logo
07 ŞUBAT 2026

Fenerbahçe'de sakatlar iyileşiyor

02.08.2002 00:00:00
Fenerbahçe'de, sakatlıkları bulunan futbolcuların durumunun iyiye gittiği bildirildi. Sarı-lacivertli kulübün resmi web sitesinde yapılan açıklamada, "İyileşme sürecinde bulunan futbolcularımız Simao, Tuncay ve Ali Akdeniz, takımdan ayrı olarak, tempolarını her geçen gün arttıran özelbir programla çalışıyorlar. İsmail ise yine kendisine özel bir programla, uygun görüldüğü zaman takımla, diğer zamanlarda ise takımdan ayrı olarak çalışıyor" denildi.

F.Bahçe-Kızılyıldız

Öte yandan sarı-lacivertliler, bugün Yugoslavya'nın Kızılyıldız takımıyla yapacakları sezon açılış maçı hazırlıklarını dün basına kapalı olarak gerçekleştirdikleri idmanla sürdürdü.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi kadrosu resmileşti

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek kadrosunu açıkladı

06.02.2026 14:34:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi kadrosu resmileşti
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi kadrosu resmileşti
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek kadrosunu açıkladı.

Bu sezon Türkiye'yi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden Galatasaray, güncel kadro listesini UEFA'ya bildirdi. Kış transfer döneminde kadroya dahil olan oyunculardan Noa Lang, Yaser Asprilla ve Sacha Boey kadroda yer alırken Renato Nhaga'ya yer verilmedi.



Sarı-kırmızılı ekibin UEFA Şampiyonlar Ligi kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

"Uğurcan Çakır, Ismail Jakobs, Davinson Sanchez, Roland Sallai, Gabriel Sara, Mauro Icardi, Leroy Sane, Yunus Akgün, Batuhan Şen, Eren Elmalı, Günay Güvenç, İlkay Gündoğan, Ahmed Kutucu, Yaser Asprilla, Kaan Ayhan, Lucas Torreira, Abdülkerim Bardakcı, Victor Osimhen, Barış Alper Yılmaz, Noa Lang, Wilfried Singo, Sacha Boey ve Mario Lemina."

Defne Kurt, Singapur'dan 5 altın madalya ile döndü

Milli para yüzücü Defne Kurt, Singapur'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 5 altın madalya kazandığı için inanılmaz mutlu olduğunu söyledi

06.02.2026 14:32:00
İhlas Haber Ajansı
Defne Kurt, Singapur'dan 5 altın madalya ile döndü
Defne Kurt, Singapur'dan 5 altın madalya ile döndü
Milli para yüzücü Defne Kurt, Singapur'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 5 altın madalya kazandığı için inanılmaz mutlu olduğunu söyledi.

Milli para yüzücü Defne Kurt, Brand&Sport Summit etkinliğinde basın mensuplarına konuştu. Singapur'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nın çok heyecanlı geçtiğini söyleyen Kurt, "5 yarışım vardı.



5'ini de almayı beklemiyordum. 2, 3 derken 5'ini de alacağımı hissettim. Benim için inanılmaz heyecanlı ve zordu. Motivasyonumu, zihnimi çok zor şartlarda yönettiğim bir süreçti. Hatırladıkça hala heyecanlanıyorum. 5 altın madalya aldığım için inanılmaz mutluyum. Çocukluktan beri hayalim, dünya şampiyonu olmaktı. Bunu gerçekleştirdim. Tamamlanmış hissediyorum ama hala başarıya açım" diye konuştu.

Hedeflerinden de bahseden Defne Kurt, "2026'da da şu an en yakın temmuz ayında Avrupa Şampiyonası var. Tam yeri belli değil. Orada da girebildiğim kadar yarışa girip, altın madalya istiyorum. Uzun vadeli olarak da 2028 Olimpiyatları'nda girebildiğim kadar yarışa girip altın madalya istiyorum.

Motivasyonumuz koruyarak devam ediyorum. Yaptığım başarıdan dolayı rahata kavuşmayarak aynı disiplinle devam ediyorum. Öyle olması gerek zaten. 'Başarıyı yapın unutun' derler. Unutuyorum, bir sonraki başarılara odaklanıyorum" şeklinde konuştu.

