logo
19 HAZİRAN 2026

Sofuoğlu 3. sıradan start alacak

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda Avustralya'nın ev sahipliği yapacağı sezonun ilk yarışına 3. sıradan başlayacak

24.02.2018 00:00:00
Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda Avustralya'nın ev sahipliği yapacağı sezonun ilk yarışının sıralama turlarını 3. sırada tamamladı

Türkiye Motosiklet Federasyonundan (TMF) yapılan açıklamada, Avustralya'nın 4 bin 445 metrelik Phillip Island Pisti'nde yapılacak şampiyonanın açılış yarışına Sofuoğlu, 1.33.540'lık tur zamanıyla 3. sıradan başlayacak. Şampiyonada 5 kez mutlu sona ulaşan Kawasaki Pucetti adına yarışan milli sporcu, yarın sabah TSİ 05.30'da piste çıkacak. Kariyerinin 20. yılında 6. şampiyonluğuna ulaşmak isteyen Kenan Sofuoğlu, şampiyonada bugüne kadar 124 yarışa çıktı ve 85 kez podyum gördü. Sofuoğlu, bu yarışlarda 43 kez ilk sırayı elde etti.

Mert Günok: 'İnşallah biz galip geleceğiz'

A Milli Futbol Takımı'nın tecrübeli file bekçisi Mert Günok, yarın Paraguay karşısında galip gelerek kendilerini destekleyen herkesi sevindirmek istediklerini söyledi.

19.06.2026 10:48:00
İhlas Haber Ajansı
Mert Günok: 'İnşallah biz galip geleceğiz'
Mert Günok: 'İnşallah biz galip geleceğiz'
A Milli Futbol Takımı'nın tecrübeli file bekçisi Mert Günok, yarın Paraguay karşısında galip gelerek kendilerini destekleyen herkesi sevindirmek istediklerini söyledi. Mert, Avustralya mağlubiyetinin ardından yapılan eleştirilerin de bu seviyelerde normal olduğunu belirtti.

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında 20 Haziran Cumartesi günü TSİ 06.00'da Paraguay ile karşılaşacak. San Francisco'daki Bay Area Stadyumu'nda oynanacak bu maç öncesinde ay-yıldızlı kaleci Mert Günok da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Ülkemizin bizden beklentisi büyük"



Takımdaki moral ve motivasyonun iyi olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Günok, "Çünkü tabii ki ilk maçta istemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Daha sonra çok fazla eleştiriye de maruz kaldık haklı olarak. Ülkemizin bizden beklentisi büyük. Buraya da büyük umutlarla geldik. Ama turnuva boyunca favori gösterilen takımların da puan kayıpları yaşadığını gördük. Bizim de aslında ilk maçı çok kötü oynadığımız söylenemez. Sonuçta vurduğumuz şutlardan biri gol olsaydı veya girdiğimiz pozisyonlardan birini değerlendirebilseydik daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Ki bunu Avrupa şampiyonasının ilk maçında da yaşadık.

Gürcistan maçında Arda çok uzaklardan vurdu, gol oldu. Mert Müldür çok zor bir topu vurdu, gol oldu ve o maçta da aslında yediğimiz pozisyonlar vardı ama savuşturmayı başarmıştık ve turnuvaya galibiyetle başlamıştık. Burada bunu yapamadık ama tabii ki hiçbir şey bitmiş değil. Yarın çok önemli bir maçımız var. Artık bizim için final maçı. İyi bir şekilde hazırlandık. Bugün de son antrenmanımızı yapacağız. Ülkemizin bize olan desteğini de biliyoruz. Milyonlar her zaman arkamızda. İyi gitmediğimiz zamanlarda, iyi oynamadığımız zamanlarda, sonuç alamadığımız zamanlarda eleştireceklerdir. Bu normaldir. Bu eleştiriler bu seviyede gayet normal. Ama hem onları sevindirmek istiyoruz hem de üstümüze düşeni yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Oyunu daha çabuk oynamalıyız"

Mert Günok, Avustralya karşısında oyunu hızlı oynayamadıklarına dikkat çekerek, "Onlar da ilk maçlarında Amerika'dan 4 gol yemiş oldukları için farklı bir anlayış benimseyebilirler. Avustralya'yı izleyip, Avustralya gibi bir oyun oynayabilirler. Yarın öncesi her şekilde son çalışmamızda hepsine hazırlanacağız. Önemli olan bizim nasıl oynadığımız; pozisyonlara girince değerlendirmemiz, oyunu daha çabuk oynamamız. Aslında Avustralya maçında eksik olan şey de biraz da buydu. Biraz daha hızlı oynamamız gerekiyordu. Eksiklerimizi analiz ettik. Yarın inşallah iyi bir sonuçla hem de iyi bir oyunla maçı bitireceğiz" şeklinde konuştu.

