logo
17 HAZİRAN 2026

Milli aranın ardından heyecan başlıyor

Milli ara nedeniyle ara verilen lig maçları hafta sonu oynanacak karşılaşmalarla yeniden başlayacak

10.09.2021 10:00:00
Milli aranın ardından heyecan başlıyor
Milli aranın ardından heyecan başlıyor

Futbolda Süper Lig ve TFF 1. Lig'de 4. hafta, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 2. hafta maçları maçları oynanacak.

Süper Lig'de 4. hafta yarın oynanacak 4 maçla başlayacak. TFF 1. Lig'de ise haftanın ilk müsabakasında Bereket Sigorta Ümraniyespor, Royal Hastanesi Bandırmaspor'u ağırlayacak. İstanbul'da saat 16.30'da başlayacak mücadele Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı'nda oynanacak.

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre liglerde haftanın maç programı şöyle:

Süper Lig:

Yarın:

17.00 VavaCars Fatih Karagümrük-Adana Demirspor (Atatürk Olimpiyat)

17.00 İttifak Holding Konyaspor-Altay (MEDAŞ Konya Büyükşehir)

20.00 Yukatel Kayserispor-Kasımpaşa (Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)

20.00 Beşiktaş-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor (Vodafone Park)

12 Eylül Pazar:

17.00 Çaykur Rizespor-Atakaş Hatayspor (Çaykur Didi)

17.00 Fenerbahçe-Demir Grup Sivasspor (Ülker)

20.00 Göztepe-Medipol Başakşehir (Gürsel Aksel)

20.00 Trabzonspor-Galatasaray (Medical Park)

13 Eylül Pazartesi:

20.00 Gaziantep-Fraport TAV Antalyaspor (Kalyon)

20.00 Aytemiz Alanyaspor-GZT Giresunspor (Bahçeşehir Okulları)
 

TFF 1. Lig
 

Yarın:

16.30 Bereket Sigorta Ümraniyespor-Royal Hastanesi Bandırmaspor (Ümraniye Belediyesi Şehir)

17.00 Eyüpspor-Denizlispor (Eyüp)

20.00 Manisa-Büyükşehir Belediye Erzurumspor (Spor Toto Akhisar)

20.00 Adanaspor-Menemenspor (Yeni Adana)

12 Eylül Pazar:

17.00 Beypiliç Boluspor-Kocaelispor (Bolu Atatürk)

17.00 MKE Ankaragücü-Gençlerbirliği (Eryaman)

20.00 Altınordu-Bursaspor (Aziz Kocaoğlu)

20.00 Yılport Samsunspor-Ankara Keçiörengücü (Samsun Yeni 19 Mayıs)

13 Eylül Pazartesi:

20.00 Balıkesirspor-Tuzlaspor (Balıkesir Atatürk)

TFF 2. Lig

Beyaz Grup:

Yarın:

16.00 Ankara Demirspor-Kırklarelispor (TCDD Ankara Demirspor)

16.30 Pendikspor-Zonguldak Kömürspor (Pendik)

12 Eylül Pazar:

16.00 Kırşehir Belediyespor-Amed Sportif Faaliyetler (Kırşehir Ahi)

16.30 Nazilli Belediyespor-Pazarspor (Nazilli İlçe)

19.00 Eskişehirspor-Şanlıurfaspor (Eskişehir Yeni)

19.00 Tarsus İdmanyurdu-Anagold 24Erzincanspor (Tarsus İlçe)

19.00 Isparta 32Spor-Karatay Termal 1922 Konyaspor (Isparta Atatürk)

19.00 Akhisarspor-Bucaspor 1928 (Spor Toto Akhisar)

Kırmızı Grup:

Yarın:

16.00 Etimesgut Belediyespor-Kahramanmaraşspor (Sinan 15 Temmuz Milli Birlik)

16.30 İnegölspor-Hekimoğlu Trabzon (İnegöl İlçe)

12 Eylül Pazar:

15.30 Adıyaman 1954 Spor-Somaspor (Adıyaman Atatürk)

16.00 Niğde Anadolu FK-Ankaraspor (Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kampüs)

16.00 Turgutluspor-Bayburt Özel İdare Spor (Turgutlu 7 Eylül)

16.30 Serik Belediyespor-Sivas Belediyespor (Serik İsmail Oğan)

16.30 Ergene Velimeşespor-Çorum FK (Mustafa Kemal Atatürk)

19.00 Sakaryaspor-Sarıyer (Yeni Sakarya Atatürk)

19.00 Afjet Afyonspor-Silahtaroğlu Vanspor (Zafer)

19.00 Diyarbekirspor-Bodrumspor (Diyarbakır)

TFF 3. Lig

1. Grup:

Yarın:

