logo
19 HAZİRAN 2026

"Evlatlarıma hareketi kabul edemem"

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda hedef Paris 2024'te eksik madalyayı tamamlamak

06.08.2024 15:42:00
Anadolu Ajansı
"Evlatlarıma hareketi kabul edemem"
"Evlatlarıma hareketi kabul edemem"

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda şampiyon olarak A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın koleksiyonundaki eksik madalyayı tamamlamak istediklerini söyledi.

Mehmet Akif Üstündağ, ay-yıldızlı takımın, Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen oyunların çeyrek finalinde Çin'i 3-2 yenerek yarı finale çıktığı maçın ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Kazanılan başarının sevincini yaşadıklarını anlatan Üstündağ, "Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Geçen yıl Avrupa ve FIVB Milletler Ligi şampiyonluğu yaşadık. Geldiğimiz nokta tarihi bir başarı. Hem voleybol hem de takım sporları tarihimizde ilk kez yarı finali yakaladık. Yarı finali değil finali nasıl oynarız diye düşünüyoruz. Maç maç gidiyoruz. 6 maçlık bir periyodun artık iki maçı kaldı. Akşam İtalya-Sırbistan maçının galibi (yarı finalde) rakibimiz olacak." diye konuştu.

Mehmet Akif Üstündağ, karşılaşma öncesinde Çin'in favori gösterildiğini belirterek, şunları kaydetti: "Olimpiyatta hiçbir şey belli olmuyor. Rakibimiz Çin'i favori gösteriyorlardı. Zorlu A Grubu'ndan 3'te 3 yaparak lider olarak çıktı. Sırbistan ve ABD'yi yendi. Dolayısıyla biz de iki galibiyetle çeyrek finale çıkmıştık. İtalya karşısında çok iyi bir oyun sergilediğimizi söyleyemem. Bugün geldiğimiz noktada yarı finali garantiledik. Yarı finalde rakibimizin kim olursa olsun önemi yok. Biz ne oynayacağız, biz nasılız ona bakacağız. Takımımla ülkemle gururluyum. İnşallah hep birlikte daha büyük başarılara imza atarız."

A Milli Kadın Takımı'nın Çin karşısında çok iyi mücadele ettiğini vurgulayan Üstündağ, "En çok gurur duyduğum konu takımın inanmışlığı ve son topa kadar mücadele etmesi. İnanılmaz mücadele ettiler. Bu çok mutlu etti bizi. Dördüncü sete çok kötü başladık. Aradaki fark bir ara 10 sayıya kadar çıktı. Farkı 3 sayıya kadar düşürdük ama seti bitiremedik. Karar setinde ise muhteşem ve inanılmaz bir dönüş yaptık. 10. sayından sonra son 5 sayıda defans ve hücumu çok iyi yaptık." ifadelerini kullandı.

Üstündağ, madalya hedefiyle ilgili soruya "Eksiğimiz bu diyorsun, Allah konuşturdu seni. Maç maç gidelim. Yarı finalde rakibi görelim. O maçı geçince sahaya final için çıkarsak, korkmayın madalya bizim olur." cevabını verdi.

"Malatyalı Vargas'a kayısı iyi geliyor"

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, milli oyuncu Melissa Vargas'ın Çin karşısında sergilediği üstün performans hakkında, "Malatyalı Vargas, demek ki kayısı iyi geliyor. İnanılmaz bir performans sergiledi." dedi. Melissa Vargas'ın çok iyi bir karaktere sahip olduğunu anlatan Üstündağ, "Muhteşem oyun disiplinini ön planda tutuyor. Arkadaşlığı mükemmel. Daha ne yapsın' Geldiği günden beri kötü bir maçı yok. Her şeyiyle elinden geleni yapıyor. 'Can kurban' diyorum. Bu formanın hakkını veriyor. Her şeyiyle bu ülkenin evladı. Çok seviyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Evlatlarıma hareketi kabul edemem"

Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Takım'ın teknik heyetinin kadro tercihi hakkında oyunlar öncesinde yapılan tartışma ve eleştirilerle ilgili şunları kaydetti: "Keşke bu tartışma yaratanlar, içimizde neler olup bittiğini, kimin sakat, kimin formda veya formsuz olduğuna baksalar. Önüne gelen konuşuyor, yazıyor, çiziyor. Ama bugün ne yaparsan yap takım yarı finale geldi. Saygı duymak lazım, desteklemek lazım, negatifi bırakmak lazım. Pozitif yaklaşım göstermek, birlik beraberlik içinde olmak lazım. Naçizane bir başkan olarak ben bunu öneririm. Sabredelim 2 maçımız kaldı. 2 maçta takımın yanında olalım, takıma pozitif enerji verelim. Eleştirilmeye açığım, saygı duyarım ama eleştiri boyutu hakaret olursa, bizim de tepkimiz büyük olur. Bunu kabul edemeyiz. Ben evlatlarıma hareketi kabul edemem." AA

Milli Takım, Paraguay maçı için San Jose'de


 
A Milli Futbol Takımı, Paraguay maçının oynanacağı San Jose'ye ulaştı.

18.06.2026 04:35:00
AA
 Milli Takım, Paraguay maçı için San Jose'de
 Milli Takım, Paraguay maçı için San Jose'de

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında Paraguay ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki San Jose kentine geldi. Arizona'daki kamp merkezinden özel uçakla San Jose Havalimanı'na inen kafile, yoğun güvenlik önlemleri altında kamp yapacağı otele ulaştı.

Millileri, bölgede yaşayan Türk vatandaşları tezahüratlar ve bayraklarla karşıladı. Otobüsten inen teknik ekip ve futbolcular otele girerken milli futbolcu Kenan Yıldız, taraftarlara imza verip fotoğraf çektirdi.

Türkiye-Paraguay müsabakası 20 Haziran Cumartesi TSİ 06.00'da oynanacak.

İngiltere gol olup yağdı, Hırvatistan yetişemedi


 
2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu'nda oynanan maçta İngiltere, Hırvatistan'ı 4-2 yendi.

18.06.2026 04:25:00 / Güncelleme: 18.06.2026 04:34:58
HABER MERKEZİ/AA
  İngiltere gol olup yağdı, Hırvatistan yetişemedi
  İngiltere gol olup yağdı, Hırvatistan yetişemedi


2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu'nda oynanan maçta İngiltere, Hırvatistan'ı 4-2 yendi. Hırvatistan, 2018'deki Dünya Kupası'nı ikinci (finalist), 2022 Dünya Kupası'nda ise üçüncü olarak tamamlamıştı. 

Karşılaşmaya kontrollü başlayan İngiltere 9. dakikada penaltı kazandı. Kane, tekrar edilen penaltıyı gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirdi.
Golün ardından rakip yarı alanda daha dikine oynamaya başlayan İngiltere, etkili hücumlar gerçekleştirerek oyunun kontrolünü bırakmadı. Golün ardından topu daha hızlı bir şekilde İngiltere ceza sahası etrafına taşımaya çalışan Hırvatistan aradığı golü 36. dakikada buldu. Kane'in 42. dakikada kafayla attığı golle bir kez daha öne geçen İngiltere ilk yarının bitimine saniyeler kala Musa'nın golünü engelleyemeyince devreye 2-2 eşitlikle girildi.
İngiltere ikinci yarıya golle başladı. 47. dakikada Bellingham'la skoru 3-2 yapan İngiltere 1 dakika sonra net bir fırsattan da yararlanamadı. 55. dakikadan itibaren 2 dakika Hırvatistan kalesini ablukaya alan ve üst üste tehlikeli pozisyonlara giren İngilizler, maçın bitmesine kısa bir süre kala Rashford'ın attığı golle skoru 4-2 yaptı.