"Herkes bizim iyi olmamızı istiyor"

"Eleştiriler hem iyi yönde hem kötü yönde bizde hep coşkulu bir şekilde oluyor" diyen 37 yaşındaki file bekçisi, şöyle devam etti:

"Bu seviyede, bu eleştirilere alışık olmalıyız ki çoğumuz da alışkın. Hepimiz büyük takımlarda oynuyoruz. Avrupa'da oynayan bir sürü değerli oyuncumuz var. Herkes bizim aslında iyi olmamızı istiyor. Bu eleştirilerin belki biraz da yoğunluğu bundan. İnşallah biz galip geleceğiz. Yine eleştiriler olacaktır. Belki oyunla ilgili, belki kaçırılan pozisyonlarla ilgili olsun.. Ama önemli olan galip gelmek. Önemli olan bu turnuvada gidebildiğimiz kadar ileriye gitmek. Bu takım buraya gelene kadar birçok aşamadan geçti. Avrupa şampiyonası olsun, Uluslar Ligi'nde A Ligi'nde yükselmemiz olsun. Oynayan oyuncuların çoğu hemen hemen aynıydı. Buraya nasıl geldiysek buradan da inşallah başarılı bir şekilde dönmeyi planlıyoruz."

"Uğurcan Çakır ne yapacağını bilen bir kaleci"

Milli kaleci, hem kaleciler özelinde hem de takım olarak iyi bir arkadaşlıkları bulunduğunu aktardı. Uğurcan Çakır'ın performansıyla formayı giymeyi hak ettiğini de sözlerine ekleyen Mert, "Hepimiz aramızda konuşuyoruz. Kaleciler özelinde de iyi bir arkadaşlığımız var. Uğurcan da zaten çok tecrübeli ve bu sene özellikle çok başarılı bir sezon geçirdi. Hem takımını Avrupa'da iyi temsil etti hem ligde iyi temsil etti ve milli takımda da çok iyi maçlar çıkardı. O yüzden hani benim ona bir şey söylememe gerek yok. O ne yapacağını bilen bir kaleci. O yüzden ilk maçta o da bazı eleştirilere maruz kaldı ama hem bu sezon özelinde hem de genel olarak performansıyla bence beklentileri karşılamış ve burada şu anda oynamayı hak eden bir kaleci olarak gördüğümüz biri. O yüzden o da gereğini yapacaktır. Burada kim oynasa zaten gereğini yapıyor. Ama hem kaleciler özelinde hem takım özelinde iyi bir arkadaşlığımız var. Birbirimize her zaman destek oluyoruz" dedi.

Bosna Hersek, İsviçre karşısında duramadı

2026 Dünya Kupası B Grubu 2. haftasında İsviçre, Bosna Hersek'i 4-1 mağlup ederek 4 puanla liderliğe yükseldi

19.06.2026 10:46:00
İhlas Haber Ajansı
Bosna Hersek, İsviçre karşısında duramadı
Bosna Hersek, İsviçre karşısında duramadı
2026 Dünya Kupası B Grubu 2. haftasında İsviçre, Bosna Hersek'i 4-1 mağlup ederek 4 puanla liderliğe yükseldi.

2026 Dünya Kupası B Grubu 2. haftasında İsviçre, Bosna Hersek, Los Angeles Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Portekizli hakem Joao Pedro Pinheiro'nun yönettiği mücadelenin ilk yarısı golsüz sona erdi.

74. dakikada Johan Manzambi'nin golüyle İsviçre 1-0 öne geçti. 80. dakikada Muharemovic kırmızı görmesi sonucu Bosna Hersek 10 kişi kalırken, İsviçre, 84. dakikada Vargas'ın golüyle skoru 2-0'a getirdi. 90. dakikada Manzambi'nin fileleri havalandırmasıyla fark 3'e çıktı. 90+3. dakikada Mahmic, Bosna Hersek'in tek golünü kaydederken, 90+7. dakikada penaltıdan Xhaka'nın golüyle İsviçre sahadan 4-1 galip ayrıldı.



