logo
28 AĞUSTOS 2026

Beşiktaş’ın atom bombası

Beşiktaş son olarak Fabio Miretti'yi getirdi

28.08.2026 14:41:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş’ın atom bombası
Beşiktaş’ın atom bombası
Beşiktaş son olarak Fabio Miretti'yi getirdi... Bu dakikadan sonra İtalyan teknik adam takviye ister mi bilinmez ancak Başkan Serdal Adalı, Vincenzo Italiano'nun eline adeta atom bombası etkisi yaratacak 5'li bir orta saha bloğu verdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, önde yoğun pres yapan, savunma çizgisini öne çeken ve oyunu rakip yarı sahaya yıkmayı seven dinamik bir 4-2-3-1 veya 4-3-3 düzenini tercih ediyor.







Miretti'nin de transferiyle Beşiktaş'ın hocasının elinde Ndidi, Salih Özcan, Orkun ve Olaitan'dan oluşan beşli orta saha rotasyonu oldu.






Miretti, Italiano'ya hem taktiksel esneklik hem de yoğun fikstürde oyunu sürekli yüksek tempoda tutma imkanı sağlar. İtalyan teknik adamın daha Bologna'dan beri istediği Miretti, dar alanda çabuk, hatlar arasında top alan ve dikine katedebilen modern bir orta saha. Italiano'nun topu 3. bölgeye taşırken alan parselleme prensiplerini anlayıp çözebilecek isim.






Miretti ile beraber Beşiktaş'ta rol çeşitliliği artacak. Kırıcı (Ndidi), çalışkan (Salih), yaratıcı (Orkun), gezgin (Miretti) ve dinamik (Olaitan) profilleri tam bir denge sunacak. Italiano'nun fiziksel olarak yıpratıcı oyun tarzında, yedek kulübesinden giren oyuncu her durumda kaliteyi düşürmeyecek. 






Bu oyuncu Ndidi de olsa Olaitan da olsa... Miretti ayrıca B planı esnekliği de getirdi. Maç içinde skora göre 4-2-3-1'den 4-3-3'e veya çift ön liberolu savunma kurgusuna geçiş rahatlıkla yapılabilecek.






Bu beşli, Italiano'ya hem Süper Lig'de kapalı savunmaları açacak yaratıcılığı hem de Avrupa kupalarında ihtiyaç duyduğu fiziksel sertliği aynı anda sunabilecek eksiksiz bir yapı kazandırdı.

Galatasaray'a Rafael Leao'da son umut

AC Milan’dan ayrılması kesinleşen Rafael Leão, Galatasaray’a mı gidecek, yoksa Aston Villa’yı mı tercih edecek? İtalyan devi, Galatasaray ve Aston Villa’dan gelen teklifleri kabul etti. Artık Portekizli futbolcunun bir teklifi kabul etmesini bekliyor. AC Milan Teknik Direktörü Ruben Amorim bile ayrılığı duyurdu

28.08.2026 15:40:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'a Rafael Leao'da son umut
Galatasaray'a Rafael Leao'da son umut
İtalya basınında yer alan iddialara göre, AC Milan Rafael Leão ile yolları ayırmaya kararlı. Kırmızı-siyahlı kulüp, oyuncusu için masada yer alan iki resmi teklifi de kabul etti.

Galatasaray'ın 12 milyon euro'luk cazip teklifi Rafael Leão'nun kafasını karıştırırken Aston Villa'nın 8 milyon euro'luk önerisi de masasında duruyor. Sarı-kırmızılılar mali açıdan bir adım önde. Ancak diğer tarafta da Premier Lig'in ışıltısı var.






Premier Lig'i hedefleyen 25 yaşındaki yıldız, Aston Villa'nın önerdiği ilk maaşı yetersiz buldu. İngiliz ekibinin teklifini artırmasını bekleyen Leão, Galatasaray seçeneğini de masada tutuyor.

Menajeri Jorge Mendes bir oyun oynuyor. Çünkü Aston Villa'dan 4 yılda kazanacağını Galatasaray'dan 2.5 yılda kazanabilir. Ayrıca Mendes, Leão Galatasaray'ı seçerse daha büyük bir menajerlik ücretini de cebine koyacak.






