logo
23 HAZİRAN 2026

"Özbek'e seçimlere katılma dedik"

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Ozan Korkut, "Dursun (Özbek) Bey ile çok büyük fikir ayrılıklarımız var. Galatasaray ile alakalı algımızın aynı olduğunu düşünmüyorum. Kendisine, sevgi ve saygı çerçevesinde bu seçime katılmamasının daha doğru olacağını düşündüğümüzü ilettik" diye konuştu

23.05.2018 00:00:00
Galatasaray Kulübünde 26 Mayıs'ta yapılacak olağan genel kurulda başkanlığa aday olan Ozan Korkut, "Galatasaray'da yaşanacak olan seçim değil, seçenektir" dedi.

Proje ve hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Korkut, güçlü bir kadroyla yönetime aday olduklarını söyledi. Sarı-kırmızılı kulüpte gerçekleştirilecek genel kurulun çok önemli olduğunu anlatan Korkut, "Geçmişten ders alarak aynı hataları tekrarlamamalıyız. Galatasaray'da yaşanacak olan seçim değil, seçenektir. İki basit seçenek var. Genel kurul üyelerimiz ya yaşanmış hataların tekrarlanmasını fakat sonuçlarının farklı olmasını bekleyecek ya da doğru bir ekibin gelip Galatasaray'ı bir sonraki yüzyıla ve nesle en iyi şekilde teslim etmesi için gerekli yetkiyi verecek. Biz Galatasaray genel kurul üyelerinin sağduyulu olduğunu biliyoruz, güvenimiz tam. Bu hatalardan kesinlikle ders çıkarmış olduklarını ve aynı hataları tekrarlamamak adına karar alacaklarını düşünüyoruz." diye konuştu.

Kendisini tanıyanlar için adaylığının sürpriz olmadığını, çocukluğundan beri Galatasaray'ın içinde bulunduğunu vurgulayan Korkut, "Galatasaray'ın yaşadığı süreçlere ve tarihine ekip arkadaşlarımla hakimiz. Bu da bizi aday yaptı. Galatasaray'ın ana misyonundan sapmış olduğunu hissettiğimiz ve gelinen noktada tek adam felsefesi ile 'İstediğimi yaparım, ekip arkadaşlarımın haberi olur, olmaz. Var olan insan kaynaklarını Galatasaray için ister değerlendiririm, ister değerlendirmem.' zihniyetinin Galatasaray'ı bir sonraki yüzyıla taşıyamayacağının farkında olduğumuz için uzun süredir çalışıyoruz. Doğru misyonla doğru hedefe ancak kendimizin ulaşabileceğini görmüş olduğumuz için aday olduk." değerlendirmesinde bulundu.

"İlk vaadimiz mali problemlerin kökünü kurutmak"

Ozan Korkut, kulübün içinde bulunduğu mali durumun farkında olduklarını anlatarak, "Mali sorunlar bir sonuçtur, ana sebep değildir. Mali sonuçlar ve yaşanan tablo sadece Galatasaray'a özgü değil. Türkiye'deki birçok kulüpte aynı problemlerin olduğunu görüyorum. Rakipleriyle karşılaştırdığımızda Galatasaray biraz daha iyi bir konumda. Ancak bu bizim kabul edebileceğimiz bir bilanço değil. Bunun temelinde tamamıyla temel prensiplerimizden, Galatasaray değerlerinden kopmuş olmak vardır." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın demokratik ve katılımcı bir kültüre sahip olduğunu söyleyen Korkut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz 2000'de Avrupa'nın zirvesine ulaşmış bir kulübüz. Bunu da büyük maddi imkanlarla yapmadık. Camiamızın birlikteliği, bütünlüğü, insan kaynaklarımızın harekete geçirilmiş olması, sporcularımızın motive ve kenetlenmiş olması bizi Avrupa'nın zirvesine taşıdı. Biz farklı bir şey söylemiyoruz. Aynı ruhu istiyoruz. Bu ruhu kaybetmemiz, panikle ve yanlış alınan tek adam kararları, Galatasaray'ın 113 yıllık mirasının tüketilmesine sebep olmuştur. Yanlış yönetim tarzının negatif anlamda finansal bir sonucunun olması da gayet doğal. İlk vaadimiz mali problemlerin kökünü kurutmak. Yani idari, yönetimsel hataları değiştirmek. Kulübümüzün, son senelerdeki anlayışla asla ve asla içinde bulunduğu mali problemleri çözmesinin mümkün olmadığını gördüğümüz için aday olduk."

