logo
23 HAZİRAN 2026

İkinci raund kupada

Bir aydır galip gelemeyen Manchester City, Old Trafford deplasmanında Manchester United karşısında ikinci kez kazanarak çıkış yakalamaya çalışacak

25.10.2016 00:00:00
Jose Mourinho ve Pep Guardiola'nın göreve gelmesiyle farklı bir boyut kazanan Manchester United ile Manchester City rekabetinde yarın ikinci kez derbi heyecanı yaşanacak. 

Portekizli teknik adam Jose Mourinho ile sezonun ilk üç haftasını kayıpsız geçen ve kalesinde yalnızca bir gol gören Manchester United, 10 Eylül'de 2-1 kaybettiği derbinin ardından yaşadığı çözülmeyi İngiltere Lig Kupası 4. turunda yarın oynanacak Manchester derbisini bu kez kazanarak durdurmayı planlıyor. İlk derbi öncesinde iki takım da sezona çok iyi bir başlangıç yaparak şampiyonluk için taraftarlarına umut verirken, son dönemde Manchester City Teknik Direktörü Guardiola ve Manchester United Teknik Direktörü Mourinho'nun takımlarının puan kayıplarını önlemede yetersiz kalması ikinci derbi öncesinde farklı bir tablo ortaya koyuyor.  Ezeli rekabetteki ilk randevudan 2-1'lik galibiyetle evine dönen ve yelkenini Borussia Monchengladbach ile Bournemouth karşısında üst üste aldığı 4-0'lık galibiyetlerle şişiren Manchester City, farklı kulvarda 3 gün içinde iki kez karşılaştığı Galli temsilcisi Swansea City'i de 2-1 ve 3-1'lik skorlarla geçerek Guardiola yönetiminde 10 maçtan da galibiyetle ayrılmasını bildi. 

Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci hafta maçında Celtic ile 3-3 berabere kalarak ilk kez tökezleyen Manchester City, aynı hafta deplasmanda Tottenham'a yenilerek namağlup unvanını kaybetti. Sahasında Everton ve Southampton ile 1-1 kaldığı maçların arasında Barcelona deplasmanından 4-0'lık ağır bir yenilgiyle dönen Manchester City, en son galibiyetini aldığı 24 Eylül tarihinden bu yana üç puan özlemini dindiremedi. Rakibine göre daha erken düşüşe geçen ve tüm kulvarlardaki mücadelesini inişli çıkışlı sürdüren Manchester United'da ise Chelsea karşısında 4-0'lık skorla Premier Lig kariyerinin en ağır yenilgisini alan Jose Mourinho, "Düşler Tiyatrosu" olarak da bilinen 76 bin kişilik Old Trafford Stadı'nda ikinci bir derbi mağlubiyeti yaşamak istemiyor.  Manchester derbisinin ardından UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında Feyenord'a 1-0, ligde de Watford'a 3-1 yenilen Manchester United, 8 gün içinde üç farklı kulvarda elde ettiği Leicester City, Northampton ve Zorya galibiyetleriyle rahat bir nefes aldı. Ligde 1-1 berabere sona eren Stoke City maçının ardından zorlu bir viraja giren Mourinho'nun öğrencileri, 4-1 kazandıkları Fenerbahçe maçı dışında Liverpool ve Chelsea maçlarından sadece bir puanla ayrıldı.

Bailly ve Rooney sakat
Jose Mourinho'nun Zlatan Ibrahimovic ile birlikte 13 maçla en fazla forma verdiği iki futbolcudan biri olan Eric Bailly, sakatlığı nedeniyle derbi maçta forma giyemeyecek. Manchester United'ın İspanyol ekibi Villarreal'den 30 milyon sterline renklerine bağladığı stoper Eric Bailly, Chelsea maçının 52. dakikasında Hazard ile girdiği mücadele sonrasında dizinden sakatlanarak yerini Rojo'ya bırakmıştı. Manchester United ve milli takımda ilk 11'deki yerini kaybetmesinin ardından ilk kez Fenerbahçe karşısında sahaya çıkan ve 90 dakika oyunda kalan ancak kazanılan iki penaltı atışını da takım arkadaşları Pogba ile Martial'a bırakan Rooney'nin cuma günü antrenmanda yaşadığı sakatlığın tedavisi devam ediyor.