Bu sonuçla birlikte İsviçre 4 puanla liderliğe yükselirken, Bosna Hersek 1 puanda kaldı.

Öte yandan bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Edin Dzeko, mücadeleye ilk 11'de başlarken, 64. dakikada yerini Esmir Bajraktarevic'e bıraktı.

Grubun son maçında İsviçre, Kanada ile karşılaşacak. Bosna Hersek ise Katar ile kozlarını paylaşacak.

Milli Takım, Paraguay maçı için San Jose'de


 
A Milli Futbol Takımı, Paraguay maçının oynanacağı San Jose'ye ulaştı.

18.06.2026 04:35:00
AA
 Milli Takım, Paraguay maçı için San Jose'de
 Milli Takım, Paraguay maçı için San Jose'de

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında Paraguay ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki San Jose kentine geldi. Arizona'daki kamp merkezinden özel uçakla San Jose Havalimanı'na inen kafile, yoğun güvenlik önlemleri altında kamp yapacağı otele ulaştı.

Millileri, bölgede yaşayan Türk vatandaşları tezahüratlar ve bayraklarla karşıladı. Otobüsten inen teknik ekip ve futbolcular otele girerken milli futbolcu Kenan Yıldız, taraftarlara imza verip fotoğraf çektirdi.

Türkiye-Paraguay müsabakası 20 Haziran Cumartesi TSİ 06.00'da oynanacak.

Ronaldo ve arkadaşları şaşkın

2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu'nun açılış maçında Portekiz, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile 1-1 berabere kaldı

17.06.2026 22:11:00
İhlas Haber Ajansı
Ronaldo ve arkadaşları şaşkın
Ronaldo ve arkadaşları şaşkın
2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu'nun açılış maçında Portekiz, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile 1-1 berabere kaldı.

2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu'nun ilk maçında Portekiz ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Houston Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Katarlı hakem Abdulrahman Al Jassim'in yönettiği mücadeleye hızlı başlayan Portekiz, 6. dakikada Joao Neves'in golüyle 1-0 öne geçti.



İlk yarının bu skorla tamamlanması beklenirken, 45+5. dakikada 45+5 Yoane Wissa'nın fileleri havalandırmasıyla takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle girdi. İkinci yarıda iki takımın da ataklarından gol sesi çıkmayınca maç 1-1 sona erdi.

Öte yandan Fenerbahçe'nin Portekizli oyuncusu Nelson Semedo, 72. dakikada Nuno Mendes'in yerine oyuna dahil oldu.

Bu sonuçla birlikte Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Dünya Kupası tarihindeki ilk puanını elde etmiş oldu.



K Grubu'nun ikinci haftasında Portekiz, Özbekistan ile karşılaşacak. Demokratik Kongo Cumhuriyeti ise Kolombiya ile kozlarını paylaşacak.

Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi belli oldu

Fenerbahçe'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Polonya temsilcisi Gornik Zabrze oldu

17.06.2026 14:13:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi belli oldu
Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi belli oldu
Fenerbahçe'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Polonya temsilcisi Gornik Zabrze oldu. Sarı-lacivertliler, eşleşmenin ilk maçını 21-22 Temmuz tarihlerinde evinde, rövanş karşılaşmasını ise 28-29 Temmuz tarihlerinde deplasmanda oynayacak.



Fenerbahçe'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi belli oldu. İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen kura çekiminde sarı-lacivertliler, Polonya temsilcisi Gornik Zabrze ile eşleşti. Sarı-lacivertliler, ilk karşılaşmayı 21-22 Temmuz tarihlerinde Kadıköy'de oynayacak. Rövanş mücadelesi ise 28-29 Temmuz tarihlerinde Polonya'da gerçekleştirilecek.

Gornik Zabrze'nin geçen sezonki performansı

Polonya ekibi Gornik Zabrze, 2025-2026 sezonunu 56 puanla averajla 3. bitirdi. Polonya Kupası'nda ise finalde Rakow'u 2-0 mağlup ederek 54 yıl sonra Polonya Kupası'nı müzesine götürdü. Kariyerinde Galatasaray ve Antalyaspor formaları da giyen Alman forvet Lukas Podolski de sezonu Zabrze ekibinde tamamladı.

Ligde son şampiyonluğunu 1987-1988 sezonunda elde eden Gornik Zabrze'nin Ekstraklasa'da 14 şampiyonluğu bulunuyor. Gornik Zabrze, Avrupa kupalarında son olarak 2018-2019 sezonunda Avrupa Ligi elemelerinde boy gösterdi.