"Hiçbir yönetici Galatasaray'a fatura kesemez"

Ozan Korkut, yönetim kurulu aday listesinde konusunda uzman isimlerin yer aldığını vurgulayarak, "Çok doğru bir ekip kurduğuma inanıyorum. Arkadaşlarıma bu konuda güveniyorum. Bu işler bir başkan ve 15 yöneticiyle yapılacak bir şey değil. Galatasaray'ın kapılarını, fayda sağlamak isteyen genel kurul üyelerine ve tüm taraftarlarımıza açmak istiyoruz. Galatasaray'da söz sahibi onlardır. Hepsinin katkısına ihtiyacımız var. Hem genel kurulumuzda hem de taraftarlarımızda Galatasaray'a karşı büyük bir tutku var." şeklinde görüş belirtti.

Korkut, camia olarak birlikte hareket ettikleri takdirde yaşadıkları sorunların üstesinden rahat bir şekilde gelebileceklerini dile getirerek, "Birbirimize karşı dürüst, saygılı olacağız. Bir problemi çözmek için önce tespiti doğru yapmak gerekiyor. Evet Galatasaray yanlış yönetim felsefesi nedeniyle 113 yıllık maddi birikimini tüketmiştir. Değerli Başkanımız Selahattin Beyazıt'ın zamanında kulübe kazandırdığı Riva ile Florya arazileri borçlarımızın kapatılacağı vaadiyle satılmıştır. Bu birikim son 2-2,5 senedeki yönetimin yapmış olduğu yanlış harcamaların finansmanına gitmiştir. Kimsenin, Galatasaray'ın birikimini harcama hakkı yoktur." diye konuştu.

Kulüp giderlerini rekabetçi bir seviyeye çekmeleri gerektiğini aktaran Korkut, şunları kaydetti: "En büyük gelirimiz futboldan olduğu gibi en büyük giderimiz de futboldan. Galatasaray bir dünya markası. Galatasaray bir dünya markası olduğuna göre bakacağı markalar, Şampiyonlar Ligi'nde kalıcı olan kulüpler. Baktığımız zaman bu kulüplerde toplam giderin yüzde 50'si futboldan kaynaklanıyor. Galatasaray'da bütün giderlerin yüzde 71'i futboldan kaynaklanıyor. Rekabetçi olmamız için doğru maliyet yapısına gelmek durumundayız. Bunu da hedef küçültmeden tam tersi hedef büyüterek yapmalıyız. Maliyet tarafında rekabetçi olacağız. Bunu tüm branşlarda uygulamak mecburiyetindeyiz. Personel ve iş arkadaşlarımız açısından baktığımızda bu da bizim için bir maliyet kaynağıdır. Hiçbir yönetici Galatasaray'a fatura kesemez. Bunun karşılığında bedeller tahsil edemez. Hiçbir akrabamızı, tanıdığımızı hiçbir yerin başına getirmeyeceğiz. Bunu Galatasaray'a yakıştıramıyorum."

"Fatih Terim'i, Sportif AŞ'nin yönetim kuruluna alacağız"

Ozan Korkut, göreve geldikleri takdirde teknik direktör Fatih Terim'i Galatasaray Sportif AŞ'nin yönetim kuruluna alacaklarını belirterek, "Futbolu en iyi bilen kişi teknik direktördür. Seçildiğimizde Sayın Fatih Terim'i işin planlama sürecine dahil etmek istediğimizi, Galatasaray'ın 10 senelik değer yaratma planını birlikte yapmak istediğimizi daha önce de söyledik. Bunu da Fatih Terim'i, Sportif AŞ'nin yönetim kuruluna üye olarak yapmayı düşünüyoruz. Sadece sportif değil, maddi başarı kriterlerimiz de olacak. Biz alıp, satmalıyız. Gerektiği yerde net kar da elde etmeliyiz. Tüm amatör branşlarda aynı yolu izleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Korkut, mağazacılık ve sponsorluk alanında da önemli yeniliklere imza atacaklarını dile getirdi.