16.30 Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor-Formul Erbaaspor (Bolluca)

12 Eylül Pazar:

15.30 Fatsa Belediyespor-Batman Petrolspor (19 Eylül)

15.30 Artvin Hopaspor-Neşehir Belediyespor (Hopa İlçe)

15.30 1954 Kelkit Belediyespor-Çatalcaspor (Kelkit İlçe)

16.00 Başkent Gözgözler Akademi-Elazığspor (Polatlı İlçe)

16.00 Karaman Belediyespor-Sancaktepe (Kemal Kaynaş)

16.00 Osmaniyespor-Kahta 02 (7 Ocak)

16.30 Bergama Belediyespor-Hendekspor (Menemen İlçe)

16.30 Bursa Yıldırımspor-Belediye Kütahyaspor (Minareli Çavuşspor Tesisleri)

2. Grup:

Yarın:

15.30 52 Orduspor-68 Aksaray Belediyespor (19 Eylül)

12 Eylül Pazar:

15.30 Malatya Yeşilyurt Beledeyispor-Gema Polimer Şile Yıldızspor (Yeşiltepe Spor Kompleksi)

15.30 76 Iğdır Belediyespor-Siirt İl Özel İdaresi (Van Atatürk)

15.30 Harput Dibek Elazığ Karakoçan-Kızılcabölük (Elazığ Doğukent)

15.30 Yomra-Beyoğlu Yeni Çarşı (Yomra İlçe)

16.00 Çarşamba-Redoks Darıca Gençlerbirliği (Çarşamba Şehir)

16.00 İskenderun-Hacettepe (Yeni Hatay)

16.00 Altındağ-Kuşadası (Stat henüz açıklanmadı)

16.00 Bayrampaşa-Başkent Üniversitesi Alanya Kestel (Bayrampaşa Çetin Emeç)

3. Grup

Yarın:

19.00 Karşıyaka-İçel İdmanyurdu (İzmir Atatürk)

12 Eylül Pazar:

15.30 Karbel Karaköprü Belediyespor-Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği (Faruk Çelik)

15.30 Ağrı 1970-Mardin 1969 (Vali Lütfü Yiğenoğlu)

15.30 Büyükçekmece Tepecik-Gümüşhanespor (Tepecik Şenol Güneş)

16.00 Ceyhanspor-Edirnespor (Ceyhan İlçe)

16.00 Çankaya-Kardemir Karabükspor (Yenimahalle Hasan Doğan)

16.30 Modafen-Ofspor (Alemdağ)

16.30 Belediye Derince-Kırıkkale Büyük Anadolu (Derince Belediye)

19.00 Fethiyespor-Esenler Erokspor (Fethiye İlçe) AA

Oğuz Çetin ilk fırçasını yedi: 1.80'lik stoper mi olur?

Mazbatayı alıp işe koyulan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, futbol aklı Oğuz Çetin ve scout ekibinin önüne getirdiği dünyaca ünlü Nathan Ake'nin boyuna takıldı! Trabzonspor’un dev forveti Paul Onuachu’yu hatırlatan efsane başkan, kurmaylarına ilk ciddi fırçasını attı. Çetin'in Milan Škriniar'ın yanına düşündüğü kusursuz sol ayak için Başkan Aziz Yıldırım'ın ikna edilmesinin çok zor olduğu haberleri geliyor

16.06.2026 16:03:00
Haber Merkezi
Oğuz Çetin ilk fırçasını yedi: 1.80'lik stoper mi olur?
Oğuz Çetin ilk fırçasını yedi: 1.80'lik stoper mi olur?
Fenerbahçe'de mazbatasını alarak resmen yeni dönemi başlatan Başkan Aziz Yıldırım, transfer çalışmalarına kendi sert felsefesiyle damga vurmaya başladı. Futbol aklı Oğuz Çetin ve scout ekibinin önüne getirdiği dünyaca ünlü sol stoper Nathan Ake'nin bir stoper için kısa olan boyunu gören Yıldırım eski günlerini aratmayan bir tepkiyle cevap verdi.






UCHE VE HÖGH GİBİ STOPER İSTİYOR

Geçmişte Uche, Högh, Lugano ve Kjaer gibi "duvar" stoperle çalışan efsane başkan, 1.80'lik Ake yüzünden kurmaylarına ilk ciddi fırçasını attı.

İddialara göre Çetin'in listesinde Manchester City'nin Hollandalı stoperi Nathan Aké de yer alıyordu. Oyuncunun 1.80'lik boyunu görünce kızan Yıldırım, Süper Lig'in sert fiziğine ve Trabzonspor'un dev forveti Paul Onuachu'ya da gönderme yaparak, "emin misiniz?" diyerek imalı bir sorgulama yaptı.






