Lemina daha yeni imza attı
Galatasaray'la sözleşmesini 30 Haziran 2028'e kadar uzatan Mario Lemina'da belirsizliğin bittiği düşünülüyordu. Ancak bazı Suudi Arabistan ekiplerinin hala devrede olduğu öğrenildi
18.08.2026 13:03:00
Haber Merkezi
Kalacak mı, gidecek mi derken Mario Lemina Galatasaray'la sözleşmesini yenilemişti. Gabonlu ön liberonun mevcut kontratı 30 Haziran 2028'e kadar devam ediyor. Normalde bu imzanın ardından ortada bir belirsizliğin kalmaması gerekiyordu. Ancak bazı Suudi Arabistan ekiplerinin 32 yaşındaki futbolcuyla hala ilgilendiği öğrenildi.
GERİ ÇEVİRMİŞTİ
1.84 boyundaki orta saha oyuncusu, kısa süre önce Suudi Arabistan pazarına sıcak bakmamıştı. Alınan bilgilere göre; tecrübeli futbolcuya çok yüksek yıllık maaş önerileri geldi. Yönetim ise gelişmeleri şaşkınlıkla izliyor. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Lemina'nın imzası sonrasında oyuncuya çok güvendiğini söylemişti.
PEKİ İHTİMAL VAR MI?
Gelelim kritik noktaya... Mario Lemina'nın satılma ihtimali var mı? Oyuncunun kafasında ayrılık gibi bir düşüncenin olmadığı kaydedildi. Yönetim ve teknik heyet de yeni sezon planlamasını Lemina'nın varlığına göre yaptı. Yani 32 yaşındaki futbolcunun bu saatten sonra gitmesi beklenmiyor.
Ederson için Fenerbahçe'nin tek şansı kaldı
İtalyan ekibi Juventus, Tottenham forması giyen Guglielmo Vicario ile anlaşma sağladı. Böylece Ederson transferinden çekildiler. Fenerbahçe'nin Brezilyalı kalecisinde tek talip kaldı. Aksi durumda kalacak
18.08.2026 13:01:00
Haber Merkezi
Ederson hem yabancı kontenjanında kapladığı yer hem de yüksek maaşı sebebiyle "gönderilecek" isimler arasında gösteriliyordu. Juventus'un son dönemlerde oyuncuya bir ilgisi oldu. Fakat günün sonunda Tottenham'dan Guglielmo Vicario ile anlaşma sağladılar. Böylece Ederson defteri onlar için kapandı.
VERİRSE AL-HİLAL VERİR
Şu anda Ederson'la Benfica ve Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal ilgileniyor. Benfica, Fenerbahçe'nin beklediği maddi şartları karşılamaktan son derece uzak... Özetle tek seçenek olarak Al-Hilal gözüküyor. Şu ana kadar resmi bir teklif sunmadılar. Ancak durumun değişebileceği düşünülüyor.
MİNİMUM 2 YILI VAR
Suudi Arabistan temsilcisi, uygun şartlarla masaya oturursa iş bitecek. Aksi durumda Ederson yoluna Fenerbahçe'de devam edecek. 1.88 boyundaki file bekçisinin Sarı-Lacivertliler'le 30 Haziran 2028 tarihine kadar sözleşmesi var. 33 yaşındaki futbolcunun kontratında ayrıca +1 yıllık uzatma opsiyonu mevcut (çift taraflı).
Sörloth'ta neden 40 milyon isteniyor? İşte o plan
Şu anda Alexander Sörloth'un adı Galatasaray ve Trabzonspor'la anılıyor. Atletico Madrid ise 30 yaşındaki Norveçli için 40 milyon euro istiyor. Bu kadar yüksekten uçmalarının ise bir sebebi var
18.08.2026 12:46:00
Haber Merkezi
Alexander Sörloth'un adı yıllardır Türk takımlarıyla anılıyor. Bugün itibarıyla Galatasaray ve Trabzonspor iddiaları öne çıkmış durumda... Atletico Madrid'deki oynama sürelerinden pek de memnun olmayan Norveçli santfor, seçeneklerini değerlendiriyor. Fakat La Liga temsilcisi, 30 yaşındaki golcü için 40 milyon euro bekliyor.
200 MİLYONA BİLE SATMAYIZ
Atletico Madrid'in mevcut golcü rotasyonunu şu isimler oluşturuyor:
1- Julian Alvarez
2- Alexander Sörloth
Madrid Yönetimi, Alvarez'i kesinlikle göndermek istemiyor. Hatta kısa süre önce kulüpten, "Barcelona 200 milyon euro bile teklif etse Alvarez'i satmayacağız" açıklaması gelmişti.
GENÇ GOLCÜ İÇİN KAYNAK
La Liga temsilcisi, Arjantinli yıldızın en azından 1 sezon daha kalmasını istiyor. Gözler de doğal olarak Alexander Sörloth'a döndü. Atletico Madrid, Norveçli futbolcuyu 40 milyona satmayı başarırsa bu para genç bir forvetin transferinde kullanılacak. Ve Avrupa'da golcü piyasası çıldırmış durumda... Herkes Alexander Sörloth'un ayrılığını bekliyor. Fakat şartlar oluşmazsa tecrübeli santrfor takımda da kalabilir.
Beşiktaş’tan Fares Ghedjemis hamlesi!
Hem Süper Lig'de hem Avrupa'da fırtına gibi bir başlangıç yapan Beşiktaş'ta transferler durmuyor
18.08.2026 12:01:00
Haber Merkezi
Hem Süper Lig'de hem Avrupa'da fırtına gibi bir başlangıç yapan Beşiktaş'ta transferler durmuyor. Siyah beyazlıların gündemine bu sefer de Frosinone forması giyen 23 yaşındaki Cezayirli futbolcu Fares Ghedjemis geldi.