Maçtan dakikalar

9. dakikada İngiltere penaltı kazandı. Sağ taraftan Rice'ın kullandığı köşe vuruşu sonrasında topu uzaklaştırmak isteyen Modric'in Madueke'ye temasının ardından hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Kane'in vuruşunu Livakovic kurtardı ancak daha sonra yapılan incelemenin ardından vuruşun tekrarına karar verildi. Bir kez daha topun başına geçen Kane, 12. dakikada topu ağlara gönderdi: 1-0

36. dakikada skora denge geldi. Vuskovic'in soldan gönderdiği topla ceza sahası içi sağ çaprazında buluşan Sucic'in dışarı çevirdiği topa Baturina gelişine vurarak filelerle buluşturdu: 1-1

42. dakikada İngiltere bir kez daha öne geçti. Rice'ın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasına gönderdiği topu Kane kafayla gole çevirdi: 2-1

45+5. dakikada Hırvatistan yeniden oyunu dengeledi. Pasalic'in ceza sahasına gönderdiği uzun pasında Perisic kafayla topu sağdan bindiren Musa'ya bıraktı. Musa da gelişine düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-2

47. dakikada İngiltere'nin golü geldi. Anderson'un orta sahadan attığı pası sağdan kaparak çaprazdan ceza sahasına giren Bellingham'ın şutunda top uzak direğe çarparak ağlarla buluştu: 3-2

77. dakikada Hırvatistan, Matanovic'in ceza sahası içi sağ çaprazından şutuyla gole yaklaşsa da kaleci Pickford topun ağlara gitmesine izin vermedi.

85. dakikada İngiltere'de Rashford maçın skorunu tayin eden golü kaydetti. Hırvatistan savunmasında yaşanan boşluğu iyi değerlendiren İngilizlerde Saka'nın sağdan pasını müsait pozisyonda kontrol eden Rashford, ceza sahası içinde rahat bir vuruşla topu kalecinin yanından plaseyle ağlara bıraktı: 4-2


Hakemler: Clement Turpin, Nicolas Danos, Benjamin Pages (Fransa)

İngiltere: Pickford, James, Konsa, Stones (Dk. 87 Guehi), O'Reilly, Anderson, Rice (Dk. 72 Rogers), Madueke (Dk. 82 Saka), Bellingham (Dk. 79 Spence), Gordon (Dk. 72 Rashford), Kane

Hırvatistan: Livakovic, Stanisic, Gvardiol, Sutalo, Vuskovic (Dk. 66 Marco Pasalic), Modric (Dk. 58 Kovacic), Mario Pasalic (Dk. 78 Kramaric), Baturina (Dk. 78 Vlasic), Sucic, Perisic, Musa (Dk. 66 Matanovic)

Goller: Dk. 12 (Penaltıdan) ve Dk. 42 Kane, Dk. 47 Bellingham, Dk. 85 Rashford (İngiltere), Dk. 36 Baturina, Dk. 45+5 Musa (Hırvatistan)

Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi belli oldu

Fenerbahçe'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Polonya temsilcisi Gornik Zabrze oldu

17.06.2026 14:13:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi belli oldu
Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi belli oldu
Fenerbahçe'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Polonya temsilcisi Gornik Zabrze oldu. Sarı-lacivertliler, eşleşmenin ilk maçını 21-22 Temmuz tarihlerinde evinde, rövanş karşılaşmasını ise 28-29 Temmuz tarihlerinde deplasmanda oynayacak.



Fenerbahçe'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi belli oldu. İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen kura çekiminde sarı-lacivertliler, Polonya temsilcisi Gornik Zabrze ile eşleşti. Sarı-lacivertliler, ilk karşılaşmayı 21-22 Temmuz tarihlerinde Kadıköy'de oynayacak. Rövanş mücadelesi ise 28-29 Temmuz tarihlerinde Polonya'da gerçekleştirilecek.