Takımı çalıştıran Teknik Direktör Michal Gasparik, Fenerbahçe ile daha önce 2 kez karşılaştı. 2023-2024 sezonunda Slovak ekibi Spartak Trnava'yı çalıştırırken, sarı-lacivertlilerle grup aşamasında oynadığı 2 maçta da mağlubiyet yaşadı.

Polonya takımlarıyla 4 maç yaptı

Fenerbahçe, Polonya takımlarıyla daha önce 4 maç yaptı. Sarı-lacivertliler, 70'li yıllarda Ruch Chorzow ile iki farklı turnuvada eşleşti ve rakibine karşı 1 galibiyet, 3 mağlubiyet aldı.

Real Madrid, Bernardo Silva'yı kadrosuna kattı

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Manchester City forması giyen İspanyol orta saha Bernardo Silva ile sözleşme imzaladı

17.06.2026 12:56:00
İhlas Haber Ajansı
Real Madrid, Bernardo Silva'yı kadrosuna kattı
Real Madrid, Bernardo Silva'yı kadrosuna kattı
İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Manchester City forması giyen İspanyol orta saha Bernardo Silva ile sözleşme imzaladı.

Real Madrid yeni sezon öncesi kadrosunu Bernardo Silva ile güçlendirdi. Eflatun-beyazlılar transferle ilgili resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Portekizli oyuncu ile 30 Haziran 2028'e kadar sözleşme imzalandığı belirtildi.



2017 yılından beri Manchester City forması giyen Bernardo Silva, İngiliz ekibinde 1'i UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere 19 kupa kaldırma başarısı gösterdi.

2026 Dünya Kupası: Irak: 1 - Norveç: 4

2026 Dünya Kupası I Grubu ilk hafta maçında Norveç, Irak'ı 4-1 mağlup ederek averajla liderliğe yükseldi

17.06.2026 10:47:00
İhlas Haber Ajansı
2026 Dünya Kupası: Irak: 1 - Norveç: 4
2026 Dünya Kupası: Irak: 1 - Norveç: 4
2026 Dünya Kupası I Grubu ilk hafta maçında Norveç, Irak'ı 4-1 mağlup ederek averajla liderliğe yükseldi.

2026 Dünya Kupası I Grubu ilk haftasında Irak ile Norveç, ABD'nin Boston şehrinde bulunan Gillette Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Gabonlu hakem Pierre Atcho'nun yönettiği maçta gol perdesini 29. dakikada Erling Haaland açtı ve Norveç'i 1-0 öne geçirdi.

39. dakikada Irak, Eymen Hüseyin'in golüyle eşitliği yakalarken, 43. dakikada Haaland bir kez daha fileleri havalandırarak skoru 2-1'e getirdi ve ilk yarı Norveç'in üstünlüğü ile sona erdi.



İkinci yarıda Norveç etkili oyunu sürdürürken, 78. dakikada Leo Ostigard ve 90+7. dakikada Thorstved'in kaydettiği gollerle Stale Solbakken'in öğrencileri sahadan 4-1 galip ayrıldı.
Grubun diğer maçında Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti.

Norveç, grubun ikinci maçında Senegal ile Irak ise Fransa ile karşılaşacak.

İranlı futbolcu Mehdi Torabi’ye vize şoku!

İran Milli Takımı'nda forma giyen ve tek girişlik ABD vizesi biten Mehdi Torabi, 2026 Dünya Kupası'nda gruptaki diğer maçları kaçırabilir

17.06.2026 10:18:00
AA
İranlı futbolcu Mehdi Torabi’ye vize şoku!
İranlı futbolcu Mehdi Torabi’ye vize şoku!
İran Milli Takımı'nda forma giyen ve tek girişlik ABD vizesi biten Mehdi Torabi, 2026 Dünya Kupası'nda gruptaki diğer maçları kaçırabilir.

İran Futbol Federasyonu, Yeni Zelanda ile Los Angeles'ta oynadıkları ve 2-2 berabere kaldıkları G Grubu mücadelesi için milli takımla ABD'de bulunan 31 yaşındaki oyuncunun tek girişlik vizesinin bittiğini ve yenisi için başvuruda bulunduklarını duyurdu.

İran, gruptaki diğer maçlarında 21 Haziran Pazar günü Belçika, 27 Haziran Cumartesi günü Mısır ile karşılaşacak.

