Kapanan her bir bakkala karşılık emekli olan 3 kişinin yeni bakkal açtığı, çok sayıda yeni bakkal açılmasının ise rekabeti artırdığı için bakkalların kar oranlarını düşürdüğü bildirildi. Konya Bakkallar Odası Başkanı Münir Angı, bakkalların en büyük özelliğinin, temel gıda maddeleri, temizlik veya kırtasiye ürünlerini, vatandaşların ev ve işyerine çok yakın mesafelerde satmaları olduğunu söyledi. Angı, bireysel girişimciler tarafından açılan ve yanında çalıştırdığı en az bir kişiye iş vererek küçümsenemeyecek bir istihdamyaratan bakkalların, büyük alışveriş mağazalarının açılmasıyla birlikte ciddi bir güç kaybına uğradığını belirtti. Angı, vatandaşların artık bakkallardan sadece ekmek, sakız ya da çikolata gibi düşük fiyatlı ürünler alır hale geldiğini söyledi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.