logo
23 HAZİRAN 2026

Fenerbahçe, Galatasaray'dan özür diledi

16.01.2006 00:00:00
Türkiye Basketbol Ligi'nde yılın ilk derbisinde ezeli rakibi Galatasaray'ı yenen Fenerbahçe, karşılaşmadaki olaylar nedeniyle galibiyete fazla sevinemedi.

Şube direktörü Nedim Karakaş, spor alanlarında küfür edilmemesi gerektiğini ifade ederek, "Nasıl bizim analarımıza yapıldığında tepki gösteriyorsak, dün de aynı üzüntüyü yaşadık. Herkesin anası değerlidir. Küfürlü tezahürat, galibiyetimizin üzerine gölge düşürdü. Galatasaray camiasından şahsım adına özür dilerim" dedi.

Sebep ne olursa olsun Fenerbahçe seyircisinin rakibine tahammül etmesi gerektiğini vurgulayan Karakaş, şöyle devam etti: "Provakasyon var mı bilemiyorum. (Burak, hareket yaptı) diyorlar. Ama sebep ne olursa olsun, Fenerbahçe seyircisinin rakibine tahammül etmesi lazım. Islıklayarak tepki gösterebilirler ama sahaya yabancı madde atmaya, küfür etmeye camia olarak karşıyız. Küfürün hiçbir yerde gereği yok. Seyircinin bilinçsizce yaptığı tepki, oyunumuzu olumsuz etkiledi. 14 sayı öndeyiz sahaya yabancı madde atılıyor, oyun duruyor. Ezeli rakibimiz Galatasaray karşısında güzel bir galibiyet aldık ama ben bunun tadını çıkaramadım."      SEMİH DAHA İŞİN BAŞINDANedim Karakaş, derbi maçtaki performansıyla dikkatleri üzerine çeken genç Semih'ten övgüyle bahsederken, genç oyuncunun yıldız adayı olduğunu söyledi."Semih'in ortaya koyduğu performansı alkışlıyorum" diyen Karakaş, "Sezon başında onu kadromuza katarken uzun vadede ondan faydalanmayı planlıyorduk. Sezon başından beri çeşitli sorunlar yaşadı. Sakatlıklar yaşadı, sonra Darüşşafaka'nın ortaya attığı polemik nedeniyle oynamayadı. Bunlar onun performansını olumsuz etkiledi" şeklinde konuştu.

Cimbom yabancı maddelerden şikayetçiTürkiye Basketbol Ligi'nde yılın ilk derbisinde Fenerbahçe'ye yenilen Galatasaray, hakemlerden şikayet etti. Genel menajer Müge Berkalp, çok sıkıntılı bir ortamda oynadıklarını ileri sürerek, ''Karşılaşmada üzerimize anahtar, kutu kola ve pet şişe gibi her türlü yabancı madde atıldı, hakemler uyarı bile yapmadı. Geçen sezon Aydın Örs'ün üzerine ayran geldiği için seyirci boşaltılmıştı. Böyle bir ortamda maç oynadık'' dedi.

Hakemlerin seyircilerden etkilenmemesi gerektiğini kaydeden Berkalp, ''Hakemler zaman zaman ters kararlar verdi. Hakemler seyirciden korkmadan, etkilenmeden çıkıp, maç yönetmeli'' diye konuştu.

HÜCUM EDEMEDİKMüge Berkalp, karşılaşmada yenilmelerinin en büyük etkeninin ''Hücum edememek'' olduğunu söyledi. Ligin sayı kralı Dixon'un derbide atışları sayı yapamadığını ifade eden Berkalp, ''Yenilmemizdeki en büyük etken hücum edememek oldu. Dixon, doğru pozisyonları buldu ama sayıları atamadı. Rakibimiz iyi defans yaptı ama çok faullü oynadılar. Hakan, Dixon'ı iyi ve faullü savundu. Dixon, 9'da 1 gibi çok kötü bir 3 sayılık yüzdesiyle oynadı. Fenerbahçe'de ise Semih takımına ekstra katkı yaptı'' şeklinde konuştu.

İsmail Kartal, Dirk Kuyt'un gölgesinde mi kalacak?


