logo
27 TEMMUZ 2026

Aybaba: Tek düşüncemiz tur

14.10.2003 00:00:00
 
Samet Aybaba, yaptığı açıklamada, Villarreal ile deplasmanda yaptıkları maçta iyi bir mücadele ortaya koyduklarını ve istediklerini elde ettiklerini belirtti. Aybaba, şöyle konuştu: "Villarreal ile sahamızda yapacağımız maçta daha farklı bir Trabzonspor olacak. Çünkü kazanmamız gereken bir maç. Defans yapmak konusunda küçük problemimiz olduğu için daha farklı sistem ve düşünce ile maça çıkacağız. Uzun bir aradan sonra UEFA'da oynamak ve ilk defa tur atlamanın heyecanını yaşamak istiyoruz."

Gergin olmayacağız

Bordo-mavili oyuncuların bir gerginlik yaşayacağını sanmadığını da ifade eden Aybaba, "Seyircinin tepkisi de önemli. Fazla stres yapacakbir şey yok. İnşallah maçın başından itibaren farklı bir şekilde oynayıp maçı kazanacağız" diye konuştu. Aybaba, tur şansı ile ilgili olarak ise, "Güçlü bir takımla oynayacağız. Ancak biz Trabzonspor gibi oynarsak, değerlerimizi sahayayansıttığımız zaman turu atlayacağımıza inanıyoruz" dedi.

Taraftara çağrı

Trabzonspor'un Takım Kaptanı Fatih Tekke, UEFA Kupası 1. Turu'nda İspanya'nın Villarreal takımı ile yapacakları rövanş maçı öncesi taraftara çağrı yaptı. Fatih, yarın yapacakları karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek, "Biz üzerimize düşenin en iyisini yapmaya çalışacağız. En büyük destekçimiz de taraftarımız olacak. Onların desteği ve bizim mücadelemizle inşallah tur atlayacağız" dedi. Kendi saha avantajını iyi kullanmak istediklerini de ifade eden Fatih, şunları söyledi: "Sadece savunmaya veya forvete değil, tüm takıma büyük iş düşecek."

Bir başkan adayı daha

Trabzonspor'da, 26 Ekim'de yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi, dördüncü aday Afacan Yılmaz Ergül oldu. Düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıklayan Ergül, demokratik hakkını kullandığını belirterek, "Trabzonspor'da, genel kurulda galibiyet de mağlubiyet deonurdur" dedi. Bordo-mavili kulübte genel kurul öncesi Ahmet Ağaoğlu, Mehmet Öksüzoğlu, Mahmut Koto sırasıyla başkanlığa adaylıklarını açıklamışlardı.

Filenin Sultanları yurda döndü

2026 FIVB Milletler Ligi şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımı, kupasıyla yurda döndü

27.07.2026 20:00:00
Haber Merkezi
 
Filenin Sultanları yurda döndü
Filenin Sultanları yurda döndü
Çin'in Makau Özel İdari Bölgesi'nde düzenlenen organizasyonun finalinde Brezilya'yı 3-1 mağlup ederek altın madalyaya uzanan "Filenin Sultanları"nı taşıyan uçak, saat 15.20'de İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı.

Tarih yazan ay-yıldızlı kafileyi havalimanında yetkililer, basın mensupları ve ellerinde Türk bayrakları ile çiçekler bulunan çok sayıda vatandaş büyük bir coşkuyla karşılıyor.

Şampiyonluk kupasıyla yurda dönen milli sporcular, bando ve marşlar eşliğinde karşılanırken yolcular ve yer hizmetleri personeli de alkışlarla milli takıma sevgi gösterisinde bulundu.

"Milli sporcularımız ve teknik kadro, İstanbul Havalimanı'nda kendileri için oluşturulan alanda basın mensupları ve vatandaşlara açıklamalarda bulundu.


"İnşallah daha nicelerine"


Kaptan Gizem Örge, "Böyle karşılanmak gerçekten harika. Döktüğümüz her ter, her emek; bu ülke için verdiğimiz... bu karşılanmaya değer. Biz maçtan çıktıktan sonra, o sevincin ilk heyecanını yaşadıktan sonra; sosyal medyada olsun, televizyonlarda olsun, ülkemizin de bizimle aynı heyecanı yaşadığını görmek, o maç sayısında aynı coşkuyla herkesin sıçradığını görmek, bizimle aynı sevinç gözyaşlarını döktüğünü görmek gerçekten verdiğimiz her emeğe değiyor. Ülkemize kupayla döndüğümüz için çok mutluyuz. Çok teşekkür ediyoruz, inşallah daha nicelerine" diye konuştu.


Daniele Santarelli'den teşekkür


A Milli Kadın Voleybol Takımı, başantrenör Daniele Santarelli de çok mutlu olduklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Herkese merhaba. Bu kadar çok kişinin buraya gelmesi harika, geldiğiniz için çok teşekkürler. Bizim için çok güzel bir gün. İstanbul'a geri döndüğümüz ve bu güzel kupayı hep birlikte kutladığımız için çok mutluyuz. Sergilediğimiz performansla insanları gururlandırdığımızı düşünüyorum. Çok iyi oynadık, harika bir Milletler Ligi (VNL) geçirdik. İstediğimiz sonuçları aldık ve oyuncular her geçen gün daha da iyi bir performans sergiledi. Bildiğiniz gibi bu uzun bir süreçti; bu süreç boyunca tüm teknik ekibim ve oyuncularımla her gün daha iyiye gitmek için adım adım önemli ilerlemeler kaydettik. Herkesin mutlu olduğunu düşünüyorum. Herkese çok teşekkürler."

Sacha Boey açıkta kaldı


 
Alman devi Bayern Münih, yeni sezon planlamasında Sacha Boey'in bulunmadığını resmen açıklamıştı. Oyuncu için talep edilen bedel, Galatasaray'ın satın alma opsiyonundaki rakamla aynı.
 

27.07.2026 16:05:00
Haber Merkezi
 
Sacha Boey açıkta kaldı
Sacha Boey açıkta kaldı

Bayern Münih'in Sportif Direktörü Christopher Freund, "Sacha Boey ve Joao Palhinha gelecek sezon planlarımızda yer almıyor. Oyunculara bu karar iletildi" açıklamasını yapmıştı. Yani resmen iki futbolcunun da gelecek planlarında bulunmadığı açıklanmış oldu. Sacha Boey, geride bıraktığımız sezonun devre arasında Galatasaray'a kiralanmıştı. Sarı-Kırmızılılar'ın 15 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu vardı. Ancak bu madde aktif hale getirilmedi. Fransız sağ bek, Bayern'e döndü. Teknik Direktör Okan Buruk, 10+4'lük yabancı kontenjanı sebebiyle Boey için hamle yapmadıklarını söylemişti.

Herkes için geçerli tarife

Alman devi, 25 yaşındaki futbolcunun bonservis bedelini 15 milyon Euro olarak belirledi. Yani Galatasaray'ın satın alma opsiyonuyla aynı... Bu arada önemli bir ayrıntı da var. Sacha Boey kaç paraya satılırsa satılsın, Galatasaray'a 5 milyon Euro'luk ekstra ödeme yapılacak. Çünkü oyuncu 2024 kışında Bayern Münih'e satılırken sözleşmeye şu 2 madde konulmuştu:
1. Bayern Münih, 5 milyon Euro şarta bağlı bonus ödeyecek.
2. Oyuncunun başka bir kulübe transfer olması durumunda Bayern Münih, gerçekleşmeyen bonusları Galatasaray'a ödeyecek.

İstanbul Maratonu'nda avantajlı kayıtlarda son günler


 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile İBB Spor İstanbul tarafından 1 Kasım 2026 Pazar günü düzenlenecek Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu’nda avantajlı kayıt dönemi için son günlere girildi. 

25.07.2026 13:50:00
MURAT ÇORBACI
 
İstanbul Maratonu'nda avantajlı kayıtlarda son günler
İstanbul Maratonu'nda avantajlı kayıtlarda son günler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile İBB Spor İstanbul tarafından 1 Kasım 2026 Pazar günü düzenlenecek Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu'nda avantajlı kayıt dönemi için son günlere girildi. Dünyanın kıtalararası tek maratonu unvanına sahip Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu, 1 Kasım Pazar günü 48'inci kez Asya'yla Avrupa'yı birleştirecek.

World Athletics (Dünya Atletizm Birliği) Gold Label kategorisindeki Avrupa'nın 4, dünyanın 25 maratonundan biri olan Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu'nda avantajlı kayıt dönemi 31 Temmuz'da sona eriyor. Avantajlı dönem fırsatını kaçırmak istemeyen koşucular, 31 Temmuz Cuma günü saat 23.59'a kadar 42K ve 15.5K kategorileri için 1200 TL'ye kayıt yaptırabilecek. 1 Ağustos-13 Ekim arasındaki son kayıt döneminde ise ücret 1400 TL olacak.

Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu kapsamında düzenlenecek 6.5K'lık Kurumsal Koşu kayıtları ise 4 Ağustos Salı günü başlayacak ve kayıt ücreti 1850 TL olacak. Kurumsal Koşu'ya katılan koşucular, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da çeşitli sivil toplum kuruluşları için iyilik peşinde koşacak ve bağış toplayabilecek.

Yine 6.5K'lık Halk Koşusu için ise kayıt döneminin başlangıcı daha sonra duyurulacak.  Geçen yıl tüm kategorilerde toplam 39 bin kişinin katıldığı ve 42K parkurunda 4 bin 568 kişinin finişe ulaşarak bitiren sayısında Türkiye rekorunun kırıldığı İstanbul Maratonu'na kaydolmak ve detaylı bilgi almak isteyenler "maraton.istanbul" adresini ziyaret edebilir.

Beşiktaş, 'Oh'a gelecek teklife sıcak


 
Yirmi yılı aşkın bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi’ne dönmeye hazırlanan Real Betis, Beşiktaş’ın Güney Koreli golcüsü Hyeon-gyu Oh için 15 milyon euro'luk dev bir teklifle kapıyı çaldı. İspanyol devinin bütçesi ile siyah-bayazlı yönetimin bonservis beklentisinin uyuşmasıyla transferde imzalar an meselesi haline geldi.

25.07.2026 13:41:00
Haber Merkezi
 
 Beşiktaş, 'Oh'a gelecek teklife sıcak
 Beşiktaş, 'Oh'a gelecek teklife sıcak

Gelecek sezon yirmi yılı aşkın uzun bir aranın ardından yeniden Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeye hazırlanan Real Betis, kadrosunu devler arenasına yakışır bir seviyeye çekmek için transfer çalışmalarını hızlandırdı. Karşı karşıya olduğu finansal ve sportif zorluklara rağmen kadro kalitesini artırmayı hedefleyen İspanyol ekibi, hücum hattındaki eksikliği gidermek adına rotasını Süper Lig'e çevirdi. Forvet hattına doğrudan katkı yapacak kaliteli bir golcü arayışında olan yeşil-beyazlılar, aradığı ismi İstanbul'da buldu. İspanya'dan gelen son bilgilere göre Real Betis, Beşiktaş'ın Güney Koreli santrforu Hyeon-gyu Oh'u transfer etmek için resmen harekete geçerek siyah-bayazlı kulübün kapısını çaldı.

Beklentiler örtüşüyor

Devler Ligi hedefi doğrultusunda kesenin ağzını açan Endülüs temsilcisinin, 9 numara pozisyonu için yaklaşık 15 milyon Euro'luk ciddi bir bütçe ayırdığı öğrenildi. İspanyol devinin bu teklifine karşılık Beşiktaş yönetiminin de oyuncu için benzer bir bonservis bedeli talep ettiği ve tarafların rakamsal beklentilerinin büyük oranda örtüştüğü ifade ediliyor.

Finansal rahatlama getirecek

Rakamların aynı seviyede buluşmasıyla birlikte iki kulüp arasındaki pazarlıkların kısa sürede olumlu sonuçlanması bekleniyor. Bu kritik transferin gerçekleşmesi halinde Beşiktaş, hem hücum hattındaki oyuncusunu değerinde bir rakama satmış olacak hem de kasasına koyacağı 15 milyon Euro'luk dev gelirle finansal anlamda rahat bir nefes alacak.

Dünya Kupası şike skandalıyla sarsılıyor


 
Dünya Kupası’nda Folarin Balogun’un cezasının FIFA tarafından saniyeler içinde kaldırılması, uluslararası boyutta dev bir bahis skandalına dönüştü. Kopenhag Grubu’nun sızan raporuna göre; ceza kararı resmi olarak açıklanmadan günler önce ABD’li forvetin oynayıp oynamayacağına dair açılan özel bahisler, FIFA içinden bilgi sızdırıldığı ve yasadışı kazanç sağlandığı şüphelerini zirveye çıkardı.
 

25.07.2026 13:37:00
Haber Merkezi
 
Dünya Kupası şike skandalıyla sarsılıyor
Dünya Kupası şike skandalıyla sarsılıyor


Folarin Balogun'un Dünya Kupası'nda gördüğü kırmızı kart cezasının FIFA tarafından kaldırılmasıyla başlayan tartışmalar, uluslararası bir bahis ve şike skandalına dönüştü. Spor müsabakalarındaki şikeleri inceleyen bağımsız uluslararası ağ Kopenhag Grubu, turnuvada tespit ettiği yedi potansiyel şike vakasından birinin Balogun davası olduğunu raporladı.

Kırmızı kart bahsi?

Hazırlanan rapordaki en dikkat çekici detay ise ceza kararı açıklanmadan önce açılan bahisler oldu. Kripto para tabanlı tahmin platformu Polymarket, Balogun'un Bosna Hersek maçında kırmızı kart gördüğü 2 Temmuz tarihinde "Balogun Belçika'ya karşı oynayacak mı?" bahsini kullanıma sundu. FIFA Disiplin Kurulu ise ABD'li forvetin cezasının kaldırıldığını ve oynayabileceğini bu bahisten üç gün sonra, yani 5 Temmuz'da resmi olarak doğruladı.

Bilgi içeriden

Skandalı derinleştiren bir diğer unsur, turnuvada kırmızı kart gören diğer 14 futbolcu için benzer hiçbir bahis piyasasının açılmamış olması.
Sadece Balogun özelinde bu tür bir seçeneğin sunulması ve cezanın sonrasında kaldırılması, FIFA içerisinden sızdırılan bilgiyle "içeriden bilgiye dayalı işlem" yapıldığı iddialarını güçlendirdi.

Kopenhag Grubu, yaşanan bu şüpheli süreçle ilgili olarak FIFA'dan resmi ve yazılı bir açıklama talep etti. İçerik detayları The Athletic'e sızan raporun resmi olarak yayınlanmasıyla birlikte, olayın uluslararası futbol ve bahis dünyasındaki yankılarının daha da büyümesi bekleniyor. Fenerbahçe, Balogun için AS Monaco'ya teklif yapmış, Fransızlar olumlu yaklaşmışıtı... ancak ABD'li oyuncu sarı-lacivertlilerin Şampiyonlar Liginde yer almaması nedeniyle çubukluyu giymeyi reddetmişti

Galatasaray, Serie A ekiplerinden Monza'ya 2-0 mağlup oldu

Galatasaray, Avusturya kampındaki ilk hazırlık maçında Serie A ekiplerinden Monza'ya 2-0 mağlup oldu

25.07.2026 07:29:00
İhlas Haber Ajansı
 
Galatasaray, Serie A ekiplerinden Monza'ya 2-0 mağlup oldu
Galatasaray, Serie A ekiplerinden Monza'ya 2-0 mağlup oldu
Galatasaray, Avusturya kampındaki ilk hazırlık maçında Serie A ekiplerinden Monza'ya 2-0 mağlup oldu.



