logo
16 MART 2026


Derbi öncesi sarı alarm

13.04.2002 00:00:00
Derbi maçta Fenerbahçe'den 7, Beşiktaş'ta ise 4 futbolcu, oynama şansı bulup da sarı kart görürse, bir sonraki hafta forma giyemeyecek. Sarı-lacivertlilerde Revivo, Ogün, Johnson, Rüştü, Abdullah, Serhat ve Ceyhun gibi önemli oyuncuların 3'er sarı kartı bulunuyor. Fenerbahçe'nin ceza sınırındaki 7 futbolcusu derbide sarı kart görürse, cezalı duruma düşecek ve 32. haftada Trabzonspor ile yapacakları maçta oynayamayacak.

Önemli isimler sınırda

Beşiktaş'ta da ligde son haftalara girilirken sarı kart cezası sınırında oyuncuların çokluğu sıkıntı yaratıyor. Siyah-beyazlılarda 3'er sarı kartları bulunan Tümer, Tayfur, Ali Eren ve Erman, Fenerbahçe maçında da sarı kart görürlerse, 32. haftada deplasmanda yapacakları Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek.

Fener'de moral yemeği

Birinci Süper Futbol Ligi'nde yarın Beşiktaş ile derbi maçta karşılaşacak Fenerbahçe'de, teknik heyet ve futbolcular birlikte yemek yedi. Ortaköy'deki bir restoranda düzenlenen yemeğe, sakatlığı nedeniyle tedavisi süren kaleci Rüştü ile sınavları olduğu için teknik direktör Werner Lorant'tan izin alan yedek kaleci Oğuz katılmadı.

'Şampiyonluk pastası'

Sarı-lacivertli futbolcular, yemeğin ardından restoran sahibinin yaptırdığı "şampiyonluk pastası"nı yediler. Teknik direktör Lorant ve takım kaptanı Ogün, pastayı birlikte keserek, basın mensuplarına poz verdiler. Restoran sahibi ayrıca, teknik heyet ve futbolculara sarı-lacivertli renklerden oluşan çiçek verdi.

Fenerbahçe ile Gaziantep FK yarın karşı karşıya gelecek

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında konuk edeceği Gaziantep Futbol Kulübü ile ligde 14. kez karşı karşıya gelecek

16.03.2026 14:22:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe ile Gaziantep FK yarın karşı karşıya gelecek
Fenerbahçe ile Gaziantep FK yarın karşı karşıya gelecek
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında konuk edeceği Gaziantep Futbol Kulübü ile ligde 14. kez karşı karşıya gelecek.

Trendyol Süper Lig'in 27. haftasının açılış maçında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de evinde Gaziantep FK ile karşılaşacak. Sarı-lacivertliler, ligde 16 galibiyet, 9 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 57 puanla 2. sırada bulunuyor. Kırmızı-siyahlılar ise 8 galibiyet, 9 beraberlik ve 9 mağlubiyetle topladığı 33 puanla 9. basamakta yer alıyor.

Ligde 14. randevu

Fenerbahçe ile Gaziantep FK, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 13 kez rakip oldu. Sarı-lacivertliler, 2019-2020 sezonundan itibaren Süper Lig'de mücadele eden rakibine karşı galibiyet sayılarında 11'e 2 üstün bulunuyor. Bu süreçte Kanarya'nın 34 golüne, Gaziantep temsilcisi 13 golle karşılık verdi.

Son 11 maçı Fenerbahçe kazandı



Sarı-lacivertliler, kırmızı-siyahlılara karşı oynadığı son 11 maçta da üstünlük kurdu. İstanbul temsilcisi, 8'i Süper Lig, 3'ü Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere bu süreçteki müsabakaların tamamında sahadan galibiyetle ayrıldı. Gaziantep ekibi ise Fenerbahçe'ye karşı son galibiyetini 13 Aralık 2021'de 3-2'lik skorla aldı.

Bu sezon 3. kez

İki ekip son olarak 12 gün önce Gaziantep'in ev sahipliğinde Türkiye Kupası grup maçında kozlarını paylaştı. Fenerbahçe, sahadan 4-0'lık skorla ayrıldı. Ligin ilk yarısında yine güney temsilcisinin sahasındaki mücadele de sarı-lacivertlilerin 4-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Sarı-lacivertliler 4 haftada 7 puan kaybetti

Fenerbahçe, milli maçlar için verilecek araya galibiyetle girmeyi hedefliyor. Son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla birlikte lider Galatasaray'ın 7 puan gerisine düşen sarı-lacivertlilerin namağlup serisi de geçtiğimiz cuma günü Fatih Karagümrük maçıyla sonlandı. Tedesco'nun öğrencileri son 4 lig maçında 1 kez kazanırken, 7 puan kaybetti.