 
Fenerbahçe'de yardımcı antrenörlük görevine getirilen Dirk Kuyt, şok iddialarla İstanbul'a geldi. Hollandalı çalıştırıcının, 250 bin Euro'luk tazminatı ve maaşıyla birlikte 1 yıllık toplam maliyetinin Teknik Direktör İsmail Kartal'ı geçeceği konuşuluyor. Üstelik Kartal ile 1 yıllık sözleşme imzalanırken, Kuyt'a 1+3 yıllık uzun vadeli kontrat verilmesi sarı-lacivertlilerin geleceğe yönelik planlarını gözler önüne seriyor.

23.06.2026 11:38:00
Haber Merkezi
İsmail Kartal, Dirk Kuyt'un gölgesinde mi kalacak?
İsmail Kartal, Dirk Kuyt'un gölgesinde mi kalacak?

Hollanda'da ikinci lig (Eeerste Divisie) ekibi FC Dordrecht ile sözleşmesini yeniledikten sadece 8 hafta sonra takıma veda eden Dirk Kuyt, Fenerbahçe'de yardımcı antrenörlük görevine başlamak için İstanbul'a geldi. 45 yaşındaki futbol adamının sarı-lacivertli kulübe katılımı, teknik heyetteki maaş dengelerini de değiştirecek çarpıcı iddiaları beraberinde getirdi.







Maliyeti Kartal'dan fazla

Bir iddiaya göre, Fenerbahçe'de ikinci adam olarak görev yapacak olan Kuyt, teknik direktör İsmail Kartal'dan daha yüksek bir maaş alacak. Bir diğer iddiaya göre de Hollandalı çalıştırıcının Dordrecht'ten ayrılması için ödenecek tazminat da hesaba katıldığında, kulübe 1 yıllık toplam maliyeti Kartal'ın maliyetini geride bırakacak.

Uzun dönemli sözleşme imzaladı

Sözleşme sürelerindeki farklılık da dikkat çeken bir diğer detay. Teknik direktör İsmail Kartal ile sadece 1 yıllık sözleşme imzalanırken, yardımcısı Dirk Kuyt'a 1+3 yıllık uzun vadeli bir kontrat verilecek. Bu durum, sarı-lacivertli yönetimin geleceğe yönelik planlarında Kuyt'a farklı bir rol biçtiği yorumlarına neden oldu.







Tazminatı yüksek değil

2012-2015 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen Hollandalı yıldız, geçtiğimiz hafta kulüple ön anlaşmaya varmıştı. Bu gelişme üzerine FC Dordrecht, yeni sezonun ilk antrenmanını hafta sonundan sonraya ertelemek zorunda kaldı. Pazartesi günü eski takımına veda eden Kuyt'ın ayrılığı karşılığında Fenerbahçe, Hollanda II. lig ekibine maddi tazminat ödeyecek. İddialara göre bu rakam 250 bin Euro.







Nisan ayında 2 yıllık sözleşme imzalamıştı

Nisan ayında kulübüyle 2 yıllık yeni sözleşme imzalayan ve "Büyük adımlar atıyoruz, yetenekleri geliştirmek istiyorum" diyen Hollandalı hoca, eski kulübü Fenerbahçe'den teklif alır almaz kararını değiştirdi. Bu zorlu görevi sabırsızlıkla beklediğini belirten Kuyt, Süper Lig'de zirve mücadelesi veren İsmail Kartal'ın ekibine katılmak üzere İstanbul'a geldi. Dirk Kuyt, 2012-1015 döneminde fenerbahçe'de 95 maçta forma giymiş, 26 gol atmıştı.

Kolo Muani transferi için kapışıyorlar

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin forvet adayları arasında Kolo Muani'de bulunuyor. Fransız futbolcu konusunda Juventus'un resmi girişimleri sürüyoy

23.06.2026 11:30:00
Haber Merkezi
Kolo Muani transferi için kapışıyorlar
Kolo Muani transferi için kapışıyorlar
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin forvet adayları arasında Kolo Muani'de bulunuyor. Fransız futbolcu konusunda Juventus'un resmi girişimleri sürüyor. PSG ise son kararını vermedi.