Gornik Zabrze'nin geçen sezonki performansı

Polonya ekibi Gornik Zabrze, 2025-2026 sezonunu 56 puanla averajla 3. bitirdi. Polonya Kupası'nda ise finalde Rakow'u 2-0 mağlup ederek 54 yıl sonra Polonya Kupası'nı müzesine götürdü. Kariyerinde Galatasaray ve Antalyaspor formaları da giyen Alman forvet Lukas Podolski de sezonu Zabrze ekibinde tamamladı.

Ligde son şampiyonluğunu 1987-1988 sezonunda elde eden Gornik Zabrze'nin Ekstraklasa'da 14 şampiyonluğu bulunuyor. Gornik Zabrze, Avrupa kupalarında son olarak 2018-2019 sezonunda Avrupa Ligi elemelerinde boy gösterdi.

Takımı çalıştıran Teknik Direktör Michal Gasparik, Fenerbahçe ile daha önce 2 kez karşılaştı. 2023-2024 sezonunda Slovak ekibi Spartak Trnava'yı çalıştırırken, sarı-lacivertlilerle grup aşamasında oynadığı 2 maçta da mağlubiyet yaşadı.

Polonya takımlarıyla 4 maç yaptı

Fenerbahçe, Polonya takımlarıyla daha önce 4 maç yaptı. Sarı-lacivertliler, 70'li yıllarda Ruch Chorzow ile iki farklı turnuvada eşleşti ve rakibine karşı 1 galibiyet, 3 mağlubiyet aldı.

Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti

2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu ilk maçında Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti.

17.06.2026 10:22:00
AA
Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti
Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti
2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu ilk maçında Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti.

Dünya Kupası finaline de ev sahipliği yapacak ABD'deki New York New Jersey Stadı'nda oynanan karşılaşmada, 2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa, Senegal ile karşı karşıya geldi.

Taraftarlar, takımlarının gol yollarında etkisiz kalması nedeniyle maçın ilk 20 dakikanın ardından Meksika dalgası yapmaya başladı.

Karşılaşmanın 25. dakikasında Diouf, savunmanın arkasına sarkan Jackson'a ara pasla topla buluşturdu. Jackson'ın sol ayağıyla yakın köşeye şutunda top, ilk önce direğe ardından kaleci Maignan'ın ayağına çarparak kornere çıktı.

45+7. dakikada Senegal'den Mane'nin pasında topla buluşan Sarr'ın vuruşunda meşin yuvarlak direğin üstünden auta gitti.

Maçta 2. yarıya 0-0 eşitlikle girildi.



Fransa, 66. dakikada 1-0 öne geçti. Olise'nin defansın arasına pasında topla buluşan Mbappe, meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

Etkili ataklarını sürdüren Fransa, 82. dakikada farkı ikiye çıkardı. Rabiot'un savunma arkasına pasında topla buluşan Barcola, dibine girerek yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı, kaleci Mendy'nin üstünden filelerle buluşturdu.

Senegal, maçın uzatma bölümünde farkı bire indirdi. Ndiaye'nin pasıyla ceza sahasına giren Mbaye, 90+5'te sağ ayağıyla uzak köşeye vurdu ve Maignan'ın çıkaramadığı top ağlara gitti: 2-1.

Mbaye'nin golünden sonraki santranın ardından Mbappe, 90+6'da ceza sahası dışından sert bir şutla ağları havalandırdı: 3-1.

Fransa, maçtan 3-1 galip ayrıldı.

Arjantin, Cezayir'i 3-0 mağlup etti

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'ndaki ilk maçta Arjantin, Cezayir'i 3-0 mağlup etti.

17.06.2026 10:20:00
AA
Arjantin, Cezayir'i 3-0 mağlup etti
Arjantin, Cezayir'i 3-0 mağlup etti
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'ndaki ilk maçta Arjantin, Cezayir'i 3-0 mağlup etti.

