logo
05 NİSAN 2026

Hakemlere tam not

22.11.2005 00:00:00
Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ufuk Özerten, hakem hatalarının en az olduğu bir haftayı geride bıraktıklarını söyledi. Hakem notları da açıklandı...

Özerten, Futbol Federasyonu'nun Levent'deki merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gerilim ve gergin bir 15 günü geride bıraktıklarını ifade ederek, "Lig maçlarında pek bir problem yok, artık iklim şartlarının da zor olduğu çetin kış şartlarının başladığı ortamda hakem hatalarını minimuma indirip, futbola çeşni, güzellik katabilmeleri için elimizden geleni yapmak için çalışacağız" dedi. Meydan okuduFutbolcuların da iyi niyetli olmaları ve hakemlere yardımcı olmalarının da notların yüksek olmasına katkısının bulunduğunu anlatanbaşkan Özerten, futbol ailesi olarak bütün unsurların iyi niyetli olması halinde her şeyin çok daha yolunda gideceğini ifade etti. Ufuk Özerten, Türk hakemlerine de övgüler yağdırarak, "Hakemlerin eğitimi konusu gündeme getiriliyor. Herkesle bu konuyu tartışmaya hazırım, en aşağıdaki C klasmanı hakemimiz dahil olmak üzere hepsi dünyanın bütün hakemleriyle yarışacak kadar bilgilidir" dedi.  En büyük sorunumuz maç eksikliğiHakemlerin kondisyonlarının da eleştirildiğini ifade eden başkan Özerten, "Bu lafla saptanacak bir şey değildir. Bu konuda bayanlar da dahil olmak üzere tüm hakemlerimiz içinden tesadüfi seçilecek 10'unu alıp spor akademisinde testleri yaparız, el mi yaman, bey mi yaman görürüz . Türkiye'de hakemlik nasıl oluyor, nasıl yapılıyor, biri bana bunu sorsun, ben bunu anlatayım. Öncelikle ana problemleri çözmeniz lazım. Hakemlerin en büyük problemleri maç eksikleridir. Yönettikleri maç adetleri az olduğundan tecrübe yetersizliğinden bir takım hatalar yapmaktadırlar" diye konuştu.

Dört hakem 8.2 aldıTurkcell Süper Ligi'nde 13. hafta maçlarını yöneten hakemlerin gözlemcilerinden aldığı notlar açıklandı. Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ufuk Özerten, tarafından açıklanan hakem notları şöyle:

Diyarbakırspor-Trabzonspor: Fırat Aydınus 7.8Fenerbahçe-Vestel Manisaspor: Orhan Erdemir 8.1Gençlerbirliği-Kayseri Erciyesspor: Tolga Özkalfa 8.0Samsunspor-Denizlispor: Hüseyin Göçek 8.2Ankaraspor-Sivasspor: Yunus Yıldırım 7.7Konyaspor-Ankaragücü: Bülent Demirlek 8.2Kayserispor-Malatyaspor: Erol Ersoy 8.2Beşiktaş-Gaziantepspor: Selçuk Dereli 8.2Çaykur Rizespor-Galatasaray: Mustafa Çulcu 8.0

Galatasaray ligdeki 3. yenilgisini aldı

Galatasaray, Trabzonspor maçıyla birlikte bu sezon Trendyol Süper Lig'deki 3. mağlubiyetini aldı. Sarı-kırmızılılar, bu yenilgilerin hepsini deplasmanda yaşadı.

05.04.2026 01:01:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray ligdeki 3. yenilgisini aldı
Galatasaray ligdeki 3. yenilgisini aldı
Galatasaray, Trabzonspor maçıyla birlikte bu sezon Trendyol Süper Lig'deki 3. mağlubiyetini aldı. Sarı-kırmızılılar, bu yenilgilerin hepsini deplasmanda yaşadı.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray deplasmanda Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar müsabakadan 2-1'lik skorla mağlup ayrıldı ve şampiyonluk yarışında önemli bir kayıp yaşadı. Ligde 1 maçı eksik olan Aslan, 64 puanda kaldı ve liderliğini sürdürdü.