Derbi öncesi 5 futbolcu sınırda

Fenerbahçe'de Gaziantep FK mücadelesi öncesi Kerem Aktürkoğlu, Anthony Musaba, Archie Brown, Mert Müldür ve Matteo Guendouzi, sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu futbolcular yarınki karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde milli maç arası sonrası oynanacak ligin 28. haftasındaki Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecek.

Onuachu, kulüp tarihine geçmeye hazırlanıyor

Trendyol Süper Lig'de 21 golle gol krallığı yarışında zirvede yer alan Trabzonspor'un Nijeryalı forveti Paul Onuachu, Eyüpspor maçında gol bulursa hem serisini 9 maça taşıyacak hem de Trabzonspor tarihinde kırılması zor bir rekora imza atacak

16.03.2026 14:15:00
İhlas Haber Ajansı
Onuachu, kulüp tarihine geçmeye hazırlanıyor
Onuachu, kulüp tarihine geçmeye hazırlanıyor
Trendyol Süper Lig'de 21 golle gol krallığı yarışında zirvede yer alan Trabzonspor'un Nijeryalı forveti Paul Onuachu, Eyüpspor maçında gol bulursa hem serisini 9 maça taşıyacak hem de Trabzonspor tarihinde kırılması zor bir rekora imza atacak.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında sahasında Çaykur Rizespor'u Onuachu'nun attığı golle 1-0 mağlup eden Trabzonspor'da golcü oyuncu ligdeki gol sayısını 21'e çıkartarak ilk sırada yer aldı. Nijeryalı forvet aynı zamanda Burak Yılmaz'ın 2011-2012 sezonunda 10 Eylül ile 6 Kasım 2011 tarihleri arasında yakaladığı 8 maçlık gol serisini tekrarlayarak kulüp tarihindeki en uzun serilerden birine ortak oldu.

İlk kez bir oyuncu 9 maçlık seri yakalayacak



Trabzonspor formasıyla son haftalarda üst üste goller atan Onuachu, ligde çıktığı son 8 maçta rakip fileleri havalandırarak önemli bir istikrar yakaladı. Kariyerinde de bir ilke imza atan Nijeryalı golcü bu süreçte Kasımpaşa, Antalyaspor, Samsunspor, Fenerbahçe, Gaziantep FK, Fatih Karagümrük, Kayserispor ve Çaykur Rizespor maçlarında toplam 10 gol kaydetti.

Onuachu, Trabzonspor'un Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda oynayacağı Eyüpspor maçında da gol atması halinde serisini 9 maça çıkartacak ve yeni bir rekora imza atarak kulüp tarihine geçecek. Bordo-mavili kulüpte ilk kez bir oyuncu üst üste 9 maçta gol atma başarısı göstermiş olacak.

Onuachu'nun 8 maçlık gol serisi şu şekilde:

23 Ocak 2026 - Trabzonspor 2-1 Kasımpaşa - 1 gol
30 Ocak 2026 - Antalyaspor 1-1 Trabzonspor - 1 gol
07 Şubat 2026 - Samsunspor 0-3 Trabzonspor - 2 gol
14 Şubat 2026 - Trabzonspor 2-3 Fenerbahçe - 1 gol
22 Şubat 2026 - Gaziantep FK 1-2 Trabzonspor - 1 gol
27 Şubat 2026 - Trabzonspor 3-1 Fatih Karagümrük - 1 gol
09 Şubat 2026 - Kayserispor 1-3 Trabzonspor - 2 gol
14 Şubat 2026 - Trabzonspor 1-0 Çaykur Rizespor - 1 gol

UEFA, Katar'daki Finalissima 2026'nın iptal edildiğini açıkladı

UEFA, Arjantin ile İspanya arasında Katar'da oynanması planlanan Finalissima 2026'nın iptal edildiğini duyurdu

16.03.2026 04:23:00
AA
UEFA, Katar'daki Finalissima 2026'nın iptal edildiğini açıkladı
UEFA, Katar'daki Finalissima 2026'nın iptal edildiğini açıkladı
UEFA, Arjantin ile İspanya arasında Katar'da oynanması planlanan Finalissima 2026'nın iptal edildiğini duyurdu.