Gözler Ibrahimovic ve Pogba'da
Sezona golle başlamasına karşın son haftalarda skor üretmekte zorluk çeken Zlatan Ibrahimovic ile geldiğinden bu yana eleştirilerden kurtulamayan Paul Pogba'nın performansı derbinin kaderini belirleyecek. Ligin ilk dört haftasında dört gol atan İsveçli yıldız, 2010 yılından bu yana ilk kez üst üste beş maçta rakip fileleri havalandıramadı. 2009-2010 sezonunda Barcelona formasıyla ilk 11'de sahaya çıktığı Villarreal, Sevilla, Vallodolid, Sporting Gijon ve Getafe maçlarında suskun kalan Ibrahimovic, 1 Ocak'tan 6 Şubat'a kadar süren suskunluğunu Atletico Madrid'e attığı golle bozmuştu. Sezon sonunda Barcelona ile şampiyonluk turu atan Ibrahimovic, forma giydiği 26 maçta 19 kez rakip fileleri havalandırmıştı. Mourinho'nun İtalya ve İngiltere liglerinin tamamen farklı olduğunu ve takıma en kısa zamanda büyük katkı sağlayacağını savunduğu Pogba, biri penaltıdan iki gol attığı Fenerbahçe maçı dışında medyanın gündeminden hiç düşmedi.  Pogba'ya şu ana kadar 11 maçta görev veren Mourinho, Fransız futbolcuya Herreira ya da Fellaini ile ön liberoda, kadroda değişikliğe gittiği bazı maçlarda da forvet arkasında görev verdi. 4-0'lık farklı Chelsea yenilgisinin ardından Fransız futbolcu için "aranıyor" ilanı veren bazı sosyal medya kullanıcıları, belirledikleri 90 milyon sterlinlik ödül miktarıyla da genç yıldızın bonservis bedeline gönderme yaptı.

Agüero ve İlkay Gündoğan görev bekliyor
Sezonun ilk derbi maçında 3 maçlık cezası nedeniyle kadroda yer almayan Arjantinli golcü Sergio Agüero ile sakatlığı nedeniyle oynamayan Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan, Katalan teknik adamın görev vermesi halinde takımının gol ayaklarından biri olacak. Agüero, bu sezon ligde ve Avrupa'da çıktığı 11 maçta 11 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Steaua Bükreş ve Borussia Monchengladbach karşısında "hat-trick" yapan, ligde de ilk 4 haftada 5 gol atan 28 yaşındaki futbolcu, 7 puan kaybettikleri son üç lig maçının yanı sıra 3-3 berabere kaldıkları Celtic karşılaşmasında skor üretemedi.  26 yaşındaki İlkay Gündoğan ise sakatlığının ardından ligde ve Avrupa oynanan 7 maçın altısında ilk 11'de sahaya çıkarken, bir de gol attı.

Guardiola, Mourinho'ya karşı üstün
İki teknik adam, kariyerleri boyunca farklı takımların başında toplam 17 kez karşılaştı. Bu maçların 8'ini Guardiola, 3'ünü Mourinho kazanırken, 6 mücadelede eşitlik bozulmadı. Guardiola ile Mourinho 2010-2012 yılları arasında İspanya'da görev yaptıkları dönemde, lig ve kupa maçlarında 11 kez karşı karşıya gelirken, İspanyol teknik adam bu maçların 5'inde sahadan galibiyetle ayrıldı. Dünyanın yakından takip ettiği rekabette 4 maç ise berabere sonuçlandı. 2010 yılının kasım ayında oynanan ilk "El Clasico" maçından Mourinho ve takımı sahada hezimet yaşadı. Katalan ekibin stadında oynanan mücadeleyi Xavi, Pedro, David Villa (2) ve Jeffren'in golleriyle Barcelona 5-0 kazandı. Guardiola karşısında ilk galibiyetini 2011 yılının nisan ayında Kral Kupası finalinde 1-0'lık skorla alan Mourinho, ikinci ve son galibiyetini de 2012 yılında nisan ayında oynanan lig maçında 2-1'lik skorla elde etti.