PSG geçen sezon Kolo Muani'yi Tottenham'a kiralamıştı. Ancak Fransız yıldız Premier Lig'de büyük hayal kırıklığı yarattı. 30 maçta 1.669 dakika şans bulabildi. 1 gol ve 1 asist üretti. Buna rağmen oyuncuya gösterilen ilgide azalma yaşanmadı. 27 yaşındaki santrforun adı Galatasaray ve Fenerbahçe'yle de anılıyor.







ŞU ANDA PAZARLIK YAPIYORLAR

En ciddi hamleler ise Juventus'tan geldi. Serie A temsilcisi, PSG'ye "zorunlu satın alma" maddesi içeren kiralama teklifini iletti. Taraflar arasındaki pazarlıklar devam ediyor. Galatasaray ve Fenerbahçe cephesinin de gelişmeleri yakından takip ettiği öğrenildi.







HEPSİNİ GÖRMEK İSTİYORLAR

PSG Yönetimi, Fransız futbolcuyu hemen göndermeyi düşünmüyor. Diğer taliplerin de tekliflerini görmek istiyorlar. Yani Juventus'la orta yol bulunsa bile İtalyan ekibinden kısa bir süre talep edilecek. O zaman diliminde farklı bir takımdan daha iyi bir teklif gelmezse, 1.87 boyundaki yıldız, Juventus forması giyecek.

Milli futbolcular tatillerini de yurtdışında yapacak!


 
 
Yüksek maliyetlerin pençesindeki Türk turizmine bir darbe de A Milli Takım yıldızlarından geldi. Her yaz Bodrum ve Çeşme'yi mesken tutan milli futbolcular, Dünya Kupası sonrası tatil planlarını iptal ederek rotayı okyanus ötesine çevirdi.

23.06.2026 11:25:00
Haber Merkezi
 Milli futbolcular tatillerini de yurtdışında yapacak!
 Milli futbolcular tatillerini de yurtdışında yapacak!

Türk turizmi yüksek maliyetler ve azalan turist sayıları nedeniyle sıkıntılı günlerden geçerken, sektöre hiç beklenmedik darbe A Milli Takım oyuncularından geldi. Her yaz döneminde tatillerini Bodrum ve Çeşme gibi lüks beldelerde geçirerek yerel ekonomiye büyük canlılık katan yıldız futbolcular, bu kez rotayı tamamen yurt dışına çevirdi.







Arda Güler tatilini kısa tutacak

Dünya Kupası'nın tamamlanmasının ardından başlayacakları tatil planlarının Çeşme ve Bodrum ayaklarını birer birer iptal eden milli yıldızlar, Ege kıyıları yerine okyanus ötesini tercih etti. Gelen ilk bilgilere göre, Türk futbolunun gözbebeği Arda Güler, çok kısa sürecek bir ABD tatilinin hemen ardından İspanya'ya dönerek Real Madrid'in yeni sezon kampına katılacak.







Okyanus ötesi ilk tercih

Takımın diğer tecrübeli isimlerinin de tatil rotalarını ABD'nin eğlence ve lüks merkezlerine kaydırdıkları gelen bilgiler arasında. Milli oyuncuların önemli bir bölümünün bu yaz Las Vegas, Miami ve Los Angeles gibi ABD'nin popüler turizm destinasyonlarında sezonun stresini atacakları bildirildi.







Merih ve Hakan İtalya'da

Milli takımın öne çıkan iki abisi ve kaptanları Hakan Çalhanoğlu ve Merih Demiral ise küresel bir rota çizdi. ABD'deki tatillerinin ardından rotayı Avrupa'ya çevirecek olan ikili, yeni sezon öncesindeki son izin günlerini İtalya'da değerlendirecek.
Futbolcuların bu radikal karar değişikliği, Bodrum ve Çeşme'deki lüks işletmelerde şimdiden büyük bir hayal kırıklığı yaratmış durumda.

Dortmund kalktı, masada Fenerbahçe ve Liverpool var

Borussia Dortmund, Karim Adeyemi ile yaptığı yeni sözleşme görüşmelerinde masadan kalktı

23.06.2026 11:16:00
Haber Merkezi
Dortmund kalktı, masada Fenerbahçe ve Liverpool var
Dortmund kalktı, masada Fenerbahçe ve Liverpool var
Borussia Dortmund, Karim Adeyemi ile yaptığı yeni sözleşme görüşmelerinde masadan kalktı. 24 yaşındaki sağ kanat, satış listesine konuldu. Şu anda Fenerbahçe ve Liverpool, oyuncuyla adı en ciddi şekilde anılan kulüpler...