Foot Mercato'nun haberine göre Beşiktaş, hücum hattını güçlendirmek amacıyla Fares Ghedjemis'yi transfer listesine aldı. Siyah-beyazlıların genç kanat oyuncusunun durumunu yakından takip ettiği belirtildi.

GEÇEN SEZON 15 GOL ATTI
Ağırlıklı olarak sağ kanatta görev yapan Ghedjemis, geçen sezon Serie B'de sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekti. Cezayirli futbolcu, çıktığı 37 lig karşılaşmasında 15 gol ve 3 asistlik katkı sağladı.

Sol ayağını etkili kullanan Ghedjemis; sürati, bire birdeki başarısı ve ceza sahasına yaptığı koşularla öne çıkıyor. Hücum oyuncusuyla Celtic ve Rangers'ın da ilgilendiği ileri sürülüyor.

SÖZLEŞMESİ 2028'DE BİTİYOR
Fares Ghedjemis'nin Frosinone ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2028'e kadar devam ediyor. İtalyan ekibinin önemli oyuncuları arasında bulunan Cezayirli futbolcu için yüksek bir bonservis talep edebileceği belirtiliyor.
Frankfurt'un Can Uzun'da son rakam
Galatasaray neredeyse transfer döneminin başından beri Can Uzun için uğraşıyor
18.08.2026 11:51:00
Haber Merkezi
Galatasaray neredeyse transfer döneminin başından beri Can Uzun için uğraşıyor. Bugün itibarıyla transfer ihtimali düşük gözüküyor. Çünkü Eintracht Frankfurt, kesinlikle yardımcı olmuyor!

Galatasaray'da Can Uzun hamlesine çok önem veriliyordu. 20 yaşındaki futbolcunun durumu, 10 numara transferinden bağımsızdı. Çünkü 1.86 boyundaki oyuncu, sol kanat ve forvet bölgesinde de görev yapabiliyor. Hücum anlamında tam bir joker olduğu için Teknik Direktör Okan Buruk'un gözdesiydi.

10 MİLYON İNDİLER!
Eintracht Frankfurt Kulübü, uzun bir süre 60 milyon euroluk serbest kalma bedelinde direttti. Alınan bilgilere göre; Bundesliga temsilcisi son olarak 50 milyon euroya düştü. Ve daha fazla indirim yapılmayacağını Galatasaray'a iletti. Açık konuşmak gerekirse bugün itibarıyla transferin gerçekleşmesi son derece zor...