Galatasaray, bu maçla birlikte ligdeki 3. yenilgisini aldı. Sarı-kırmızılılar ligde daha önce Kocaelispor ve Konyaspor ile dış sahada oynadığı mücadelelerini kaybetmişti.

Okan Buruk: 'Şampiyon olacağız'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trabzonspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, önceki 3 sezonda olduğu gibi yine şampiyon olacaklarını söyledi

05.04.2026 00:56:00
İhlas Haber Ajansı
Okan Buruk: 'Şampiyon olacağız'
Okan Buruk: 'Şampiyon olacağız'
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trabzonspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, önceki 3 sezonda olduğu gibi yine şampiyon olacaklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu. Trabzonspor'u tebrik eden Buruk, "Onlar da şampiyonluk yarışında tabii ki. Maçın başından sonuna kadar o konsantrasyonu gösterdiler.

Maçı ilk yarı ve ikinci yarı olarak ayırabiliriz. İlk yarı iyi olmadığımız bölümde ikinci yarı daha iyi olduğumuz bölümdü. İkinci yarıda hem rakip kalede oluşturduğumuz tehlikeler ile rakip sahada oynadık ama 1-1 sonrası oyun da bizim kontrolümüzde giderken bir duran toptan yediğimiz gol sonrası rakibin iyi savunma yapması maçın da belli bölümleri zaten oynanmadı.

Hakem de uzatmalardaki bu dakikalarda çok fazla oynatmadan maçı da bitirdi ama rakibimizin isteği, konsantrasyonu, maçın sonuna kadar devam etti. Daha çok üretebilirdik, girdiğimiz pozisyonlarda da özellikle dediğim gibi ikinci yarı bunlardan yararlanamadık ama bizim için önemli bir avantaj hala devam ediyor.

Takım olarak oyuncularımla birlikte soyunma odasında da hepimiz bu motivasyonu tekrar gösterdik, sağladık ve bir sonraki maç için hazırız. Bugün maç sonrası yaşadıklarımız özellikle takımın bundan sonraki maçlardaki konsantrasyonu için çok önemli olacak.

Ben Galatasaray taraftarının tabii ki bugün kaybetmekten dolayı mutsuz olduğunu biliyorum ama Galatasaray olarak bundan önceki 3 senede de bu tür maçlar yaşadık, her zaman toparlamasını ve tekrar o güce ulaşmasını o şampiyonluğa gidecek yoldaki en maksimumu yapmasını bildik.

Yine bunu yapacağız. İçleri rahat olsun yine şampiyonluk için oyuncularımla birlikte elimizden ne geliyorsa en fazlasını yapacağız. Bize güvensinler takımımıza güvensinler. Bu maçı kaybetsek de bu durum bizim için ve gelecek için önemli motivasyon olacak" diye konuştu.

Metin Öztürk: "Çirkinlik yakışmadı"

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, iki üç gündür Trabzon yönetiminin anlamsız şekilde başlattığı bir kara propagandayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, bu çirkinliğin yakışmadığını söyledi.

05.04.2026 00:54:00
İhlas Haber Ajansı
Metin Öztürk: "Çirkinlik yakışmadı"
Metin Öztürk: "Çirkinlik yakışmadı"
Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, iki üç gündür Trabzon yönetiminin anlamsız şekilde başlattığı bir kara propagandayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, bu çirkinliğin yakışmadığını söyledi.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk, Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldukları maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sözlerine hayatını kaybeden Orhan Kaynak için başsağlığı dileyerek başladı. Öztürk, "Futbol takımımızın taşıdığı pankartla başlıyorum. Orhan Kaynak hocamızın vefatı sebebiyle Trabzon camiasına başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Çok kıymetli bir spor adamıydı, çok sayıda futbolcu yetiştirdi. Camianın üzüntüsünü paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yönetimler gelir geçer, camialar kalır"