Alman ekibi Borussia Dortmund, sözleşmesi 30 Haziran 2027'de tamamlanacak olan Karim Adeyemi ile yeni kontrat konusunda pazarlık yapıyordu. Kulüp içinde sorunlar yaşayan Alman futbolcu, çok yüksek bir maaş talep edince ipler koptu. Dortmund onu resmen satış listesine koydu.







PARA KAZANMA HEDEFİ

Bundesliga ekibi böylece ondan en azından para kazanmayı hedefledi... Şu anda Liverpool ve Fenerbahçe, 24 yaşındaki sağ kanat oyuncusunun durumunu yakından takip ediyor. Kanarya açısından bu transferin gerçekleşme ihtimali direkt olarak Nene'nin satışına bağlı...







YOKLAMA GELMEDİ

Liverpool ise Karim Adeyemi'yi ağırlıklı olarak rotasyonda düşünüyor. Onlar açısından paranın bir önemi yok... 1.80 boyundaki yıldızın geleceği kısa süre içinde belli olacak. Bu arada Aston Villa ve PSG'nin de oyuncuyla ilgilendiği söylense de şu ana kadar iki cepheden de bir yoklama gelmedi.

Hakan Çalhanoğlu için tek seçenek kaldı

İnter forması giyen milli takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, sezon sonunda tamamlanacak olan sözleşmesini yenilemek adına İtalyan kulübüyle masaya oturmaya hazırlanıyor

23.06.2026 11:10:00
Haber Merkezi
Hakan Çalhanoğlu için tek seçenek kaldı
Hakan Çalhanoğlu için tek seçenek kaldı
İnter ile sözleşme yenileme aşamasındaki Hakan Çalhanoğlu için kritik pazarlık Dünya Kupası sonrası başlıyor! İtalyan devinde kalmak istiyorsa indirim yapması gereken A Milli Takım kaptanı, Hakan Safi Fenerbahçe başkanlığına seçilemediği için önümüzdeki 2 sezonda beklentisinin 3'te 1'ine razı olmak zorunda kalacak gibi duruyor.






İnter forması giyen milli takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, sezon sonunda tamamlanacak olan sözleşmesini yenilemek adına İtalyan kulübüyle masaya oturmaya hazırlanıyor. Kritik zirvenin Dünya Kupası'nın hemen ardından gerçekleşmesi planlanıyor.






INTER MAAŞ İNDİRİMİ YAPTI

Şu anda İnter'den yıllık 6.5 milyon Euro kazanan Hakan Çalhanoğlu için İtalyan yönetimi 2 yıllık yeni bir sözleşme planlıyor. Ancak mavi-siyahlılar, tecrübeli oyuncunun yaşı nedeniyle (sözleşme bitimi olan 2027'de 33 yaşında olacak) mevcut maaşını karşılamaya sıcak bakmıyor. İnter'in masaya getireceği teklifin 4.5 ile 5.5 milyon Euro arasında bir rakam olması bekleniyor.






HAKAN SAFİ İLE DEV ANLAŞMA

Yıldız futbolcunun transfer piyasasındaki mali beklentileri geçmiş dönemde oldukça yüksek seyretmişti. Hakan Çalhanoğlu, geçtiğimiz sezon transfer listesinde yer aldığı Galatasaray'dan yıllık 9 milyon Euro talep etmiş, ardından Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile 12 milyon Euro karşılığında el sıkışmıştı.






3 BÜYÜKLER İSTEMİYOR

Milli oyuncunun Türkiye'ye transfer olma ihtimali ise şu an için tamamen ortadan kalkmış durumda.

-Mevcut konjonktürde Okan Buruk Hakan'ı Galatasaray kadrosunda istemiyor.

-Fenerbahçe cephesinde de Başkan Aziz Yıldırım bu transfere en baştan itibaren zaten sıcak bakmıyordu.






