Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı ve Konferansı haftaya başlıyor
ExpoHIS tarafından hayata geçirilen ve dördüncüsü gerçekleştirilecek Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı ve Konferansı, bu yıl 300 katılımcı firma ve 20 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayacak. Fuar, 25-27 Nisan 2024 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuara özellikle 5G alanında çalışan Çinli şirketler çıkarma yapacak.
17.04.2024 23:30:00
AHMET TURAN YİĞİT
AHMET TURAN YİĞİT
Bilgi teknolojilerindeki bilinirliğini her geçen gün daha geniş bir coğrafyaya ulaştıran Türk yazılım ve bilişim sektörü, pazar gücünü artırmak için 25-27 Nisan 2024 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı ve Konferansı'nda yer alacak. Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen yurt içi fuarlar arasında yer alan ve bu yıl dördüncü kez düzenlenecek Mobilefest, stratejik ortakları Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi (HTK) ve Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) ile birlikte Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) ve Yazılım Sanayicileri Derneği'nin (YASAD) destekleriyle, teknoloji ekosisteminde yılın en büyük buluşmalarından birine imza atacak. Fuarın bu yılki yeniliği ise; TÖDEB iş birliği ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi'nin ana desteğiyle hayata geçirecek Agora Fintech finansal teknolojiler etkinliği. Fuar 300 katılımcı firma ve 20 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayacak. Fuarda finansal teknolojilerden yapay zekaya, nesnelerin internetinden 5G teknolojilerine, siber güvenlikten mobil teknolojilere kadar farklı alanlarda ürünler ve hizmetler sergilenecek.
Yurtdışından yoğun katılım olacak
Mobilefest'in Avrasya bölgesinin en büyük teknolojik fuarı olarak kısa sürede dünyanın pek çok ülkesinden pek çok firmayı aynı çatı altında buluşturduğuna dikkat çeken ExpoHIS Genel Müdürü Kenan Onak, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, "İletişim teknolojileri ekosisteminde büyümesini her gün daha da artıran bir ülke olarak fuarlar açısından da bir üs halini aldık. 300 marka ve 20 bin ziyaretçi hedeflediğimiz bu yıl mottomuzu 'Dünyaya Bağlan' olarak belirledik. Fuara Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Orta Asya'dan katılımcılar gelecek" dedi. Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Bağören ise bilişim ve yazılım sektöründe harika bir potansiyel biriktiğini vurgulayarak, "Sektörümüz geçen yılı 3.5 milyar dolarlık bir rakam ile kapattı. Yüzde 15'lik bir büyüme kaydettik. 3 yıl içerisinde bu rakamın 15 milyar dolara gelmesini bekliyoruz" dedi. Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi (HTK) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlyas Kayaduman ise "yenimesaj.com.tr"ye yaptığı açıklamada haberleşme alanında 2017 yılından bu yana yerli ve millik anlamında ciddi çalışmalar yapıldığını belirterek, "Bu kapsamda ürünler geliştirildi. Yerlilik oranımız yüzde 25'lre ulaştı. Türkiye'de yazılım sektöründe en büyük sıkıntı herkesin benzer işler yapması" şeklinde konuştu.