logo
11 MART 2026


Verilmek istenen mesajları anlamalıyız

20.01.2013 00:00:00
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) tarafından düzenlenen milli kahramanlarımız programlarının ikincisi Kahramanmaraş'ta düzenlendiğini belirtmiş, program hakkında bir önceki yazımızda bazı notlar düşmüştük. Biz de yapılan konuşmaların öneminden dolayı bu program hakkında birkaç gün daha yazmak gereği hissettik.  
İlahiyatçı yazar Müslim Karabacak yaptığı konuşmayı Fethullah Gülen'in papaya 1998'de yazdığı mektup eksenli yaptı. Sayın Karabacak, İslam anlayışına sokulan, papa görüşmesiyle gün ışığına çıkan, dinler arası diyalog fitnesiyle başlayan süreçten sonra ılımlı İslam anlayışının hâkim olmaya başladığını, hoşgörü mantığının yerleşmesiyle de milletimizin inanç değerlerinde bozulma, neticesinde de zihinlerde işgale zemin hazırlandığını vurguladı. Bugün cübbeli, fesli, külahlı, sarıklı, hocaların müftülerin verdiği sözde fetvalarla milletin inancının ifsat edildiğini dile getirdiler.   
Diğer bir konuşmacı Harun Kayacı da; "dün iktidar olma yolunda "Arabın Aceme üstünlüğü yoktur, üstünlük takvadadır" hadisini dillerine dolayarak iktidara geldiler. Şimdi de bu milleti 36 etnik gruba ayırmaya çalışıyorlar. Dini bütün olan, tevhit inancını taşıyan Türk Milletini farklı din ve farklı etnik ayrılıklara sürüklemeye çalışıyorlar. Onların bu kadar ayrılık için ortaya koydukları mücadeleye karşı Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Kürdüyle, Türküyle, Arab'ıyla, Acem'iyle, Sünni'siyle, Şii'siyle, milletimizi bir bilek bir yürek yapmaya, kardeş olmaya davet etmektedir.
Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkan Yardımcısı ilahiyatçı Zeki Garaçoğlu Milli Kahramanlarımızdan almamız gereken derslere dikkat çektiler. Sayın Garaçoğlu konuşmalarında şu mesajları verdiler: "Milli Kahramanlarımızı anarken yapmamız gereken en önemli şey, Milli Kahramanlarımızın bize vermek istediği mesajı anlamaktır. Onlar dün ne yaptılar bugün biz ne yapmalıyız? Sorusunu sürekli kendimize sormalı ve gereğini yapmalıyız.
Bugün milletimiz çok ciddi yanılgıya sürüklenmeye çalışılmakta, hatta tarihi gerçekleri çarpıtmaya, Yüce Peygamberimize dahi iftira atmaya çalışmaktadırlar. Son günlerde devletin terör örgütü ile yapmaya çalıştığı anlaşma ile Peygamberimizin Hudeybiye anlaşmasını birbirine benzetenler aynı zamanda Peygamberimize iftira atmaktadırlar. Hudeybiye anlaşmasında İslam'ın müşriklere boyun eğdirmesi vardır.
Terör örgütü ile yapılan anlaşmada ise terör örgütünün devlete boyun eğdirmesi vardır. Bu konuları çok iyi bilmeyen vatandaşımız, yapılan anlaşmaya tepki koymasınlar diye aldatılmaktadır.  Bu ve benzeri konularda aldatılan milletimizin, Prof. Dr. Haydar Baş'la birlikte olmaktan başka çıkar yolu kalmamıştır ve maalesef vakit çok geçmektedir." Bir sonraki yazımızda diğer konuşmalardan da alıntılar aktarmaya çalışacağız. Bu yazımızda bu kadarıyla yetinelim.
 
Uğur Kepekçi / diğer yazıları
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.