-Beşiktaş'ta ise geçmiş dönemde teknik direktör Sergen Yalçın'ın ısrarla istemesine rağmen, Başkan Serdal Adalı'nın Hakan Çalhanoğlu transferine hiçbir zaman olumlu yaklaşmadığı biliniyor.

Messi'ye bile bunlar yapıldıysa...

Türk futbolundaki "sosyal medya lincine" TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun gösterdiği sert tepki, gözleri dünya futbolunun zirvesine çevirdi

23.06.2026 10:47:00
Haber Merkezi
Messi'ye bile bunlar yapıldıysa...
Messi'ye bile bunlar yapıldıysa...
Türk futbolundaki "sosyal medya lincine" TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun gösterdiği sert tepki, gözleri dünya futbolunun zirvesine çevirdi.

Bugün "tarihin en iyisi" olarak alkışlanan Lionel Messi'nin, 2022'deki büyük zafere kadar kendi ülkesinde "hain", "korkak" ve "ruhsuz" ilan edildiği akıllara geldi.

Türk Milli Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'na "erken" vedası sonrası sosyal medyada uğradığı linç ve TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun "Ahlak sınırlarını aşmayacağız, böyle bir rezillik hangi ülkede var?" isyanı, gözleri dünya futbolunun zirvesine çevirdi.







BELKİ DE TARİHİN EN İYİSİ

Bugün "tarihin en iyisi" olarak göklere çıkarılan Lionel Messi, Arjantin milli takımı formasıyla kupalar kazanamadığı uzun yıllar boyunca kendi ülkesinde adeta düşman ilan edildi... eleştiri sınırlarını aşan çok ağır hakaretlerin hedefi oldu.







MİLLİ MARŞI BİLE BİLMİYOR

Özellikle 2011-2016 yılları arasında yaşanan turnuva başarısızlıklarında Arjantin basını ve taraftarı Messi'nin doğrudan karakterine saldırdı. 2011 Copa América'da milli marşı okumadığı gerekçesiyle "Milli marşı bile bilmeyen Katalan" ve "paralı asker" olarak yuhalandı.







"RUHSUZ" BİLE DEDİLER

2014 Dünya Kupası ve 2015 Copa América finalleri kaybedildiğinde ise ünlü gazeteci Martin Liberman tarafından ekranlarda "milli takımda yürüyen bir hayalet" ve "korkak" olarak nitelendirildi. Taraftarların ona taktığı "Pecho frío" (yüreksiz/ruhsuz) etiketi, kariyerinin en büyük psikolojik darbelerinden biri oldu.







"MARADONA'NIN TIRNAĞI OLAMAZ"

Baskının hakarete dönüştüğü zirve noktası ise Şili'ye kaybedilen 2016 Copa América finali oldu. Kaçırdığı penaltı sonrası "Hain", "Final özürlüsü" ve "Maradona'nın tırnağı olamaz" lincine maruz kalan Messi, "Milli takım benim için bitti" diyerek pes etmek zorunda bile kaldı.

"20 KEZ TUVALETE GİDİYOR"

Arjantin'deki bu acımasız infaz kültürü o kadar baskındı ki, efsane Diego Maradona bile 2018 Dünya Kupası vedasının ardından Messi'nin liderliğini "Maçtan önce 20 kez tuvalete giden birinden lider olmaz, onu ilahlaştırmayı bırakın" sözleriyle aşağılamıştı.







3 AY MEN CEZASI BİLE ALDI

Saha içinde uğradığı haksızlıklara karşı kendisi de zaman zaman sertleşen Messi, 2019 Copa América'da Brezilya'ya elendikten sonra Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'nu (CONMEBOL) "Bu yolsuzluğun ve hırsızlığın parçası olmayacağım, kupa Brezilya için ayarlanmış" diyerek hedef aldı ve 3 ay men cezası aldı.

HAİN DİYENLE SAYGIYLA EĞİLİYOR

Ancak yıllarca süren bu ağır hakaretleri ve makus talihi yenen yine Messi'nin azmi oldu. 2021 Copa América ve ardından 2022 Dünya Kupası zaferleriyle birlikte Arjantin'deki tüm nefret söylemleri bir gecede bitti ve dün ona "hain" diyenler, bugün önünde saygıyla eğilmek zorunda kaldı.

İsmail Kartal, 3 yıldızın biletini kesti!