UEFA'nın açıklamasında, 27 Mart'ta Katar'ın Lusail Stadı'nda oynanması gereken Arjantin-İspanya karşılaşmasının bölgedeki politik durum nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

Arjantin ile UEFA arasında alternatif bir tarih ve yer konusunda anlaşmaya varılamadığı da ifade edildi.

Finalissima 2026'nın farklı tarihlerde İspanya'nın başkenti Madrid'deki Santiago Bernabeu Stadı, Arjantin'in başkenti Buenos Aires ya da Avrupa'daki tarafsız bir sahada oynanma tekliflerinin Arjantin Futbol Federasyonu tarafından kabul edilmediği aktarıldı.

EURO 2024'te zafere ulaşan İspanya ile 2024 Kupa Amerika şampiyonu Arjantin, Finalissima 2026'da karşı karşıya gelme hakkı kazanmıştı.

Avrupa Kupalarından 3. Lig’e: Adanaspor’un durdurulamayan düşüşü

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Adanaspor, Somaspor mağlubiyeti sonrası ligin bitimine 6 hafta kala küme düştü

16.03.2026 04:01:00 / Güncelleme: 16.03.2026 04:08:08
İhlas Haber Ajansı
Avrupa Kupalarından 3. Lig’e: Adanaspor’un durdurulamayan düşüşü
Avrupa Kupalarından 3. Lig’e: Adanaspor’un durdurulamayan düşüşü
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Adanaspor, Somaspor mağlubiyeti sonrası ligin bitimine 6 hafta kala küme düştü.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'un 28. haftasında Adanaspor, deplasmanda karşılaştığı Somaspor'a 5-0 mağlup oldu. Toplamda 4 puanı bulunan Adana ekibinin, bu sonuçla ligin bitimine 6 hafta kala küme düşmesi kesinleşti. Kulüp tarihi boyunca 3 kez UEFA Kupası'nda boy gösteren Adanaspor, 19 yıl sonra TFF 3. Lig'e düştü.



1970'li ve 80'li yıllarda Türk futboluna damga vuran Adanaspor, UEFA Kupası'nda Türkiye'yi temsil etmiş ve Süper Lig'de zirve yarışı vermiş bir efsanedir.

Turuncu-beyazlılar, son olarak 2015-16 sezonunda 1. Lig şampiyonu olarak Süper Lig'e yükselmiş; ancak burada kalıcı olamayarak 2016-17 sezonunda tekrar alt lige düşmüştü.

2019-2020 sezonunda normal şartlarda 1. Lig'den küme düşen ekip, pandemi nedeniyle TFF'nin küme düşmeyi kaldırmasıyla ligde kalmıştı.



2023 yılında yaşanan Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden etkilenen kulüp, hakları saklı kalmak kaydıyla ligden çekilme kararı almıştı.

2. Lig'den Veda: 2025-2026 sezonunda 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Adanaspor, saha sonuçları ve idari zorluklar neticesinde bitime 6 hafta kala Somaspor mağlubiyetiyle havlu attı.

Şu anki kulüp başkanı Ergin Göleli yönetimindeki Adanaspor, önümüzdeki sezon TFF 3. Lig'de yeniden yapılanarak üst liglere tırmanma mücadelesi verecek.

Samsunspor, sahasında Kayserispor'u yendi

Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında sahasında Zecorner Kayserispor 2-1 yendi

15.03.2026 22:48:00
AA
Samsunspor, sahasında Kayserispor'u yendi
Samsunspor, sahasında Kayserispor'u yendi
Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında sahasında Zecorner Kayserispor 2-1 yendi.

13. dakikada Eleyis Tavsan'ın ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Moundilmadji'nin şutunda, son anda defansa çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

28. dakikada Satka'nın pasında Moundilmadji, altıpas içinde topu az farkla üstten auta gönderdi.