Rekabette Manchester United önde
Manchester United ile Manchester City arasında 1881 yılından bu yana oynanan derbi maçlarda United'ın rakibine karşı galibiyetlerde üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 135 yılda oynanan toplam 172 maçta Manchester United 71, Manchester City 50 galibiyet alırken, 51 maçta ise takımlar sahadan beraberlikle ayrıldı. Derbi maçlarda Manchester United'dan Ryan Giggs 36 maçla en fazla forma giyen futbolcu olma özelliğini taşırken, rakip kaleyi 11 kez havalandıran Rooney en golcü futbolcu unvanını taşıyor. Manchester City, 1926 ve 2011 yıllarında 6-1, 1955 yılında da 5-0, Manchester United da 1994 yılında elde ettiği 5-0'lık skorlarla rakibine karşı en farklı galibiyete uzandı. İki takım arasında geçen sezon oynanan derbi maçlardan ilki golsüz sona ererken, ikincisini Manchester United, deplasmanda 1-0 kazanmasını bildi. Bu sezon dördüncü haftada oynanan derbi maç ise Manchester City'nin 2-1'lik galibiyetiyle sona erdi. Manchester United ile Manchester City arasında yarın Old Trafford Stadı'nda oynanacak İngiltere Lig Kupası 4. tur karşılaşması TSİ 22.00'de başlayacak.

Ilaix Moriba cimbom olacak mı?


 
Galatasaray merkez orta saha konusunda yıldız isimlerle ilgileniyor. Ancak Celta Vigo forması giyen Ilaix Moriba da yoklandı. Bu hareketin arkasında farklı bir düşünce var...

23.06.2026 14:28:00
Haber Merkezi
Ilaix Moriba cimbom olacak mı?
Ilaix Moriba cimbom olacak mı?

Galatasaray'ın güçlendireceği bölgelerden biri kesinlikle merkez orta saha olacak. Sarı-Kırmızılılar'ın listesinde yıldız alternatifler bulunuyor. Fakat Cim-Bom'dan sürpriz bir hamle geldi. Celta Vigo forması giyen Ilaix Moriba için 15 milyon Euro önerildi.







Cimbomun teklifi düşük bulundu

La Liga temsilcisinin ise en az 20 milyon euro beklediği kaydedildi. Taraflar arasındaki temaslar sürüyor. Herkes Ilaix Moriba ismine şaşırdı ancak bu hareketin arkasında farklı bir düşünce bulunuyor. Gineli futbolcu, 23 yaşında ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun "genç" yabancı kriterini karşılıyor.







Genç olması avantaj

23 yaşındaki Ilaix Moriba, geride bıraktığımız sezonda La Liga'da tam 36 maça çıktı. Sahada 2.489 dakika kaldı. 2 gol ve 3 asist üretti. Galatasaray Yönetimi, birçok kulvarda mücadele verileceği için Ilaix Moriba'yı da kadrosuna katmak istiyor. 1.85 boyundaki futbolcunun asıl yeri merkez orta saha. Ancak 10 numara ve ön liberoda da görev yapabiliyor. Yani tam bir joker. Gineli yıldızın, Galatasaray'a çok sıcak baktığı öğrenildi. Taraflar arasındaki pazarlıklar devam ediyor.

Adil Demirbağ için kıran kırana mücadele


 
Beşiktaş ve Trabzonspor, Adil Demirbağ için Konyaspor'la temaslarda bulunuyordu. Devreye son olarak Fenerbahçe'nin girdiği öğrenildi. Bu arada Başakşehir ve Samsunspor da ilgili!

23.06.2026 14:21:00
Haber Merkezi
Adil Demirbağ için kıran kırana mücadele
Adil Demirbağ için kıran kırana mücadele

Konyaspor'un 28 yaşındaki stoperi Adil Demirbağ kelimenin tam anlamıyla paylaşılamıyor... 1.85 boyundaki savunmacının Konyaspor'la sözleşmesi 30 Haziran 2027'de bitiyor. Yani kontratının son senesine girdi. Beşiktaş ve Trabzonspor, 1.85 boyundaki savunmacı konusunda bazı temaslarda bulunmuştu.







