Sarmısak bir kültür bitkisidir. Sarımsak başında % 84.09 su, %13.38 organik madde, %1.53 inorganik madde içerir. Ayrıca: 33 çeşit kükürt bileşiği, 17 çeşit aminoasit, germanyum, çinko, A, B1 ve C vitaminleri vardır. FAYDASIAntibakteriyel, antiviral, safra salgılarını arttırıcı, kan basıncını düşürücü, kramp çözücü, kolesterol düşürücü, kanı sulandırıcı, iştah açıcı etkileri vardır. Mide ve bağırsakları güçlendirici, mikropları ve virüsleri yok edici etkisi önceliklidir. Özellikle bacak, göz ardı ve beyin damarları olmak üzere, tüm damarları genişleterek, daha iyi beslenmelerini ve böylece, hızlı yaşlanmamalarını sağlar. Aynı zamanda yüksek kan basıncını başarıyla düşürür, kolesterol düzeyini normalleştirir ve tromboz oluşumunu önler. Sarmısak organizmayı güçlendirir ve hastalıklara karşı koyabilmesini sağlar. Kronik bronşit, sindirim problemleri, romatizma, kas ve organ ağrıları ve yüksek kan basıncı öncelikli kullanım alanlarıdır.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.