Cep telefonları masum değil
Beyin ve Sinir Cerrahisi Op. Dr. Rıdvan, cep telefonlarıyla ilgili yapılan araştırmaların çelişkili sonuçları mevcut olsa da beyin tümörleri üzerinde bir nebze etkisinin olduğunu düşündüklerini söyledi





Op. Dr. Açıkalın, "Beyin tümörlerini; beynin kendi hücrelerinin kontrolsüz artışı veya başka organlardan sıçraması (metastaz) olarak genel anlamda ikiye ayırabiliriz. Beyin zarı, hipofiz bezi, beyin glial dokusu ve destek dokusu kaynaklı türleri kendi hücreleri kaynaklı olanlardır. Ayrıca çocukluk çağı kaynaklı bazı anormal doku tespit edilebilir. Her organdaki gibi iyi (bening) ve kötü (malign) huylu olanları mevcuttur. Başka organlardan beyine sıçrayanlar ise metastaz olarak adlandırılır ve bunlar kötü huylu tümörlerdir" dedi.
Tümörün bası etkisi başladığında, kafa içinde basınç artışına göre baş ağrısı görme bozukluğu meydana gelir. Motor saha denen alanlarda kol bacak güçsüzlükleri, duyusal, işitsel, epileptik ataklar, genel epileptik ataklar görülebilir. Hipofiiz bezi kaynaklı tümörlerde, tüm hormonal yan etkiler görülebilir. Kıllanma, göğüsten süt gelmesi, adet düzensizliği, anormal boy uzaması, el-ayaklarda ve burunda büyüme başlıca sayılabilecek yan etkilerdir" diye konuştu.
Burada dikkat edilecek husus; cep telefonlarının az kullanımı, kullanılmadığı zaman mümkün olan en uzak mesafede durması ve kullanılan telefonda SAR (bir nevi radyasyon yayılım değeri) değerinin yüksekliğidir. Yabancı araştırma şirketleri her yıl, en yüksek ve en düşük SAR değerlerine sahip telefonları açıklıyor. Telefonunuzun SAR, yani radyasyon yayılım değerini muhakkak öğrenin." İHA










































