Trabzon camiasıyla ilişkilerinin her zaman iyi olduğunu vurgulayan Öztürk, "Bizim Trabzon camiası ile ilişkimiz her zaman böyledir, farklı olması da düşünülemez. Yönetimler gelir geçer, camialar kalır. Trabzon camiası hem futbol kenti olmasıyla hem de değerleriyle hep gönlümüzde yer almıştır" dedi.
Son günlerde yaşanan gelişmelere değinen Öztürk, "İki üç gündür Trabzon yönetiminin anlamsız şekilde başlattığı bir kara propagandayla karşı karşıyayız. İki ay önce alınmış bir futbolcu ile ilgili kendileriyle hiç alakası olmayan bir süreç üzerinden inanılmaz bir kara propaganda yapıldı" diye konuştu.

"Uğurcan Çakır olmasaydı milli takımımız Amerika'ya gidemezdi"

Uğurcan Çakır ile ilgili yaşananlara da değinen Öztürk, "Bugün tamamen yönetimin provokasyonlarıyla, Trabzon taraftarıyla alakası olmayan bir şekilde Uğurcan Çakır provoke edildi. Uğurcan Çakır olmasaydı milli takımımız Amerika'ya gidemezdi. Bunu kimse unutmasın. Uğurcan Çakır'ı yetiştiren Trabzon'dur, kendilerine şükran borçluyuz" ifadelerini kullandı.
Transfer sürecine de değinen Öztürk, "Kendileriyle oturduk, bir transfer pazarlığı yaptık. Beklentilerinin çok üzerinde bir ücret aldılar. Bununla ilgili de teşekkür ettiler ancak bugün yönetim eliyle Uğurcan Çakır'ın psikolojik olarak yıpratılmaya çalışıldığını gördük" şeklinde konuştu.

Yaşananlara tepki gösteren Öztürk, "Biz bundan sonra da hem kazanacağız hem kaybedeceğiz ama şunu bilin ki çirkinlik bu Trabzon yönetimine yakışmadı. Biz sadece Trabzon'u değil tüm takımları en iyi şekilde karşılıyoruz. Burada ise ne karşılama ne uğurlama oldu, yakıştıramadık" dedi.

Statta yaşananlara ilişkin de konuşan Öztürk, "Geldiğimizden beri bize küfür ediliyor. Hala içeride, seyirci yokken bile bizimle ilgili küfür içerikli müzikler çalınıyor. Yayıncı kuruluşa da yazıklar olsun. Söyleyeceklerim bu kadar, teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Ertuğrul Doğan: 'Bu sadece bir galibiyet, hedefimiz Alanyaspor maçı'

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, alınan galibiyetin ardından yaptığı açıklamada, "Bu sadece bir galibiyet, çok mutluyuz ama yarından itibaren hedefimiz Alanyaspor maçında 3 puan almak" dedi.

05.04.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Ertuğrul Doğan: 'Bu sadece bir galibiyet, hedefimiz Alanyaspor maçı'
Ertuğrul Doğan: 'Bu sadece bir galibiyet, hedefimiz Alanyaspor maçı'
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, alınan galibiyetin ardından yaptığı açıklamada, "Bu sadece bir galibiyet, çok mutluyuz ama yarından itibaren hedefimiz Alanyaspor maçında 3 puan almak" dedi.

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan, karşılaşma sonrası yaptığı değerlendirmede teknik direktör Fatih Tekke, ekibi ve oyuncuları tebrik ederek, "Fatih Tekke, ekibini ve tüm oyuncularımızı tebrik ediyorum. Takımımızı yalnız bırakmayan taraftarlarımıza da tek tek teşekkür ediyorum. Bugün oyuncularımızın yalnız bırakılmaması çok önemliydi. Onlar da sahada bunun karşılığını vererek bizi galibiyete taşıdı. Tüm camiamıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

"Maçlara tek tek bakıyoruz"



Galibiyetin ardından temkinli olunması gerektiğini vurgulayan Doğan, "Bu sadece bir galibiyet. Bunun mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız ama yarından sonra yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte önümüzdeki haftayı planlayacağız. Maçlara tek tek bakıyoruz. Yarın sabahtan itibaren hedef Alanyaspor maçında 3 puan almak. Bunun keyfini çıkaralım ama uçmayalım" diye konuştu.