Emmanuel Agbadou, Beşiktaş için İstanbul'da

Beşiktaş, transferi konusunda anlaşma sağladığı İngiliz ekibi Wolverhampton'da forma giyen savunma oyuncusu Emmanuel Agbadou'yu İstanbul'a getirdi

06.02.2026 11:04:00
İhlas Haber Ajansı
Emmanuel Agbadou, Beşiktaş için İstanbul'da
Emmanuel Agbadou, Beşiktaş için İstanbul'da
Beşiktaş, transferi konusunda anlaşma sağladığı İngiliz ekibi Wolverhampton'da forma giyen savunma oyuncusu Emmanuel Agbadou'yu İstanbul'a getirdi.

Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, İngiliz ekibi Wolverhampton'da forma giyen Fildişi Sahilli futbolcu Emmanuel Agbadou'yu kadrosuna kattı. Agbadou, özel uçakla Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne geldi.

Havaalanında bulunan basın mensuplarını duygu vedüşüncelerini aktaran Agbadou, "Burada olduğum için çok mutluyum. Bana gösterilen sevgi için herkese çok teşekkür ediyorum. Sahada her şeyimi vereceğim" dedi.

Havalimanında az sayıda Beşiktaş taraftarı, 28 yaşındaki futbolcuyu karşıladı. Beşiktaş Asbaşkanı Kaan Kasacı da oyuncuyu karşılamada yer aldı. Emmanuel Agbadou daha sonra kendisini bekleyen araçla alandan ayrıldı. Agbadou sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi sözleşme imza atacak.

Sergen Yalçın: 'Maç 1-1 bitmiş... Kimin haklı olduğunun önemi var mı?

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Kocaelispor maçının ardından "Çok iyi oynadığımızı söylemek zor. 1-1'lik skor adaletli gibi duruyor. Grup liderliğimiz devam ediyor" dedi

06.02.2026 00:57:00
İhlas Haber Ajansı
Sergen Yalçın: 'Maç 1-1 bitmiş... Kimin haklı olduğunun önemi var mı?
Sergen Yalçın: 'Maç 1-1 bitmiş... Kimin haklı olduğunun önemi var mı?
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Kocaelispor maçının ardından "Çok iyi oynadığımızı söylemek zor. 1-1'lik skor adaletli gibi duruyor. Grup liderliğimiz devam ediyor" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 3. maçında Beşiktaş, deplasmanda Kocaelispor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, açıklamalarda bulundu.

Yalçın, "Kupa maçları gerçekten zor oluyor. Özellikle Kocaeli deplasmanı zor. İç saha oyununu iyi oynayan, iyi mücadele eden bir ekip. Bizim için bugün zor oyun oldu. Sonucunda gruptaki liderliğimiz devam ediyor.

Türkiye kupası ana hedeflerimizden biri bu sezon, gidebildiğimiz kadar gitmeyi planlıyoruz. Umarım bu yolda başarılı olabiliriz. Çok iyi oynadığımızı söylemek zor. Ama iyi mücadele ettik. Farklı oyuncularla oynadık, oyunun devamında oyunu değiştirmek için hamleler yaptık. 1-1'lik skor biraz adaletli gibi duruyor. Kaybedebilirdik de. Erken penaltı olmasa öne de geçebilirdik. İyi başlamıştık maça. Hafta sonu oynayacağımız maça odaklanacağız" diye konuştu.

"Kimin haklı olduğunun önemi var mı' Maç 1-1 bitmiş"

Penaltı pozisyonlarıyla ilgili olarak Yalçın, "Kocaelispor'un penaltısında Ndidi'nin eline çarptı, penaltı gibi duruyor. Bizim penaltı pozisyonu çok uzaktı. Göremedik. Herhalde orada bindirme var. Televizyondan daha iyi izlersiniz. Benim yorum yapmam ne kadar doğru olur bilemiyorum ama sezon başından beri derbilerde atılan oyuncularımız, verilmeyen kartlar, verilmeyen penaltıları hiçbir zaman bağıra bağıra dile getirmiyoruz.

Ama siz bir tane penaltıyı dile getiriyorsunuz bir kupa maçında. Burada kimin haklı olduğunun bir önemi var mı ya! Maç bitmiş. Kocaelispor iyi oynamış, bunları söylemenin kime ne faydası var ki. Kocaelispor iyi bir takım. İçeride iyi oynuyorlar. İyi kadro kurmuşlar. Ligde olması gereken camialardan bir tanesi. Taraftarı, stat, her şey çok güzel. Bunları söylememi istiyorsanız, söyledim" açıklamasında bulundu.