31 YAŞINDAKİ AKE İSTENMEYEN ADAM

Teknik heyetin Nathan Aké ısrarının arkasında ise tamamen modern futbolun taktiksel şifreleri yatıyor. Manchester City'nin Pep Guardiola sonrası bütçe açmak için bırakmaya sıcak baktığı 31 yaşındaki yıldız, tam bir oyun kurucu.






10.7 MİLYON DOLAR MAAŞI VAR

Kurmaylar, sert ve kesici olan Milan Škriniar'ın yanına; geriden kusursuz oyun kuran, sol bek melezliği olan ve elit liglerde kupalar kaldırmış Aké'nin "temiz sol ayağıyla" ilaç olacağı raporunu sundu.

Ancak bu transferin önünde tek engel Aziz Yıldırım'ın "boy ve sertlik" kriteri değil; oyuncunun haftalık 160 bin Sterlin (yıllık yaklaşık 10.7 milyon Dolar) bulan devasa maaşı da zorluyor.






Dünya Kupası'nda Oulai fırtınası

Dünya Kupası ilk maçında Ekvador’u 1-0 mağlup eden Fildişi Sahili’nde, Trabzonspor’un yıldızı Christ Inao Oulai sergilediği futbolla geceye damga vurdu

16.06.2026 15:10:00
Haber Merkezi
Dünya Kupası'nda Oulai fırtınası
Dünya Kupası'nda Oulai fırtınası
Dünya Kupası'na zafer dansıyla damga vuran Trabzonsporlu Christ Inao Oulai için transfer kazanı kaynıyor! Fildişili yıldız için bordo-mavililerin 60 milyon Euro'luk rekor planı işlerken, milli takım kampında Galatasaray bombası patladı. Singo'nun yoğun baskısına rağmen Trabzon'da kopan ipler transferin kaderini belirledi.






Dünya Kupası ilk maçında Ekvador'u 1-0 mağlup eden Fildişi Sahili'nde, Trabzonspor'un yıldızı Christ Inao Oulai sergilediği futbol ve maç sonu yaptığı zafer dansıyla geceye damga vurdu.






Turnuvayı oyuncu için büyük bir vitrin olarak gören bordo-mavili yönetimin beklentisi çok yüksek. Trabzonspor, Fildişili orta sahanın turnuva sonrasında 60 milyon Euro barajını aşarak Türk futbol tarihinin rekor bonservis bedeliyle Avrupa'ya transfer olmasını hedefliyor.






SINGO GALATASARAY İÇİN ÇALIŞIYOR

Oyuncunun ismi yurt içinde de sıcaklığını koruyor... keza geçen sezonun ortasında Galatasaray, Oulai'yi kadrosuna katmak için yoğun bir baskı kurmuş ancak bordo-mavili kulüpten vize alamamıştı.

Şu sıralar milli takımdan arkadaşı Wilfried Singo'nun, Oulai'yi Galatasaray'a gitmeye ikna etmek adına milli takım kampında yoğun bir pres uyguladığı iddia ediliyor.






TRABZONSPOR İLE GALATASARAY KOPTU

Ancak Singo'nun bu yoğun baskısına ve arka plandaki transfer iddialarına rağmen iki kulüp arasındaki köprüler tamamen atılmış durumda.

Trabzon'da oynanan son lig maçında yaşanan olayların ardından Trabzonspor ile Galatasaray arasında ipler koptu. Bu gerilim nedeniyle iki camia arasında şu anda hiçbir resmi veya gayriresmi transfer görüşmesi yürütülmüyor.






AYNI ZAMANDA GÖVDE GÖSTERİSİ

Trabzonspor yönetimi, yaşananların ardından yıldız oyuncusunu ezeli rakibine kaptırmaya kesinlikle niyetli değil. Bordo-mavililer, Dünya Kupası'nda piyasasını iyice parlatan Oulai'yi doğrudan Avrupa'nın dev kulüplerine, hedefledikleri astronomik rakamlara satarak hem finansal rahatlamayı hem de gövde gösterisi yapmayı planlıyor.

200 milyon euro'luk intikam! Fenerbahçe'de düğmeye erken basıldı

Fenerbahçe’de tarihi bir katılım ve rekor oyla tamamlanan olağanüstü kongrenin ardından camia saha dışındaki ilk büyük algı operasyonuyla karşı karşıya

16.06.2026 14:40:00
Haber Merkezi
200 milyon euro'luk intikam! Fenerbahçe'de düğmeye erken basıldı
200 milyon euro'luk intikam! Fenerbahçe'de düğmeye erken basıldı
Fenerbahçe'de tarihi kongrenin yankıları sürerken, seçimi kaybeden taraftan beklentileri karşılanmayan sosyal medya hesapları yeni yönetim için "200 milyon Euro enkaz" algısını piyasaya sürdü! Yeni yönetimi yıpratmak iisteyen mihraklar, "Haziran sonuna kadar 200 milyon Euro acil nakit lazım" kulisiyle düğmeye bastı. Ortada bir enkaz mı var, yoksa mamaları kesilenlerin intikam savaşı mı? Camia büyük merak içinde.






