HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 17 MAYIS 2021, PAZARTESİ

Halil İbrahim Sofrası

29.09.2001 00:00:00
Hasanpaşa köftesi

Malzemesi:

* 4 orta boy patates * 2 orta boy soğan * 2 dilim bayat ekmek

* 2 adet yumurta * Tuz * Kara Biber * Kıyma 2 4/5 su bardağı * Sıvı yağ 1 yemek kaşığı * 1/4 su bardağı süt * Salça 2 yemek kaşığı * Su 1 1/2 su bardağı

Yapılışı:

Patatesleri yıkanıp, 30 dakika haşlanır. Soğan soyulup, yıkanıp, ince ince doğranır. Ekmeğin kenarlarını çıkartılır, içi ıslatılır, iyice sıkılır. Soğan, ekmek, 1 yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz ve kara biberi kıymaya kat karıştırılır, 2-3 dakika yoğurulur, oniki parçaya bölünür, yuvarla, yassılatıp ortalarını çukurlaştırarak tabak şekli verilir. Tepsi sıvı yağ ile yağlanır ve köfteler dizilir. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişirilir. Süt ve margarin birlikte ısıtılır, patatesler soyulur ve sütlü karışım ile iyice ezilir, kalan tuz ve yumurta eklenip karıştırılır. Püre kaşıkla veya krema şırıngası ile köftelerin üzerine taksim edilir. Salça su ile ezilir, ısıtarak kaynama derecesine getirilir, köftelerin aralarından tepsiye dökülür, fırında 10 dakika kadar pişirilir.

Afiyet Olsun


logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 425 10 66
Faks: (212) 424 69 77
E-posta: [email protected]


WhatsApp haber: (0542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2021

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez.