Tahıllarda, sakatatta, et ve yumurtada bulunan B vitamini sinir sistemini korur. Eksikliğinde ise yorgunluk, unutkanlık, iştah kaybı gibi sorunlar ortaya çıkarB vitaminleri, sinirlerin, cilt, saç, karaciğer ve ağız sağlığının, sindirim sistemi ile beyin fonksiyonlarının devamında yardımcı olur. Yaşlılar için yeterli B vitamini alımı çok önemlidir. Çünkü yaşlandıkça bu vitaminin emilimi azalır. Alzheimer tanısı konulmuş kişilerde sorunların B12 ve B kompleks vitaminlerinin eksikliğinden kaynaklandığı bulunmuştur. B grubu vitaminler; tahıllar, yağsız et, böbrek, yürek, beyin, karaciğer, tavuk, ceviz, yumurta, kepek ekmeği ve yağlı tohumlarda, maya özü, pirinç, bezelye, yerfıstığı, beyaz ekmek, patates, tavuk, az pişmiş biftek ve sütte bulunur. B vitamininin, B1, B2, B3, B5, B6 ve B12 olmak üzere altı ayrı çeşidi vardır. B1 vitamini kan dolaşımına yardımcı olur. Kavrama yeteneği, enerji, büyüme, iştah ve öğrenme kapasitesini olumlu etkiler. Vücudu yaşlanmanın etkilerine karşı korur. B1'in eksikliğinde ise sinir sistemi bozuklukları, yorgunluk, unutkanlık, kabızlık, iştah kaybı gibi rahatsızlıklar oluşur. Antibiyotikler ve doğum kontrol hapları vücuttaki B1 vitamini düzeyini azaltır. Fazla karbonhidrat tüketilirse B1 vitaminine ihtiyaç artar. B2 vitamini ise vücutta antikor üretimi ve büyüme için gereklidir.