Galatasaray, ilk hazırlık maçında İtalyan ekibi Monza ile Raiffeisen Arena'da karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar sahaya; Günay Güvenç, Elias Jelert, Victor Nelsson, Kazımcan karataş, Arda Ünyay, Roland Sallai, Lesley Ugochukwu, Renato Nhaga, Can Armando Güner ve Ada Yüzgeç 11'iyle sahaya çıktı. İkinci yarıda Kaan Ayhan, Yusuf Kahraman, Yusuf Sivaslıoğlu, Eyüp Aydın, İlkay Gündoğan, Lucas Torreira, Eyüp Can Karasu, Furkan Koçak, Victor Osimhen ve Berat Luş oyuna girerek şans buldu. 90 dakika Monza'nın 2-0 üstünlüğü ile sona ererken, golleri Andrea Carboni ve Patrick Cutrone kaydetti.

Galatasaray kamptaki sıradaki maçında 27 Temmuz Pazartesi günü İtalya temsilcisi Venezia ile Hofmann Personal Stadı'nda mücadele edecek.

Kampın 29 Temmuz Çarşamba günü sona ermesiyle İstanbul'a dönecek sarı-kırmızılı takım, RAMS Park'ta 2 Ağustos Pazar günü Fransa temsilcisi Rennes ile hazırlık maçı yaptıktan sonra 8 Ağustos Cumartesi günü de İspanya ekibi Villarreal ile oynayacağı mücadeleyle sezon öncesi hazırlıklarını sürdürecek.

Beşiktaş sezonu evinde açıyor

Siyah-beyazlılar, 2026-2027 sezonunun ilk resmi müsabakasında Avrupa arenasına çıkıyor

22.07.2026 21:43:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş sezonu evinde açıyor
Beşiktaş sezonu evinde açıyor
Siyah-beyazlılar, 2026-2027 sezonunun ilk resmi müsabakasında Avrupa arenasına çıkıyor.

UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu ilk ayağında Danimarka temsilcisi FC Midtjylland'ı konuk edecek olan Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu'nda taraftarı önünde avantajlı bir skor elde etmek için sahaya çıkacak.



Konuk ekip Midtjylland, İstanbul'daki son hazırlıklarını akşam saatlerinde yaptığı antrenmanla tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.

23 Temmuz Perşembe, Tüpraş Stadyumu'nda 21'de başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonundan Ricardo de Burgos Bengoetxea yönetecek.

Beşiktaş'ta Vincenzo Italiano Dönemi Başlıyor



Beşiktaş'ın haziran ayında 2 yıllık sözleşme imzaladığı yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano, siyah-beyazlı ekibin başındaki ilk resmi maçına bu akşam çıkacak. Yaklaşık 2,5 aylık aranın ardından Dolmabahçe'de taraftarıyla buluşacak olan Beşiktaş'ta yeni transferler Alexander Nübel, Doğan Alemdar, Kassoum Ouattara, Salih Özcan ve İlhan Fakılı teknik heyetten şans bekleyecek.

Takımdaki Önemli Eksikler

Siyah-beyazlı ekipte, UEFA listesine bildirilmeyen yeni transfer Leandro Trossard'ın yanı sıra geçen sezondan kart cezası bulunan Felix Uduokhai ve sakatlığı süren Wilfred Ndidi bu mücadelede forma giyemeyecek.

Turu Geçerse Muhtemel Rakip Kim?

Beşiktaş, Midtjylland'ı iki maç sonunda elemeyi başarması halinde bir sonraki turda Tromsö (Norveç) - Hradec Kralove (Çekya) eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek. Eşleşmenin rövanş mücadelesi ise 30 Temmuz Perşembe günü Danimarka'da oynanacak.