31. dakikada Samsunspor 1-0 öne geçti. Elayis Tavsan'ın sağ taraftan pasında arka direkte Makoumbou plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0

42. dakikada Yalçın Kayan'ın pasında ceza sahasında müsait pozisyondaki Elayis Tavsan'ın kötü vuruşunda, kaleci Bilal Bayazıt meşin yuvarlağı kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısını Samsunspor 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarı

46. dakikada Zecorner Kayserispor 1-1 eşitliği sağladı. Chalov'ın sert şutunda, kaleci İrfan Can Eğribayat çeldiği top Borevkovic'in ayağına çarparak ağlara gitti: 1-1

49. dakikada Chalov'un ceza sahası çizgisi üzerinden sert vuruşunda, top yan direğe çarparak auta gitti.

53. dakikada Celil Yüksel'in ceza sahasından şutunda, kaleci Bilal Bayazıt son anda topa sahip oldu.

55. dakikada Makoumbou'nun pasında Moundilmadji altıpas içinde topa dokundu, kaleci Bilal Bayazıt iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.

90+3 dakikada Samsunspor, 2-1 öne geçti. Joao Mendes'in pasında ceza sahası içinde Tomasson düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı: 2-1

Karşılaşmayı Samsunspor 2-1 kazandı.

İstanbulspor'da acı kayıp: Baran Alp Vardar hayatını kaybetti

İstanbulspor forması giyen ve bir süredir kanser tedavisi gören Baran Alp Vardar hayatını kaybetti

15.03.2026 12:45:00
İhlas Haber Ajansı
İstanbulspor'da acı kayıp: Baran Alp Vardar hayatını kaybetti
İstanbulspor'da acı kayıp: Baran Alp Vardar hayatını kaybetti
İstanbulspor forması giyen ve bir süredir kanser tedavisi gören Baran Alp Vardar hayatını kaybetti.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor, genç oyuncu Baran Alp Vardar'ın vefat haberini duyurdu. Sarı-siyahlı kulübün Süper Lig'de mücadele ettiği 2023-2024 sezonunda formasını giyen Baran Alp, sonrasında yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle takımdan uzak kaldı. İstanbulspor kulübünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada 20 yaşındaki futbolcuyu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıkları belirtilerek başsağlığı mesajı paylaşıldı ve şu ifadelere yer verildi:



"Karakteri, takım arkadaşlarına olan bağlılığı ve güler yüzüyle her zaman hatırlayacağımız Baran Alp, camiamızın kalbinde daima yaşayacaktır. Onun aramızdan bu kadar erken ayrılışı hepimizi derinden yaraladı. Merhum futbolcumuz Baran Alp Vardar'a Allah'tan rahmet, başta kıymetli ailesi olmak üzere yakınlarına, takım arkadaşlarına ve camiamıza sabır ve başsağlığı diliyoruz. Mekanın cennet olsun Baran Alp. Seni asla unutmayacağız. Canımız Baran Alp'in cenazesi, Beylikdüzü Mevlana Camii'nde bugün öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Güzelce Mezarlığı'nda defnedilecektir."

Galatasaray evindeki yenilmezliğini 32 maça çıkardı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de sahasında oynadığı son 32 müsabakada 26 galibiyet, 6 beraberlik aldı

15.03.2026 00:36:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray evindeki yenilmezliğini 32 maça çıkardı
Galatasaray evindeki yenilmezliğini 32 maça çıkardı
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de sahasında oynadığı son 32 müsabakada 26 galibiyet, 6 beraberlik aldı.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, RAMS Park'ta Başakşehir ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılar ilk yarısı 0-0 sona eren müsabakadan 3-0'lık skorla galip ayrıldı. Aslan bu sonuçla ligde evindeki yenilmezliğini sürdürdü.



Sahasında en son 2023-2024 sezonunun 37. haftasında Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olan Cimbom, bu mücadelenin ardından çıktığı 32 maçta 26 galibiyet, 6 beraberlik aldı

Galatasaray ayrıca bu sezon ligde iç sahada çıktığı 14 müsabakanın 11'ini kazanırken, 3'ünden beraberlikle ayrıldı.

