Mersingiller familyasından anayurdu Molük adaları olan ve birçok tropik ülkelerde ve başlıca Zengibar, Filipinler ve Hindistan'da yetiştirilen, kış aylarında yaprak dökmeyen bir ağaçtır. Çiçeğinin tomurcuklarına karanfil denir. Baharat olarak kullanılır.
Çiçeklerinden elde edilen karanfilyağının içeriğinde hidrokarbür, euganol, salisilik asid ve karyofilin vardır. Güzel kokuludur. Tadı acıdır. Baharat olarak kullanılır.
FAYDASIMikropları öldürür. Ağrıları dindirir. Hazmı kolaylaştırır. Koku giderir. İshali keser. Bedeni ve zihni yorgunlukları giderir. Doğumu kolaylaştırır. Karanfil esansı diş macunlarında kullanılır. Karanfil kökü ise, sarı çiçekli bir çeşit bitkinin, karanfil kokulu köküdür. İlkbahar ve yaz aylarında toplanıp, kurutulur. İçeriğinde tanen vardır. Mide ve bağırsak bozukluklarını giderir. İshali keser. İştah açar. Ağrıları dindirir. Sinirleri kuvvetlendirir..
Çiçeklerinden elde edilen karanfilyağının içeriğinde hidrokarbür, euganol, salisilik asid ve karyofilin vardır. Güzel kokuludur. Tadı acıdır. Baharat olarak kullanılır.
FAYDASIMikropları öldürür. Ağrıları dindirir. Hazmı kolaylaştırır. Koku giderir. İshali keser. Bedeni ve zihni yorgunlukları giderir. Doğumu kolaylaştırır. Karanfil esansı diş macunlarında kullanılır. Karanfil kökü ise, sarı çiçekli bir çeşit bitkinin, karanfil kokulu köküdür. İlkbahar ve yaz aylarında toplanıp, kurutulur. İçeriğinde tanen vardır. Mide ve bağırsak bozukluklarını giderir. İshali keser. İştah açar. Ağrıları dindirir. Sinirleri kuvvetlendirir..
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.