Yeni Zelanda maçının ardından statta yenilenme antrenmanı yapmasına izin verilmeyen İran Milli Takım kafilesinden kamp yaptıkları Meksika'ya dönmeleri istendi.

Teknik Direktör Amir Ghalenoei, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Derhal ayrılmamız gerektiğini söylediler. Bu durum bizi gerçekten çok zorluyor. Doğrusunu söylemek gerekirse bizi neden geri gönderdiklerini bilmiyoruz. Çok tuhaf görünüyor. Sanki planlamamızı bizim yerimize başkaları yapıyor gibi. Takımımız, tüm Dünya Kupası'ndaki en çok baskı gören, en mazlum takımdır." ifadelerini kullandı.

Milli futbolcular, Paraguay maçında galibiyete odaklandı

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu 2. maçında Paraguay'la karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nda kaleci Uğurcan Çakır ve savunmacı Samet Akaydin, Paraguay karşısında kazanarak Avustralya mağlubiyetini unutturacaklarını söyledi

17.06.2026 04:10:00
AA
Milli futbolcular, Paraguay maçında galibiyete odaklandı
Milli futbolcular, Paraguay maçında galibiyete odaklandı

Arizona'da milli takımın kamp yaptığı otelde düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan iki oyuncudan Uğurcan Çakır, Avustralya ile oynanan ilk maçın istedikleri gibi geçmediğini vurguladı.

Mağlubiyetin üzüntüsünü yaşadıklarının altını çizen Uğurcan Çakır, "Bazen çok motive olunca olmuyor. Bizim için de öyle bir gün geçti. Tabii ki üzüldük. Paraguay maçında hatayı telafi etme şansımız var. Zihinsel olarak maça hazırlanmalıyız. Hepimiz sorumluluklarımızı bilip ona göre oynamalıyız. Bir final maçı değildi. Hepimiz ülkemizi mutlu etmek istedik ama istediğimiz gibi gitmedi. Önümüzde alınacak 6 puan var. İlk maç Paraguay maçı, bu maçı kazanıp 3 puanı almak istiyoruz. Buraya gelmek hayalimizdi. 24 yıl sonra buraya geldik ve ülkemizi gururlandırmak istiyorduk. Duygusal anlamda bunun da baskısı vardı. Meydanlarda kurulan televizyonları görünce, buna karşılık vermek istiyorduk. Kazanmak istedik ama bu sahaya yansımadı. Takımın şu anda morali iyi, ilk maçı unuttuk. Önümüzde 2 final maçı var. Bunları kazanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Mevcut kadrosunun 2024 Avrupa Şampiyonası'nda ve UEFA Uluslar Ligi'nde başarılı olduğunu belirten Uğurcan, şunları söyledi:

"Kadroda çok fazla değişen isim olmadı. Birkaç kişi takıma katıldı. Takım içinde arkadaşlık çok iyi. Bu da bize büyük başarılar getirdi. Dışarıda yazılıp çizilenler olabiliyor. Herkes birbiriyle çok iyi anlaşıyor. İlk maçta istemediğimiz bir sonuç aldık. Ülkemizi üzdük ama bunu telafi edebileceğimizi düşünüyorum. En iyi performansımızla Paraguay maçından istediğimiz sonucu almak istiyoruz. Türk milleti bizi eleştirebilir. Başarılı olunca nasıl göklere çıkarılıyorsak 1 maç kaybedince eleştirilebiliriz. Bu eleştiri bizim başımızın tacı. Futbol oynuyorsanız bu eleştiriye açık olmanız gerekiyor. Bir final maçı kaybetmedik. Paraguay maçında bunu telafi etme şansımız var. Hatalarımızdan ders çıkaracağız. Avustralya maçının analizlerini yaptık, neleri eksik yaptığımızı gördük. Topun bizde kalması çok önemli değildi. Net gol pozisyonlarına giremedik ama neleri eksik yaptığımızı gördük. Paraguay'a hazırlanıyoruz. Çok çalışacağız. Birlik olacağız ve her zaman yaptığımız gibi iyi sonuç almaya çalışacağız. Galip gelip kendimizi ve ülkemizi mutlu etmek istiyoruz."