2026 FIFA Dünya Kupası rekorlarla final yaptı

2026 FIFA Dünya Kupası'nda zafere ulaşan İspanya, erkekler ve kadınlar dünya şampiyonluklarını aynı anda elinde bulunduran ilk ülke oldu. İspanya Teknik Direktörü Luis de la Fuente, FIFA Dünya Kupası'nı kazanan en yaşlı teknik direktör ünvanını elde ederken, Lionel Messi ise FIFA Dünya Kupası'nda en çok maça çıkma rekorunu 34 maça çıkardı

21.07.2026 10:50:00
İhlas Haber Ajansı
 
2026 FIFA Dünya Kupası rekorlarla final yaptı
2026 FIFA Dünya Kupası rekorlarla final yaptı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda zafere ulaşan takım İspanya oldu. New Jersey'de oynanan finalde uzatma sürelerinde Arjantin'i 1-0 mağlup eden İspanyollar, 2010'un ardından ikinci kez bu turnuvada mutlu sona ulaştı.

Bu turnuva birçok alanda ilklere ve rekorlara da sahne oldu.

Toplam 308 gol atıldı

Turnuva, 48 ülkeden bin 39 oyuncunun katılımı ve oynanan 104 maçla sona erdi. Bu mücadelelerde toplam 308 gol atıldı ve maç başına ortalama 2.96 gol kaydedildi. 6 haftalık müsabaka boyunca taraftarlar, dikkat çekici bireysel ve takım başarılarına tanık oldular. FIFA Küresel Futbol Geliştirme Başkanı Arsene Wenger, organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "2026 FIFA Dünya Kupası, sadece büyüklüğüyle değil, aynı zamanda oyunun fiziksel yoğunluğu, artan küresel rekabet dengesi ve turnuva boyunca dünyanın en büyük yıldızlarından bazılarının sergilediği üst düzey performanslarla da hatırlanacak" dedi.

İspanya hem kadınlar hem erkeklerde şampiyon olan ilk ülke

Daha önce 2023'te FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nı kazanan İspanya, FIFA'nın en önemli erkekler ve kadınlar dünya şampiyonluklarını aynı anda elinde bulunduran ilk ülke oldu. Erkek futbol takımının teknik direktörü Luis de la Fuente de 65 yaş ve 28 gün ile FIFA Dünya Kupası'nı kazanan en yaşlı teknik direktör olarak tarihe geçti ve daha önce Vicente del Bosque'nin elinde bulunan rekoru kırdı.

Unai Simon rekor kırdı

İspanya kalecisi Unai Simon da 7 maçta kalesini gole kapatarak dikkat çekici bir performansa imza attı. 'Altın Eldiven' ödülünü kazanan Simon, bu performansıyla bir rekor da kırdı. Başarılı file bekçisi, bir Dünya Kupası'nda bir kalecinin elde ettiği en fazla sayıda (7) kalesini gole kapatma rekorunu ele geçirdi.

29 yaşındaki kaleci, 2026 Dünya Kupası'nda oynadığı toplam 8 karşılaşmada ise sadece Belçika'dan 1 gol yedi.

İspanya'nın genç jenerasyonu öne çıktı

İspanya'nın 19 yaşındaki futbolcuları Lamine Yamal ve Pau Cubarsi, FIFA Dünya Kupası finalinde forma giyen dördüncü ve beşinci genç oyuncu oldular. Bu alanda ilk üç sırada yer alan isimler ise 1958'de Brezilya adına 17 yaşındaki Pele, 1982'de İtalya adına 18 yaşındaki Giuseppe Bergomi ve 2018'de Fransa adına 19 yaşındaki Kylian Mbappe olarak öne çıktı.

Aynı zamanda turnuva boyunca sekizer kez forma giyen her iki İspanyol oyuncu da 20 yaşından önce en çok FIFA Dünya Kupası maçına çıkma rekorunu kırdılar.

Lionel Messi en çok maça çıkma rekorunu geliştirdi

Finalde İspanya'ya kaybetmesine rağmen Arjantin'in dünya yıldızı futbolcusu Lionel Messi rekorları geliştirmeye devam etti. Messi, FIFA Dünya Kupası'nda en çok maça çıkma rekorunu 34 maça çıkardı. Messi, 39 yaş ve 25 günlükken Dünya Kupası finalinde forma giyen en yaşlı ikinci oyuncu ve turnuva tarihinin sahadaki en yaşlı oyuncusu oldu. Ayrıca Messi'nin takım arkadaşı Nicolas Otamendi de final maçında forma giyen en yaşlı oyunculardan biri olarak rekorlar kitabına girdi.