İşin bir başka enteresan yönü ise İtalyan basını inatla Leão-Aston Villa transferini yazarken, ciddi İngiliz kaynaklarının hiçbirisi bu konuya değinmiyor.

Aslan'ın yerli forveti kim olacak?

Galatasaray yabancı forvet ararken bir yandan da yerli santrfor konusunda temaslarını sürdürüyor. Bertuğ Yıldırım-Deniz Gül ikilisinde dengeler biraz değişmiş gibi...

28.08.2026 14:37:00
Haber Merkezi
 
Aslan'ın yerli forveti kim olacak?
Aslan'ın yerli forveti kim olacak?
Galatasaray'da Mauro Icardi'nin ayrılığı sonrasında uzun bir süredir yabancı golcü arayışı var. Öte yandan yerli bir ismin de hücum hattına eklenmesi planlanıyor. Bu konuyla ilgili iki isim ön plana çıkmıştı: Bertuğ Yıldırım-Deniz Gül... Şu anda Bertuğ daha favori gözüküyor.






DURUM PARLAK DEĞİL

Başakşehir'le 24 yaşındaki futbolcu konusunda ciddi bir mesafe alındığı öğrenildi. Porto forması giyen Deniz Gül'de ise durum hiç parlak değil... Portekiz temsilcisi, takımdaki sakatlıklar sebebiyle milli futbolcu için yüksek bonservis talebini sürdürüyor...






OYUNCUDA SIKINTI YOK

Ayrıca Deniz'in de kendisi için son derece fazla bir yıllık ücret talebinde bulunduğu konuşuluyor. Bugün itibarıyla Bertuğ Yıldırım favori gözüküyor. Oyuncu cephesinde de herhangi bir sıkıntı yok. Çok kısa bir süre içinde sıcak gelişmeler yaşanacak. Ayrıca transfer döneminin de sonuna geliyoruz!

Fenerbahçe’den UEFA taarruzu

UEFA'nın Lyon maçıyla ilgili soruşturma açması bekleniyor

28.08.2026 14:32:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’den UEFA taarruzu
Fenerbahçe’den UEFA taarruzu
UEFA'nın Lyon maçıyla ilgili soruşturma açması bekleniyor. Fenerbahçe'nin huhkukçuları hemen çalışmalara başladı. Sarı-lacivertliler kendilerine saldıranlara karşı kendilerini savunan Fenerbahçeli oyuncular ile teknik heyetten bazı isimlerin ceza almasının gündeme gelmemesi için önlem alıyor.






Fenerbahçe hazırladığı güçlü dosya ile Guendouzi dahil hiçbir oyuncusunun ceza almaması ve tüm sorumluluğun Fransızlarda olduğunun kanıtlanması için çok güçlü bir hukuki operasyon başlattı.

Lyon ile Fenerbahçe arasındaki Şampiyonlar Ligi play-off maçı bitiş düdüğünün ardından, olayların merkezinde "çocuklarına varana kadar küfür edildiğini" açıklayan Mattéo Guendouzi'nin yer aldığı olaylar yaşandı.







UEFA'nın Fransız oyuncu aleyhine provokatif veya sportmenlik dışı davranış nedeniyle disiplin soruşturması başlatması muhtemel. Guendouzi 1 ila 3 maç kaçırabilir. Lyon'un kaleci antrenörü Antonio Ferreira'nın tünelde Guendouzi'ye saldırması ise Fenerbahçe'nin kozu.






Çarşamba akşamı Lyonluların provokasyonlarının ardından Fenerbahçe teknik heyetinden bazı isimlerin tünelde çıkan kavgaya karışması UEFA delegesinin raporuna girdi.

Fenerbahçe çatışmanın başlatıcısı olmasa da UEFA, Fenerbahçeli oyuncuların ve teknik heyetin bireysel davranışlarına bağlı olarak kulübe toplu sorumluluk yüklemeyi göz ardı etmeyebilir.







Fenerbahçe ise tüm bunlara karşı UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 11 ve 15. maddelerinin ihlal edilmediğini, eylemlerin yalnızca fiziksel bütünlüğü koruma amaçlı (orantılı tepki) gerçekleştiğini gösteren kamera kayıtlarını sunmaya hazır. 