Takımına kazandırmak istiyor

Fenerbahçe'nin de Konyaspor'la iletişime geçtiği öğrenildi. Oyuncunun şartları soruldu. Bu arada Başakşehir ve Samsunspor da gelişmeleri takip ediyor. Adil, kulübüne iyi para kazandırarak ayrılmak istiyor. Bu sebeple Konyaspor Yönetimi'ni ikna edecek takım, onu da ikna edecek...







Beşiktaş altyapısı etiketi de taşıyor

Tecrübeli savunmacı, geride bıraktığımız sezonda 24 lig maçına çıktı. Sahada 2.088 dakika kaldı. 2 gol ve 2 asist üretti. Adil Demirbağ, bir dönem Beşiktaş altyapısına da oynamıştı. Birçok kulüp, yerli oyuncu havuzlarını güçlendirmeye çalışıyor. Adil bu anlamda en değerli seçeneklerden biri...

Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı

Trabzonspor, Onana'nın tekrar Bordo-Mavili formayı giymesi için uğraşıyor. Ancak beklenen sonuç alınamazsa, gidilecek adreslerden biri Stefan Ortega... Beşiktaş açısından da Alman kalecinin durumu benzerlik gösteriyor

23.06.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı
Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı
Manchester City, geride bıraktığımız sezonun devre arasında Stefan Ortega'yı 580 bin euro karşılığında Nottingham Forest Kulübü'ne satmıştı. Alman eldiven, yarım sezonluk kontrat yaptı. Yani 30 Haziran sonrasında bedelsiz olarak istediği yere gidebilecek...

İBRE ONA ÇEVRİLECEK

Trabzonspor, geçen sezon Manchester United'dan kiraladığı Andre Onana'nın kalması için şartları zorluyor. Fakat Kamerunlu eldivende sorun çıkması halinde ibrenin Stefan Ortega'ya çevrileceği öğrenildi. 33 yaşındaki kaleci konusunda Beşiktaş'ın da benzer planları var...

SIKINTI YAŞANIRSA

Kartal'ın önceliği Stefan Ortega değil... Ancak alternatiflerde sıkıntı yaşanırsa onlar da Alman eldivene yoğunlaşacak. 1.85 boyundaki file bekçisinin çok sayıda talibi bulunuyor. Tecrübeli oyuncu, bütün seçeneklerini görmek istiyor. Bu sebeple kariyeriyle ilgili kısa sürede karar vermeyecek.

Oulai'yi Trabzonspor'a nasıl kaptırdık?

Trabzonsporlu Christ Inao Oulai, Fildişi Sahili Milli Takımı'yla Dünya Kupası'nda en çok dikkat çeken isimler arasına girdi. Fransa'da ise Ligue 1 ekiplerinin onu nasıl Trabzonspor'a kaptırdığı sorgulanıyor!

23.06.2026 12:29:00
Haber Merkezi
Oulai'yi Trabzonspor'a nasıl kaptırdık?
Oulai'yi Trabzonspor'a nasıl kaptırdık?
Trabzonspor geride bıraktığımız sezonun başında Bastia Kulübü'ne 5.5 milyon euro ödeyerek Christ Inao Oulai'yi kadrosuna katmıştı. Bastia, sonraki satıştaki kardan %20'lik pay hakkına da sahip... Genç yetenekle 30 Haziran 2030 tarihine kadar mukavele yapıldı.






HERKESİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Oulai sahaya ilk adımını attığı andan itibaren farkını hissettirdi. Ardından Fildişi Sahili Milli Takımı'nın da önemli parçalarından biri haline geldi. Dünya Kupası kadrosuna alındı. İlk 2 maçlar itibarıyla da herkesin dikkatini çekti. Fransa'da ise farklı bir gündem oluştu...






BURNUNUZUN DİBİNDEYDİ

Şu anda Fransa'da, Ligue 1 ekiplerinin Oulai'yi nasıl fark edemediği sorgulanıyor. 20 yaşındaki merkez orta saha piyasa değerini katlarken, "Ligue 1 takımları, burunlarının dibindeki Oulai'yi fark etmedi. Trabzonspor, onların göremediğini gördü" şeklinde yorumlar yapılıyor. Dünya Kupası sonrasında Bordo-Mavililer'e çok yüksek teklifler gelebilir.

