logo
08 MAYIS 2026

Trabzon'un gol ayakları

26.12.2001 00:00:00
Sezonun ilk yarısını 25 puanla 8. sırada tamamlayan Trabzonspor, geçen sezonun ilk yarısında 33 gol atarken, bu sezon 28 gol kaydetti. Bordo-mavili takımın, en golcü oyuncuları 7 golle Brezilyalı Da Silva olurken, 6 gol atan Zafer, bu oyuncuyu izledi. Bordo-mavili takımın toplam kazandığı 28 golün 13'ünü kaydeden golcü oyuncular, gollerin yüzde 47'sine imza atmış oldular.

Hami şanssızlığı

Kaptan Hami'nin ligin 3. haftasında Bursaspor maçında kolu kırılınca, bordo-mavili takım hücumda oldukça sıkıntı yaşadı. Sezonun ilk yarısında 4 maçta ilk 11'de sahaya çıkan Hami, 3 goldekalırken, geçen sezonun ilk yarısında bu futbolcu 8 gol kaydetmişti. Öte yandan Trabzon, ligin ilk yarısında sadece 2 takım karşısında gol atma başarısı gösteremedi.

10 OYUNCU GOL ATTI

Trabzonspor'da, ilk yarıda görev yapan oyunculardan 10'u gol atma başarısını gösterdi. Bordo-mavili takımda, Da Silva 7, Zafer 6, Aurelio 4, Hami 3, Gökdeniz ve Cem 2'şer, Somers, Macit, Hasan ve Erman ise 1'er gol kaydetti. Trabzonspor gollerinin 13'ünü maçların ilk yarılarında atarken, 15'ini ise ikinci yarılarda kaydetti.

İstanbul’daki finalin adı Freiburg -Aston Villa

UEFA Avrupa Ligi'nde Freiburg ve Aston Villa, finale kaldı.

08.05.2026 11:20:00
AA
İstanbul’daki finalin adı Freiburg -Aston Villa
İstanbul’daki finalin adı Freiburg -Aston Villa
Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı turnuvasında yarı final rövanş maçları tamamlandı.

İngiltere temsilcilerinin karşılaştığı mücadelede Nottingham Forest'ı Villa Park'ta ağırlayan Aston Villa, Ollie Watkins'in 36, Emiliano Buendia'nın penaltıdan 58 ve John McGinn'in 77 ve 80. dakikalarda attığı gollerle 4-0 galip geldi.

İlk maçı 1-0 kaybeden Aston Villa, bu galibiyetle adını finale yazdırdı.

Diğer yarı final maçında ise Almanya ekibi Freiburg, Europa-Park-Stadı'nda ağırladığı Portekiz temsilcisi Braga'yı 3-1 mağlup etti.

Freiburg, Lukas Kübler'in 19 ve 72, Johan Manzambi'nin 41. dakikada attığı gollerle galibiyete ulaştı. Mario Dorgeles'in 6. dakikada kırmızı kart gördüğü konuk takımın golünü, 79. dakikada Pau Victor attı.

Freiburg ile Aston Villa arasındaki Avrupa Ligi final maçı, 20 Mayıs'ta Beşiktaş Park'ın ev sahipliğinde yapılacak.

1. Lig'e çıkacak son 2 takım hafta sonunda belli olacak

Nesine 2. Lig'de play-off final maçları hafta sonunda yapılacak.

08.05.2026 11:16:00
AA
1. Lig'e çıkacak son 2 takım hafta sonunda belli olacak
1. Lig'e çıkacak son 2 takım hafta sonunda belli olacak
Nesine 2. Lig'de play-off final maçları hafta sonunda yapılacak.

Play-off etabında Kırmızı Grup final karşılaşması, Mardin 1969 ile Muşspor arasında yarın yapılacak. Diyarbakır Stadı'ndaki müsabaka saat 17.00'de başlayacak. Karşılaşmayı hakem Kadir Sağlam yönetecek.