Fatih Tekke ve ekibinin kısıtlı imkanlara rağmen önemli işler yaptığını belirten Doğan, "Fatih Tekke ve ekibi çok güzel işler yapıyor. Kontrollü ve düzenli olmak zorundayız" dedi.
Trabzonspor taraftarına yönelik değerlendirmede de bulunan Doğan, "Trabzon, futbolun yazıldığı şehir. Kimse Trabzonspor taraftarına akıl vermeye kalkmasın. Bizim aklımız bize yeter. Taraftarımız bugün çok seviyeli bir tepki vererek gerekeni yaptı ve herkese ders verdi. Protesto olacaktır. Ben kulüp başkanıyım, taraftarım bugün beni istifaya davet eder, yarın destekler. Bu futbolun doğasında var" şeklinde konuştu.

Fatih Tekke ile uzun vadeli planlama yaptıklarını dile getiren Doğan, "3-4 yıllık bir planlamanın ilk yılındayız. Çok başarılı gidiyorlar. Fatih Tekke inanılmaz emek veriyor. Takımda çok güzel bir atmosfer var. Bunu bugün de yaşadık" ifadelerini kullandı.

Hakem performansını eleştiren Doğan, "Hakem performansını beğenmedim. Bu kararlara rağmen sahada mücadele eden ve kazanan oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.
Zor süreçlerden geçtiklerini belirten Doğan, "Sıkıntılı sonuçlarda hissettiklerimizin tarifi yok. Mahcup olmuştuk. Oyuncularımız bu mahcubiyeti biraz olsun giderdi. Prim konusunda gerekeni yaparız. Biz primde de lideriz" diyerek sözlerini tamamladı.

52 yıllık rekabette 143. randevu

Trabzonspor ile Galatasaray, tarihlerinde yarın 143. kez karşı karşıya gelecek.

04.04.2026 00:17:00
AA
52 yıllık rekabette 143. randevu
52 yıllık rekabette 143. randevu
Trabzonspor ile Galatasaray, tarihlerinde yarın 143. kez karşı karşıya gelecek.

Trabzonspor'un Süper Lig'e yükseldiği 1974-1975 sezonunda başlayan 52 yıllık rekabette resmi ve özel 142 karşılaşmanın 66'sını Galatasaray, 44'ünü Trabzonspor kazandı, 32 müsabakada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Lig, Türkiye Kupası, Süper Kupa, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan müsabakalarda Galatasaray 196, Trabzonspor ise 157 kez gol sevinci yaşadı.

Ligdeki 106. Maç



Trabzonspor ile Galatasaray, ligde yarın 106. kez karşılaşacak.

Ligde daha önce yapılan 105 karşılaşmanın 47'sini Galatasaray kazanırken, 32 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu ve 26 müsabaka berabere sonuçlandı.

Süper Lig maçlarında Galatasaray 142, Trabzonspor ise 119 gol attı.

Galatasaray, rakibine 9 maçtır kaybetmiyor



Sarı-kırmızılı ekip, Trabzonspor'a karşı çıktığı son 9 resmi müsabakada mağlubiyet görmedi.

Karadeniz temsilcisine karşı son olarak 23 Ocak 2022 tarihinde oynanan lig maçında 2-1 kaybeden Galatasaray, sonrasında rakibiyle 7 Süper Lig, birer Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa müsabakasına çıktı.

Bu maçlarda 7 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden sarı-kırmızılı takım, 22 kez ağları sarsarken 6 gol yedi.

Trabzon'daki lig maçları

Taraflar arasında Trabzon'da yapılan lig karşılaşmalarında ev sahibi Trabzonspor, galibiyet sayısında rakibinin 1 farkla önünde yer alıyor.