Fenerbahçe'ye 40 milyon euro'luk yıldız

Fransa kaynaklı haberlere göre; Fenerbahçe, West Ham'ın stoperi Jean-Clair Todibo için satın alma opsiyonlu kiralama teklifi yapacak. Oyuncu için sezon başında 40 milyon euro ödenmişti

23.06.2026 12:26:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'ye 40 milyon euro'luk yıldız
Fenerbahçe'ye 40 milyon euro'luk yıldız
West Ham United sezon başında Nice Kulübü'ne 40 milyon euro ödeyerek Jean-Clair Todibo'yu kadrosuna katmıştı. 26 yaşındaki stoperle 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavele yapıldı. Ancak 1.90 boyundaki savunmacı, sezon içinde teknik heyetle sorunlar yaşadı. Sezon sonunda ise West Ham United, Premier Lig'den düştü. Fransız futbolcu ayrılmak istiyor.






MARSİLYA DEVREYE GİREBİLİR

Fransa kaynaklı haberlere göre; Fenerbahçe oyuncu için satın alma opsiyonlu kiralama teklifi sunacak. Şu ana kadar Jean-Clair Todibo konusunda West Ham'a ulaşan resmi bir girişim yok. Marsilya'nın da devreye girebileceği konuşuluyor. Fakat onlar da kiralama formülü düşünüyor.






10 GÜN İÇERİSİNDE

26 yaşındaki savunmacı geride bıraktığımız sezonda 23 lig maçına çıktı. Sahada 1.819 dakika kaldı. 1 asist üretti. Fenerbahçe'nin 10 günlük süre içinde resmi teklifini West Ham'a iletmesi bekleniyor. Jean-Clair Todibo bütün seçeneklerini değerlendirecek. Avrupa'nın 5 büyük liginde kalma gibi bir ısrarı yok.

Konyaspor hedef büyüttü

Transferde bombayı patlatmaya hazırlanan Konyaspor, São Paulo forması giyen dünyaca ünlü Portekizli sağ bek Cédric Soares'e milyonluk teklif yaptı. Brezilya ekibinin kadroda düşünmediği ve yolları ayırmaya hazır olduğu 34 yaşındaki Avrupa şampiyonu yıldız, yeşil-beyazlıların cazip teklifine 'evet' diyerek İç Anadolu'ya gelmeye çok yaklaştı

23.06.2026 12:13:00
Haber Merkezi
Konyaspor hedef büyüttü
Konyaspor hedef büyüttü
Konyaspor, transfer piyasasında bombayı patlatmaya hazırlanıyor. Yeşil-beyazlılar, Brezilya ekibi São Paulo'da forma giyen dünyaca ünlü Portekizli sağ bek Cédric Soares'e reddedemeyeceği, milyon euro'luk bir transfer teklifi sundu. Portekiz Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonluğu yaşayan 34 yaşındaki deneyimli savunmacı, bu teklifin ardından Türkiye'ye ve Avrupa futboluna dönmeye çok yaklaştı.






YÜKSEK MAAŞINDAN KURTULMAK İÇİN

São Paulo cephesi, oyuncunun ayrılığına zorluk çıkarmama kararı aldı. Teknik direktör Dorival Júnior'ın planları arasında yer almayan ve kadroda yer bulmakta zorlanan Soares, Brezilya kulübünün son antrenmanlarına da katılmadı. Kulüp yönetimi, yüksek maaş yükünden kurtulmak ve kadroyu gençleştirmek adına deneyimli sağ bekin sözleşme feshine şimdiden yeşil ışık yaktı.






BÜYÜK ÖLÇÜDE EL SIKIŞILDI

Oyuncunun menajerlik şirketi, Konyaspor'dan gelen mali teklifin São Paulo'dan kazandığı ücretin çok üzerinde olduğunu Brezilya kulübüne resmen iletti. Kariyerine yeniden Avrupa'da devam etmek isteyen Portekizli yıldızın, son günlerde yeşil-beyazlı yönetimle yaptığı görüşmelerde büyük ölçüde el sıkıştığı öğrenildi.