"Dursun Bey ile çok büyük fikir ayrılıklarımız var"

Ozan Korkut, diğer başkan adaylarından Mustafa Cengiz ve Dursun Özbek'ten birlikte hareket etme teklifleri aldıklarını anlatarak, şunları söyledi: "Bizim kimseyle görüşme talebimiz olmadı. Ortak dostlar tarafından davetler geldi. Bunu da yadırgamadık. Galatasaray menfaatleri doğrultusunda daha iyi fikirler, projeler, vizyonlar olabilir. Her davete icabet ettik. Görüşmelere, sevgili Adnan (Öztürk) ağabeyimden gitmesini rica ettim. Koltuk istediğimize yönelik basına yansıyan şeyler oldu, hiçbiri doğru değil. Tam tersi bu tarz yaklaşımlar bize iletilmiştir. Galatasaraylı olarak bunu kendimize yakıştırmadığımızı ve koltuk ya da başka bir şey peşinde olmadığımızı belirttik. Galatasaray için doğru tespitlerimizin olduğunu ve bunların hayata geçirilme şeklini net şekilde ortaya koyduk. Aynı vizyonda birleşmek isteyen ya da fikir katkısında bulunmak isteyenlerle her ortamda görüşebileceğimizi söyledik. Fakat böyle bir yaklaşım göremedik. Mustafa Bey'den de geldi, Dursun Bey ile ilgili ortak arkadaşlarımızdan böyle bir teklif geldi. Dursun Bey ile çok büyük fikir ayrılıklarımız var. Galatasaray ile alakalı algımızın aynı olduğunu düşünmüyorum. Kendisine, sevgi ve saygı çerçevesinde bu seçime katılmamasının daha doğru olacağını düşündüğümüzü ilettik. Kendisi de bu fikirde olmadığını aktardı. En doğal hakkıdır. Duruşumuz gayet objektif ve net."

"Şampiyonlar Ligi'nde kalıcı olabilmek için ne gerekiyorsa yapacağız"

Ozan Korkut, futbol takımının kadro yapılanmasını teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda yapacaklarını belirterek, "Taraftarlarımız merak etmesin. Galatasaray hedef küçültmeyecek, hedef büyütecektir. Bu çalışmaları Fatih Terim'e sormadan, raporunu almadan, öngörülerini duymadan futbol konusunda bir karar vermenin hiçbir yönetici için doğru olmadığını düşünüyorum. Seçilir seçilmez hemen kendisini davet edeceğiz. Oturup dinleyeceğiz ve yapmak istediklerimizi de kendisine ileteceğiz. Ortaklaşa yol haritası çıkaracağız. Şampiyonlar Ligi'nde kalıcı olabilmek için ne gerekiyorsa yapacağız. En etkili kadroyu, alabileceğimiz en uygun maliyetle UEFA kriterlerinin dışında kalmadan kurmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Basketbol başta olmak üzere amatör branşlarda da önemli çalışmalar yapacaklarını anlatan Korkut, sözlerini şöyle tamamladı: "Bir basketbolcu olarak basketbolun geldiği yerden mutsuzum. Bu kadar yatırımın yapıldığı yerde sadece yanlış yönetim nedeniyle bu sıralarda olmamızı Galatasaray'a kesinlikle yediremiyorum. Basketbola ait ayrı bir vizyon kuracağız. Buradaki iş ortağımızı dünyada basketbola yatırım yapan markalardan seçeceğiz. Onlara da üç sene içinde Avrupa Ligi'nde A lisansı vizyonumuzu ileteceğiz. Yapacağımız görüşmelerde A lisansını üç sene içinde 10-11 milyon avroluk yatırımlarla alabileceğimizi düşünüyoruz. Biz amatör branşları yük olarak görmüyoruz. Amatör branşları, Türk gençleriyle kalkındırmak istiyoruz. Galatasaray'ın vizyonu sadece başarı olamaz. Fair-play doğrultusunda elimizden geleni yapmak ve ülkemizin sporuna katkıda bulunmak zorundayız."

