Ürdün karpuzunun tezgahlarda yerine almasıyla birlikte, en çok çocuklar, hamile ve hastalar tarafından tercih edilmeye başlandı. Karpuz satıcısı Seyfettin Altınpul (34), Türkiye'de havaların yeni ısınmaya başladığını ve karpuzun yetişmesi için uygun iklim koşullarının henüz oluşmadığını söyledi. Bu çerçevede Ürdün ve İran gibi ülkelerden Türkiye'ye karpuz ihracatının başladığını bildiren Altınpul, şunları kaydetti: "Yaklaşık 10 yıldır bu işi yapıyorum. Sattığımız karpuz, özellikle çocuklar, hamile ve hastalar tarafından tercih edilmeye başladı. Kilosu 3 YTL'den satışa sunuyorum. Satıştan çok memnunum. Günde 50 kilogram karpuz satıyorum. Bir adet karpuzu ortalama 10 YTL'den müşteri buluyor. Akdeniz Bölgesi'nde özellikle Çukurova'da yetişen Adana karpuzu henüz çıkmadı. Bu nedenle şimdilik Ürdün ve İran'dan getirilen karpuzları satıyoruz.''
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.