Trabzonspor, evindeki 52 maçta Galatasaray'ı 20 kez yendi. Sarı-kırmızılılar ise bordo-mavilileri deplasmanda 19 kez mağlup etmeyi başardı. Trabzon'daki 13 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Trabzonspor'un, 43'ü Hüseyin Avni Aker, 9'u Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan maçlardaki 62 golüne, Galatasaray 68 golle karşılık verdi.

Farklı skorlu galibiyetler

Galatasaray, Trabzonspor karşısında en farklı galibiyetini 21 Ocak 2024'te deplasmanda 5-1, 26 Mayıs 2001'de de İstanbul'daki lig maçında 4-0'lık skorlarla aldı.

Trabzonspor ise 2018-2019 sezonunun ilk yarısında 1 Eylül 2018'de Trabzon'daki lig karşılaşmasında Galatasaray'ı 4-0 yendi.

Bu arada, 15 Kasım 1998'de İstanbul'da Trabzonspor'un 5-3 kazandığı lig maçı, iki takım filelerinin toplam 8 kez havalanmasından dolayı taraflar arasındaki en gollü karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

Tedesco'nun 3'üncü, Sergen Yalçın'ın 11'inci derbisi

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 5 Nisan Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde teknik direktör Domenico Tedesco ligdeki 3'üncü, teknik adam Sergen Yalçın ise 11'inci derbi heyecanını yaşayacak

04.04.2026 00:12:00
AA
Tedesco'nun 3'üncü, Sergen Yalçın'ın 11'inci derbisi
Tedesco'nun 3'üncü, Sergen Yalçın'ın 11'inci derbisi
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 5 Nisan Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde teknik direktör Domenico Tedesco ligdeki 3'üncü, teknik adam Sergen Yalçın ise 11'inci derbi heyecanını yaşayacak.

Türkiye kariyerinde hem Beşiktaş'a hem de Galatasaray'a karşı birer kez rakip olan Tedesco, üçüncü derbisinde Beşiktaş'a karşı sahada takımının başında yer alacak.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise siyah-beyazlı takımın başında daha önce 10 derbi maça çıktı.

İlk galibiyetleri

Fenerbahçe Teknik Direktörü Tedesco, Süper Lig'deki ilk derbisinde unutulmaz bir galibiyete imza attı.

Tüpraş Stadı'nda sezonun ilk yarısında oynanan derbi maçta siyah-beyazlılara konuk olan sarı-lacivertli teknik adamın takımı, 2-0 geriye düşmesine rağmen pes etmedi ve müsabakayı 3-2 kazandı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın da ilk derbi zaferini Fenerbahçe'ye karşı yaşadı.

Siyah-beyazlı takımın ilk kez başına geçtiği 2019-20 sezonunda Fenerbahçe'yi Dolmabahçe'de ağırlayan Sergen Yalçın, rakibini 2-0 yenerek ilk derbisini kazandı.

Derbi karneleri

Kariyerinin Türkiye bölümünde henüz 2 derbide takımını idare eden Tedesco yenilgi yüzü görmedi.

İlk derbisinde Beşiktaş'ı mağlup eden sarı-lacivertli teknik adam, Galatasaray ile oynanan maçta rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

Tecrübeli teknik adam Sergen Yalçın ise antrenörlük kariyerinde 10 derbiyi geride bıraktı. Bu süre zarfında Fenerbahçe ile 4 kez karşı karşıya gelen Yalçın, Galatasaray ile 10 kez kozlarını paylaştı.

Derbi kariyerinde 4 galibiyet, 3'er yenilgi ve beraberlik bulunan Yalçın, Fenerbahçe'ye karşı 2 galibiyet, 1'er beraberlik ve mağlubiyet elde etti.

Sergen Yalçın'ın Fenerbahçe'ye rakip olduğu maçlarda Beşiktaş 9 gol atarken kalesinde 7 gol gördü.

Yalçın kupada telafi etti

Fenerbahçe ile Beşiktaş bu sezon 3. kez karşı karşıya gelecek.