Fenerbahçe'de yeniden dümene geçen İsmail Kartal, ayağının tozuyla kadro neşterini vurdu; istatistiklerin beğenmediği ve oyun felsefesine uymayan 3 yıldızın biletini kesti!

23.06.2026 10:41:00
Haber Merkezi
İsmail Kartal, 3 yıldızın biletini kesti!
İsmail Kartal, 3 yıldızın biletini kesti!
Fenerbahçe'de yeniden dümene geçen İsmail Kartal, ayağının tozuyla kadro neşterini vurdu; istatistiklerin beğenmediği ve oyun felsefesine uymayan 3 yıldızın biletini kesti!

Tecrübeli teknik adamın yüksek pres, oyun aklı ve sıfır hata prensibine uymayan Sidiki Cherif, Anthony Musaba ve Archie Brown tamamen gözden çıkarıldı.

İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'deki vazgeçilmez oyun felsefesi; yüksek pres gücü, merkez üretkenliği ve ceza sahası etkinliğine dayanıyor.

Tecrübeli teknik adamın 2023-24 sezonundaki anahtar tercihleri ile güncel 2025-26 kadrosunun veri setini karşılaştırdığımızda 2026-27 sezonunda yeni oyun şablonunda kimlerin zirveye çıkacağı ve kimlerin kulübeye çekileceği net bir şekilde kendini gösteriyor.







TALISCA VE ASENSIO'YA GÜN DOĞACAK

İsmail Kartal'ın sisteminde Szymanski'nin 21, Tadic'in 24 gollü katkı sağladığı skor odaklı orta saha rolü, 2025-26 kadrosunda tam karşılığını buluyor.

Sezonu 23 gol-asist katkısıyla tamamlayan ve 19 golle xG beklentisini (16.30) aşan Talisca, İsmail Kartal'ın hücum hattındaki bir numaralı silahı olacak gibi görünüyor.







ASENSIO VE İSMAİL YÜKSEK'E GÜN DOĞDU

Maç başına 2.0 kilit pas atan, 12 asist ve 13 büyük şans yaratma istatistikleriyle Tadic'in 2023-24'teki yaratıcılık rolünü üstlenen Asensio ise sistemin yeni beyni olarak öne çıkacak.

Ayrıca Kartal'ın çok sevdiği "top çalan dinamik orta saha" profiline, maç başına 2.5 top çalma ile oynayan İsmail Yüksek doğrudan cuk oturuyor.







KARTAL'IN DZEKO'SU MURIQI OLACAK

İsmail Kartal, 2023-24 sezonunda Edin Džeko'nun maç başına 4.1 şut ve 21 gollük ceza sahası dominasyonuna alışkındı. 2025-26 kadrosunun santrfor performansları ise bu üretkenliğin uzağında kalıyor. Kartal, takıma katılacak Vedat Muriqi'den bu rolü üstlenmesini isteyecektir.

Tecrübeli hoca, hücumda skoru yine kanat-orta saha oyuncularına (Talisca, Asensio, Kerem Aktürkoğlu) yıkarak santrforları (muhtemelen Muriqi'yi) topsuz alanda pres yapan yardımcı elemana dönüştürebilir.







OOSTERWOLDE'UN SATILMASINI İSTEMEZ

2023-24 sezonunda geriden oyun kurma ve savunma liderliğini Alexander Djiku (3.8 uzun top, 3.0 tehlike engelleme) üzerinden kurgulayan Kartal, yeni sezonda bu rolü Milan Škriniar'a teslim eder.

Maç başına %93 pas isabetiyle 61.7 isabetli pas dağıtan ve 4.8 tehlike engelleme istatistiği yakalayan Slovak stoper, Kartal'ın geriden oyun kurma felsefesinin kusursuz bir parçası olacak.

Sol bekte ise Tadic ile Ferdi'nin eski sol koridor uyumunu, bu sezon 7 asist ve 11 büyük şans yaratma ile oynayan Kerem Aktürkoğlu ile agresif savunmacı Jayden Oosterwolde üzerinden yeniden yakalamaya çalışacak.







