Organik Ürün Üreticileri ve Sanayicileri Derneği (ORGÜDER) Genel Sekreteri Sevil Atlı, üzerinde' organik' ya da 'hormonsuz' gibi yazılar bulunan ürünlerin hepsinin bu özellikleri taşımayabileceğini söyledi. Atlı, dernek olarak, organik tarım uygulamalarının Türkiye'de gelişmesi için, üreticilerin yaptığı çalışmalara destek olup, bu doğrultuda projeler ürettiklerini belirtti. Organik tarımın gelişmesinin, her şeyinden emin olunan ürünlerin daha fazla tüketilmesi anlamına geldiğini ifade eden Atlı, "Çiftçilerimizin, kooperatifler kurup, organik ürünler üretip satarak, daha fazla kazanmasını istiyoruz. Böylece hem bu ürünleri daha kolay ihraç edeceğiz hem de yüzde 100 sağlıklı ürünler tüketme imkanı bulacağız" dedi. Atlı, Avrupa'da üretim ve satışı büyük ilerleme kaydeden organik tarıma Türkiye'de, ilk kez 1985 yılında İzmir'de üzüm üretimiyle başlandığını, halen ülkemizde tüketicilerin en çok talep ettiği organik ürünün yaş meyve ve sebze olduğunu belirtti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.