ELLERİ SON DERECE RAHAT
Eintracht Frankfurt, yüksek bedellerle yaptığı oyuncu satışlarıyla tanınıyor. Ekonomik açıdan hiçbir problemleri yok. Bu sebeple de pazarlıklarda son derece kararlı tutumlar sergiliyorlar. Can'la ilgili Galatasaray açısından en acı verici ayrıntı ise şu:

Frankfurt genç yeteneği 2024 yazında Nürnberg'den almıştı. Toplamda 13 milyon euro ödendi. Galatasaray o dönemde aynı parayı masaya koysaydı, işi bitirebilecekti.
Deniz mi, Bertuğ mu?
Galatasaray, yabancı forvet dışında hücum hattına yerli bir santrfor da eklemek istiyor Porto'dan Deniz Gül ve Başakşehir'den Bertuğ Yıldırım'a Okan Buruk onay verdi
18.08.2026 11:44:00
Haber Merkezi
Galatasaray, yabancı forvet dışında hücum hattına yerli bir santrfor da eklemek istiyor Porto'dan Deniz Gül ve Başakşehir'den Bertuğ Yıldırım'a Okan Buruk onay verdi.
Mauro Icardi'nin ayrılığı sonrasında Galatasaray'ın yabancı forvet arayışları sürüyor. Öte yandan bir de yerli santrfor için temaslar var... Cim-Bom'da 2 aday belli: Porto'dan Deniz Gül ve Başakşehir'den Bertuğ Yıldırım... Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, iki isim için de "olur" raporu vardı.

BENZER BONSERVİS BEDELLERİ
Hem Porto hem de Başakşehir'in bonservis beklentileri 15 milyon euro seviyelerinde...

Galatasaray ise maksimum 10 milyon ödemek istiyor. İkili pazarlıklar sürüyor. Oyuncular konusunda herhangi bir sıkıntı yok... Kimin kulübüyle anlaşmaya varılırsa o gelecek.

AYNI FİZİKSEL YAPILAR
Porto forması giyen 22 yaşındaki Deniz Gül'ün boyu 1.92... Başakşehir'in 24 yaşındaki santrforu Bertuğ Yıldırım ise 1.91 boyunda...

İki futbolcu da özellikle hava toplarında çok etkili... Ayrıca yaşları da birbirine yakın... Bu profiller, Okan Buruk'un kafasında kriterleri de ortaya koyuyor.
Büyük umutlarla getirilmişti, bedelsiz gidiyor
Fenerbahçe'de en çok tartışılan isimlerden biri Çağlar Söyüncü
18.08.2026 11:39:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de en çok tartışılan isimlerden biri Çağlar Söyüncü... Tecrübeli stoperin sözleşmesi bu sezonun ardından bitecek. Şu anda da tek bir talibi bile yok... Yaşadığı sakatlıklar ise apayrı...

Fenerbahçe, 2024'ün Ocak ayında Atletico Madrid'e 2 milyon euro ödeyerek Çağlar Söyüncü'yü kiralamıştı. Sezon sonunda ise 8.5 milyon daha verilerek oyuncunun tapusu alındı... 1.85 boyundaki stoper, Fenerbahçe'ye geldiği günden itibaren eleştirilerin hedefinde yer aldı.

KİMSE BİLGİ ALMADI
Performans düşüklüğü ve sık sık sakatlanması sebebiyle de iyice gözden düştü. 30 yaşındaki savunmacının mukavelesi 30 Haziran 2027'de bitiyor.

Yani kontratının son senesine girdi. Şu ana kadar hiçbir takım onun hakkında bilgi almadı. Süreç bu şekilde devam ederse, Çağlar 2027 yazında bedelsiz şekilde ayrılacak.

KOLAYLIK GÖSTERİLECEKTİ
Fenerbahçe, olası tekliflerde gerekli tüm kolaylığı gösterecekti. Ancak resmi teklif gelmedi. Çağlar küçük bir bedel karşılığında bile gönderilebilirdi. Milli futbolcunun sakatlık zamanları da tam bir talihsizlikti... Ne zaman ona ihtiyaç duyulsa, sakatlık problemi yaşadı.
Boca Juniors teklif hazırlıyor: Torreira gidecek mi?
Galatasaray, 2022 yazında Arsenal Kulübü'ne 6 milyon euro ödeyerek Lucas Torreira'yı kadrosuna katmıştı
18.08.2026 11:29:00
Haber Merkezi
Son günlerde yine ayrılmak istediği konuşulan Lucas Torreira'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Arjantin ekibi Boca Juniors, Uruguaylı futbolcu için teklif hazırlıyor.