"Dün geride kaldı, önümüze bakacağız"

Paraguay karşısında işlerini en iyi şekilde yapıp 3 puana uzanmak istediklerini yineleyen Uğurcan Çakır, Avustralya maçını unuttuklarını dile getirerek "Dün geride kaldı, önümüze bakacağız. En iyi performansımızla o sahada olacağız, bunu başaracağımıza ben inanıyorum." diye konuştu.

Avustralya karşısında kendi performansının da standardının altında olduğunu belirten Uğurcan, "Bazen böyle oluyor. Gol yemeyip arkadaşlarıma yardımcı olmak isterdim." ifadelerini kullandı.

Avustralya maçına hazırlanmak için Kuzey Makedonya'yla, Paraguay maçına hazırlanmak için de Venezuela'yla hazırlık maçı oynadıklarını söyleyen Uğurcan, şöyle konuştu:

"Kuzey Makedonya maçı, Avustralya maçı içindi. Onlar da 5'li savunma oynuyordu. Orada iyi oynayıp galip gelmiştik. Avustralya'yı iyi analiz etmiştik, çalıştığımız yerden goller yedik. Odaklanıp hatalarımızı minimuma indirmek istiyoruz. Bunun için çalışacağız. Hocanın en çok gösterdiği pozisyondan golü yedik. Telafi etme şansımız var. Maç içindeki su molaları da tempo düşürüyor, hiç güzel değil. Maç soğuyor, konsantrasyon da dağılıyor. Hiç hoşuma gitmedi. Böyle oynayan takımlar da var, belki onlar için iyi olabilir."

Hiçbir maçın kağıt üzerinde kolay olmadığını sözlerine ekleyen Uğurcan, "Analizde bazı şeyleri görebiliyorsun ama sahada rakibin isteği, odaklanması daha fazlaysa, ne kadar yetenekli olursan ol seni yenme şansı oluyor. Dünyanın en iyi takımı denilen İspanya bile berabere kaldı. Ana amaç tabii ki çeyrek final, yarı final yapmak. Ama maç sahada oynanıyor. Kağıt üzerinde herkes kolay bir gruptayız dedi. Ben 400'e yakın maç oynadım, kolay maç kazandığımı hatırlamıyorum. Ama bunu yapabilecek karakterde oyuncular olduğumuza inanıyorum. Bundan daha iyisini yapacağımıza inanıyorum. Sahaya çıkıp ülkemizi gururlandırıp Paraguay'ı yenmek istiyoruz. ABD maçını sonra düşünürüz."

Paraguay karşısında galip gelmeleri durumunda kendilerini eleştiren insanların bu kez "final oynayacağız" diyeceğini söyleyen Uğurcan Çakır, "Ülkemizi mutlu etmek istiyoruz. Türkiye geldi, Amerika'da Dünya Kupası maçı oynuyor. Kaybetmemizi bekleyenler var. Hepsinin eleştirileri başımızın tacı. İlk maç final maçı değildi, önümüzde 2 maç daha var. Biz bitti demeden bitmez. İnşallah biz de bunu başarabiliriz. 2008'e yaşımız yetiyordu, ülkemiz de bunu bekliyor. Bunu yaşatmak istiyoruz ve yapacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Samet Akaydin: "Maçı kazanacağımıza eminim"

Uğurcan Çakır gibi Samet Akaydin de Avustralya mağlubiyeti sebebiyle mutsuz olduklarını vurguladı.

İlk maçta kimsenin böyle bir skor beklemediğinin altını çizen Samet Akaydin, şöyle devam etti:

"Maça iyi hazırlanmıştık. Bizi buralara kadar getiren şey birlik ve beraberlik olmuştu. Bu hiçbir şekilde bozulmayacak. Sadece 1 maç oynadık. Ülkemiz bizden çok şey bekliyor. Bunun sorumluluğu bizde var. Paraguay maçında ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek maçı kazanacağımıza eminim. Bu maç bizi yıldırmadı. İlk maçlarda beklenmeyen sonuçlar olabiliyor. Bunu telafi edeceğimizi düşünüyorum. Bazı şeyler yazılıp çiziliyor, bu da bizi üzüyor. Böyle şeyler söz konusu bile değil. Bu takım Avrupa Şampiyonası'ndan bu yana beraber oynayan ekip. Birbirini çok iyi tanıyan, seven bir takım. Biz Avusturya'ya hazırlık maçında farklı sonuçla yenilmiştik, sonra Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya'yı yendik. Böyle mağlubiyetler bizi kendimize getiriyor. Ben takıma çok güveniyorum. Hep toplantı halindeyiz. Gerçekten üzüldük yazılanlara. İnşallah Paraguay maçında telafi edeceğiz. Ülkemizi mutlu etmek çok güzel bir duygu. Bunlar bize baskı yapmıyor. Sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Tribünlerde ağlayan çocukları görünce biz de üzülüyoruz. Bunun için sonuna kadar savaşacağız."

