Maden suyu, terleme ile vücuttan atılan su ve mineral kaybını desteklerken, uzun süre aç kalan midenin, iftardan sonra rahatlamasına da yardımcı oluyor.
İstanbul Üniversitesi Tıbbi Ekoloji Bölümün- den Prof. Dr. Zeki Karagülle, Ramazan ayında, özellikle oruç tutanların bol suyun yanı sıra maden suyu tüketmeleri tavsiyesinde bulundu. Karagülle, terleme ile vücuttan atılan su ve mineral kaybına karşı maden suyunun vazgeçilmez olduğunu söyledi.Terleme ile özellikle bikarbonat, sülfat, klorit, kalsiyum, magnezyum, florit, demir ve sodyum minerallerinin vücuttan atıldığını anlatan Karagülle, bunun geri kazanımında maden suyunun çok faydalı olduğunu belirtti.Maden suyunun vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri doğal olarak içerdiğine işaret eden Karagülle, normal bir yetişkinin günlük su ihtiyacının 2,5 litre olduğunu ifade etti.Karagülle, Ramazan ayında ise maden suyun öneminin bir kat daha arttığını söyledi. Maden suyunun oruç tutanların sindirim sistemini dengelemede önemli bir faktör olduğunu bildiren Karagülle, "Özellikle oruç tutanların bol suyun yanı sıra maden suyu tüketmelerini öneriyoruz. Maden suyu terleme ile vücuttan atılan su ve mineral kaybını desteklerken, uzun süre aç kalan midenin, yoğun yemek yenen bir iftardan sonra rahatlamasına yardımcı olur" diye konuştu.İçimi ile sağlanan yararların yanı sıra dışarıdan cilde sürüldüğünde de maden suyunun cildi canlandırıcı ve gençleştirici etkisi olduğunu belirten Karagülle, maden suyunun kalp sağlığından güçlü kemik yapısı oluşumuna kadar vücut fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesinde sayısız faydaları olduğunu kaydetti. Karagülle, Türkiye'de kişi başına tüketimin ancak 6 litreyi bulduğunu belirtti.Her yaştaki bireylerin günlük kalsiyum gereksinimlerinin karşılanmasında takviye olan maden suyu, güçlü kemik yapısının oluşması ve korunmasını sağlıyor. Büyüme çağında, hamilelikte ve yaşlılıkta artan mineral ihtiyacının karşılanmasında faydalı olan maden suyu, içerdiği sülfat, bikarbonat iyonları sayesinde sindirim sistemi ve boşaltım sistemi fonksi- yonlarını destekliyor.
İstanbul Üniversitesi Tıbbi Ekoloji Bölümün- den Prof. Dr. Zeki Karagülle, Ramazan ayında, özellikle oruç tutanların bol suyun yanı sıra maden suyu tüketmeleri tavsiyesinde bulundu. Karagülle, terleme ile vücuttan atılan su ve mineral kaybına karşı maden suyunun vazgeçilmez olduğunu söyledi.Terleme ile özellikle bikarbonat, sülfat, klorit, kalsiyum, magnezyum, florit, demir ve sodyum minerallerinin vücuttan atıldığını anlatan Karagülle, bunun geri kazanımında maden suyunun çok faydalı olduğunu belirtti.Maden suyunun vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri doğal olarak içerdiğine işaret eden Karagülle, normal bir yetişkinin günlük su ihtiyacının 2,5 litre olduğunu ifade etti.Karagülle, Ramazan ayında ise maden suyun öneminin bir kat daha arttığını söyledi. Maden suyunun oruç tutanların sindirim sistemini dengelemede önemli bir faktör olduğunu bildiren Karagülle, "Özellikle oruç tutanların bol suyun yanı sıra maden suyu tüketmelerini öneriyoruz. Maden suyu terleme ile vücuttan atılan su ve mineral kaybını desteklerken, uzun süre aç kalan midenin, yoğun yemek yenen bir iftardan sonra rahatlamasına yardımcı olur" diye konuştu.İçimi ile sağlanan yararların yanı sıra dışarıdan cilde sürüldüğünde de maden suyunun cildi canlandırıcı ve gençleştirici etkisi olduğunu belirten Karagülle, maden suyunun kalp sağlığından güçlü kemik yapısı oluşumuna kadar vücut fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesinde sayısız faydaları olduğunu kaydetti. Karagülle, Türkiye'de kişi başına tüketimin ancak 6 litreyi bulduğunu belirtti.Her yaştaki bireylerin günlük kalsiyum gereksinimlerinin karşılanmasında takviye olan maden suyu, güçlü kemik yapısının oluşması ve korunmasını sağlıyor. Büyüme çağında, hamilelikte ve yaşlılıkta artan mineral ihtiyacının karşılanmasında faydalı olan maden suyu, içerdiği sülfat, bikarbonat iyonları sayesinde sindirim sistemi ve boşaltım sistemi fonksi- yonlarını destekliyor.