Fenerbahçe'de tarihi bir katılım ve rekor oyla tamamlanan olağanüstü kongrenin ardından camia saha dışındaki ilk büyük algı operasyonuyla karşı karşıya. Seçimi kaybeden kanattan beklentileri olan odaklar, Aziz Yıldırım yönetiminin mazbatasını almasının hemen ardından "Fenerbahçe'nin Haziran sonuna kadar acil 200 milyon Euro nakit bulması gerekiyor; Yıldırım yönetim kurulundan para isteyecek" kulisini servis etti.






İMECE USULÜYLE ÇÖZÜME ULAŞTIRILACAK

Seçim sürecinde rakip aday, "Yöneticilerin cebine bakmayan, finansmanı tek başıma ve güçlü sponsorlarla çözecek bir model" vadetmişti. Aziz Yıldırım ise Barış Göktürk, Nihat Özbağı, Mahmut Uslu gibi kulübün geleneksel ağır toplarını yönetime alarak "imece ve kasa kolaylığı" yöntemini seçti.






"ORTADA MALİ ENKAZ VAR" YAYGARASI KOPARILDI

Seçimin hemen ardından bu rakamın sızdırılması, taraftara "diğer adayı seçmediniz, bakın Aziz Yıldırım daha ilk haftadan yöneticilerin kapısını çalmaya başladı, bu parayı bulamazlar" şüphesini enjekte etmek amaçlı olduğu düşünülüyor.






SADETTİN SARAN'DAN TARİHİ HAMLELER GELMİŞTİ

Fenerbahçe, Sadettin Saran döneminde atılan tarihi adımlarla Bankalar Birliği anlaşmasından çıktı. Gelirlerin üzerindeki %50'lik blokaj kalktı. Yani kulübün gelirleri serbest. Ortada "mali enkaz var" denilemez.






HAZİRAN AYINI BİLMEYEN FUTBOLU BİLMEZ

Futbol endüstrisinde Haziran, liglerin bitmesi nedeniyle sıcak para akışının durduğu ama vadelerin yığıldığı aydır. Bahsedilen 200 milyon Euro, iddia edildiği gibi "ödenmezse kulübün batacağı bir borç" değildir. Bu meblağ; UEFA lisansı için vadesi geçmiş mikro borçların temizlenmesi, kısa vadeli piyasa borçlarının döndürülmesi ve en önemlisi yeni sezonun transfer bütçesinin toplamıdır.






HEDEF YENİ YÖNETİMİN KREDİSİNİ BİTİRMEK

Yıldırım yönetimi göreve gelir gelmez agresif bir transfer operasyonu başlattı. "Mamaları" kesilen muhalif algı merkezlerinin bu parayı "acil kapatılması gereken devasa bir delik" gibi göstermesinin temel nedeni, taraftardaki büyük transfer beklentisini baltalamak. Taraftara "Bu para transfere değil, borca gidecek" paniği yaşatılarak yeni yönetimin kredisini daha Haziran ayının başında tüketmek.

Beşiktaş'a menajer oyunu!

Beşiktaş'ın transfer gündeminde olduğu iddia edilen Monaco'nun 21 yaşındaki sol beki Kassoum Ouattara hakkında şok bir gerçek ortaya çıktı

16.06.2026 14:18:00 / Güncelleme: 16.06.2026 14:23:24
Haber Merkezi
Beşiktaş'a menajer oyunu!
Beşiktaş'a menajer oyunu!
Beşiktaş'ın transfer gündeminde olduğu iddia edilen Monaco'nun 21 yaşındaki sol beki Kassoum Ouattara hakkında şok bir gerçek ortaya çıktı!

Sosyal medyadaki menajer ortağı hesaplar üzerinden yürütülen büyük algı operasyonunun perde arkasından el yakan sağlık raporları ve yüksek komisyon pazarlıkları çıktı.







Beşiktaş'ın transfer listesinde üst sıralarda yer almayan, hatta resmi olarak gündemde bile bulunmayan Monaco'nun sol beki Kassoum Ouattara ile ilgili perde arkasından yine menajerlik operasyonu çıktı.

Ocak ayından bu yana sahalardan uzak kalan ve bu süreçte sadece 7 dakika süre alabilen 21 yaşındaki sol bek, menajeri tarafından siyah-beyazlılara önerildi.







SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU

Beşiktaş yönetiminin transfer planlamasında yer almayan oyuncuyu parlatmak isteyen menajerlik şirketinin, sosyal medyadaki gazeteci kimlikli bazı hesapları kullanarak "Beşiktaş Ouattara'yı istiyor" algısı yaratmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Bilindiği gibi Fransız ekibi Monaco, genç oyuncunun bitmek bilmeyen sakatlıkları ve fiziksel durumu nedeniyle oldukça huzursuz. Oyuncuyu bir an önce elden çıkarmak istiyor.







MONACO ELDEN ÇIKARMAK İÇİN HEVESLİ

İddialara göre Monaco yönetimi, ciddi bir sakatlık riski barındıran Ouattara'ya kulüp bulması için yetkilendirdiği menajere, transferi gerçekleştirmesi halinde piyasa standartlarının çok üzerinde, oldukça yüksek bir komisyon yüzdesi teklif etti.







NICE MATIN VE L'EQUIPE DURUMU YAZ

Menajerin sosyal medyada yürüttüğü agresif reklam ve algı politikasının arkasında da bu yüksek kazanç vaadinin yattığı ifade ediliyor.

Fransa'nın önde gelen yayın organları Nice-Matin ve L'Équipe genç sol bekin sağlık raporlarının tam anlamıyla bir "saatli bomba" niteliğinde olduğunu yazdı.







KRONİK SAKATLIK RİSKİ BARINDIRIYOR

Geçtiğimiz Şubat ayında ciddi bir baldır sakatlığı yaşayan Ouattara, Mart ayında form tutması için oynatıldığı Brentford U23 hazırlık maçında bu kez diz bağlarından sakatlanarak sezonu kapatmıştı. Yaşanan bu üst üste şanssızlıklar, oyuncunun fiziksel olarak kronik bir risk barındırdığı şüphelerini artırıyor.







AMELİYAT OLMASI KAÇINILMAZ OLABİLİR

Şu an için Monaco sağlık heyeti tarafından ameliyatsız, fizik tedaviye dayalı bir rehabilitasyon süreci yürütülse de uzmanlar en büyük tehlikeye dikkat çekiyor.

Tıbbi değerlendirmelere göre, genç oyuncunun diz bağlarındaki hasarın en ufak bir zorlamada nüksetme riski oldukça yüksek. Yeni sezon kampında yapılacak yüklemelerde sakatlığın tekrarlaması halinde Ouattara'nın kaçınılmaz olarak ameliyat masasına yatacağı ve çok uzun süre sahalardan uzak kalacağı vurgulanıyor.

Fransız stoper Sarr, Fenerbahçe'nin radarında

Sol stoper arayışındaki Fenerbahçe'ye, bonservisi elinde olan Malang Sarr menajerler vasıtasıyla önerildi

16.06.2026 14:10:00 / Güncelleme: 16.06.2026 14:14:54
Haber Merkezi
 Fransız stoper Sarr, Fenerbahçe'nin radarında
 Fransız stoper Sarr, Fenerbahçe'nin radarında
Sol stoper arayışındaki Fenerbahçe'ye, bonservisi elinde olan Malang Sarr menajerler vasıtasıyla önerildi.

Ancak Fransız savunmacının 10 milyon Euro'yu bulan maliyeti ve Jayden Oosterwolde'nin varlığı, bu transferi lüks bir risk haline getiriyor. Yönetim, "şef" özellikli dünya klasında bir isim için Sarr'ı arka plana itti.







Fenerbahçe'de sol stoper transferi için hareketli günler yaşanırken, Lens ile sözleşmesi sona eren ve bonservisi elinde olan 27 yaşındaki Fransız stoper Malang Sarr, menajerler tarafından önerildi.

Geçtiğimiz dönemlerde Emre Belözoğlu'nun Chelsea'ye gitmeden önce kadroya katmak için büyük uğraş verdiği, son olarak da adı Aziz Yıldırım'ın transfer listesinde geçen sol ayaklı savunmacı için yürütülen nabız yoklama çalışmalarında mali detaylar netleşti.







BU MALİYETLE OLMAK ÇOK BÜYÜK RİSK

Ancak oyuncunun kulübe maliyeti ve kadro mühendisliğindeki yeri, bu hamlenin rafa kalkmasına neden olacak cinsten.

Fransız oyuncunun menajerlik kanadı, kapıyı imza parası ve yıllık maaş paketini içeren toplam 10 milyon Euro'luk devasa bir taleple açtı. Bonservis bedeli olmamasına rağmen bu seviyede bir mali paket, Fenerbahçe yönetimi tarafından oldukça yüksek ve riskli bulundu.







OOSTERWOLDE GİTMEDEN ANLAMLI DEĞİL

Üstelik sarı-lacivertlilerin elinde halihazırda piyasa değeri 20 milyon Euro'ya ulaşan ve Jayden Oosterwolde gibi benzer özellikleri olan bir sol stoper var.