ARSENAL'DA DA KUPA KAZANMIŞTI

Cédric Soares ile daha önce Portekiz'den Rio Ave ve Estoril'in yanı sıra İtalya'dan Pisa da ilgilenmişti. Ancak Konyaspor'un masaya koyduğu cazip ekonomik şartlar ve iddialı proje, transfer yarışında Anadolu kartalını açık ara öne geçirdi. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması ve transferin önümüzdeki günlerde resmiyet kazanması bekleniyor.

Cerny için veda vakti


 
İskoç takımı Aberdeen Kulübü'nün eski CEO'su Keith Wyness, "Rangers'ın Vaclav Cerny'yi geri getirmesi gerçekten çok iyi bir hamle olur. Sanırım yaklaşık 5 milyon sterline anlaşırlar (yaklaşık 5.8 milyon euro)" ifadelerini kullandı.

23.06.2026 11:48:00
Haber Merkezi
Cerny için veda vakti
Cerny için veda vakti

Beşiktaş sezon başında Wolfsburg'a 6 milyon Euro ödeyerek Vaclav Cerny'yi kadrosuna katmıştı. Çekyalı kanat oyuncusunun İstanbul günleri iyi başladı. Ancak sonrasında hakkında bazı tartışmalar yaşandı. Forma sürelerinde düşüş gözlemlendi. 1.82 boyundaki futbolcunun bu yaz ayrılma ihtimali hayli yüksek... Cerny, Beşiktaş'a gelmeden önce Rangers Kulübü'nde kiralık olarak forma giymişti. Oyuncunun tekrar İskoç ekibine dönmek istediği konuşuluyor. Bu arada Aberdeen Kulübü'nün eski CEO'su Keith Wyness ortaya çok çarpıcı bir iddia attı. Wyness, "Rangers'ın Cerny'yi geri getirmesi gerçekten çok iyi bir hamle olur. Sanırım yaklaşık 5 milyon sterline anlaşırlar (yaklaşık 5.8 milyon euro)" açıklamasını yaptı.







Aldığı fiyata satacak

Bu durumda Beşiktaş, 6 milyon euroya aldığı oyuncuyu 5.8 milyona göndermiş olacak. Elbette Cerny'nin maaş yükü de ortadan kalkacak. Siyah-Beyazlılar hem sağ hem de sol kanat konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Transfer döneminde de en fazla takviye bu bölgelere yapılacak.







5 gol, 8 asist

Kartal uzun süredir kanatlardan beklediği katkıları alamıyor. Tekrar Cerny'ye dönersek 28 yaşındaki futbolcu geçen sezon Süper Lig'de 30 maça çıktı. Sahada 2.008 dakika kaldı. 5 gol ve 8 asist üretti.







Özellikle son dönemlerde eski Teknik Direktör Sergen Yalçın onu sürekli oyundan alıyordu. Cerny, Çekya'nın Dünya Kupası kadrosunda yer almıyor.

Fenerbahçe için UEFA'dan kötünün iyisi haber

Fenerbahçe ile UEFA arasındaki FFP görüşmelerinde sona gelindi 

23.06.2026 11:40:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe için UEFA'dan kötünün iyisi haber
Fenerbahçe için UEFA'dan kötünün iyisi haber
Fenerbahçe, UEFA ile 2022-2025 dönemini kapsayan FFP uzlaşmasında son bürokratik adımlara geldi. İddia edilenlerin aksine 6-7 milyon Euro'luk daha hafif bir para cezasıyla karşılaşması beklenen sarı-lacivertlilerde, asıl kritik yaptırım "transfer bakiyesi" olacak gibi duruyor. Satmadan almayı imkansız kılan bu kural Aziz Yıldırım yönetiminin "4 transfer" planını zorlaştırırken; kulüp oyunculardan %10-15 arası maaş indirimi istemek zorunda kalabilir.






Fenerbahçe ile UEFA arasındaki FFP görüşmelerinde sona gelindi. 2022-2025 yıllarındaki üç yıllık dönemi kapsayan ihlallerle ilgili uzlaşma anlaşmasının kesinleşmesi için artık sadece son bürokratik adımlar kaldı. İddia edilen karamsar senaryoların aksine, kulübe yönelik yaptırımların boyutu netleşmeye başladı.






