Malzemesi:
* 1 kg orta yağlı koyun kıyması * 1 dilim bayat ekmek * 2 adet orta büyüklükte kuru soğan
* 1 kuzu ciğeri gömleği * ½ demet maydanoz
* Tuz, karabiber
Yapılışı:
Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkartıp, ıslatın ve avucunuzda sıkın. Kıymayı, ıslatılmış ekmek içi, soğan ve maydanozla birlikte et makinesinde (ya da robotto) 1 kere daha çekin (veya mikser de olabilir). Tuz ve karabiber eklendikten sonra kıymayı yoğurun. Dilerseniz kıymaya ½ çay kaşığı baharat da ekliyebilirsiniz. Sıcak suda ıslatarak yumuşattığınız kuzu ciğeri gömleğini 6 cm. genişliğinde kare parçalara bölün. Her bir gömlek parçasına 1½ ceviz büyüklüğünde yuvarlanmış köfteleri koyun, küçük yuvarlak şeftali şeklinde bohçalar yapın. Köfteleri ızgara üzerine düzgün yüzeyleri üste gelecek şekilde dizin. Ateşte ya da fırında kurutmadan pişirin.
Afiyet Olsun