Bu tarz durumlarla daha önce de karşı karşıya kaldıklarını ve bu anlamda tecrübeli olduklarını belirten Samet, "Kendi adıma konuşursam, böyle durumlar beni çok etkilemiyor. Eleştiri olmazsa futbolun bir anlamı kalmıyor. İyi söylemler olduğu gibi kötü söylemler de olacak. Biz çabuk sinirlenen ve çabuk yumuşayan bir yapıya sahibiz, insanımız böyle. Şu anda herkes Paraguay maçı bir an önce gelsin de sahaya çıkalım diye düşünüyor. Avustralya'yı aslında iyi analiz ettik. Her şeyin en iyisini yapmaya çalıştık. Her bölge oyuncularını farklı farklı analiz ediyoruz. En iyi şekilde hazırlanıyoruz. Eksiklerimizden ders çıkarmaya çalışıyoruz. İşin ciddiyetinin farkındaydık. İlk maçın telafisi olur. Bunları fazla dile getirip kendimizi strese sokmak istemiyoruz. Önümüzde 2 maç daha var. En iyi şekilde hazırlanıyoruz. Güzel bir sonuçla bu maçtan döneceğiz inşallah." açıklamasında bulundu.

Üzerlerinde baskı olmadığını ama sorumluluk olduğunu vurgulayan Samet, "Bizim ülkemiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Biz de bunun karşılığını veremeyince mutsuz oluyoruz. Bu bizi strese sokmuyor. Daha çok çalışıyoruz. Zaten iyi çalışıyorduk ama bu mağlubiyetin ardından daha da istekli çalışıyoruz. Mağlubiyet diğer takımları farklı etkileyebilir belki ama bizim takımı daha da hırslandırdı." diye konuştu.

"Kaptanımıza farklı imalarda bulunuyorlar, üzülüyoruz"

Avustralya maçının ardından teknik ekiple konuştuklarını ve çalıştıkları yerden gol yemenin kendilerini çok üzdüğünü söyleyen Samet, telafisi olmayan Paraguay karşısında daha dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kendilerine her şartta sahip çıktığını dile getiren Samet, şu ifadeleri kullandı:

"Her zaman arkamızda duruyor. Biz onu o da bizi çok seviyor. Her yerde sonuna kadar hakkımızı savundu. Bize inanıyor ve biz de o inancı boşa çıkarmak istemiyoruz. İnşallah kazanarak ilk maçtaki mağlubiyeti unuttururuz. Çok çalışıyoruz, inşallah sonucunu alacağız. 24 yıl sonra Dünya Kupası'na geldik, önümüzde kritik bir maç var ve bizim desteğe ihtiyacımız var. Bu takım şu ana kadar önemli başarılar kazandı. Biz duygusal insanlarız. Futbolcular olarak da her şeyin bilincindeyiz. Kötü oynayanlar kendilerini de en ağır şekilde eleştiriyor. Herkesin farkındayız. Avustralya karşısında top genelde bizdeydi. Çalıştığımız yerden gol yemek bizi düşürdü. Şutlarla savunmayı açabilirdik. Hakan, Arda, Barış gibi topa iyi vuran oyuncularımız var. İkinci yarıda oyuna iyi başladık. Kenan'ın oyuna girmesiyle hareketlendik ama sonra talihsiz bir gol yedik, oyun düştü."

Gruplar açıklandığını herkesin milli takımın grubu lider tamamlayacağı yönünde görüş bildirdiğini belirten Samet, "Ben de öyle düşünüyordum ve hala düşünüyorum. Kalite olarak takımımızın ağır bastığını düşünüyorum. Ama mücadele her zaman yeteneği yener. Paraguay maçında sizlerin de desteğine ihtiyacımız var. Burada olan herkes bize destek oluyor. Daha çok birlik olmamız gerekiyor. Avrupa Şampiyonası öncesinde Hırvatistan'ı deplasmanda nasıl yeneceğimizi konuşuyorlardı, gittik deplasmanda yendik. Avrupa Şampiyonası'nda 'gruptan çıkamazlar' dediler çıktık, Avusturya'yı yendik. Hollanda maçı belki de turnuvadaki en iyi maçımızdı. Yılmadan devam edeceğiz." diye konuştu.