Galatasaray, 2022 yazında Arsenal Kulübü'ne 6 milyon euro ödeyerek Lucas Torreira'yı kadrosuna katmıştı. Uruguaylı yıldız, üst üste 4 şampiyonluk kazanan kadronun en önemli parçalarından biri haline geldi. Ancak özellikle son dönemlerde sürekli ayrılmak istediği söyleniyor.
AYRILMAYI İSTERSE
Bu arada konuyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Boca Juniors Kulübü'nün bu hafta içinde Galatasaray'a bir teklif sunacağı öğrenildi. Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor: Torreira satış listesinde değil... Fakat 30 yaşındaki futbolcu ayrılmak istediğini resmen söylerse, durum değişebilir.
SEMPATİSİ BİLİNİYOR
Lucas Torreira'nın, Boca Juniors'a olan sempatisi gayet iyi biliniyor. 1.66 boyundaki futbolcu, Arjantin ekibiyle ilgili değişik dönemlerde "sevgi" açıklamalarında bulunmuştu. Eğer satış gerçekleşirse Galatasaray'ın aynı bölgeye takviye yapması gerekecek. Transfer dönemindeki süre ise gittikçe daralıyor.
Asensio'dan İsmail Kartal'a mesaj
Fenerbahçe'de yeni teknik direktör İsmail Kartal'ın sistemine uymadığı için takımdan gönderilmesini istediği haberleri çıkan Marco Asensio, sosyal medyada yaptığı paylaşımla adeta bu iddialara cevap verdi.
18.08.2026 11:28:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin İspanyol yıldızı Marco Asensio, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir mesaj yayımladı. Teknik direktör İsmail Kartal'ın kendisini sistemine uymadığı için istemediği iddialarının ortalıkta konuşulduğu ortamda tecrübeli ftbolcunun zorluklarla mücadele etmeye vurgu yaptığı paylaşımı kısa sürede gündem oldu.
ZORLUKLAR SENİ GELİŞTİRİR
Asensio paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Her şey kolay olduğunda gelişemezsin. Zor olduğunda gelişirsin. Sınandığında. İmkânsız gibi hissettirdiğinde. Devam et."
Yıldız futbolcunun bu sözleri, Fenerbahçeli taraftarlar arasında yoğun ilgi gördü. Asensio'nun mesajının kısa sürede çok sayıda etkileşim aldığı görüldü.
İspanyol oyuncu, paylaşımında mesajın hangi konuya ilişkin olduğuna dair başka bir ayrıntıya yer vermedi. Ancak sosyal medyada bu sözlerin İsmail Kartal'a mesaj olarak verildiğine dair bir çok yorum yapıldı.

Asensio ayrılacak mı?
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Asensio'yu oyundan alma geleneğini sürdürüyor... Bu arada Espanyol ve Real Socieded kulüplerinin İspanyol yıldıza olan ilgisi de devam ediyor
17.08.2026 20:26:00
Haber Merkezi
Bu sezon öncesinde kimse Marco Asensio konusunda kriz beklemiyordu. İspanyol yıldız, geçen yıl takımın en önemli ismiydi. Aynı şekilde de devam edeceği düşünülüyordu. Aradan geçen süreçte kulüpte önemli değişimler yaşandı. Başkanlığa seçilen Aziz Yıldırım, takımın başına İsmail Kartal'ı getirdi.
SATIŞ İHTİMALİ YÜKSEK
Kartal, Asensio'yu 'fazla oynatmama' geleneğini Gençlerbirliği karşılaşmasında da sürdürdü. 30 yaşındaki 10 numaranın bu durumdan rahatsız olduğu konuşuluyor. Bu arada La Liga ekipleri Espanyol ve Real Sociedad'ın Asensio ilgisi devam ediyor. Eğer oyuncunun durumu değişmezse, satış ihtimali hiç olmadığı kadar yükselecek.
TARAFTARLARIN GÖRÜŞÜ
Fenerbahçe taraftarları ise Marco Asensio'nun kesinlikle kalmasını istiyor. 1.82 boyundaki futbolcunun Sarı-Lacivertliler'le 30 Haziran 2028 tarihine kadar sözleşmesi bulunuyor. Kontratta +1 yıllık uzatma opsiyonu da mevcut (çift taraflı). Transfer döneminin sonuna kadar Asensio'nun saha içindeki durumu değişmezse, yıldız isim ülkesine dönebilir!