Ayrıca Ferreira'nın tüneldeki ilk fiziksel saldırısı ve Lyon kanadının Guendouzi'ye yönelik hakaretleri kayıt altında. "Haksız tahrik" maddesi uyarınca olası cezaların tamamen kaldırılması talep edilecek.

Tünel içi güvenlik kameraları, yayıncı kuruluş ham görüntüleri ve olaya tanık olan UEFA delegelerinin beyanlarının bağımsız adli bilişim uzmanlarınca incelenmesi de sağlanacak.







UEFA Disiplin Kurulu'na (CEDB) ayrıca Lyon'un güvenlik zafiyeti oluşturduğu ve tünel güvenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle karşı şikayet dosyası sunulacak.

Okan Buruk ağzındaki baklayı çıkardı

Şu anda Galatasaray'ın transfer gündeminde hücum hattına ağırlık verilmiş durumda... Ancak Teknik Direktör Okan Buruk, yönetimden farklı bir talepte de bulundu

28.08.2026 14:30:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk ağzındaki baklayı çıkardı
Okan Buruk ağzındaki baklayı çıkardı
Bugün itibarıyla Galatasaray'da kanat ve forvet konusunda hareketlilik var. Sarı-Kırmızılılar her iki bölgeyi de güçlendirecek. Ancak Teknik Direktör Okan Buruk'un farklı bir isteği de bulunuyor. Ve bununla ilgili yönetimle de görüşme yaptığı öğrenildi.






MUTLAKA STOPER ALIN

Başarılı çalıştırıcının, takıma mutlaka bir stoper takviyesi gerektiğini söylediği belirtildi. Şu anda Davinson Sanchez ve Abdülkerim Bardakcı dışında oraya rahat şekilde yazılabilecek kimse yok... Bu ikilide sakatlık veya ceza gibi problemlerle karşılaşılırsa, işler iyice karışıyor.






BÜYÜK İHTİMALLE KİRALIK

Yönetimin, savunma için U23'e uyan yabancılar ve yerli alternatifler arasında gidip geldiği belirtildi. Ancak stoper transferindeki formül kesinlikle kiralık olacak. Yeni savunmacıya bonservis ödenmeyecek. Çünkü paranın büyük bölümü, hücumdaki takviyeler için ayrıldı.

Fenerbahçe'nin büyük hedefi

18 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'ne dönen Fenerbahçe'de kimse "bu bize yeter" modunda değil... Başkan Aziz Yıldırım'ı tanıyanlar biliyor ki, sarı-lacivertliler için ana hedef lig şampiyonluğu olsa da Şampiyonlar Ligi'nde önemli işler başarmak da Fenerbahçe'nin hedefleri arasında

28.08.2026 14:25:00 / Güncelleme: 28.08.2026 14:29:45
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin büyük hedefi
Fenerbahçe'nin büyük hedefi
Fenerbahçe uzun süre sonra döndüğü Devler Ligi'nde hesaplarını tur atlama barajı üzerine kuracak. Dev rakiplerle kozlarını paylaşacak olan sarı-lacivertlilerde teknik heyet ve yönetim, dev organizasyondaki rotalarını ilk andan itibaren çizmeye başladı.






Son 16 turuna adını yazdırması için belirlenen ideal puan hedefi 15. Opta istatistikleri ve turnuva simülasyonlarına göre 15 puan toplayan takımlar %73 ihtimalle ilk 8 sıra içerisinde yer alıyor. Sarı-lacivertliler, Kadıköy'deki atmosferi avantaja çevirip deplasmanlardan çıkaracağı kritik puanlarla bu eşiği aşabilir; hem de herkesi şaşırtarak.






15 puanlık dev hedef doğrultusunda Kadıköy'de oynanacak Slavia Prag, Villarreal ve Roma müsabakalarından mutlak galibiyet alınması zorunlu.

Dış sahada ise görece daha uygun bir profile sahip LASK ve tarafsız sahada (Londra'da) oynanacak Shakhtar maçları, 3 puanın ana hedef olarak belirlendiği virajlar olarak öne çıkacak.