Edin Visca, tekrar Başakşehir'de

RAMS Başakşehir, son olarak Trabzonspor forması giyen ve 12 sezon turuncu-lacivertli formayı terleten eski oyuncusu Bosna-Hersekli futbolcu Edin Visca'yı kadrosuna kattığını açıkladı

23.06.2026 17:39:00
İhlas Haber Ajansı
Edin Visca, tekrar Başakşehir'de
Edin Visca, tekrar Başakşehir'de
RAMS Başakşehir, son olarak Trabzonspor forması giyen ve 12 sezon turuncu-lacivertli formayı terleten eski oyuncusu Bosna-Hersekli futbolcu Edin Visca'yı kadrosuna kattığını açıkladı.

RAMS Başakşehir, yeni sezon öncesi kadro yapılanmasını sürdürürken eski yıldızı Edin Visca'yı yeniden renklerine bağladığını duyurdu. Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Edin Vişça ile anlaşma sağladı. Başkanımız Göksel Gümüşdağ ile bir araya gelen Edin Vişça, kendisini 1 yıllığına yeniden turuncu-lacivert renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. 2011'de başlayan hikayemizle birlikte sayısız başarılara imza attığımız, Avrupa kupalarında unutulmaz anlar yaşadığımız, kritik golleri ve asistlerleriyle nice zaferlere yürüdüğümüz ve en önemlisi Süper Lig şampiyonluğu yaşadığımız, kulübümüzün tarihine adını altın harflerle yazdıran Edin Vişça yeniden Başakşehir ailesine katıldı. Evine hoş geldin evlat. Yeniden birlikte, yeniden aynı hedefler için" ifadelerine yer verildi.

2011-2022 yılları arasında turuncu-lacivertli formayla kulüp tarihine geçen 26 yaşındaki Bosna Hersekli oyuncu, Başakşehir kariyerinde 398 müsabakada görev aldı.

Visca, Başakşehir'in 2019-2020 sezonunda kazandığı Süper Lig şampiyonluğunda önemli rol oynayan isimlerden biri olmuştu. Turuncu-lacivertli formayla uzun yıllar başarılı performans sergileyen deneyimli oyuncu, 110 golle kulüp tarihinin en golcü futbolcusu unvanını da elinde bulunduruyor.

Geçtiğimiz sezonu Trabzonspor formasıyla geçiren Visca ise yaşadığı sakatlık problemleri nedeniyle yalnızca 9 karşılaşmada görev alabildi. Bosna Hersekli futbolcu, bu süreçte gol veya asist katkısı üretemedi.

Fransa-Irak maçı 4.5 saatte bitti


 
 
2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu ikinci maçlarında Fransa, Irak'ı 3-0 mağlup ederek son 32 turuna çıkmayı garantiledi. Irak ise ilk iki maçını da kaybetti. Maçın ikinci yarısı hava koşulları nedeniyle 2 saat geç başladı. Böylece Dünya Kupası tarihinde bir 'ilk' yaşanmış oldu. Irak, Senegal'i yenerse en iyi 3. olarak son 32'ye kalabilir.

23.06.2026 05:59:00 / Güncelleme: 23.06.2026 07:12:53
HABER MERKEZİ/AA
Fransa-Irak maçı 4.5 saatte bitti
Fransa-Irak maçı 4.5 saatte bitti

Amerikan Futbolu Ligi (NFL) ekiplerinden Philadelphia Eagles'ın maçlarını oynadığı 69 bin kişi kapasiteli Philadelphia Stadı'nda yapılan karşılaşmada, 2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa, turnuvaya 40 yıllık aranın ardından geri dönen Irak ile karşı karşıya geldi.

Statta 68 bin 324 taraftarın izlediği karşılaşmaya etkili hücumlarla başlayan Fransa, 14. dakikada 1-0 öne geçti. Olise, ceza alanı dışındaki Mbappe'ye yerden bir pas gönderdi. Mbappe ceza alanı ön çizgisinin gerisinde sol ayağıyla bir plase vuruş yaptı ve top uzak köşeden filelerle buluştu.