Arjantinliler 5. dakikada Messi'nin attığı golle sevinirken, Cezayirliler 9. dakikada Chaibi'nin filelere giden topuyla sevindi ancak iki gol de ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Arjantin'in topun kontrolünü alıp rakip yarı alana yerleşerek oynadığı maçta kilidi açan isim Lionel Messi oldu.



Süper yıldız, ceza sahası dışından attığı şık golle takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının son bölümlerinde Cezayir, Arjantin ceza sahası etrafında kendini daha çok gösterse de Güney Amerika temsilcisi soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıya daha cesur başlayan Cezayir, hücumda daha çok kendisini gösterse de 60. dakikada Messi yakaladığı fırsatı gole çevirerek Arjantin'i 2-0 öne geçirdi. Arjantin'in kaptanı, 76. dakikada bir kez daha ülkesini sevince boğarak takımının üçüncü golünü kaydetti. Dünya Kupası'nın son şampiyonu Arjantin, Cezayir'i 3-0 yenerek 2026'ya galibiyetle başladı.

İranlı futbolcu Mehdi Torabi’ye vize şoku!

İran Milli Takımı'nda forma giyen ve tek girişlik ABD vizesi biten Mehdi Torabi, 2026 Dünya Kupası'nda gruptaki diğer maçları kaçırabilir

17.06.2026 10:18:00
AA
İranlı futbolcu Mehdi Torabi’ye vize şoku!
İranlı futbolcu Mehdi Torabi’ye vize şoku!
İran Milli Takımı'nda forma giyen ve tek girişlik ABD vizesi biten Mehdi Torabi, 2026 Dünya Kupası'nda gruptaki diğer maçları kaçırabilir.

İran Futbol Federasyonu, Yeni Zelanda ile Los Angeles'ta oynadıkları ve 2-2 berabere kaldıkları G Grubu mücadelesi için milli takımla ABD'de bulunan 31 yaşındaki oyuncunun tek girişlik vizesinin bittiğini ve yenisi için başvuruda bulunduklarını duyurdu.

İran, gruptaki diğer maçlarında 21 Haziran Pazar günü Belçika, 27 Haziran Cumartesi günü Mısır ile karşılaşacak.

Yeni Zelanda maçının ardından statta yenilenme antrenmanı yapmasına izin verilmeyen İran Milli Takım kafilesinden kamp yaptıkları Meksika'ya dönmeleri istendi.

Teknik Direktör Amir Ghalenoei, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Derhal ayrılmamız gerektiğini söylediler. Bu durum bizi gerçekten çok zorluyor. Doğrusunu söylemek gerekirse bizi neden geri gönderdiklerini bilmiyoruz. Çok tuhaf görünüyor. Sanki planlamamızı bizim yerimize başkaları yapıyor gibi. Takımımız, tüm Dünya Kupası'ndaki en çok baskı gören, en mazlum takımdır." ifadelerini kullandı.

Dünya Kupası'nda en çok gol atan ikinci oyuncu Messi

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'ndaki ilk maçta Cezayir'i 3-0 yenen Arjantin'in yıldızı Lionel Messi, Dünya Kupası tarihinin en çok gol atan iki oyuncusundan biri oldu

17.06.2026 10:16:00
AA
Dünya Kupası'nda en çok gol atan ikinci oyuncu Messi
Dünya Kupası'nda en çok gol atan ikinci oyuncu Messi
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'ndaki ilk maçta Cezayir'i 3-0 yenen Arjantin'in yıldızı Lionel Messi, Dünya Kupası tarihinin en çok gol atan iki oyuncusundan biri oldu.

Cezayir karşısında sahaya çıkarak 6 farklı Dünya Kupası'nda forma giyen ilk oyuncu olan Messi, Kansas'ta oynanan karşılaşmada attığı gollerle Dünya Kupası'nın en golcü oyuncusu sırasını Alman oyuncu Miroslav Klose'yle paylaşmaya başladı.