Oosterwolde'nin takımdan ayrılmadığı bir senaryoda, tamamen rotasyon için düşünülecek bir oyuncuya bu denli lüks bir yatırım yapmak kulübün finansal dengelerini sarsacak bir kumar olarak görülüyor.







SKRINIAR'IN YANINDA SIRITABİLİR

Taktiksel açıdan bakıldığında da Malang Sarr, sarı-lacivertlilerin asıl eksikliğini kapatmaktan uzak. Savunmanın lideri Milan Skriniar'ın yanına, sadece hızıyla öne çıkan bir kesici değil; ayağı çok temiz, baskı altında geriden oyun kurabilen ve savunma hattını tek başına çekip çevirebilecek üst düzey bir şef aranıyor.







DÜNYA KLASINDA OLMAYAN STOPER

Sarr, Fransa'da Lens formasıyla harika bir sezon geçirip geçiş savunmasında parlasa da, Chelsea döneminde elit seviyedeki baskı altında yaşadığı pozisyon hataları ve oyun kurma becerisinin aranan "dünya klası" seviyede olmaması soru işaretlerini beraberinde getiriyor.







SARR LİSTEDE ANCAK ÜST SIRADA DEĞİL

Menajerlerin Fenerbahçe'ye yoğun şekilde önerdiği Malang Sarr, sarı-lacivertli kulübün transfer gündeminin ön sıralarında yer almıyor.

Yönetim, bonservissiz bir fırsat transferi gibi duran ancak astarı yüzünden pahalıya gelen bu Fransız sol stoper yerine, Şampiyonlar Ligi seviyesinde rüştünü ispatlamış çok daha yüksek profilli isimlere odaklanmış durumda.

Beşiktaş'ın hayali yeni Orkun Kökçü'ler!

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Türk futbolunda taşları yerinden oynatacak çılgın hamlenin şifrelerini verdi

16.06.2026 13:58:00 / Güncelleme: 16.06.2026 14:06:58
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın hayali yeni Orkun Kökçü'ler!
Beşiktaş'ın hayali yeni Orkun Kökçü'ler!
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Türk futbolunda taşları yerinden oynatacak çılgın hamlenin şifrelerini verdi!

Benfica'dan Orkun Kökçü transferiyle ezber bozan Adalı, şimdi çocukluktan Beşiktaşlı Kenan Yıldız ve Can Uzun için gözünü kararttı. Frankfurt'un yıldızı Can Uzun için "30-35 milyon euro'yu ben de veririm" diyerek Galatasaray'a meydan okudu.

Beşiktaş'ta Başkan Serdal Adalı, geçen sezon sınırları zorlayarak Benfica'dan transfer ettiği ve kısa sürede takımda kaptanlığa kadar yükselen Orkun Kökçü hamlesinin ardından gözünü yeni bir vizyon projesine dikti. Adalı'nın hayali Orkun gibi çocukluktan Beşiktaşlı Kenan Yıldız ve Can Uzun'a siyah-beyazlı formayı giydirmek.







30-35 MİLYON EURO VERMEYE HAZIR

Kenan Yıldız transferi şu an uzak ihtimal... Başkan Adalı, Can Uzun konusunda ise kararlı. Son yönetim kurulu toplantısında da ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne serdi.

Can Uzun'un 30-35 milyon Euro gibi bir bedelle Frankfurt'tan ayrılarak Galatasaray'a transfer olması ihtimalini değerlendirdi. Net bir mesaj verdi:

- Eğer böyle bir durum gerçekleşirse, o parayı vermeye hazırım.







BİR KAÇ YIL ÖNCE YAPTIĞI AÇIKLAMA

İki yıldızın Beşiktaş sevgisi derin bağlara, çocukluk yıllarına dayanıyor. Can Uzun'un geçmişte verdiği bir demeç, bu bağı ve ailelerin Türk futboluna olan tutkusunu özetliyor. Yakın arkadaşı Kenan Yıldız ile olan anılarını anlatan Can birkaç yıl önce şu açıklamaları yapmıştı:







KENAN YILDIZ DA İYİ BİR BEŞİKTAŞLI

- Kenan ile biz çocukluktan beri arkadaşız. Babalarımızla birlikte Beşiktaş maçlarını izlemek için her maçta bir araya gelirdik. Kenan'ın babası çok koyu Beşiktaşlı olduğu için bizi İstanbul'a birkaç kez maça getirdi.







CAN UZUN'UN BABASININ ROLÜ

Can Uzun'un kariyer yönetiminde ise babası Özcan Uzun'un rolü oldukça kritik. Piyasada iddia edilenlerin aksine, baba Özcan'ın oğlunu Galatasaray'a getirmek için bastırdığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor.