Maçın 26. dakikasında Irak, sakatlık nedeniyle erken bir oyuncu değişikliğine gitti. Irak'ta sakatlık yaşayan Hussein, su molası sırasında oyundan çıktı ve yerine Al Hamadi girdi.

Şiddetli yağmur taraftarları etkiledi

İlk yarının son 15 dakikasında yağmur şiddetini artırdı ve hazırlıksız yakalanan bazı taraftarlar tribünleri boşaltarak kapalı alanlara geçti.
Karşılaşmanın 41. dakikasında Mbappe, kalecinin önde olduğunu gördü ve ceza alanının uzağında bir noktadan kaleye şutunu gönderdi ve top üstten auta çıktı.
Fransa, devreye 1-0 önde girdi.

İki saat ara

İlk yarı bittikten sonra futbolcular soyunma odasına giderken şiddetli gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı, tribünlerin boşaltılması istendi ve karşılaşmanın ikinci yarısının başlamasının gecikeceği bildirildi. Maçın ikinci yarısı şiddetli gök gürültülü sağanak nedeniyle 2 saatlik gecikme ile başladı.

Karşılaşmanın 54. dakikasında Fransa, 2-0 öne geçerken gol yine Mbappe'den geldi. Irak savunmasındaki anlaşmazlıkta Tahseen'in kalecisine göndermek istediği pas, ceza sahası içindeki Dembele'nin önüne düştü ve Dembele topu Mbappe'ye aktardı ve o da Dünya Kupası tarihinde 16. golünü kolay bir şekilde ağlara gönderdi.

Maçın 66. dakikasında fark üçe çıktı. Olise, ceza alanı sağ çaprazından Dembele'ye pasını aktardı. Dembele, topu kontrol edip uzak köşeye vuruşunu gönderdi ve top filelerle buluştu.

Maçta başka gol olmayınca Fransa, Irak'ı 3-0 mağlup etti ve son 32 turuna kalmayı garantiledi. Fransa, ilk maçında da Senegal'i 3-1 yenmişti.



Mbappe'nin 16. dünya kupası golü

Mbappe, maçta attığı 2 golle dünya kupalarında 16. golünü kaydetti. Messi de dün 18 gole ulaşarak Dünya Kupalarında en çok gol atan oyuncu olmuştu. 
Fransız futbolcu, milli takım tarihinin en golcü oyuncusu olarak 60 gole ulaştı. Fransa'da 2018'deki son dünya şampiyonluğunun mimarlarından, Fenerbahçe forması giyen N'Golo Kante, maçı yedek kulübesinde tamamladı.

2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa

2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa, otoriteler tarafından 2026 Dünya Kupası'nın da favorilerinden gösteriliyor.
Fransa, FIFA dünya sıralamasında 2'nci, Irak ise 55'inci sırada yer alıyor.

Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu ikinci maçında Arjantin, Avusturya'yı Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi

22.06.2026 22:21:00
Haber Merkezi
Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!
Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu ikinci maçında Arjantin, Avusturya'yı Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi.

ABD'nin Arlington kentindeki Dallas Stadyumu'nda oynanan mücadelede 39 yaşındaki efsane oyuncu Lionel Messi, attığı gollerle tarihe geçti ve Miroslav Klose'yi geride bırakarak Dünya Kupası tarihinin en golcü futbolcusu unvanını tek başına ele geçirdi.

Maçın önemli anları



Karşılaşmanın henüz 9. dakikasında Arjantin penaltı kazandı, ancak Lionel Messi beyaz noktada kaleciyi geçemedi.

Kaçırdığı penaltıya rağmen oyundan düşmeyen Messi, 38. dakikada şık bir golle Tangocuları 1-0 öne geçirdi.

Maçın skorunu belirleyen gol yine 90+5. dakikada sahneye çıkan Lionel Messi'den geldi.

Turnuvadaki gol sayısını 17'ye çıkaran Messi, turnuva tarihinin en golcü ismi oldu.