MUSABA, BROWN VE SIDIKI'YE YER YOK

İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'sinde "topla çok oynayıp çok kaybeden" (Musaba, Brown) ve "xG üretkenliği Džeko seviyesine yaklaşamayan" (Sidiki) isimler için kulübe yolu görünüyor. Deneyimli hoca, oyun aklı yüksek ve top çalma yüzdesi elit olan kemik kadroya dönecektir.

Fenerbahçe'ye gelip Skriniar'ın yanını dolduracak

Savunmanın soluna takviye yapmak isteyen Fenerbahçe, Milan Skriniar’ın partnerini Brezilya’da buldu

23.06.2026 10:36:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'ye gelip Skriniar'ın yanını dolduracak
Fenerbahçe'ye gelip Skriniar'ın yanını dolduracak
Savunmanın soluna takviye yapmak isteyen Fenerbahçe, Milan Skriniar'ın partnerini Brezilya'da buldu.

Sarı-lacivertliler, City Group'un bünyesindeki Bahia'da forma giyen 24 yaşındaki solak stoper Santiago Ramos Mingo'yu listesine aldı. İtalyan pasaportu avantajıyla öne çıkan Arjantinli savunmacı için Udinese ve Celta de Vigo da pusuda bekliyor.







Fenerbahçe, Milan Skriniar'ın yanına sol stoper için aradığı takviyeyi Brezilya'da buldu. Sarı-lacivertlilerin, Bahia forması giyen 24 yaşındaki Arjantinli stoper Santiago Ramos Mingo'yu transfer listesine aldığı iddia edildi. Teknik direktör Rogério Ceni'nin planlarında kritik bir yere sahip olan oyuncu, sergilediği istikrarlı performansla Avrupa kulüplerinin da radarına girmiş durumda.






BREZİLYA BASINI ORTAYA ÇIKARDI

RTI Esporte'de yer alan bilgilere göre, Ramos Mingo için sadece Fenerbahçe değil, İtalya'dan Udinese ve İspanya'dan Celta de Vigo da devrede. Kulübe yakın kaynaklar, üç farklı ligden gelen bu eş zamanlı ilginin oyuncunun piyasa değerini hızla artırdığını belirtiyor.







İTALYAN VATANDAŞLIĞI DA VAR

Arjantinli savunmacıyı Avrupa kulüpleri için cazip kılan en büyük etkenlerden biri de İtalyan pasaportuna sahip olması. İtalyan vatandaşlığı sayesinde Avrupa Birliği statüsünde oynayabilen 24 yaşındaki stoper, bu ülkelerde yabancı kontenjanı sınırına takılmadığı için transfer piyasasında bir adım öne çıkıyor.







2029'A KADAR SÖZLEŞMESİ VAR

City Group projesinin bir parçası olan Bahia, oyuncunun transferi konusunda aceleci davranmıyor. Ocak 2025'te takıma katılan ve bu sezon Brezilya Ligi'nde 15 maça ilk 11'de başlayan Ramos Mingo'nun kulübüyle Aralık 2029'a kadar uzun vadeli bir sözleşmesi bulunuyor. Bu durum, Brezilya ekibinin masada elini oldukça güçlendiriyor.







SOMUT ADIMLAR BEKLENİYOR

Fiziksel gücü, geriden oyun kurma becerisi ve savunmanın solunda oynayabilme yeteneğiyle dikkat çeken Ramos Mingo, aynı zamanda liderlik vasıflarıyla da tanınıyor.

Bahia yönetimi resmi bir teklif gelene kadar sakinliğini korusa da Udinese, Celta de Vigo ve Fenerbahçe'nin önümüzdeki günlerde somut adımlar atması bekleniyor.

Fransa-Irak maçı 4.5 saatte bitti


 
 
2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu ikinci maçlarında Fransa, Irak'ı 3-0 mağlup ederek son 32 turuna çıkmayı garantiledi. Irak ise ilk iki maçını da kaybetti. Maçın ikinci yarısı hava koşulları nedeniyle 2 saat geç başladı. Böylece Dünya Kupası tarihinde bir 'ilk' yaşanmış oldu. Irak, Senegal'i yenerse en iyi 3. olarak son 32'ye kalabilir.