"Kocaelispor'un oyuncularıyla ilgilenmiyorum"



Kocaelispor'dan Habip Ali Keita ile ilgilendikleri yönündeki haberlerle ilgili olarak net yanıt veren Sergen Yalçın, "Kesinlikle Kocaelispor'un hiçbir futbolcusuyla ilgilenmiyoruz" dedi.

"Tansiyonun bu kadar yükselmesi bana garip geldi"

Maçtaki tansiyonun yüksekliğiyle ilgili olarak Sergen Yalçın, "Bende çok anlamadım bu kadar tansiyonun yükselmesini. Taraftarın oyunun içine girmesi güzel. Tabii ki Kocaelispor taraftarı, takımını desteliyor, onu anlayabilirim ama rakip kulübenin saha kenarındaki davranışlarını anlamak mümkün değil.

Birbirimize saygılı olmak zorundayız. Takım yönetiyoruz, maç oynuyoruz. Hakem lehte ya da aleyhte kararlar verebiliyor. Bunu daha önce de çok gördük. Herkesin başına gelebiliyor. Onlara da geliyor, bize de gelebiliyor. Birçok takım serzenişte bulunabiliyor bunlarla ilgili. Tansiyonun bu kadar yükselmesi bana garip geldi. Kupa maçı oynuyoruz.

Lig maçı da oynamıyoruz. Kocaelispor'un ligde sıkıntısı da yok. İyi kadroları da var. Başarılı olacaklarını da düşünüyorum. Demek ki böyle olması gerekiyormuş" sözlerini kaydetti.

Konyaspor, Kazeem Olaigbe ve Rayyan Baniya'yı açıkladı

Konyaspor, Belçikalı kanat oyuncusu Kazeem Olaigbe ile satın alma opsiyonuyla birlikte 2025-26 sezonu sonuna kadar kiralık sözleşme imzaladı

06.02.2026 00:50:00
İhlas Haber Ajansı
Konyaspor, Kazeem Olaigbe ve Rayyan Baniya'yı açıkladı
Konyaspor, Kazeem Olaigbe ve Rayyan Baniya'yı açıkladı
Konyaspor, Belçikalı kanat oyuncusu Kazeem Olaigbe ile satın alma opsiyonuyla birlikte 2025-26 sezonu sonuna kadar kiralık sözleşme imzaladı.

Konyaspor, kadrosunu güçlendirmek adına transfer çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede Konyaspor, 23 yaşındaki kanat oyuncusu Kazeem Olaigbe ile satın alma opsiyonuyla birlikte 2025-26 sezonu sonuna kadar kiralık sözleşme imzaladı. Konyaspor'dan yapılan açıklamada, "Kazeem Olaigbe'ye hoş geldin diyor, yeşil-beyazlı formamız altında başarılar diliyoruz" denildi.

Anderlecht Akademi'de futbol hayatına başlayan Olaigbe; Southampton, Ross County, Harrogate Town, Cercle, Rennes ve son olarak ülkemizde Trabzonspor forması giydi. Olaigbe, yeşil-beyazlı ekipte 70 numaralı formayı giyecek.

Konyaspor, Rayyan Baniya transferini açıkladı



Konyaspor, defans oyuncusu Rayyan Baniya ile 4.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Konyaspor, 26 yaşındaki defans oyuncusu Rayyan Baniya ile 4.5 yıllık sözleşme imzaladı. Konyaspor'dan yapılan açıklamada, "Rayyan Baniya'ya hoş geldin diyor, yeşil-beyazlı formamız altında başarılar diliyoruz" denildi.

Modena Akademi'de futbol hayatına başlayan Baniya; Verona, Mantova, Renate, F. Karagümrük, Palermo ve son olarak Trabzonspor forması giydi. Baniya, yeşil-beyazlı ekipte 22 numaralı formayı giyecek.

Ara transfer döneminde 2 milyar dolar harcandı

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), 2026 kış transfer döneminde kulüplerin yaklaşık 2 milyar dolar para harcadığını açıkladı

06.02.2026 00:28:00
AA
Ara transfer döneminde 2 milyar dolar harcandı
Ara transfer döneminde 2 milyar dolar harcandı
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), 2026 kış transfer döneminde kulüplerin yaklaşık 2 milyar dolar para harcadığını açıkladı.

FIFA'nın hazırladığı rapora göre, dünya futbolunda 2026 kış transfer döneminde 5 bin 900'ün üzerinde uluslararası transfer gerçekleşti. Futbol kulüpleri bu transferlere, 1 milyar 900 milyon dolardan fazla harcama yaptı.