Puan Durumu ve Gelecek Maçlar



Bu sonuçla birlikte grupta 2'de 2 yapan son şampiyon Arjantin puanını 6'ya yükseltip gruptan çıkmayı başardı. İkinci maçında ilk yenilgisini alan Avusturya ise 3 puanda kaldı.

Grubu'nun son haftasında Arjantin, Ürdün ile formalite maçına çıkarken; Avusturya, üst tur şansını sürdürmek için Cezayir ile kritik bir karşılaşmaya çıkacak.

Yeşil Burun Adaları, İspanya'nın ardından Uruguay'dan puan aldı

2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda Uruguay ile Yeşil Burun Adaları 2-2 berabere kaldı.

22.06.2026 10:04:00
Haber Merkezi
Yeşil Burun Adaları, İspanya'nın ardından Uruguay'dan puan aldı
Yeşil Burun Adaları, İspanya'nın ardından Uruguay'dan puan aldı
2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda Uruguay ile Yeşil Burun Adaları 2-2 berabere kaldı.

Tarihinde ilk kez turnuvaya katılan Yeşil Burun Adaları, İspanya'nın ardından Uruguay'dan da puan alarak eleme turları için önemli bir avantaj elde etti.

Yeşil Burun Adaları, Dünya Kupası tarihindeki ilk golünü de Muslera'nın kalesini koruduğu Uruguay'a karşı attı.



H Grubu'nda bugün oynanan maçların ardından İspanya 4 puanla liderlik koltuğunda otururken, Uruguay ve Yeşil Burun Adaları'nın 2'şer, Suudi Arabistan'ın ise 1 puanı bulunuyor.

Gruptaki son maçlarda Uruguay ile İspanya, Yeşil Burun Adaları ile de Suudi Arabistan karşılaşacak.

Dünya kupası gitti, koltuk sevdası bitmedi

Dünya Kupası'nda alınan üst üste iki mağlubiyetin ardından spor kamuoyunda başlayan teknik direktör ayrılığı tartışmalarına TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu son noktayı koydu

22.06.2026 10:00:00
Haber Merkezi
Dünya kupası gitti, koltuk sevdası bitmedi
Dünya kupası gitti, koltuk sevdası bitmedi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda gruptaki ilk iki maçından puan çıkaramayan A Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve futbolculara net bir şekilde sahip çıktı.

Dünya Kupası'nda alınan üst üste iki mağlubiyetin ardından spor kamuoyunda başlayan teknik direktör ayrılığı tartışmalarına TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu son noktayı koydu.

Takımın Arizona'daki kampında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hacıosmanoğlu, Vincenzo Montella'nın istifasının kesinlikle gündemde olmadığını açıkladı.

Kulüp takımlarındaki sabırsızlık kültürünün milli takıma taşınmaması gerektiğini belirten TFF Başkanı, yola çıktıkları insanları yarı yolda bırakmayacaklarını ifade etti.

Sorumluluk yönetimde

Başarısız sonuçların sorumluluğunu federasyon yönetimi olarak tamamen üstlendiklerini dile getiren İbrahim Hacıosmanoğlu, oyuncu grubuna yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

Kadrodaki futbolcuların çoğunun henüz yolun başında, 20 yaş civarında genç isimler olduğunu hatırlatan başkan, bu jenerasyonun gelecekteki 3-4 turnuvada daha ülkeyi başarıyla temsil edeceğini vurguladı.

Sahada oynanan futbola da değinen Hacıosmanoğlu, iki maçta toplam 65 şut çekilmesine rağmen topun kaleye girmemesini büyük bir şanssızlık olarak nitelendirdi.

Sert eleştirilere ve nifak iddialarına tepki

Futbol tabanından gelen yapıcı teknik analizlere ve eleştirilere her zaman açık olduklarını belirten TFF Başkanı, sınırları aşan hakaret içerikli yorumlara sert tepki gösterdi.

Takım içinde huzursuzluk veya kavga varmış gibi göstererek nifak tohumu ekmeye çalışan odakların farkında olduklarını söyleyen Hacıosmanoğlu, isim vermeden bazı çevrelere yönelik olarak sinsi yaklaşımların milli takıma zarar veremeyeceğini sözlerine ekledi.

