Zeytinyağının ömrü uzattığı kanıtlandı
Uzmanlar, zeytinyağının karaciğer ve kalbin dostu olduğunu kaydederek, zeytinyağı kullanan ülkelerde insan ömrünün daha uzun olduğunu bildirdi
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Koç, yeryüzünde bin yaşın üzerinde zeytin ağacı bulunmasının bilimsel çalışmalarda uzun ömürlülüğe işaret olarak kabul edildiğini söyledi. Koç, "Bu maddeler zeytin ve zeytin yağı şeklinde ele alındığında insanlarda oluşan Herpes virüsü ve yorgunluk gibi sorunları ortadan kaldırarak kişilerin daha enerjik ve sağlıklı olmasını sağlamaktadır" dedi.
E vitamini sayesinde yaşlanmayı geciktiriyor
Doç. Dr. Koç, zeytin yağının insan sağlığı için sayılamayacak kadar çok faydası olduğunu belirterek, "Günümüzde modern tıp, zeytin yağının içerdiği E vitamini sayesinde, insan hücrelerinin rejenerasyonuna katkıda bulunarak yaşlanmayı geciktirdiğini kanıtlamıştır. Ayrıca Dünya Sağlık Teşkilatı, kalp krizi ve kalp hastalıkları riskinin en alt düzeyde bulunan bölgenin Girit Adası olduğunu rapor etmiştir. Gerçekten de kişi başına en fazla zeytin yağı tüketen ülkelerin başında 21 kilogram ile Yunanistan gelir. Bunu 11.5 kilogram ile İtalya ve 10.4 kilogram ile İspanya izlemektedir. Türkiye ise zeytin yağı tüketiminde 0.8 kilogram ile en alt sırada yer almaktadır" diye konuştu.
Uzmanlar, zeytinyağının karaciğer ve kalbin dostu olduğunu kaydederek, zeytinyağı kullanan ülkelerde insan ömrünün daha uzun olduğunu bildirdi
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Koç, yeryüzünde bin yaşın üzerinde zeytin ağacı bulunmasının bilimsel çalışmalarda uzun ömürlülüğe işaret olarak kabul edildiğini söyledi. Koç, "Bu maddeler zeytin ve zeytin yağı şeklinde ele alındığında insanlarda oluşan Herpes virüsü ve yorgunluk gibi sorunları ortadan kaldırarak kişilerin daha enerjik ve sağlıklı olmasını sağlamaktadır" dedi.
E vitamini sayesinde yaşlanmayı geciktiriyor
Doç. Dr. Koç, zeytin yağının insan sağlığı için sayılamayacak kadar çok faydası olduğunu belirterek, "Günümüzde modern tıp, zeytin yağının içerdiği E vitamini sayesinde, insan hücrelerinin rejenerasyonuna katkıda bulunarak yaşlanmayı geciktirdiğini kanıtlamıştır. Ayrıca Dünya Sağlık Teşkilatı, kalp krizi ve kalp hastalıkları riskinin en alt düzeyde bulunan bölgenin Girit Adası olduğunu rapor etmiştir. Gerçekten de kişi başına en fazla zeytin yağı tüketen ülkelerin başında 21 kilogram ile Yunanistan gelir. Bunu 11.5 kilogram ile İtalya ve 10.4 kilogram ile İspanya izlemektedir. Türkiye ise zeytin yağı tüketiminde 0.8 kilogram ile en alt sırada yer almaktadır" diye konuştu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.