logo
26 NİSAN 2024

Atık kumaşları ekonomiye kazandırıyor

Hem kumaşların çöpe gitmesini engelliyorlar, hem istihdam sağlıyorlar
07.05.2022 14:28:00 /
Nevşehir’de yaşayan Muammer Başer; kurduğu işletme ile atık kumaşlardan değişik hediyelik eşya yaparak ekonomiye katkı sağlıyor.
 
Nevşehir’de emekli olduktan sonra atık kumaşları değerlendirmeye başlayan Muammer Başer, fabrikaların çöpe atmak için ayırdığı hurda kumaşları ekonomiye kazandırıyor. Muammer Başer yaptığı açıklamada; “Türkiye’de hurda kumaşta çalışan iki üç firma var. Bunun bir tanesi Nevşehir’de. Bu kumaşlar, fabrikalardan hurdaya ayrılan ve çöpe atılan kumaşlar. Hiçbir işe yaramıyor. Biz bunları alarak ekonomiye katkı sağlıyoruz.
 
Ev kadınlarına iş veriyoruz. Her kadının yaptığı model ayrı. Hayat pahalılığının olduğu, insanların daha rahat bir iş aradığı ortamda biz sıkıntılı işlere talip olduk. Şu ana kadar 70-80 model çalıştık. Bunların içinde deri olanlar var, kumaş olanlar var. Yastık, minder cüzdan, paspas, kırk yama yatak örtüsü gibi birçok model çalışıyoruz.
 
En ufak kumaş artığını bile değerlendiriyoruz. Yaptığımız ürünleri yurt dışına bile gönderiyoruz. Dinlenme tesislerine boyun yastığı ve hediyelik eşya yapıyoruz. Bazı belediyelere promosyon çalışıyoruz. Bu sayede çöpe gidecek ürünleri ekonomiye kazandırıyoruz” dedi.
 
Her türlü küçük kumaşların çöpe gitmesini engellediklerini söyleyen Başer, ev kadınlarına da iş imkanı sağladıklarını da sözlerine ekledi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.