Dolmabahçe'de oynanan lig maçının yanı sıra iki takım Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde Ziraat Türkiye Kupası'nda da karşı karşıya geldi.

Tüpraş Stadı'nda bu sezon Fenerbahçe'nin 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 kazandığı derbinin telafisini siyah-beyazlılar, Kadıköy'deki kupa maçında yaptı.

İki teknik adamı ikinci kez karşı karşıya getiren derbide Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti.

İkisi de sonradan göreve başladı

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği derbide kozlarını paylaşacak teknik direktörler Sergen Yalçın ile Domenico Tedesco, sezon başladıktan sonra teknik direktörlük koltuğunu oturdu.

Beşiktaş, teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer yönetiminde sezona başlarken Fenerbahçe, önceki yıl da takımı çalıştıran Jose Mourinho'ya güvenerek sezona başladı.

Avrupa kupalarında alınan başarısız sonuçların ardından iki ekip, teknik direktörleriyle yollarını ayırma kararı aldı.

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın göreve getirilirken Fenerbahçe Domenico Tedesco'da karar kıldı.

115 gün sonra hakim karşısına çıkan Mert Hakan tahliye edildi

"Futbolda Bahis ve Şike" soruşturması kapsamında 115 gündür tutuklu bulunan Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş, bugün çıkarıldığı ilk duruşmada tahliye edildi

03.04.2026 12:52:00
Haber Merkezi
115 gün sonra hakim karşısına çıkan Mert Hakan tahliye edildi
115 gün sonra hakim karşısına çıkan Mert Hakan tahliye edildi
"Futbolda Bahis ve Şike" soruşturması kapsamında 115 gündür tutuklu bulunan Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş, bugün çıkarıldığı ilk duruşmada tahliye edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı şike soruşturması çerçevesinde 9 Aralık 2025 tarihinden bu yana Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mert Hakan Yandaş, hakim karşısına çıktı. İstanbul Adliyesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında mahkeme heyeti, futbolcunun tutuksuz yargılanmasına hükmederek tahliyesine karar verdi.

"Maç Satan Onurunu Satar"



Duruşmada savunmasını yapan tecrübeli futbolcu, hakkındaki suçlamaları kesin bir dille reddetti. Yandaş savunmasında, "Hayatım boyunca tertemiz bir kariyer için çabaladım. Maç satan, onurunu satar. Ben Fenerbahçe formasına ve futbolun ruhuna asla ihanet etmedim" ifadelerini kullandı.

Camia Yanındaydı



Kritik duruşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, eski başkan Ali Koç ve sarı-lacivertli futbolcular da yerinden takip ederek Yandaş'a destek verdi. 115 gün sonra özgürlüğüne kavuşan futbolcu, adliye çıkışında ailesi ve kulüp yetkilileri tarafından karşılandı.

Aynı soruşturma dosyasında adı geçen ve geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Galatasaraylı Metehan Baltacı'nın ardından, Mert Hakan Yandaş'ın da serbest kalmasıyla davada tutuklu sporcu kalmadı. Yargılama süreci tutuksuz olarak devam edecek.

Manyas'tan karate şampiyonasında çifte derece

Antalya'da düzenlenen Türkiye Minik ve Yıldız Karate Şampiyonası'na katılan Manyas Belediyespor sporcuları, 5 binin üzerinde sporcunun mücadele ettiği organizasyonda bir Türkiye şampiyonluğu ve bir üçüncülük elde ederek önemli bir başarıya imza attı