Bu 5 karşılaşmadan çıkarılacak 15 puan Fenerbahçe'yi bir anda Devler Ligi'nin en iyi 8 takımı arasına sokar. Zaten o dakikadan sonra Fenerbahçeliler için hayaller bambaşka bir yere taşınır.

Olası puan kayıplarında ise gözler play-off (9-24. sıralar) sınırına çevrilir. Simülasyonlara göre 10 puan toplamak %99 oranında bir üst tur biletini garantiliyor.






İsmail Kartal Asensıo'ya 2 yol çizdi

Asensio'nun yedek kalması çok tartışıldı. Fenerbahçe'nin Lyon'la İstanbul'da berabere kalmasını İsmail Kartal'ın İspanyol oyuncuyu yedek soyundurmasına bağlayanlar bile oldu

26.08.2026 13:08:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal Asensıo'ya 2 yol çizdi
İsmail Kartal Asensıo'ya 2 yol çizdi
Ayrıca Kartal'ın Asensio'yu odasında sohbet ederken kendisine karşı alaycı bir gülüş yüzünden çizdiğini bile iddia ettiler. Ancak başarılı hocayı tanıyanlar çoktan gerçeği biliyordu ama herkes işin iç yüzünü yeni yeni anladı.






Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ı tanımayanlar, tecrübeli hocanın Marco Asensio'ya taktığını iddia ediyor. Takımda istemediğini savunuyor, hatta hazır olmadığını iddia ediyor. Kartal'ın bahsettiği hazır olmama durumu, Kartal'ın İspanyol oyuncuyu kullanmak istediği mevkiiye hazır olmaması.






ASENSIO'YA İKİ SEÇENEK

Çünkü Kartal'ın kafasında 4-4-2'ye dönebilecek 4-1-4-1 sisteminde Asensio için iki mevki var: Birincisi Fred'i kullandığı ve daha önce çok büyük verim aldığı orta sahada 6/8 oynadığı mevki...ikincisi ise İrfan Can'dan bir önceki dönemde büyük verim aldığı kanat oyun kurucusu rolü.






FENERBAHÇE'NİN SİSTEMİ BELLİ

Yani bu dakikadan sonra karar Asensio'da. Ya İsmail Kartal'ın yeni sisteminde Fred'in rolüne soyunacak ya da İrfan Can'ın parladığı kanat oyun kurucusu olacak. 3. bir ihtimal yok. Çünkü Kartal'a göre Fenerbahçe 4-3-2-1 oynamaz, oynayamaz. Kurulan kadronun böyle bir formasyonu yok.

Yusuf Akçiçek Galatasaray'a haber yolladı

Yusuf Akçiçek Türkiye'ye geri dönmek için can atıyor. Çünkü takımında artık gözden düştü. Genç takıma gönderildi. Daha önce kendisini isteyen Okan Buruk'a şart koşan genç futbolcu geri adım attı. Şartsız şurtsuz gelebileceğini söyledi. Dahası Jayden Oosterwolde'yi İtalya'ya satan Fenerbahçe'de de bir boşluk oluştu. Kanarya da Yusuf için hamle yapabilir

26.08.2026 12:48:00
Haber Merkezi
 
Yusuf Akçiçek Galatasaray'a haber yolladı
Yusuf Akçiçek Galatasaray'a haber yolladı
Daha önce Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'a, "Yedek olarak gelmem, Abdülkerim Bardakçı'nın önünde 11 sözü verirsen gelirim" diyen Yusuf Akçiçek fikir değiştirdi... Al-Hilal Teknik Direktörü Simone Inzaghi tarafından U-21 takımına gönderilen ve Arabistan'da "Joue" olarak adlandırılan ligde oynaması istenen Yusuf, Buruk'a mesaj gönderdi: "Benim için anlaşırsanız Galatasaray'a dönmeye hazırım," dedi.






OKAN BURUK İSTEYEBİLİR

Okan Buruk'un Yusuf Akçiçek'i çok istediği biliniyor. Transferin bu döneminde Buruk'un, Abdullah Kavukçu'dan Yusuf'u isteyebileceği iddia ediliyor.