Kansas'a 13 golle gelen Messi, Arjantin'in Cezayir karşısındaki 3 golünü de atarak Dünya Kupası kariyerinde kaydettiği gol sayısını 16'ya yükseltti.

Klose'yle birlikte Dünya Kupası tarihinin en golcü oyuncusu konumuna yükselen Messi 1 gol daha atması halinde bu alanda ilk sırayı ele geçirecek.

Zirve yarışında yalnız değil



Dünya Kupası tarihinde en fazla sahaya çıkan oyuncu unvanını Cezayir maçıyla birlikte 27'ye yükselten 16 gollü Messi'yi en golcü oyuncu yarışında Fransa'nın yıldızı Kylian Mbappe takip ediyor.

2026 Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Senegal'e 2 gol atarak gol sayısını 14'e yükselten Mbappe, turnuva sona erene kadar atacağı gollerle Messi'yi geçmeye çalışacak.

Bu oyuncuların ardından Dünya Kupası'ndaki en golcü futbolcular listesinde 8'er golleri bulunan Cristiano Ronaldo, Harry Kane ve Neymar yer alıyor.

Dünya Kupası'nda yarın 4 maç var

Turnuvada yarın oynanacak maçların programı şöyle

17.06.2026 10:12:00
AA
Dünya Kupası'nda yarın 4 maç var
Dünya Kupası'nda yarın 4 maç var
2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı A, B, K ve L Grubu'nda oynanacak 4 maçla sürecek.

ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliği yaptığı turnuvada, K Grubu'nda Başakşehir'den Eldor Shomurodov ve Abbosbek Fayzullaev'in formasını giydiği Özbekistan ile Galatasaray'dan Davinson Sanchez'in yer aldığı Kolombiya, Mexico City Stadı'nda TSİ 05.00'de karşılaşacak.

Turnuvada yarın oynanacak maçların programı şöyle:

L Grubu: Gana - Panama, Toronto Stadı, TSİ 02.00

K Grubu: Özbekistan - Kolombiya, Mexico City Stadı, TSİ 05.00

A Grubu: Çekya - Güney Afrika, Atlanta Stadı, TSİ 19.00

B Grubu: İsviçre - Bosna-Hersek, Los Angeles Stadı, TSİ 22.00

19'luk yıldız Okan Buruk'u mest etti


 
Galatasaray'da kritik transfer zirvesi öncesi George Gardi'den masaya bomba gibi bir isim geldi... Okan Buruk'un tarzına hayran kalıp özel scout raporu istediği Genoa'nın 19 yaşındaki İtalyan yıldızı Jeff Ekhator, 10+4 yabancı kuralının değişmemesi durumunda Mauro Icardi'nin tahtına oturmaya aday.

16.06.2026 17:02:00 / Güncelleme: 16.06.2026 17:08:23
Haber Merkezi
  19'luk yıldız Okan Buruk'u mest etti
  19'luk yıldız Okan Buruk'u mest etti

Galatasaray'da kritik transfer zirvesi öncesi, İtalyan pazarına hakimiyetiyle bilinen ünlü menajer George Gardi'den sürpriz bir hamle geldi. Sarı-kırmızılı yönetimle yaptığı son görüşmelerde olduğu gibi rotayı yine Serie A'ya çeviren Gardi, masaya bu kez 10+4 yabancı kuralına uygun kez genç bir isim koydu.
Genoa formasıyla İtalya'da adından söz ettiren genç yetenek Jeff Ekhator.







Mertens'i andırıyor

Teknik direktör Okan Buruk'un da radarına giren 2006 doğumlu 19 yaşındaki golcü, sadece klasik bir santrfor olmamasıyla öne çıkıyor. Hücum hattında tıpkı Dries Mertens gibi ikinci forvet olarak da görev yapabilen çok yönlü tarzı, Buruk'un çok dikkatini çekti.
Genç oyuncunun bu taktiksel esnekliği üzerine deneyimli teknik adam, scout ekibinden oyuncunun tüm dinamiklerini içeren kapsamlı bir analiz raporu talep etti.