Beyaz Grup final karşılaşmasında ise 10 Mayıs Pazar günü Muğlaspor ile Seza Çimento Elazığspor mücadele edecek. Bursa'daki Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadı'nda oynanacak müsabaka saat 19.00'da başlayacak. Mücadelede hakem Mehmet Türkmen düdük çalacak.

Karşılaşmaları kazanacak takımlar, gelecek sezon Trendyol 1. Lig'de mücadele etme hakkı kazanacak.

Beşiktaş, son 5 maçta Trabzonspor’a yenilmedi

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın Trabzonspor'u konuk edecek.

08.05.2026 11:12:00
AA
Beşiktaş, son 5 maçta Trabzonspor’a yenilmedi
Beşiktaş, son 5 maçta Trabzonspor’a yenilmedi
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın Trabzonspor'u konuk edecek.

Tüpraş Stadı'nda oynanacak mücadele saat 20.00'de başlayacak.

Geçen hafta ligi 4. sırada tamamlaması kesinleşen siyah-beyazlı futbol takımı, oynadığı 32 maçta 17 galibiyet, 8 beraberlik, 7 yenilgi yaşadı ve 59 puan topladı.

Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, bu sezon son kez taraftarı karşısında boy gösterecek. Siyah-beyazlılar, Trabzonspor'u yenerek taraftarına galibiyetle veda etmek istiyor.

Sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan karşılaşma 3-3 berabere sona ermişti.

Eksikler



Beşiktaş'ta Trabzonspor müsabakasında iki oyuncu forma giyemeyecek.

Siyah-beyazlı ekipte sakatlıkları bulunan Kartal Kayra Yılmaz ve Milot Rashica, maçta formasından uzak kalacak.

Salih Uçan ve Agbadou ceza sınırında

Beşiktaş'ta Trabzonspor müsabakası öncesinde iki oyuncu ceza sınırında bulunuyor.

Siyah-beyazlılarda Salih Uçan ve Emmanuel Agbadou, söz konusu karşılaşmada sarı kart görmesi durumunda ligin son haftasında oynanacak Çaykur Rizespor mücadelesinde cezalı olacak.

Beşiktaş, son 5 maçta rakibine yenilmedi



Siyah-beyazlılar, Karadeniz temsilcisiyle ligde ve kupada oynadığı son 5 maçta mağlup olmadı.

Bu süreçte Süper Lig'de 4, Türkiye Kupası'nda ise 1 kez karşılaşan tarafların randevusunda Beşiktaş 3 kez kazanırken, 2 müsabaka da berabere sonuçlandı.

Son beş maçta Trabzonspor'a karşı kaybetmeyen siyah-beyazlılar, bu karşılaşmalarda rakip ağları 11 kez havalandırırken, 7 gole ise engel olamadı.

Ligde son iki maçta kalesini korudu

Beşiktaş, Süper Lig'de oynadığı son iki müsabaka olan Fatih Karagümrük ve Gaziantep FK maçlarında kalesinde gol görmedi.

Bu sezon ligde 32 maç yapan siyah-beyazlılar, söz konusu müsabakaların 22'sinde topu ağlarında gördü. Beşiktaş, 10 karşılaşmada ise rakip oyuncuların gol sevinci yaşamasına izin vermedi.

Siyah-beyazlı takım, bu sezon 56 gol atarken, 36 golün fileleriyle buluşmasına engel olamadı.

Evinde 5 sezondur son iç saha maçını kazanamıyor

Beşiktaş, 5 sezondur evinde oynadığı son iç saha mücadelesinde galip gelemedi.

Taraftarına son 5 sezonda galibiyetle veda edemeyen siyah-beyazlılar, 2020-2021'de Fatih Karagümrük'e 2-1 yenildi. Sonraki iki (2021-2022, 2022-2023) sezon son iç saha maçını Konyaspor ile oynayan Beşiktaş, rakibiyle sırasıyla 1-1 ve 3-3 berabere kaldı.