A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası D Grubu'ndaki son karşılaşmasında prestij mücadelesi için ev sahibi ABD ile karşı karşıya gelecek.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 3-2 mağlup etti

2026 Voleybol Milletler Ligi'nin Ankara'da düzenlenen 2. etabının 4. maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 25-21, 26-28, 23-25, 25-16, 15-12'lik setlerle 3-2 mağlup etti. Milliler, 8 Temmuz'da Japonya etabında Polonya ile karşılaşacak.

22.06.2026 09:43:00
İhlas Haber Ajansı
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 3-2 mağlup etti
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 3-2 mağlup etti
2026 Voleybol Milletler Ligi'nin Ankara'da düzenlenen 2. etabının 4. maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 25-21, 26-28, 23-25, 25-16, 15-12'lik setlerle 3-2 mağlup etti. Milliler, 8 Temmuz'da Japonya etabında Polonya ile karşılaşacak.



Salon: Ankara
Hakemler: Ovuka Sinisa (Bosna Hersek), Koutsoulas Michail (Yunanistan)
Türkiye: Berka Buse Özden, Yaprak Erkek, Elif Şahin, Melissa Vargas, İlkin Aydın, Sinead Jack, Gizem Örge (L), (Cansu Özbay, Hande Baladın, Eylül Akarçeşme Yatgın, Defne Başyolcu, Saliha Şahin)
Başantrenör: Daniele Santarelli
Çin: Yushan Zhuang, Xin Tang, Zixuan Zhang, Zhongnan Guo, Aoqian Wang, Chenxuan Li, Mengjie Wang (L), (Yuhan Dong, Yuanyuan Wang, Shengyu Xie, Xiangyu Gong, Houyu Chen, Feifan Ni, Shuming Yang)
Başantrenör: Cai Bin
Setler: 25-21, 26-28, 23-25, 25-16, 15-12

Hollanda: 5 - İsveç: 1

FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu 2. hafta maçında Hollanda, İsveç'i 5-1 mağlup ederek puanını 4'e yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu.

21.06.2026 10:29:00
İhlas Haber Ajansı
Hollanda: 5 - İsveç: 1
Hollanda: 5 - İsveç: 1
FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu 2. hafta maçında Hollanda, İsveç'i 5-1 mağlup ederek puanını 4'e yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu.

FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu'nun 2. haftasında Hollanda ile İsveç, NRG Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. İngiliz hakem Michael Oliver'ın yönetti maçın 6. dakikasında Brobbey'in golüyle Hollanda 1-0 öne geçti. 17. dakikada yine Brobbey'in fileleri havalandırmasıyla Hollanda farkı 2'ye çıkardı ve ilk yarı Portakalların 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.



İkinci yarıya da hızlı başlayan Hollanda, 47. dakikada Gakpo'nun golüyle skoru 3-0'a getirdi. 54. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Gakpo Portakalları 4-0 öne geçirdi. İsveç'in tek sayısını 59. dakikada Elanga kaydederken, 89. dakikada Summerville'nin golüyle Hollanda mücadeleyi 5-1 kazandı. Bu sonuçla puanını 4'e yükselten Ronald Koeman'ın öğrencileri liderliğe yükseldi.

Grubun son haftasında Hollanda ile Tunus karşılaşacak. İsveç de Japonya ile kozlarını paylaşacak.

Filenin Sultanları, Almanya'yı 3-2 yendi

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) ikinci haftasındaki üçüncü maçında Almanya'yı 3-2 yendi

21.06.2026 10:18:00
Anadolu Ajansı
Filenin Sultanları, Almanya'yı 3-2 yendi
Filenin Sultanları, Almanya'yı 3-2 yendi
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) ikinci haftasındaki üçüncü maçında Almanya'yı 3-2 yendi.

Müsabakaya iyi başlayan Almanya, ay-yıldızlı takımın özellikle servislerdeki hatası sonucu 12-8 öne geçti. Almanya, kontrolü elinde bulunduğu seti 25-18 kazanarak 1-0 öne geçti.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci sette Vargas'ın etkili servisleriyle 6-3 öne geçen ay-yıldızlı ekip, rakibine mola aldırdı.