Buruk'un hedefleri büyük

Bu hamlenin arkasındaki en büyük etken ise TFF'nin yabancı sınırı kararı. Eğer yeni sezonda da 10+4 kuralı katı bir şekilde uygulanmaya başlarsa, Galatasaray kurmayları geleceğe yatırım yapılacak potansiyelli gençlere yönelmek zorunda kalacak.
Okan Buruk, her ihtimale karşı elini güçlü tutmak adına İtalyan milli takım havuzundaki Ekhator'un tüm verilerinin bugünkü toplantıda hazır bulunmasını istedi.







Resmi listede yok

Şu an için resmi listenin ilk sırasında yer almasa da Ekhator ismi, Başkan Dursun Özbek ile yapılacak büyük zirvenin en sıcak gündem maddelerinden biri olacak.
Yabancı kuralının esnetilmemesi durumunda Mauro Icardi ve Mario Lemina gibi yüksek maliyetli isimlerle yolların ayrılması planlanıyor. 19 yaşındaki İtalyan yıldız, bir anda Icardi'nin varisi olarak listenin bir numaralı hedefi haline gelebilir.

Italiano 'eski yıldız'ını istiyor


 
 
Beşiktaş’ta Vincenzo Italiano'nun transfer listesindeki BİR numaralı çılgın hedefi ortaya çıktı: Nico Gonzalez! Floransa’da birlikte tarih yazan ikili, bu kez siyah-beyazlı formayla destan yazmak için buluşmak istiyor. 
 

16.06.2026 16:47:00
Haber Merkezi
Italiano 'eski yıldız'ını istiyor
Italiano 'eski yıldız'ını istiyor

Vincezo Italiano'nun gelişiyle birlikte Beşiktaş'ta transfer kulisleri hareketlendi. Italiano'nun imzasının ardından, Fiorentina döneminde birlikte harikalar yarattığı ve kariyer zirvesini yaşattığı eski "prensi" Nico Gonzales siyah-beyazlıların radarına girdi.







Fiorentina'nın yıldızı

İkilinin Floransa'da geçirdiği 3 sezonda kurduğu sarsılmaz bağ, İtalyan basınında da Beşiktaş'ın transfer stratejisine dair güçlü iddiaları beraberinde getirdi.
Fiorentina döneminde İtalyan hocanın sahada mutlak taktiksel özgürlük tanıdığı Nico González, Italiano'nun 4-3-3 sisteminde adeta bir lokomotif görevi üstlenmişti.







Her zaman çok beğendi

Italiano, her fırsatta "O bu takımın itici gücü, kalitesiyle onu sahadan çıkarmak imkansız" diyerek Arjantinliyi el üstünde tutarken, Premier Lig'den gelen dev tekliflere karşı da oyuncusuna siper olmuştu.
Nico Gonzalez de Italiano'nun hücum odaklı felsefesi sayesinde bitiriciliğini bir üst seviyeye taşıdığını belirterek, hocasına olan bağlılığını her röportajında dile getirmişti.







İlk temas kuruldu

Şu sıralar Juventus ile sezonu kiralık geçirdiği Atletico Madrid arasındaki bonservis pazarlıklarının odağında olan Nico Gonzalez'in menajeri ile ilk temas kuruldu. Şu an için bu temas ilgi seviyesinde... Eğer iki Avrupa devi arasında net bir anlaşma sağlanamazsa siyah-beyazlılar, Juventus'a resmi teklif yapacak.
Beşiktaş, İtalyan hocanın agresif, baskılı ve yüksek tempolu oyun felsefesine doğrudan uyum sağlayacak Nico gibi "tanıdık" yıldızları kadrosuna katarak şampiyonluk yarışında rakiplerine gözdağı vermeyi hedefliyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.