Dünya Kupası bitti Avrupa Kupaları başlıyor

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında yarın konuk edeceği Gornik Zabrze maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla tamamladı

20.07.2026 21:00:00
İhlas Haber Ajansı
 
Dünya Kupası bitti Avrupa Kupaları başlıyor
Dünya Kupası bitti Avrupa Kupaları başlıyor
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında yarın konuk edeceği Gornik Zabrze maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla tamamladı.

Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde Teknik Direktör İsmail Kartal yönetiminde ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen idman, ısınma hareketleriyle başladı. Koordinasyon ve çabukluk çalışmasıyla devam eden antrenmanda daha sonra 3 grup halinde 5'e 2 top kapma çalışması yapıldı.



Hafif ağrıları bulunan Yiğit Efe Demir tedbir amaçlı bireysel çalışmalarını sürdürdü. Salonda bireysel kuvvet çalışması uygulayan Vedat Muriqi, daha sonra sahaya çıkarak takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise Gornik Zabrze maçının taktiği üzerinde duruldu.

Fenerbahçe - Gornik Zabrze maçı ne zaman, saat kaçta?



21 Temmuz 2026 Salı

Saat: 21.00

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

Maçın Hakem: Manfredas Lukjancukas (Litvanya)

Kadıköy'de oynanacak bu kritik karşılaşma, tv100 ekranlarından canlı ve şifresiz olarak futbolseverlerle buluşacak

Devlet başkanlarının yapamadığını yaptı

2026 FIFA Dünya Kupası finalinde Arjantin’i devirerek şampiyonluğa ulaşan İspanya’nın madalya töreni, tarihi bir ana sahne oldu

20.07.2026 09:41:00
Haber Merkezi
 
Devlet başkanlarının yapamadığını yaptı
Devlet başkanlarının yapamadığını yaptı
2026 FIFA Dünya Kupası finalinde Arjantin'i devirerek şampiyonluğa ulaşan İspanya'nın madalya töreni, tarihi bir ana sahne oldu.

Turnuvanın genç yıldızı Lamine Yamal ile ABD Başkanı Donald Trump arasında protokol tribününde yaşanan anlar, dünya basınına ve sosyal medyaya damga vurdu.

Elini Geri Çekti, Mesafe Koydu

MetLife Stadyumu'ndaki kupa takdimi sırasında podyuma çıkan İspanyol futbolcular, protokol üyeleriyle selamlaştı. Sıra Donald Trump'a geldiğinde ise kameralara ilginç bir an yansıdı.

19 yaşındaki Lamine Yamal'ın, Trump'ın kendisine elini uzattığı esnada elini geriye doğru çektiği ve Trump'ı pas geçerek hızla yoluna devam ettiği görüldü. Genç futbolcunun Trump'ın yanından oldukça mesafeli ve soğuk bir ifadeyle geçmesi gözlerden kaçmadı.

Görüntülerin internete düşmesiyle birlikte dünya genelinde "Yamal, Trump'ı protesto etti" yorumları yapıldı.

Trump podyumdan çıkmak istemedi

Kupa törenindeki tek hareketlilik bu selamlaşma anı değildi. İspanya kaptanı Rodri'nin kupayı kaldıracağı esnada, Donald Trump'ın şampiyonluk fotoğraf karesinde yer almak için podyumun merkezinde uzun süre kalması kriz yarattı.

FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun, İspanyol futbolcuları rahat bırakması adına Trump'ı kolundan nazikçe tutarak podyumun dışına doğru yönlendirmeye çalıştığı anlar da kameralar tarafından anbean kaydedildi.

Yaşanan bu "tokalaşma krizi" spor dünyasının bir numaralı gündem maddesi haline gelirken, Lamine Yamal veya İspanya Futbol Federasyonu cephesinden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.