İlk maçın ardından yapılan eleştirilerle ilgili görüşlerini aktaran Samet, şunları söyledi:

"Duygularımızı çok yukarıda yaşıyoruz. Eleştirilere açığız, bizden daha fazla açık olan da yoktur. Ama biz bazen eleştiriyi karıştırıyoruz. Bir insanın saçına, bıyığına girmek artık eleştiriden çıkıyor. Ben bunları anlamıyorum. Eleştirinin en ağırı yapılsın, kötü oyun eleştirilsin. Uğurcan kötü oynayınca ben ona sallarım, ben kötü oynayınca o bana sallar. En iyi eleştiriyi biz yapıyoruz. Maçı kaybedince sabaha kadar uyumadık. Kaptanımıza farklı imalarda bulunuyorlar, üzülüyoruz, kaptanımız da üzülüyor. Hakan biraz da duygusal bir insan. Böyle şeylere de takılıyor ve bu da gayet normal. Artık korkudan bir şey yapamıyoruz. Artık dışarıda basın olduğu zaman antrenmanlarda dümdüz duruyoruz. Yenildiğimiz zamandaki eleştiriler bizi düşürmüyor." 

Kader maçına sabıkalı hakem!

A Milli Futbol Takımı'nın, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında 20 Haziran'da Paraguay ile oynayacağı mücadeleyi El Salvadorlu hakem Ivan Barton yönetecek

16.06.2026 22:33:00
İhlas Haber Ajansı
Kader maçına sabıkalı hakem!
Kader maçına sabıkalı hakem!
A Milli Futbol Takımı'nın, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında 20 Haziran'da Paraguay ile oynayacağı mücadeleyi El Salvadorlu hakem Ivan Barton yönetecek.

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında Paraguay ile karşı karşıya gelecek. 20 Haziran TSİ 06.00'da San Francisco Bay Area Stadyumu'nda oynanacak müsabakada El Salvadorlu hakem Ivan Barton düdük çalacak. Barton'un yardımcılıklarını David Moran ve Antonio Pupiro yapacak. Müsabakanın 4. hakemi Jamaikalı Oshane Nation olacak.

Tepkiler



2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki kritik ikinci maçında Paraguay ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı'mızın mücadelesine El Salvadorlu hakem Ivan Barton'ın atanması, spor kamuoyunda büyük bir tartışma başlattı.

Turnuvadaki kaderimizi yakından ilgilendiren bu zorlu viraj öncesi yapılan hakem seçimi, hem coğrafi yakınlık unsurları hem de hakemin geçmişteki sabıkası nedeniyle sert eleştirilerin hedefi oldu.

Türk futbolseverler ve spor yorumcuları, rakibimiz Paraguay bir Güney Amerika (CONMEBOL) ülkesi olmasına rağmen, Latin Amerika kültürüne ve bölgesine yakın bir El Salvador (CONCACAF) hakeminin bu maça verilmesini doğru bulmuyor.

Sosyal medyada çığ gibi büyüyen tepkilerde, bu durumun sahaya gizli bir "bölge kayırmacılığı" veya taraflı yönetim olarak yansıyabileceği endişesi dile getiriliyor.

Eleştirilerin odak noktasındaki tek konu coğrafi yakınlık da değil. Hakem Ivan Barton'ın geçmiş yönetimleri ve aldığı cezalar da güvensizliği artırıyor.

Kendi ülkesinde ve uluslararası turnuvalarda adı sık sık skandallarla anılan Barton, henüz çok yakın bir tarihte (Şubat 2026'da) yönettiği bir müsabakada yaptığı büyük kural hatası nedeniyle 2 maç men cezası almıştı.

Böylesine taze sabıkalı ve kendi federasyonu tarafından bile cezalandırılmış bir hakem triosunun, Dünya Kupası gibi dev bir arenada Millilerin kader maçına atanması şaşkınlıkla karşılandı.

Ayrıca Barton'ın kart çıkarma konusundaki agresif tavrı ve maçın ritmini bozan düdükleri, teknik heyeti de düşündürüyor. Sert oyuna zaman zaman göz yuman ancak itirazlarda çok kolay kırmızı karta başvuran El Salvadorlu hakemin, milli takımımızın oyun kimyasına zarar verebileceğinden korkuluyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.