İngiliz futbol takımları, 360 milyon doları aşan transfer ücreti harcamasıyla İtalya, Brezilya, Almanya ve Fransa kulüplerinin önünde ilk sırada yer aldı. Fransız kulüpler futbolcu satışlarından 215 milyon dolar gelir elde ederken, Fransa'yı, İtalya, Brezilya, İngiltere ve İspanya takımları takip etti.

Erkek futbolunda Ocak 2025'e kıyasla harcamalarda yaklaşık yüzde 18'lik bir düşüş yaşanırken, kadın futbolunda ise yeni bir rekor kırıldı. Rapora göre, kadın futbolunda kulüpler, kış transfer döneminde ilk kez 10 milyon dolardan fazla transfer ücreti ödedi.



Öte yandan, İngiltere'deki kulüpler, kadın futbolunda da transfere 5 milyon dolar harcayarak bu alanda ilk sırayı alan takımlar oldu.

Milan Skriniar'a 2 maç ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçeli oyuncu Milan Skriniar'a rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle 2 maç ceza verdi

06.02.2026 00:04:00
İhlas Haber Ajansı
Milan Skriniar'a 2 maç ceza
Milan Skriniar'a 2 maç ceza
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçeli oyuncu Milan Skriniar'a rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle 2 maç ceza verdi. Kurul ayrıca Konyaspor maçında kırmızı kart gören Beşiktaşlı oyuncu Kristjan Asllani'yi de 2 maçla cezalandırdı.

PFDK'nın bugün yaptığı toplantı sonrası aldığı kararlar şöyle:

"1- Antalyaspor Kulübü'nün, 30.01.2026 tarihinde oynanan Antalyaspor-Trabzonspor Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT'nin 52/2. ve 46/1. maddeleri uyarınca takdiren ve neticeten 440.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT'nin 52/3. maddesi uyarınca saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu batı alt tribünü batı alt C blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

Aynı müsabakada Antalyaspor Kulübü'nün, zaman çizelgesine uygun hareket edilmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT'nin 46/1. maddesi uyarınca takdiren ve neticeten 220.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Antalyaspor Kulübü teknik sorumlusu Sami Uğurlu'nun, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 41/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca ve çift sarı kart görmesi nedeniyle yer almaması gereken müsabaka dışında ayrıca 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 80.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına,

2- Eyüpspor Kulübü'nün, 31.01.2026 tarihinde oynanan Corendon Alanyaspor- Eyüpspor Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasında, zaman çizelgesine uygun hareket edilmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT'nin 46/1. maddesi uyarınca takdiren ve neticeten 220.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına,

3- RAMS Başakşehir'in 31.01.2026 tarihinde oynanan RAMS Başakşehir -Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasında, zaman çizelgesine uygun hareket edilmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT'nin 46/1. maddesi uyarınca takdiren ve neticeten 220.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada RAMS Başakşehir idarecisi Mesut Altan'ın, akredite edilmediği alanlarda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT'nin 46/1. maddesi uyarınca 40.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına,

4- Çaykur Rizespor'un, 31.01.2026 tarihinde oynanan RAMS Başakşehir -Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasında, zaman çizelgesine uygun hareket edilmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT'nin 46/1. maddesi uyarınca takdiren ve neticeten 220.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına,

5- Beşiktaş sporcusu Kristjan Asllani'nin, 31.01.2026 tarihinde oynanan Beşiktaş - Konyaspor Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle FDT'nin 43. maddesi uyarınca 2 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına,

6- Konyaspor Kulübü'nün, 31.01.2026 tarihinde oynanan Beşiktaş - Konyaspor Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 40/2. maddesi uyarınca 63.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına,

7- Gençlerbirliği Kulübü'nün, 01.02.2026 tarihinde oynanan Gençlerbirliği-Gaziantep Futbol Kulübü Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT'nin 52/2. ve 46/1. maddeleri uyarınca takdiren ve neticeten 220.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada Gençlerbirliği Kulübü'nün, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 40/2. maddesi uyarınca 54.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına,

8- Galatasaray'ın, 01.02.2026 tarihinde oynanan Galatasaray - Kayserispor Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan kuzey tribün 106, 107, 206, 208 numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

9- Kocaelispor Kulübü'nün, 02.02.2026 tarihinde oynanan Kocaelispor-Fenerbahçe Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT'nin 52/2. ve 46/1. maddeleri uyarınca takdiren ve neticeten 220.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT'nin 52/3. maddesi uyarınca saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu numaralı alt VIP 115 numaralı blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