03.04.2026 12:51:00
İhlas Haber Ajansı
Manyas'tan karate şampiyonasında çifte derece
Manyas'tan karate şampiyonasında çifte derece
Antalya'da düzenlenen Türkiye Minik ve Yıldız Karate Şampiyonası'na katılan Manyas Belediyespor sporcuları, 5 binin üzerinde sporcunun mücadele ettiği organizasyonda bir Türkiye şampiyonluğu ve bir üçüncülük elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
Antalya'da geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Türkiye Minik ve Yıldız Karate Şampiyonası'nda Manyas Belediyespor karate takımı sporcuları önemli başarılara imza attı. 59 ilden 468 kulüp ve 5 bin 130 sporcunun katıldığı şampiyonada Manyas ekibi, bir şampiyonluk ve bir üçüncülük elde etti.
Şampiyonada kata dalında mücadele eden Özen Egemen Efe Er Türkiye şampiyonu olurken, kumite dalında 47 kiloda yarışan Ceydanur Mira Ören ise üçüncü olarak kürsüye çıkma başarısı gösterdi.
Elde edilen derecelerle birlikte iki sporcunun da milli takıma seçildiği bildirildi. Sporcuların Mayıs ayında düzenlenecek Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceği öğrenildi.
Antrenörler Cenk Dere ve Emrehan Egen, aldıkları davet üzerine önümüzdeki hafta 7 sporcu ile özel bir turnuvaya katılacaklarını belirterek, asıl hedeflerinin Balkan Şampiyonası'na en iyi şekilde hazırlanmak olduğunu ifade etti.
Öte yandan şampiyon sporcu Özen Egemen Efe Er ile üçüncü olan Ceydanur Mira Ören, antrenörleri ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kudret Egen ile birlikte Manyas Kaymakamı Mustafa Salih Bayram ve Belediye Başkanı Ahmet Duru'yu ziyaret etti.İHA

Of'un Dünya Kupası gururu

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanmasının ardından dikkat çeken bir detay, Trabzon'un Of ilçesinde büyük bir gururla karşılandı

03.04.2026 10:27:00 / Güncelleme: 03.04.2026 10:33:07
İhlas Haber Ajansı
Of'un Dünya Kupası gururu
Of'un Dünya Kupası gururu
Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanmasının ardından dikkat çeken bir detay, Trabzon'un Of ilçesinde büyük bir gururla karşılandı. Ay-yıldızlıların 2002 ve 2026 yıllarında Dünya Kupası bileti aldığı dönemlerde görev yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlarının Oflu olması ilçede sevince neden oldu.

2002 yılında Haluk Ulusoy ve 2026 yılında İbrahim Hacıosmanoğlu'nun federasyon başkanlığı dönemlerinde gelen Dünya Kupası katılımları, özellikle Haluk Ulusoy ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Of ilçesinden olması nedeniyle ilçede ayrı bir anlam kazandı.

İhsan Hacıbektaşoğlu: "Bu başarılar tesadüf değil"



Oflu vatandaş İhsan Hacıbektaşoğlu ise A Milli Takım'ın başarısını değerlendirerek "Milli Takım'ın dünya kupasına katılmasına mutlu oldum. Gençlerimizin böyle başarılı olması ve böyle zor bir süreci başarıyla tamamlaması bizim açımızdan çok önemli. Ülkemiz adına mutluluk verici bir durum. Ülke olarak böyle mutlu anlara ihtiyacımız var. Trabzon farklı bir coğrafya, Of da bunun içinde yer alıyor. Of'un tabi bir özelliği de çok girişimci olması. Of insanının da atılgan ve gözü kara bir yapısı var. Böyle olunca başarılar da geliyor. Bunu ben çok normal karşılıyorum" dedi.

Ömer Saral: "24 yıl sonra gelen gurur Of'ta katlandı"

Ömer Saral, "24 yıl sonra tekrar dünya kupasına katılmak bizim için son derece gurur verici bir olay. Federasyon başkanlarının Oflu olmaları ilginç bir olay. Oflular olarak her alanda olduğumuz için bu durum da ayrıca gurur verici. Of olarak futbola ayrı bir sempatimiz var tabiki de. A Milli Futbol takımımızdan beklentim mümkünse final oynamaları. Milli takımda Karadeniz furyası var. Karadeniz ağırlığı da futbolda olmalı" dedi.