2023-2024 sezonunda Hatayspor ile 2-2'lik eşitliği bozamayan siyah-beyazlılar, geçen sezon ise Çaykur Rizespor'a taraftarı önünde 2-1 mağlup oldu.

Beşiktaş, seyircisine galibiyetle veda ettiği son sezonu ise 2019-2020'de Sergen Yalçın ile yaşadı. Siyah-beyazlılar, konuk ettiği Fenerbahçe'yi taraftarı önünde 2-0 yendi.

Süper Lig'de 33. hafta maçları aynı saatte başlayacak

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında tüm maçlar yarın aynı saatte oynanacak

08.05.2026 10:18:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de 33. hafta maçları aynı saatte başlayacak
Süper Lig'de 33. hafta maçları aynı saatte başlayacak
Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında tüm maçlar yarın aynı saatte oynanacak.

Trendyol Süper Lig'de 33. hafta heyecanı yarın yaşanacak. Lider Galatasaray, sahasında Antalyaspor ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar maçtan galibiyetle çıkması durumunda diğer maçlara bakmadan şampiyonluğunu ilan edecek. Ligde ikinci sırada bulunan Fenerbahçe ise Konyaspor'a konuk olacak. Bu hafta Beşiktaş da Trabzonspor'u ağırlayacak.
Trendyol Süper Lig'de 33. haftanın programı şöyle:

Yarın

20.00 Göztepe - Gaziantep FK

20.00 RAMS Başakşehir - Samsunspor

20.00 Konyaspor - Fenerbahçe

20.00 Galatasaray - Antalyaspor

20.00 Eyüpspor - Çaykur Rizespor

20.00 Kocaelispor - Fatih Karagümrük

20.00 Gençlerbirliği - Kasımpaşa

20.00 Corendon Alanyaspor - Kayserispor

20.00 Beşiktaş - Trabzonspor

Fatih Tekke transferde aynı hatayı yaptırmayacak

Fatih Tekke'ye göre Galatasaray ve Fenerbahçe bu sezon kendilerine defalarca "gelin 2. olun. Gelin şampiyon olun" dedi

06.05.2026 17:46:00
Haber Merkezi
Fatih Tekke transferde aynı hatayı yaptırmayacak
Fatih Tekke transferde aynı hatayı yaptırmayacak
Fatih Tekke'ye göre Galatasaray ve Fenerbahçe bu sezon kendilerine defalarca "gelin 2. olun. Gelin şampiyon olun" dedi. Ancak Trabzonspor'un zirve yarışını götürecek iyi oyuncuları olmasına rağmen takımı yarışta tutacak rotasyon oyuncuları olmadığı için üçüncülükle yetinmek zorunda kaldılar. Tekke'ye göre gelecek sezon daha yukarısının hedeflenmesi için gereken rotasyon oyuncuları mutlaka transfer edilmeli.






Trabzonspor taraftarı şaşkın... kaçan şampiyonluğa üzülen de var, bu kadroyla sezonun sonuna kadar şampiyonluk mücadelesinin içinde kalmanın gururunu yaşayan da. Şampiyonluk umutları matematiksel olarak bitti. 2. olma umudu hala devam ediyor. Ancak 3'üncülük artı garanti. Çünkü Beşiktaş'ın Trabzonspor'u yakalama şansı kalmadı.






FIRSATLAR TEPİLMESE BAŞKA ŞEYLER OLURDU

10-11 kişilik ana oyuncu grubuyla buralara kadar gelen ekipte her maç sonu oyuncuların sahadaki bitkin halleri, dökülen terin ve verilen emeğin en somut kanıtı oldu. Trabzonspor göze hoş gelen futbol oynamadı ama "mücadele etmediği" yönünde kimse görüş belirtmedi. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin dengesiz sonuçlar aldığı dönemlerde Trabzonspor ayağına kadar gelen liderlik fırsatlarını tepmese bugün bambaşka şeyler de konuşuluyor olabilirdi.