FENERBAHÇE DE İSTEYEBİLİR

Şu ana kadar Yusuf için Fenerbahçe'den bir hamle yoktu. Çünkü o bölgede oynayabilecek Nathan Aké ve Oosterwolde var. Ancak Hollandalı Roma'ya transfer oldu. Bir boşluk oluştu. Yusuf için Al-Hilal'in yaptığı bu hamle sonrasında Fenerbahçe'den de bir hamle gelebilir.

Trabzonspor’un göndermek istediği isimler

Yaptığı flaş transferlerle kadro kalitesini uçuran Trabzonspor'da kadro şişkinliği kara kara düşündürüyor

26.08.2026 11:36:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor’un göndermek istediği isimler
Trabzonspor’un göndermek istediği isimler
Yaptığı flaş transferlerle kadro kalitesini uçuran Trabzonspor'da kadro şişkinliği kara kara düşündürüyor. Son olarak Salah'ın yakın arkadaşı Fabinho da alındı. Üstelik dünya çapında direk oynayacak bir santrafor için de çalışmalarda sona gelindi. Fatih Tekke ise kadrosunda düşünmediği isimleri yönetime iletti.






Trabzonspor alıyor da alıyor... Son olarak Fabinho geldi, yetmedi. Kısa süre içinde bir de santrfor gelecek. Bu kadar yabancı gelirken kimler gidecek, daha doğrusu nasıl gidecekler sorusu bordo-mavili camiada cevap arıyor.






İlk etapta beklentileri karşılayamayan Benjamin Bouchouari'nin kiralık gönderilmesi var. Stefan Savic'in ise kontratının sonlandırılması gündemdeydi; ancak takımın abisi ve liderlerinden olan oyuncudan teknik direktör Fatih Tekke'nin vazgeçmesi de çok kolay olmayacak.






Ayrıca Savic'in bir sezon daha sözleşmesi var. Bouchouari'nin de 2 yıl daha kontratı bulunuyor. Denis Drăguș ve John Lundstram'a kimse talip olmadı, fesih yolu açık. 






Batista Mendy için hâlâ az da olsa bir kazanç umudu var. Sevilla'nın Fransız oyuncu için 2 milyon Euro ödemeye istekli olduğu konuşuluyor.

Genç oyuncular Cihan ve Göktan da hâlâ kendilerine takım bulamadı.

Ismaila Sarr gelince Leroy Sane ne olacak?

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk transfer çalışmasını ve bu hafta içinde bitebileceğini açıkladı, ortalık bir anda isim bolluğuyla doldu. Bunlardan en ilginçlerinden birisi Ismaila Sarr. Crystal Palace'ın Senegalli oyuncusunun Leroy Sane ve Yunus Akgün'le aynı mevkide oynaması kafaları karıştırdı

26.08.2026 11:33:00
Haber Merkezi
 
Ismaila Sarr gelince Leroy Sane ne olacak?
Ismaila Sarr gelince Leroy Sane ne olacak?
Galatasaray için yoğun bir Ismaila Sarr gündemi yaratıldı... Ancak kimse Senegalli oyuncu gelirse Leroy Sané ve Yunus Akgün'e ne olacağını açıklamıyor. Çünkü sarı-kırmızılıların elinde sağ kanatta oynayabilen iki dünya çapında kanat oyuncusu var.






ISMAILA SARR İÇİN FENERBAHÇE DE DEVREDE

İşin ilginci ise "Geldi geliyor, bitti bitiyor" denilen Sarr, çok değil 1-2 hafta önce de Fenerbahçe ile anılıyordu. Hatta Fransızlar o kadar iddialıydı ki Sarr'ın İstanbul'a, Fenerbahçe'ye sözleşme imzalamaya geleceğini bile iddia ediyorlardı.






GALATASARAY'IN İHTİYACI VAR MI?

Galatasaray'ın bir kanat arayışı var... Ancak Martinelli, Leao gibi sol kanat olması üzerinde duruluyor. En kötü ise Noa Lang olabilir deniyor. Sarr sanki menajerinin piyasa yapmak için bir kez daha Türkiye'deki sosyal medyayı kullanması gibi duruyor.






İNGİLİZLERE HABER Mİ ATLATTIK?

Sarr ile ilgili bir başka detay ise İngiliz basınının Crystal Palace'ta oynayan Senegalli oyuncunun Galatasaray'a transferiyle ilgili tek satır haber girmemiş olması.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.