Yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında olan dondurmada, sütten yapılanların insan sağlığı için faydalı olduğu... Yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında olan dondurmada, sütten yapılanların insan sağlığı için faydalı olduğu, buzdan yapılanlarının ise diyabet riskini arttırdığı bildirildi. Namık Kemal Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gamze Varol Saraçoğlu, dondurmanın tüm dünyada her mevsim tüketilen bir tatlı olarak algılandığını belirtti. Türkiye'de ise dondurmanın daha çok yaz aylarında tüketildiğini belirten Saraçoğlu, sütten yapılan dondurmanın sağlıklı ortamda üretildiğinde çok besleyici olduğunu ve hekimlerce önerildiğini vurguladı. Dondurmanın her mevsim tüketilebileceğine işaret eden Saraçoğlu, "Dondurmanın içinde bir çok mineral ve vitamin bulunuyor. Protein ve kalsiyumu ise normal süte göre çok daha fazla. Vücudun ihtiyaç duyduğu pek çok yapı taşı dondurmanın içinde var" dedi. Bazı dondurmaların süt yerine buzdan yapıldığını belirten Saraçoğlu, bu dondurmaların en fazla çocuklar tarafından tüketildiğini söyledi. Buzdan yapılan dondurmaların sağlık açısından büyük risk taşıdığını ifade eden Saraçoğlu, şöyle konuştu: "Buzdan yapılan dondurmaları, sütten yapılan dondurmalar kadar besleyici olmadığından önermiyoruz. İçine çok fazla şeker konulduğundan kalorisi daha fazla olan buzlu dondurmalar, sürekli tüketildiğinde diyabet riskini arttırıyor. Çocuklar bunları çok tüketiyor ama olabildiğince katkısız ve şekersiz olanların tüketilmesinde fayda var."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.