Uğurcan Çakır'dan alkışlanacak hareket

Galatasaray'ın kalecisi Uğurcan Çakır, Başakşehir maçının 32. dakikasında Yusuf Sarı'nın şutunda dışarı çıkan topa müdahale ettiğini hakem Batuhan Kolak'a söyledi ve turuncu-lacivertliler korner kazandı

15.03.2026 00:31:00
İhlas Haber Ajansı
Uğurcan Çakır'dan alkışlanacak hareket
Uğurcan Çakır'dan alkışlanacak hareket
Galatasaray'ın kalecisi Uğurcan Çakır, Başakşehir maçının 32. dakikasında Yusuf Sarı'nın şutunda dışarı çıkan topa müdahale ettiğini hakem Batuhan Kolak'a söyledi ve turuncu-lacivertliler korner kazandı.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftaında Galatasaray'ın sahasında RAMS Başakşehir'i 3-0'lık skorla mağlup ettiği müsabakada sarı-kırmızılıların kalecisi Uğurcan Çakır, Fair-Play örneği gösterdi.

Mücadelenin 32. dakikasında sağ çaprazdan ceza sahası içine giren Yusuf Sarı'nın vuruşunda Uğurcan'ın müdahale ettiği meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gitti.

Hakem Batuhan Kolak ve yardımcısı İbrahim Çağlar Uyarcan, pozisyonda aut kararı verdi. Kolak'ı uyaran Uğurcan Çakır, meşin yuvarlağın kendisinden çıktığını söyledi ve karar Başakşehir'e korner olarak değişti.

Batuhan Kolak ve turuncu-lacivertli futbolcular, bu davranışından dolayı kaleci Uğurcan Çakır'ı tebrik etti.

5 kadın futbolcu iltica başvurusunda bulunmuştu, üçü vazgeçti

Avustralya'da iltica başvurusunda bulunan İran milli kadın futbol takımından 3 kişinin daha bu kararlarından vazgeçerek yeniden milli takıma katılacağı açıklandı

15.03.2026 00:22:00
İhlas Haber Ajansı
5 kadın futbolcu iltica başvurusunda bulunmuştu, üçü vazgeçti
5 kadın futbolcu iltica başvurusunda bulunmuştu, üçü vazgeçti
Avustralya'da iltica başvurusunda bulunan İran milli kadın futbol takımından 3 kişinin daha bu kararlarından vazgeçerek yeniden milli takıma katılacağı açıklandı.

İran Gençlik ve Spor Bakanlığı, Avustralya'da iltica başvurusunda bulunan İran milli kadın futbol takımının 3 üyesinin bu kararlarından vazgeçtiğini ve yeniden milli takıma katılacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, daha önce milli futbolcu Mühaddese Zolfi'nin Avustralya'da kalma teklifini reddederek İran'a dönme kararı aldığı belirtilirken, Zolfi'nin ardından milli takımın 2 oyuncusu ve teknik ekipten bir üye olan Mona Hamudi, Zehra Serbali ve Zehra Meşkekar'ın da Avustralya'daki iltica başvurularından vazgeçtiği bildirildi.

Söz konusu üç ismin şu anda Malezya'ya doğru yola çıktığı ve kısa süre içinde takım arkadaşlarına katılacağı ifade edilen açıklamada, "İran kadın milli futbol takımına Asya Kupası kapsamında Avustralya'da bulunduğu dönemde, ABD ve Siyonist rejimin başlattığı savaşla eş zamanlı olarak düşman tarafından psikolojik savaş, yoğun propaganda ve çeşitli cazip tekliflerle bir ortam oluşturuldu ve bu süreçte takımın yedi üyesi Avustralya'ya iltica başvurusu yaptı. Ancak son gelişmelerle birlikte 3 takım üyesi daha bu kararından vazgeçerek milli takıma dönme kararı aldı. Bu durum, İran kadın milli futbolcularının milli bilinç ve vatan sevgisinin açık bir göstergesidir" denildi.

Milli futbolcu Zolfi İran'a dönme kararı almıştı



İran milli kadın futbol takımının Asya Kupası için bulunduğu Avustralya'da bazı takım üyelerinin iltica başvurusunda bulunduğu belirtilmiş, milli futbolcu Mühaddese Zolfi ise daha sonra bu kararından vazgeçerek İran'a dönme kararı almıştı.