Milli takım, bloktaki sayıları ve orta alanda yaptığı hücumlarla farkı 6'ya çıkardı: 14-8. Weske, Alsmeier ve Cekulaev'in etkili mücadelesiyle toparlanan Almanya, skoru 19-19 olarak eşitledi. Çekişmeli şekilde devam eden seti 26-24 kazanan Almanya 2-0 öne geçmeyi başardı.



Müsabakada üçüncü setin ilk bölümü de karşılıklı sayılara sahne olurken son bölümde İlkin Aydın'ın sayılarıyla farkı açan ay-yıldızlı ekip, üçüncü seti 25-19 alarak skoru 2-1'e getirdi.

Maçta dördüncü sette de takımlar karşılıklı sayılar üretirken Almanya, Cekulaev ile 15-14 öne geçti. Daha sonra rakibinin yaptığı hataları Vargas ve İlkin Aydın'ın performansıyla iyi değerlendiren ay-yıldızlı ekip, seti 25-22 kazanarak durumu 2-2 yaptı.



A Milli Kadın Voleybol Takımı, daha iyi bir mücadele sergilediği son seti 15-13 alarak müsabakadan 3-2 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Türkiye, ligde 5. galibiyetini elde etti. Almanya ise 5. kez mağlup oldu.

Almanya, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti

2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu 2. maçında Almanya, uzatmalarda bulduğu golle Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti

21.06.2026 10:12:00
Haber Merkezi
Almanya, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti
Almanya, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti
2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu 2. maçında Almanya, uzatmalarda bulduğu golle Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti.

Toronto Stadı'nda oynanan müsabakaya hızlı başlayan taraf Almanya olsa da 30. dakikada Fildişi Sahili, Kessie'nin golüyle 1-0 öne geçti.

Sol kanatta topla buluşan Diomande'nin ceza sahasına ortasında Diallo'nun vuruşu Brown'dan döndü. Seken topu önünde bulan Kessie'nin bekletmeden şutunda top filelere gitti: 0-1. İlk yarı Fildişi Sahili'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Almanya ikinci devrede oyuna beraberlik getirdi. 68. dakikada sağ kanattan atağa kalkan Amiri'nin penaltı noktasına gönderdiği ortaya Undav gelişine vurarak topu ağlara yolladı: 1-1.

Süper Lig'de Galatasaray forması giyen Fildişi Sahili oyuncusu Wilfried Singo, 82. dakikada sakatlanarak yerini Doue'ye bıraktı.

Mücadelenin uzatma anlarında oyunu rakip kaleye yıkan Almanya, aradığı golü 90+4. dakikada buldu. Nmecha'nın savunmanın arasından gönderdiği pasa hareketlenen Undav, dönerek vuruşuyla takımını öne geçirdi: 2-1.

Almanya karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak grupta puanını 6'ya çıkardı. Fildişi Sahili ise 3 puanda kaldı.

Bizim yapamadığımızı Curaçao yaptı

2026 FIFA Dünya Kupası'nda Ekvador ile Curaçao, 0-0 berabere kaldı.

21.06.2026 10:08:00
Anadolu Ajansı
Bizim yapamadığımızı Curaçao yaptı
Bizim yapamadığımızı Curaçao yaptı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda Ekvador ile Curaçao, 0-0 berabere kaldı.

Gruptaki ilk maçında Dünya Kupası tarihindeki ilk golünü Almanya'ya atan Curaçao, Ekvador beraberliği ile de turnuva tarihindeki ilk puanını almayı başardı.

Almanya'nın 6 puanla son 32 turuna kalmayı garantilediği grupta, Fildişi Sahilleri'nin 3, Ekvador ve Curaçao'nun 1'er puanı bulunuyor.

Curaçao kalecisi Eloy Room, yaptığı 15 kurtarışla ülkesinin ilk puanı almasında büyük pay sahibi oldu.

Curaçao, Karayip Denizi'nin güneyinde, Venezuela kıyılarının yaklaşık 65 kilometre kuzeyinde yer alan 160 bin nüfuslu bir ada ülkesidir.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.