ROTASYON GÜÇLENDİRİLECEK

Bu yüzden Başkan Ertuğrul Doğan ile Fatih Tekke gelecek sezonun transfer planlaması üzerinde çalışmaya devam ederken özellikle rotasyonu güçlendirmenin üzerinde duruyorlar.

Her ne kadar as takıma takviyeler yapılacak olsa da söz gelimi her iki kanadı da savunacak bir bek, stoperleri yedekleyecek iyi bir rotasyon beki, 6 ve 8 oynayacak her an forma giymeye hazır orta saha oyuncusu ve hem 10 hem de kanatlar ile hem santrfor hem de kanat forveti olabilecek İsviçre Çakısı gibi isimler üzerinde araştırmalar yoğunlaşıyor.






YERLERİNİ ALACAK İSİMLER OLMADI

Fatih Tekke'ye göre Savic ve Batagov'un sakatlığında Nwaiwu'nun yanına stoper ekleyememek, Mustafa ve Lovik düştüğü zaman bek çıkaramamak, Oulai ve Folcarelli yokluğunda Bouchouari ve Ozan Tufan'dan daha iyisinin elde olmaması, kanatlar düştüğünde eksik kalınması ve Onuachu'ya yakın ayarda bir santrforun olmaması bu sezonun belki de şampiyon olunamamasının nedenlerinin başında geldi.

Aykut Kocaman ile Aziz Yıldırım'ın arasına Asensio girdi

Aday olur ve seçilirse Aziz Yıldırım'ın çalışacağı teknik direktör Aykut Kocaman olarak öne çıktı

06.05.2026 17:33:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman ile Aziz Yıldırım'ın arasına Asensio girdi
Aykut Kocaman ile Aziz Yıldırım'ın arasına Asensio girdi
Aday olur ve seçilirse Aziz Yıldırım'ın çalışacağı teknik direktör Aykut Kocaman olarak öne çıktı. Ancak Kocaman'ın Asensio ile ilgili söyledikleri taraftar arasında 'Alex gibi istemez' çığlıklarına neden oldu.






Henüz adaylığını açıklamayan Aziz Yıldırım'ın seçilmesi halinde teknik direktör adayının Aykut Kocaman olduğu iddia edildi. Ancak efsane başkana yakın isimlere göre Yıldırım, teknik direktörlük konusunda herhangi bir isimle görüşmedi. 






Aykut Kocaman seçim dönemlerinde hiçbir adayla yürümedi. Bunu prensip kararı olarak aldı. Ancak Fenerbahçe'nin ihtiyaç duyması halinde hiçbir zaman hayır demeyeceği özellikle de Başkan Yıldırım'a hayır demeyeceği biliniyor.






Bu arada Kocaman'ın ocak ayında verdiği röportajda söylediği, "Asensio'nun Fenerbahçe'ye gelmesini takıma akıl ve kalite katacağı için çok istemiştim ancak tempo konusunda aynı şeyi söyleyemem" açıklaması ise Fenerbahçe taraftarların kafasında yer etti. 






Pek çok taraftar Alex De Souza'yı gönderen isim olarak hatırladıkları Kocaman'ın gelirse Asensio ile çalışmayacağını iddia etmeye başladı bile.

Beşiktaş, Ağustos'u bile göremeyebilir! Atalanta ve Marsilya mı?

Gençlerbirliği ya da Konyaspor, Türkiye Kupa'sını kazanırsa Beşiktaş gelecek sezon Konferans Ligi'ne kadar düşecek

06.05.2026 17:25:00
Haber Merkezi
Beşiktaş, Ağustos'u bile göremeyebilir! Atalanta ve Marsilya mı?
Beşiktaş, Ağustos'u bile göremeyebilir! Atalanta ve Marsilya mı?
Gençlerbirliği ya da Konyaspor, Türkiye Kupa'sını kazanırsa Beşiktaş gelecek sezon Konferans Ligi'ne kadar düşecek.