İranlı kadın futbolcuların iltica krizi

İran kadın milli futbol takımı oyuncuları, 2 Mart'ta Güney Kore ile oynanan maç öncesinde milli marşı okumadıkları gerekçesiyle İran devlet televizyonunda "hain" olarak nitelendirilmişti. Takım, üç gün sonra Avustralya'ya karşı oynanan ikinci maç öncesinde ise milli marşı okuyarak selam vermişti. İran ekibi, son olarak Filipinler'e 2-0 mağlup olarak turnuvadan elenmişti.
Bazı futbolcuların İran'a geri gönderilmeleri halinde kötü muameleye maruz kalabilecekleri yönündeki tartışmaların ardından oyuncuların Avustralya'da kalabilmesi için hükümete çağrılar yapılmıştı. Avustralya basını ise İran kadın milli futbol takımından 5 oyuncunun kafileden ayrılarak Avustralya Federal Polisi'nin korumasına alındığını ve hükümetten yardım talebinde bulunduklarını bildirmişti.

ABD Başkanı Donald Trump da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirterek İranlı futbolcuların güvenliğinin ele alındığını ifade etmişti. Trump, bazı oyuncuların Avustralya'da kalabilmesi için gerekli işlemlerin başlatıldığını ve 5 sporcuya iltica hakkı tanınarak vize verildiğini aktarırken, bazı futbolcuların ise ailelerinin güvenliği konusundaki endişeleri nedeniyle İran'a dönmeyi tercih ettiğini kaydetmişti.

Göztepe ile Alanyaspor 2-2 berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Göztepe ile Corendon Alanyaspor arasında oynanan maç, 2-2 eşitlikle tamamlandı

15.03.2026 00:11:00
AA
Göztepe ile Alanyaspor 2-2 berabere kaldı
Göztepe ile Alanyaspor 2-2 berabere kaldı
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Göztepe ile Corendon Alanyaspor arasında oynanan maç, 2-2 eşitlikle tamamlandı.

7. dakikada Göztepe öne geçti. Antunes'in ortasında Jeferson'dan seken top Dennis'in önünde kaldı. Makouta'nın müdahalesiyle Dennis'in yerde kalması sonucu hakem Asen Albayrak, beyaz noktayı gösterdi.

Juan'ın kullandığı penaltı vuruşunda, kaleci sağına uzanarak topu çıkardı. Topa ikinci kez hamle yapan Juan, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0

14. dakikada Alanyaspor eşitliği sağladı. Ceza sahası sol çaprazından serbest vuruş kullanan Hagi'nin yerden sert bir şekilde kaleye gönderdiği top, defans oyuncularına çarparak kaleci Lis'in sağından filelerle buluştu: 1-1



35. dakikada Alanyaspor gole yaklaştı. Duarte, kendi sahasından alıp getirdiği topu ceza sahası sağ önündeki Mounie'ye aktardı. Mounie'nin vuruşunda, kaleci Lis meşin yuvarlağı çeldi.

41. dakikada Alanyaspor'da orta saha gerisinde topu kapan Hagi, meşin yuvarlağı Hwang'a aktardı. Kaleci Lis'in önde olduğunu gören Hwang, topu uzaktan kaleye gönderdi. Lis'in müdahale etmeye çalıştığı meşin yuvarlak, direğin yanından auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarı



55. dakikada Göztepe gole yaklaştı. Cherni'nin sol kanattan kullandığı kornerde ceza sahası içerisinde iyi yükselen Heliton'un kafa vuruşunda, kaleci Victor topu kornere çeldi.

59. dakikada Göztepe öne geçti. Krastev ile paslaşan Janderson, ceza sahası sağ çaprazdan vuruşunda, top kalecinin sağından filelerle buluştu. VAR'ın müdahalesi sonucu pozisyonu faul olduğu gerekçesiyle izleyen hakem Asen Albayrak, kararını değiştirmeyip orta noktayı gösterdi: 2-1

70. dakikada Göztepe atağında Janderson, sağ kanattan getirdiği topu ceza sahası içerisindeki Juan'a gönderdi. Defansın araya girmesi sonucu boşta kalan topu alan Krastev'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

77. dakikada Alanyaspor gole yaklaştı. Ceza sahası sağ çaprazından serbest vuruş kullanan Hadergjonaj, topu Hagi'nin önüne bıraktı. Hagi'nin yerden sert gönderdiği meşin yuvarlak, defansa çarpıp direğin yanından kornere gitti.

90+8. dakikada Alanyaspor eşitliği sağladı. Aliti'nin ara pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan İbrahim Kaya, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-2

Karşılaşma 2-2 eşitlikle tamamlandı.

Öte yandan karşılaşmayı, hakem Asen Albayrak yönetti. Albayrak, 22 yıl sonra Süper Lig'de görev yapan ilk kadın orta hakem oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.