Aynı müsabakada Kocaelispor Kulübü'nün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT'nin 53/2. maddesi uyarınca 400.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan kuzey kale arkası üst tribün 319, 320, 321, kuzey kale arkası alt tribün 218, 219, 220, doğu maraton üst tribün 301, 326, 327, doğu maraton alt tribün 101, 125, 126, güney kale arkası alt tribün 206, 207, 208, güney kale arkası üst tribün 306, 308, 308 numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

Aynı müsabakada Kocaelispor Kulübü'nün, zaman çizelgesine uygun hareket edilmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT'nin 46/1. maddesi uyarınca takdiren ve neticeten 220.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına,

10- Fenerbahçe'nin, 02.02.2026 tarihinde oynanan Kocaelispor-Fenerbahçe Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT'nin 52/2. ve 46/1. maddeleri uyarınca takdiren ve neticeten 220.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Fenerbahçe'nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 10. kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT'nin 53/2. maddesi uyarınca 1.120.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan misafir tribün 316-A, 316-B, 317 numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

Aynı müsabakada Fenerbahçe görevlisi Emir Hulusi Yolaç'ın, sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 36/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 80.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Fenerbahçe sporcusu Milan Skriniar'ın, rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 41/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle takdiren ve neticeten 2 resmi müsabakadan men ve 80.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi."

Fenerbahçe ikinci yarıda bulduğu gollerle 3 puana uzandı

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu üçüncü maçında Erzurumspor FK'yi ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-1 mağlup eden Fenerbahçe, puanını 6'ya çıkardı

05.02.2026 22:46:00
AA
Fenerbahçe ikinci yarıda bulduğu gollerle 3 puana uzandı
Fenerbahçe ikinci yarıda bulduğu gollerle 3 puana uzandı
Ziraat Türkiye Kupası C Grubu üçüncü maçında Erzurumspor FK'yi ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-1 mağlup eden Fenerbahçe, puanını 6'ya çıkardı.

13. dakikada ani gelişen atakta Nene'nin ara pasıyla sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Fred, kaleciden sıyrılmak istedi. Kalecinin müdahalesinin ardından meşin yuvarlak Nene'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun boş kaleye şutunda savunma topu çizgiden çıkardı.

40. dakikada Erzurumspor FK öne geçti. Mert Günok'un uzaklaştırmak istediği top savunmaya çarpıp ceza sahası dışı sağ çaprazında Mustafa Fettahoğlu'nun önünde kaldı. Bu futbolcu, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 0-1.

53. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Sağdan Yiğit Efe'nin pasında ceza sahası içi sağ çağrazda rakibinden sıyrılan ve sıfıra inen Nene'nin yerden pasında altıpas önünden Asensio'nun şutunda top filelere gitti: 1-1.



70. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Soldan topla hareketlenen Kerem Aktürkoğlu, ceza sahasına koşu yapan Talisca'yı gördü. Brezilyalı oyuncunun sol çaprazdan karşı karşıya durumda kalecinin üzerinden şık aşırtmasında top ağlarla buluştu: 2-1.

76. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Mert Müldür'ün pasında ceza sahası içinde topla buluşan Talisca, rakibinden sıyrılırken Ömer Arda Kara'nın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Ömer Faruk Turtay, beyaz noktayı gösterdi.

78. dakikada sarı-lacivertliler farkı 2'ye çıkardı. Penaltı atışı için topun başına geçen Talisca, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 3-1.

90. dakikada sağdan Mert Müldür'ün ortasında altıpasın solunda Kerem Aktürkoğlu'nun kafa vuruşunda kaleci meşin yuvarlağı çizgi üzerinden son anda çıkardı.

İkinci yarıda bulduğu gollerle rakibini 3-1 yenen sarı-lacivertliler, grupta ikinci galibiyetini alıp puanını 6'ya çıkardı.

Fenerbahçe, gruptaki son maçında Gaziantep FK ile deplasmanda karşılaşacak.

Değişiklikler galibiyeti getirdi




İlk yarıda rakibine birçok pozisyon veren Fenerbahçe, ikinci yarıda maça ağırlığını koydu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, ikinci yarıya 4 değişiklik yaparak başladı. Edson Alvarez, Anthony Musaba, Oğuz Aydın ve İsmail Yüksek kenara gelirken bu isimlerin yerine Matteo Guendouzi, Marco Asensio, Mert Müldür ve Anderson Talisca dahil oldu.

Sarı-lacivertliler 52. dakikada Asensio'yla eşitliği yakalarken, 70. dakikada ise Anderson Talisca'yla öne geçti.

