Sıcak tutan yiyecekler
Soğuk havalarda giyilecek kıyafetler kadar tüketilecek besinler de önemli. Soğuk havalarda sıcak tutan yiyecekler tüketildiğinde, vücut sıcaklığını sabitlemek mümkün oluyor
31.01.2013 00:00:00
Soğuk havalarda giyilecek kıyafetler
kadar tüketilecek besinler de önemli. Soğuk havalarda sıcak tutan yiyecekler
tüketildiğinde, vücut sıcaklığını sabitlemek mümkün oluyor. Bu besinler
arasında pekmez ve çikolatalı pastalar vücudu sıcak tutmak için uzmanlar
tarafından öneriliyor.
Kış aylarında soğuktan korunmak için yapılan kıyafet seçimi kadar, tüketilecek
besin maddelerine de dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, kırmızı et,
balık türleri, sakatat, kuru fasulye, nohut, kuru kayısı, kuru üzüm, yumurta
sarısı ve ıspanak, maydanoz, pırasa ve diğer yeşil yapraklı besinler, badem ve
fındık tüketilmesinin soğuğa karşı koruyucu olduğunu belirtiyor.
Başta dut ve üzüm pekmezi olmak üzere diğer pekmez çeşitlerinin de vücudu ısıtarak,
soğuğa karşı koruduğunu belirten uzmanlar, sabahları evden çıkmadan önce yarım
çay bardağı pekmez içildiğinde vücudun soğuğa karşı direncini arttırdığını
ifade ediyor.
Uzmanlar, margarin ve sıvı yağlarla çikolata, pasta, zeytin ve peynirin de sık
tüketilmesini öneriyor.Soğuk havalardan en çok çok etkilenenlerin yaşlılar,
hamileler, vejeteryanlar ve diyet yapanlar olduğunu hatırlatan uzmanlar, bu
kişilerin soğuğa karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti. HABER
MERKEZİ
kadar tüketilecek besinler de önemli. Soğuk havalarda sıcak tutan yiyecekler
tüketildiğinde, vücut sıcaklığını sabitlemek mümkün oluyor. Bu besinler
arasında pekmez ve çikolatalı pastalar vücudu sıcak tutmak için uzmanlar
tarafından öneriliyor.
Kış aylarında soğuktan korunmak için yapılan kıyafet seçimi kadar, tüketilecek
besin maddelerine de dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, kırmızı et,
balık türleri, sakatat, kuru fasulye, nohut, kuru kayısı, kuru üzüm, yumurta
sarısı ve ıspanak, maydanoz, pırasa ve diğer yeşil yapraklı besinler, badem ve
fındık tüketilmesinin soğuğa karşı koruyucu olduğunu belirtiyor.
Başta dut ve üzüm pekmezi olmak üzere diğer pekmez çeşitlerinin de vücudu ısıtarak,
soğuğa karşı koruduğunu belirten uzmanlar, sabahları evden çıkmadan önce yarım
çay bardağı pekmez içildiğinde vücudun soğuğa karşı direncini arttırdığını
ifade ediyor.
Uzmanlar, margarin ve sıvı yağlarla çikolata, pasta, zeytin ve peynirin de sık
tüketilmesini öneriyor.Soğuk havalardan en çok çok etkilenenlerin yaşlılar,
hamileler, vejeteryanlar ve diyet yapanlar olduğunu hatırlatan uzmanlar, bu
kişilerin soğuğa karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti. HABER
MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.