CAN'IN YETENEĞİNİ KEŞFEDEN BABASI

Kendisi de amatör düzeyde teknik direktör olan ve Can'ın yeteneğini keşfedip gelişimini şekillendiren Özcan Uzun, transfer konularında tamamen "doğru kariyer basamakları" felsefesini savunuyor.

Nürnberg'den Frankfurt'a geçiş sürecinde de büyük menajerlik şirketlerinin yönlendirmelerine kulak asmayan aile; parayı veya kulübün büyüklüğünü değil, Can'ın doğrudan süre alıp gelişebileceği projeyi önceliklendirmişti.

Orkun Kökçü'nün abisi Vanspor'la anlaştı

TFF 1. Lig'de mücadele eden Vanspor Futbol Kulübü, Orkun Kökçü'nün ağabeyi Ozan Can Kökçü'yü kadrosuna kattı

16.06.2026 10:27:00
İhlas Haber Ajansı
Orkun Kökçü'nün abisi Vanspor'la anlaştı
Orkun Kökçü'nün abisi Vanspor'la anlaştı
TFF 1. Lig'de mücadele eden Vanspor Futbol Kulübü, Orkun Kökçü'nün ağabeyi Ozan Can Kökçü'yü kadrosuna kattı.

Vanspor FK'den yapılan açıklamada, son olarak Hollanda ekibi FC Volendam forması giyen profesyonel futbolcu Ozan Can Kökçü ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.



Açıklamada, "Orta saha bölgesinde görev yapan Ozan Can Kökçü'nün kulübümüze önemli katkılar sağlayacağına inanıyor, kendisine Vanspor forması altında başarılar dileriz" denildi.
Ozan Can Kökçü'nün Beşiktaş'ta forma giyen Orkun Kökçü'nün ağabeyi olduğu belirtildi.

Son şmpiyon sahneye çıkıyor


 
2026 Dünya Kupası heyecanı Türkiye saatiyle 17 Haziran'da 5 maçla devam edecek. Son şampiyon Arjantin, Cezayir ile karşı karşıya gelirken L Grubu'nda İngiltere ile Hırvatistan, Dallas Stadı'nda TSİ 23.00'de karşı karşıya gelecek.

16.06.2026 09:37:00
Haber Merkezi
Son şmpiyon sahneye çıkıyor
Son şmpiyon sahneye çıkıyor


2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı I, J, K ve L Grubu'nda 17 Haziran'da oynanacak 5 maçla sürecek.

ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliği yaptığı turnuvada son şampiyon Arjantin, Cezayir ile karşı karşıya gelecek.

L Grubu'nda ise İngiltere-Hırvatistan karşılaşması oynanacak.

Turnuvada Türkiye saatiyle 17 Haziran'da oynanacak maçların programı şöyle:

I Grubu:

01.00 Irak - Norveç (Boston Stadı)

J Grubu:

04.00 Arjantin - Cezayir (Kansas City Stadı)

07.00 Avusturya - Ürdün (San Francisco Bay Area Stadı)

K Grubu:

20.00 Portekiz - Demokratik Kongo Cumhuriyeti (Houston Stadı)

L Grubu:

23.00 İngiltere - Hırvatistan (Dallas Stadı)

İran, geriden geldiği maçta bir puanı kaptı


 
 
FIFA 2026 Dünya Kupası G Grubu maçında İran ile Yeni Zelanda takımları, ABD'nin Los Angeles kentindeki Los Angeles Stadyumu'nda karşılaştı. Maç 2-2 sona erdi.

16.06.2026 06:08:00 / Güncelleme: 16.06.2026 06:29:38
Haber Merkezi
 İran, geriden geldiği maçta bir puanı kaptı
 İran, geriden geldiği maçta bir puanı kaptı

FIFA 2026 Dünya Kupası G Grubu maçında İran ile Yeni Zelanda takımları, ABD'nin Los Angeles kentindeki Los Angeles Stadyumu'nda karşılaştı. Maç 2-2 sona erdi.

Maçın ilk golü 7. dakikada Yeni Zelanda'dan geldi. Elijah Just, takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gole 32. dakikada Ramin Rızaiyan karşılık verdi. İlk yarı 1-1 sona erdi.

 

İkinci yarıda Just, 54. dakikada Yeni Zelanda'yı bir kez daha öne geçirdi. 64. dakikada ise Muhammed Muhibbi skoru eşitledi: 2-2

Maçtan dakikalar
 
Los Angeles Stadı'nda oynanan müsabakayı 70 bin 108 kişi takip etti. Karşılaşmaya İran etkili başlasa da Yeni Zelanda ilk pozisyonda golü buldu. 7. dakikada Singh'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Wood, kale sahası önüne hareketlenen Just'a pasını aktardı. Bu futbolcunun yakın mesafeden düzeltip vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.
 
