Eti ve derisinin para etmesi nedeniyle, devekuşu üreticiliği besicilerin yeni gözdesi oldu. Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne bağlı Demirtepe köyünde, Adem Demiralay adındaki besicinin, iki yıl önce 3 damızlık devekuşu alarak başladığı iş, bugün 14 anaç, 50 yavru ile bir çiftliğe dönüştü. Devekuşu bakımının zor ancak getirisinin iyi olduğunu belirten çiftlik sahibi Demiralay, "Bir televizyon programından esinlenerek devekuşu üretimine merak sardım. Karamürsel'den iki dişi bir erkek damızlık devekuşu satın alıp bu işe koyuldum. Şimdi 14 anaç, 50 yavru devekuşu sahibiyim" dedi.
Bir yumurtadan 18 kişilik omlet
Tarım Bakanlığı'nın desteği ile giderek yaygınlaşan devekuşu üretimi, besicilerin de umudu haline geldi. 7 yaşında en yüksek verime ulaşan devekuşu etinin çok lezzetli ve sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal olduğu belirten Demiralay, 140-150 kilograma ulaşan bir devekuşundan 50 kilogram et elde edildiğini, ağırlığı 1.5-2 kilograma ulaşan yumurtası ile 18 kişilik omlet yapılabildiğini bildirdi. Demiralay, "Kültüre alınmış bir devekuşu, yılda 15-20 yavru yapıyor" dedi.
Bir yumurtadan 18 kişilik omlet
Tarım Bakanlığı'nın desteği ile giderek yaygınlaşan devekuşu üretimi, besicilerin de umudu haline geldi. 7 yaşında en yüksek verime ulaşan devekuşu etinin çok lezzetli ve sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal olduğu belirten Demiralay, 140-150 kilograma ulaşan bir devekuşundan 50 kilogram et elde edildiğini, ağırlığı 1.5-2 kilograma ulaşan yumurtası ile 18 kişilik omlet yapılabildiğini bildirdi. Demiralay, "Kültüre alınmış bir devekuşu, yılda 15-20 yavru yapıyor" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.