Şu an için Konferans Ligi'nin play-off'unda bile seribaşı değil. Olası rakipler arasında Atalanta ve Marsilya'nın olması 'eyvah' dedirtiyor.







Beşiktaş, Türkiye Kupası yarı finalinde Konyaspor'a yenilerek kupaya veda etti. Bu sonuçla siyah-beyazlılar sezonun ilk maçına 23 Temmuz'da çıkması kesinleşti. 






Bu tarihte oynayacağı maçın Avrupa Ligi mi yoksa Konferans Ligi mi olacağını ise Trabzonspor'un kupayı kazanıp kazanamaması belirleyecek.

Bordo-mavililer kupaya uzanırsa Beşiktaş bu sezon olduğu gibi UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turundan turnuvaya katılacak.







Gençlerbirliği ya da Konyaspor kupayı kazanırsa Beşiktaş bu sezon Konferans Ligi'nden elemelere katılacak. 






Avrupa'daki puan durumu dikkate alındığında Beşiktaş, Konferans Ligi play-off turunda bile seribaşı olamıyor. 






Yerel kupaların sonuçları Beşiktaş'ı seribaşı yapabilir. Fakat seribaşı olamadığı (yani şu an için) olası rakipler çok güçlü.






- Atalanta
- Marsilya
- Freiburg
- Karabağ
- Anderlecht
- Maccabi Tel Aviv
- Rapid Wien
- Panathinaikos
- Ludogorets
- Sturm Graz
- Pafos
- Brighton
- Raków
- Jagiellonia Bialystok
- Partizan
- Lugano
- AEK Larnaca
- Sheriff Tiraspol
- Getafe

Serdal Adalı'nın istifa kararı! Sergen Yalçın ikiletmeyecek

Beşiktaş bir anda karıştı. Sergen Yalçın, 'sorumluluğu benim veya yönetimin alması doğal' diyerek Konyaspor hezimetinde sorumluluk paylaşımı istedi

06.05.2026 17:17:00
Haber Merkezi
Serdal Adalı'nın istifa kararı! Sergen Yalçın ikiletmeyecek
Serdal Adalı'nın istifa kararı! Sergen Yalçın ikiletmeyecek
Beşiktaş bir anda karıştı. Sergen Yalçın, 'sorumluluğu benim veya yönetimin alması doğal' diyerek Konyaspor hezimetinde sorumluluk paylaşımı istedi.

Ancak Serdal Adalı ve yönetimi istifa etmeyecek. Sergen Yalçın bırakırsa da 'dur' demeyecek.







Sergen Yalçın'ın Konyaspor maçından sonra yaptığı açıklamalar, "dobracı" tavrının devamı oldu. Satır aralarını Beşiktaş ve Türk futbolu dinamikleriyle okuduğumuzda ise durum bambaşka.






Sergen Yalçın, "sorumluluğu benim veya yönetimin alması doğal" ifadesiyle işin bittiğini itiraf etti. Ancak başarısızlığın faturasının sadece kendisine değil, yönetime de kesilmesini istedi. Yönetimle arasındaki "kan uyuşmazlığını" itiraf etti.






Bazılarına göre "başka yönetimle çalışmak istiyor" bazılarına göre de, "mevcut şartlar ve vizyonla sürdürülebilirlik kalmadı" mesajını vermeyi istedi. 






Yalçın'ın bu sözlerinden sonra Serdal Adalı yönetiminin de istifa kararı alabileceği konuşuluyordu. Ancak yönetim şu an için istifa ya da benzeri bir karar almayı düşünmüyor.  Yalçın istifa ederse kabul etmeyi planlıyor.