İran 22. dakikada gole çok yaklaştı. Hızlı gelişen atakta orta sahada kaptığı topla ilerleyen Taremi, ceza yayı üzerine gelip sert vurdu, yan direğe çarpan meşin yuvarlak oyun alanına geri döndü.
 
32. dakikada İran beraberliği yakaladı. Yusefi'nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Moganlu'nun dönerek vuruşunda savunmaya çarpan top Rızaiyan'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun sağ çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti: 1-1. İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı.
 
İkinci yarıya iki takım da dengeli başladı. Yeni Zelanda, rakip kalede etkili olduğu 54. dakikada golü buldu. Orta alanda topla buluşan Just, Wood ile verkaç yaparak sağdan ceza sahasına girdi. Bu futbolcu düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-2.
 
64. dakikada İran bir kez daha beraberliği yakaladı. Sağ kanattan gelişen atakta Rezaiyan, ceza sahası içine hareketlenen Muhibbi'ye ortaladı. Savunmanın arasından yükselen bu futbolcunun kafa vuruşunda top, yan direğe de çarpıp ağları havalandırdı: 2-2.

 
Stat: Los Angeles
 
Hakemler: Cesar Arturo Ramos, Alberto Morin, Marco Mendiola (Meksika)
 
İran: Beyranvend, Halilzade, Muhammadi, Yusefi (Dk. 46 Gayedi), Nimeti, Rızaiyan, İzzetullahi, Muhibbi, Kuddüs (Dk. 65 Hacisafi), Muganlu (Dk. 53 Alipur), Taremi (Dk. 80 Hüseyinzade)
 
Yeni Zelanda: Crocombe, Payne (Dk. 78 Elliot), Boxall, Cacace (Dk. 68 Old), Surman, Bell, Stamenic (Dk. 90+2 Bindon), Singh (Dk. 90+2 Randall), Just, McCowatt (Dk. 68 Thomas), Wood
 
 

Sporda geleceğin yıldızları sahneye çıktı


 
 
İBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Spor İstanbul iş birliğiyle düzenlenen 6. Gelişim Ligi Finalleri, yaklaşık 4 bin miniğin katılımıyla tamamlandı.

16.06.2026 00:15:00
HABER MERKEZİ
Sporda geleceğin yıldızları sahneye çıktı
Sporda geleceğin yıldızları sahneye çıktı
İBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Spor İstanbul iş birliğiyle düzenlenen 6. Gelişim Ligi Finalleri, yaklaşık 4 bin miniğin katılımıyla tamamlandı. İBB Tuzla Kafkale Spor Kompleksi'nde düzenlenen organizasyonda profesyonel ve amatör kulüpler geleceğin yıldız adaylarını takip etti. 13 Haziran'daki yarı final müsabakalarının ardından 14 Haziran'da oynanan final maçlarında şampiyonlar belli oldu.

Yetenek avcıları da izledi

Profesyonel ve amatör kulüplerden gelen yetenek avcıları da tribündeki yerini alarak genç sporcuları mercek altına aldı. İBB Spor İstanbul Genel Müdürü Prof. Dr. Bilge Donuk, İBB Spor Tesisleri Şube Müdürü Mustafa Baştimur ve İBB Sportif Değerlendirme Şube Müdürü İlker Öztürk'ün yerinde takip ettiği etkinlikte İBB'nin İstanbul'un Spor Okulları projesi kapsamında aldıkları eğitimlerde başarı göstererek Gelişim Grupları'na alındıktan sonra finallere kalmayı da başaran yaklaşık bin 100 sporcu, Tuzla'da şampiyonluk için ter döktü.

Farklı branşlarda yarıştılar

Atletizm, badminton, basketbol, jimnastik, futbol, okçuluk, sutopu, tenis, voleybol ve yüzme olmak üzere toplam on branşta düzenlenen finaller, profesyonel kariyer hedefleyen çocuklar için ciddi bir vitrin oldu.

Geçmiş yıllarda bu finallerden keşfedilerek profesyonel ve amatör kulüplerin altyapısına kazandırılan binden fazla çocuğa, bu yıl yenileri eklendi. Çok sayıda profesyonel ve amatör kulüplerin altyapı sorumluları, geleceğin yıldızlarını keşfetmek için final heyecanına ortak oldu. Oyun ve dijital deneyim alanlarının yanı sıra çeşitli sahne gösterileriyle katılımcılara eğlenceli bir hafta sonu sunan Spor Okulları Gelişim Ligi Finalleri, branşlardaki final müsabakalarının ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarının takdim edilmesiyle sona erdi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.