Yılmaz Koçbıyıkoğlu: "Oflular Türk futboluna damga vurdu"



Yılmaz Koçbıyıkoğlu ise, "A Milli Takımın dünya kupasına katılması gururdan başka bir şey düşündürmedi bana. Geçmişte üçüncülüğümüz var, bana onu hatırlattı. Demek ki o nesil devam ediyor. Ne mutlu bize. Federasyon başkanlarının Oflu olması tesadüf eseri gibi görünebilir ama ağırlıklı olarak Of insanın her konuda duyarlı olmasından kaynaklanır. Oflular Türk futboluna damga vurmuştur. Bu takımla, bu hocayla, bu ruhla en az üçüncülük bekliyorum. Milli takımda Doğu Karadenizli oyuncuların ağırlıklı olmasının sebebi yapısıyla azmiyle, hırsıyla alakalı. Tabiatın bize vermiş olduğu bir özellik bu. İnsanımız da bunu iyi kullanmaya çalışıyor elinden geldiğince de başarılı oluyor" ifadelerini kullandı.

Baki Türkel: "Oflu olmak ayrıcalıktır"



Baki Türkel de, "Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandığımız akşam güzel duygular yaşadım. Tabi TFF'nin başında Oflu İbrahim Hacıosmanoğlu'nun olması da ayrı bir gurur verici olay. Kendisi Of'un büyüklüğünü hissettirdi dünyaya. Oflu olmak ayrıcalıktır. İlçe olarak küçük olabiliriz ama geniş bir kitleye sahibiz. Gelinen bu nokta bizim için bir gurur kaynağı oldu. Hacıosmanoğlu buralı, bu durum hem kendisini hem de Of'un değerini daha da yükseltti. Bu bölgenin insanı hırslı olduğu için iyi yerlere geliyorlar. Buranın insanının temel özelliği azimli, hırslı ve başarılı olması" diye konuştu.

Of'un gözü Dünya Kupası'nda

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'nda göstereceği performans, Of ilçesinde büyük bir heyecanla bekleniyor. İlçe halkı, 2002'de elde edilen tarihi başarının ardından bu kez daha büyük bir hedefe ulaşılacağına inanıyor. Ay-yıldızlıların Dünya Kupası'nda önemli bir başarı elde etmesi halinde, Of'taki gururun daha da büyümesi bekleniyor.

A Milli Takım, FIFA sıralamasında son 9 yılın zirvesinde

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etmesinin ardından FIFA dünya sıralamasında 3 basamak yükselerek 22. sıraya çıktı

01.04.2026 21:57:00
İhlas Haber Ajansı
A Milli Takım, FIFA sıralamasında son 9 yılın zirvesinde
A Milli Takım, FIFA sıralamasında son 9 yılın zirvesinde
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etmesinin ardından FIFA dünya sıralamasında 3 basamak yükselerek 22. sıraya çıktı.

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası play-off finalinde Kosova Milli Futbol Takımı'nı mağlup ederek 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı. Bu sonuçla birlikte ay-yıldızlılar, FIFA dünya sıralamasında 3 basamak yükselerek 22. sıraya yerleşti.

Ayrıca milliler, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki rakiplerinden ve turnuvanın ev sahiplerinden Amerika Birleşik Devletleri, bin 673 puanla sıralamada bir basamak düşerek 16. sırada yer aldı. Bin 580 puanlı Avustralya'nın 27 ve bin 503 puanlı Paraguay'ın 40. sıradaki yerleri ise değişmedi.

Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off turu finalinde dün akşam Kosova'yı 1-0 mağlup ederek, 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na gitmeye hak kazanan ve tarih yazan A Millî Takımımız, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından bugün açıklanan Nisan ayı sıralamasında üç basamak yükselerek 22. sıraya yerleşti.

Bin 599 puana ulaşan Ay-Yıldızlılar, böylelikle FIFA sıralamasında son 9 yılın en iyi derecesini elde etti. Türkiye, son olarak 4 Mayıs 2017 tarihinde açıklanan FIFA sıralamasında 22. basamakta yer almıştı."
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.