Sergen Yalçın'ın istifa etmeme nedeni! Tazminat beklentisine girdi

Konyaspor yenilgisinden sonra '2 hafta kala bırakırsak ayıp olur' diyen Sergen Yalçın'ın 'profesyonellik' yapmadığı aslında 'işim artık bitti, sadece etik olarak buradayım' demek istediği iddia edildi 

06.05.2026 16:40:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'ın istifa etmeme nedeni! Tazminat beklentisine girdi
Sergen Yalçın'ın istifa etmeme nedeni! Tazminat beklentisine girdi
Konyaspor hezimetinden sonra '2 hafta kala bırakırsak ayıp olur' diyen Sergen Yalçın'ın 'profesyonellik' yapmadığı aslında 'işim artık bitti, sadece etik olarak buradayım' demek istediği iddia edildi. Yalçın'ın zihinsel olarak istifa ettiği ancak tazminat beklediği de Beşiktaş camiasında konuşulmaya başlandı.






Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Konyaspor faciasından sonra yaptığı açıklamalarla "açık kapı" bıraktı. Topu yönetime atmaktan da çekinmedi:






- Taraftar istifa diye bağırabilir. Başarısızlıkta sorumluluğu benim veya yönetimin alması doğal. 2 maçı oynamak zorundayız.

- Ayıp olur 2 hafta kala bırakırsak. Taraftarımız bırakmamı istiyorsa bırakırız. Hiç ondan yana şüpheniz olmasın.






Yalçın bu sözlerle sorumluluğu tek başına üzerine almayıp yanına yönetimi de ekledi. Serdal Adalı ve ekibini de ateşe ateşe attı. "Bu takımı ben kurmadım" demedi. Daha önce defalarca söylemişti. Ortam sıcakken kadro planlamasını şikayet etmedi. Ancak istifa denince "ederim" demeye getirdi.






"2 hafta kala bırakırsak ayıp olur" sözü ise profesyonellik olarak algılanmadı. Pek çoklarına göre "işim atık bitti, sadece etik olarak buradayım" anlamı çıkıyor.






İddialara göre bu söylemiyle Sergen Yalçın, zihinsel olarak takımla bağını kopardığını ancak tazminat veya prestij gibi sebeplerden dolayı sezon sonunu beklediğinin göstergesi anlamına geliyor.

Hakan Safi'ye dev müttefik! Aziz Yıldırım'la savaşta ön safta

Fenerbahçe'de başkanlık yarışı muhtemelen Aziz Yıldırım ile Hakan Safi arasında geçecek. Safi bu süreçte kendisine Metin Sipahioğlu'nu müttefik olarak seçti

06.05.2026 16:30:00
Haber Merkezi
Hakan Safi'ye dev müttefik! Aziz Yıldırım'la savaşta ön safta
Hakan Safi'ye dev müttefik! Aziz Yıldırım'la savaşta ön safta
Fenerbahçe'de başkan adaylarından Hakan Safi'nin muhtemelen Aziz Yıldırım'la gireceği başkanlık yarışında Metin Sipahioğlu'nun iletişim stratejilerinden yararlanma kararı aldığı belirtildi. 






Sipahioğlu, geleneksel spor yöneticiliğinin aksine sosyal medyayı ve dijital platformları bir "koz" olarak kullanma konusunda uzmanlaşmış bir isim.






Seçim sürecinde Hakan Safi'nin adaylığının dijital itibarını güçlendirmeye, taraftar ve kamuoyu algısını anlık verilerle yöneterek kriz anlarında hızlı refleks gösterilmesini sağlamayı amaçlıyor.






Aziz Yıldırım ve ekibinin algı yönetimi çalışmalarına karşı proaktif cevaplar geliştirebilecek bir isim. Safi aleyhine oluşabilecek dezenformasyonun önünü kesecek argüman setleri de hazırlayabilir.






Sipahioğlu özellikle "Hep Destek Tam Destek" felsefesi ile Hakan Safi'nin kurmak istediği sürdürülebilir başarı sisteminde köprü görevi görmeye çalışacak.






logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.