Hammaddesi, vitamin deposu olarak bilinen havuç olan şalgam insanı zinde tuttuğu için sağlık sorunları da düşünülerek kışın daha fazla tüketiliyor. FAYDASIŞalgamın taş ve kum döktüğünü, bronşları boşalttığını, bol idrar söktürdüğünü ve pekliği giderdiğini söyleyen uzmanlar, şalgamın yaprakları ince kıyılarak salata şeklinde yenirse yukarıdaki hastalıklara iyi geldiğini bildiriyor. Şalgam, iştahı açar, laktik asit içerir, sindirimi kolaylaştırır. B grubu vitaminleri içerir, sinirleri yatıştırır. Mide ve karaciğere faydalıdır. Kalsiyum, potasyum ve demir içerir, kemik ve dişleri kuvvetlendirir. Afrodizyak özelliği vardır. 100 gramında 20 kalori olan şalgam, A-B-C vitamini içerir.Kalp, damar ve göz sağlığı için faydalıdır. Uzmanlar, şeker hastalarının da şalgam yiyebileceğini vurguluyor ve şalgam ne kadar çiğ yenirse o kadar faydalı olduğunu hatırlatıyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.