23.06.2026 05:59:00 / Güncelleme: 23.06.2026 07:12:53
HABER MERKEZİ/AA
Fransa-Irak maçı 4.5 saatte bitti
Fransa-Irak maçı 4.5 saatte bitti

Amerikan Futbolu Ligi (NFL) ekiplerinden Philadelphia Eagles'ın maçlarını oynadığı 69 bin kişi kapasiteli Philadelphia Stadı'nda yapılan karşılaşmada, 2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa, turnuvaya 40 yıllık aranın ardından geri dönen Irak ile karşı karşıya geldi.

Statta 68 bin 324 taraftarın izlediği karşılaşmaya etkili hücumlarla başlayan Fransa, 14. dakikada 1-0 öne geçti. Olise, ceza alanı dışındaki Mbappe'ye yerden bir pas gönderdi. Mbappe ceza alanı ön çizgisinin gerisinde sol ayağıyla bir plase vuruş yaptı ve top uzak köşeden filelerle buluştu.

Maçın 26. dakikasında Irak, sakatlık nedeniyle erken bir oyuncu değişikliğine gitti. Irak'ta sakatlık yaşayan Hussein, su molası sırasında oyundan çıktı ve yerine Al Hamadi girdi.

Şiddetli yağmur taraftarları etkiledi

İlk yarının son 15 dakikasında yağmur şiddetini artırdı ve hazırlıksız yakalanan bazı taraftarlar tribünleri boşaltarak kapalı alanlara geçti.
Karşılaşmanın 41. dakikasında Mbappe, kalecinin önde olduğunu gördü ve ceza alanının uzağında bir noktadan kaleye şutunu gönderdi ve top üstten auta çıktı.
Fransa, devreye 1-0 önde girdi.

İki saat ara

İlk yarı bittikten sonra futbolcular soyunma odasına giderken şiddetli gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı, tribünlerin boşaltılması istendi ve karşılaşmanın ikinci yarısının başlamasının gecikeceği bildirildi. Maçın ikinci yarısı şiddetli gök gürültülü sağanak nedeniyle 2 saatlik gecikme ile başladı.

Karşılaşmanın 54. dakikasında Fransa, 2-0 öne geçerken gol yine Mbappe'den geldi. Irak savunmasındaki anlaşmazlıkta Tahseen'in kalecisine göndermek istediği pas, ceza sahası içindeki Dembele'nin önüne düştü ve Dembele topu Mbappe'ye aktardı ve o da Dünya Kupası tarihinde 16. golünü kolay bir şekilde ağlara gönderdi.

Maçın 66. dakikasında fark üçe çıktı. Olise, ceza alanı sağ çaprazından Dembele'ye pasını aktardı. Dembele, topu kontrol edip uzak köşeye vuruşunu gönderdi ve top filelerle buluştu.

Maçta başka gol olmayınca Fransa, Irak'ı 3-0 mağlup etti ve son 32 turuna kalmayı garantiledi. Fransa, ilk maçında da Senegal'i 3-1 yenmişti.



Mbappe'nin 16. dünya kupası golü

Mbappe, maçta attığı 2 golle dünya kupalarında 16. golünü kaydetti. Messi de dün 18 gole ulaşarak Dünya Kupalarında en çok gol atan oyuncu olmuştu. 
Fransız futbolcu, milli takım tarihinin en golcü oyuncusu olarak 60 gole ulaştı. Fransa'da 2018'deki son dünya şampiyonluğunun mimarlarından, Fenerbahçe forması giyen N'Golo Kante, maçı yedek kulübesinde tamamladı.

2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa

2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa, otoriteler tarafından 2026 Dünya Kupası'nın da favorilerinden gösteriliyor.
Fransa, FIFA dünya sıralamasında 2'nci, Irak ise 55'inci sırada yer alıyor.

Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı

Türkiye'de 2026-2027 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi bugün başladı.

22.06.2026 15:03:00
İhlas Haber Ajansı
Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
Türkiye'de 2026-2027 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi bugün başladı.

Futbolda yaz transfer dönemi başladı. Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) yer alan açıklamaya göre, 1. transfer ve tescil dönemi; 22 Haziran 2026 tarihinde başlayıp, 4 Eylül 2026 tarihinde sona erecek.

İkinci transfer ve tescil dönemi ise 1 Ocak 2027 tarihinde başlayıp 5 Şubat 2027 tarihinde son bulacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.