:00
AA
Montella maçtan sonra döktürdü!
Montella maçtan sonra döktürdü!

2026 FIFA Dünya Kupası'nda D Grubu'ndaki ikinci maçında Paraguay'a 1-0 mağlup olarak gruptan çıkma şansını kaybeden A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella, Türk halkının beklentilerini karşılayamadıkları için büyük hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Montella, San Francisco Bay Area Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Türk halkının büyük beklentisi vardı, çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum" dedi.

65 şut, sonuç sıfır!

"Objektif biçimde bakacak olursak oyuncularıma karşı hiçbir olumsuz düşünceye sahip değilim, bugün yeteneklerini daha fazla geliştirmiş oldular çünkü iki maçta da büyük performans gösterdiler, 65 şuta karşı ne yazık ki çok az şansla rakip takımlar sonuç elde etti" diyen Montella, şöyle konuştu: "Böyle iki aynı karşılaşmaya kariyerimde çok fazla rastlamadım. Santrfor girdi her şeyi değiştirecek demek olayı aza indirgemek olur. Türk halkının büyük beklentisi vardı, çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Türkiye Futbol Federasyonu her zaman bize destek oldu, hep yanımızda oldular. Büyük hayal kırıklığı içindeyim, futbolcular ellerinde ne varsa bunu göstermek için çaba sarf etti. Son 10 dakikada bir santrforu devreye sokup sokmamak mesele, bunu size bırakıyorum. Çok üzgünüz, çok büyük beklentiler vardı. Federasyonumuzun ne kadar çalışkan olduğunu biliyorum, hepsi adına daha fazla üzülüyorum. 35 yıllık kariyerim boyunca 50 maçta bir denk gelecek karşılaşmalar iki kez üst üste denk geldi. Kader bizden yana değildi, futbolcularım ellerinden gelen her şeyi yaptı, çok üzgünüz."

Forvet meselesi

Montella, aday kadroda yeterli forvet olmadığı yönünde bir soru üzerine, şunları kaydetti: "Tekrar geriye döneceğiz, aslında bu forvetle ilgili olarak iki maçtaki 65 şutu hatırlatmak isterim. Forvet konusunu açmanıza şaşırarak bakıyorum, son iki maçta toplam 65 şut var ama bir şekilde olmuyor, girmiyor. Bana biriniz bazı enstantanelerin futbolda neden yaşandığını açıklarsa öğrenmeye hazırım. Biz gidiyoruz olmuyor, rakip bir kere geliyor oluyor. Rakip ceza sahasına girdik, şutlar çektik, direkler üzerinden toplarımız geçti, kader yanınızda olmazsa... Oyuncularım tüm kalplerini ortaya koydu, futbol mantık değil, o yüzden bu kadar güzel bir spor. İnsanlar hayalini kurar, daha iyi oynayan takım her zaman kazanmaz. Pozisyon üretmesek o zaman bir problem olabilirdi, böyle iki maç üst üste yaşadığınızda biraz basit gibi kalıyor ama kader bizden yana değildi gibi oluyor. Başka bir şey düşündürmez. Bir tane atsak belki çok farklı olabilirdi. Maalesef böyle oldu. Avustralya maçına göre daha iyi mücadele ettik, isabetli şutlar olmadı. Birçok durum bizim için dezavantaj oluşturdu. İki maçta düzeltmemiz gereken bir şey varsa Avustralya müsabakasında defans arkasına daha fazla koşu yapabilirdik, bu karşılaşmada bunları da yaptığımızı gördüğümüzde daha ne yapabilirdik diye düşünüyoruz, olmayınca olmadı."

Turnuva süerkliliği şart

Milli takımın turnuvalarda düzenli olarak yer alması gerektiğinin altını çizen İtalyan teknik adam, "Birtakım şeyler üstüne çalışırsınız. Futbolcularda bir inancı perçinleştirmeye, standart olarak daha iyi oynamaya, oyuncuların sahada biraz daha rahat olmalarını sağlamaya çalışırsınız. Bizim bu saatten sonra yapmamız gereken tek bir şey var, turnuvalara sürekli katılıyor olmak. Sürekli katılamadığımız için bilinçaltında da olsa futbolcularımızı bir şeyler tutmuş olabilir. Geçmişte böyle sıkıntılarımız yoktu. Milli takımımızın turnuvalara sürekli gitmesi gerekiyor. Sonrasında daha iyi olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Birilerini suçlamanın kolay olduğunu dile getiren Montella, "Ben en iyisine inandım ve ona göre futbolcuları seçtim. Elimizden gelen her şeyi yapmasak anlarım. Beklentim grubu başarılı şekilde geçebilmekti. İki maçta da gördünüz. Olmayınca olmuyor. Bundan daha fazla ne diyeceğimi bilmiyorum. Bu sonucu öyle ya da böyle kabul etmek zorundayız. Dünya Kupası'na beklentilerle geldik. Büyük isteklerimiz vardı. Bunu da maçta gösterdik. 35 yıldır profesyonel futbol hayatındayım. 50 maçta böyle bir müsabaka olur, kaybedebilirsiniz. İki maç üst üste böyle kaybetmek kariyerim boyunca bana hiç olmadı ama sonucu kabul etmek zorundayız." şeklinde konuştu.

Ozan Kabak neden oynamadı?

Montella, Ozan Kabak'a şans vermediğinin hatırlatılması üzerine, "Ben her şeyi anlamaya odaklanırım. Oyuncuyken de öyleydim. Maçı kaybettiğinizde en iyi oyuncular kenardaki oyunculardır. Ozan'a çok saygı duyuyorum. Oynatabileceğim oyunculardan biriydi. Uzun bir sakatlık yaşadı, kuvvetli bir oyuncu. Oyuncuların tutarlılık göstermesi, iki stoperin birbirini tamamlıyor olması gerekiyor. Merih ve Abdülkerim iyi oynuyordu. Bazı seçimler yapıyorsunuz. Tabii ki yapı oluşturuyoruz. Bu yapı bize iyi sonuçlar getirdi. Takım, genç oyunculardan kurulu bir ekip. Zamanla gelişip, olgunlaşıyorlar. Bu kupa için durumun ne olduğunu biliyoruz. Sürekli genç oyuncuları süreçte tutarak geliştirip, sonraki şampiyonalarda bulunmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

"Türkiye'nin mücadeleci ruhunu göstermeye devam etmeliyiz." diyen Montella, şunları ifade etti: "Gurur dolu performanslar oluşturmamız gerekiyor. Ülkeyi temsil ediyorsunuz, oyunculara da bunu söylüyorum. Hepimiz üzüldük ama soyunma odasından çıkarken kafamız yukarıda çıkmalıyız. Biz bunları sahada daha kuvvetli bir araya getirmeliyiz. Bunu yapabilmek için ruhumuzu en iyi şekilde devam ettirmemiz lazım. Bu ders kendimizi geliştirmemiz için fırsat tanıyacak. Önce gururla kafamızı dik tutabilmek gerekiyor."
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.