Anderson Talisca, 19. golünü attı



Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Anderson Talisca, Erzurumspor FK karşısında kaydettiği 2 golle bu sezonki gol sayısını 19'a yükseltti.

Ziraat Türkiye Kupası'nda ikinci maçına çıkan Talisca, iki maçta 3 kez fileleri havalandırmayı başardı. Ligde 11, UEFA Şampiyonlar Ligi Elemeleri'nde 1, UEFA Avrupa Ligi'nde 4, Turkcell Süper Kupa'da da 1 golü bulunan 32 yaşındaki futbolcu, bu sezon forma giydiği 33'üncü resmi maçta 19 kez fileleri havalandırdı.

Asensio, kupada ikinci kez golle buluştu

Erzurumspor FK karşısında beraberliği getiren golü kaydeden İspanyol futbolcu Marco Asensio, Ziraat Türkiye Kupası'nda ikinci gol sevincini yaşadı.

Kupada ilk maçta Beşiktaş karşısında penaltıdan fileleri havalandıran Asensio, Beyoğlu Yeni Çarşı'yla oynanan mücadelede kadroda yer almamıştı.

Asensio, Süper Lig'de forma giydiği 16 maçta ise 9 gol kaydederken bu sezon resmi maçlarda 11 gole ulaştı.

Kupa’da Kocaelispor ve Beşiktaş yenişemedi: 1-1

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu üçüncü maçında Kocaelispor ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı

05.02.2026 20:49:00
AA
Kupa’da Kocaelispor ve Beşiktaş yenişemedi: 1-1
Kupa’da Kocaelispor ve Beşiktaş yenişemedi: 1-1
Ziraat Türkiye Kupası C Grubu üçüncü maçında Kocaelispor ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı.

9. dakikada Serdar Dursun'un ara pasında Tayfur Bingöl ceza sahasında topla buluştu. Tayfur'un şutu, kaleci Ersin Destanoğlu'nda kaldı.

15. dakikada Keita'nın şutuna, ceza sahası içindeki Ndidi'nin yaptığı müdahale sonrasında oyun durdu.

VAR'dan gelen uyarıyla saha kenarındaki monitörde pozisyonu izleyen hakem Direnç Tonusluoğlu, Ndidi'nin ceza sahası içinde topa eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi.

18. dakika penaltıyı kullanan Serdar Dursun, takımını öne geçiren golü attı: 1-0.



33. dakikada Kartal Kayra Yılmaz'ın ceza sahası dışından attığı şutu, kaleci Gökhan Değirmenci kornere çeldi.

41. dakikada Kocaelispor etkili bir atak gerçekleştirdi. Tayfur Bingöl'ün ara pasında ceza alanında meşin yuvarla buluşan Churlinov'un yakın mesafeden şutu, kaleci Ersin Destanoğlu'nda kaldı.

Mücadelenin ilk yarısı Kocaelispor'un 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

55. dakikada Kartal Kayra Yılmaz'ın sol taraftan kullandığı kornerde ceza sahasında karambol yaşandı. Meşin yuvarlağı önünde bulan Mustafa Erhan Hekimoğlu'nun şutunu savunma uzaklaştırdı.

57. dakikada sağ kanatta Agyei yerden ortaladı. Serdar Dursun'un bekletmeden vuruşunda topu, kaleci Ersin Destanoğlu çeldi. Üst direğe çarpan meşin yuvarlağı Beşiktaş savunması kornere gönderdi.

61. dakikada El Bilal Toure'nin pasında ceza sahasındaki Ndidi'nin şutu kalecide kaldı.

85. dakikada kullanılan kornerde, Samet Yalçın ile Uduokhai arasında yaşanan mücadelede hakem Direnç Tonusluoğlu penaltı noktasını gösterdi.

87. dakikada Orkun Kökçü penaltı vuruşunu gole çevirdi: 1-1

Karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Galatasaray, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına yaptığı antrenmanla başladı. Sarı-kırmızılılarda yeni transfer Renato Nhaga da takımla birlikte idmanına çıktı

05.02.2026 15:16:00 / Güncelleme: 05.02.2026 15:19:21
İHA
Galatasaray, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı
Galatasaray, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı
Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nde Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde dinamik ısınmayla başlayan antrenman topa sahip olma çalışmasıyla devam etti.



Antrenman, savunma ve hücum çalışmasının ardından çift kale maçla sona erdi.



Sarı-kırmızılılar yarın saat 11.00'de yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.





logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.