Daha çok taze meyve olarak tüketildiği gibi komposto, hoşaf, şurup, pekmez, reçel, marmelat ve pestili yapılır ya da kurutularak saklanır.
FAYDASIErik bol miktarda B vitaminleri içeriyor. Uzmanlar eriğin bağırsakları yumuşatıcı bir etkiye sahip olduğunu söylüyorlar. Erik ayrıca potasyum ve magnezyum minerali açısından da zengin bir meyve. Uzmanlar; karaciğer, kalp ve böbrek hastalıklarına, sindirim rahatsızlığı çekenlere, tuzsuz rejim yapan ve romatizma rahatsızlığı olanlara da öneriyor. 100 gr taze erik; 66 kalori, 17.8 gr karbonhidrat, 299 mg potasyum, 17 mg fosfor, 2mg sodyum, 18 mg potasyum, 0.5 mg demir, 0.4 mg lif içeriyor. Ayrıca A, B1, B2, B3, B6, C, E vitamini içeriyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.