DAHA DÜŞÜK BİR CEZA OLACAK

Gelen son bilgilere göre sarı-lacivertlilere kesilecek para cezası, iddia edildiği gibi 15 milyon Euro değil, 6 ila 7 milyon Euro arasında çok daha mütevazı bir seviyede olacak. Ancak asıl kritik yaptırım finansal değil, sportif tarafta yaşanacak. İddialara göre UEFA, Fenerbahçe'ye önümüzdeki Avrupa Ligi kadrosunun oluşturulmasında kesin bir "transfer bakiyesi" kuralı uygulayacak.






SATTIĞIN KADAR AL GÜNDEMDE

Bu kısıtlama, Aziz Yıldırım yönetiminin seçim döneminde camiaya verdiği "4 büyük transfer" sözünün tutulmasını şu an için zorlaştırıyor. Kulübün yapacağı her yeni hamle; oyuncunun maaşı, imza parası ve amortisman bedelleri titizlikle hesaplanarak, stratejik oyuncu satışlarıyla dengelenmek zorunda kalacak. Yani satmadan almak ya da bütçeyi aşmak mümkün olmayacak.






YÜZDE 10-15 MAAŞ İNDİRİMİ GÜNDEMDE

Ekonomik dengeyi sağlamak adına kulübün radikal bir adım atması da gündemde. UEFA ile anlaşma imzalandığı takdirde, mevcut futbolculardan %10 ile %15 arasında bir maaş indirimine gitmeleri talep edilecek. Gelir-gider tablosunun nihai hesaplamaları ve resmi mali bilanço ise ancak Ağustos ayının sonunda netlik kazanacak.






DİĞER KURAL ÇOK ETKİLEMEYECEK

Avrupa kadrosuna getirilecek oyuncu sayısı kısıtlaması ise kulüp içinde büyük bir kriz olarak görülmüyor. Fenerbahçe, son yıllarda altyapıdan yeterli oyuncu yetiştirip listeye yazamadığı için zaten UEFA'ya sürekli eksik isim bildiriyordu. Bu nedenle kadro sınırlaması, sarı-lacivertlilerin alışık olduğu ve yönetebileceği bir süreç olacak.

Milli futbolcular tatillerini de yurtdışında yapacak!


 
 
Yüksek maliyetlerin pençesindeki Türk turizmine bir darbe de A Milli Takım yıldızlarından geldi. Her yaz Bodrum ve Çeşme'yi mesken tutan milli futbolcular, Dünya Kupası sonrası tatil planlarını iptal ederek rotayı okyanus ötesine çevirdi.

23.06.2026 11:25:00
Haber Merkezi
 Milli futbolcular tatillerini de yurtdışında yapacak!
 Milli futbolcular tatillerini de yurtdışında yapacak!

Türk turizmi yüksek maliyetler ve azalan turist sayıları nedeniyle sıkıntılı günlerden geçerken, sektöre hiç beklenmedik darbe A Milli Takım oyuncularından geldi. Her yaz döneminde tatillerini Bodrum ve Çeşme gibi lüks beldelerde geçirerek yerel ekonomiye büyük canlılık katan yıldız futbolcular, bu kez rotayı tamamen yurt dışına çevirdi.







Arda Güler tatilini kısa tutacak

Dünya Kupası'nın tamamlanmasının ardından başlayacakları tatil planlarının Çeşme ve Bodrum ayaklarını birer birer iptal eden milli yıldızlar, Ege kıyıları yerine okyanus ötesini tercih etti. Gelen ilk bilgilere göre, Türk futbolunun gözbebeği Arda Güler, çok kısa sürecek bir ABD tatilinin hemen ardından İspanya'ya dönerek Real Madrid'in yeni sezon kampına katılacak.







Okyanus ötesi ilk tercih

Takımın diğer tecrübeli isimlerinin de tatil rotalarını ABD'nin eğlence ve lüks merkezlerine kaydırdıkları gelen bilgiler arasında. Milli oyuncuların önemli bir bölümünün bu yaz Las Vegas, Miami ve Los Angeles gibi ABD'nin popüler turizm destinasyonlarında sezonun stresini atacakları bildirildi.







Merih ve Hakan İtalya'da

Milli takımın öne çıkan iki abisi ve kaptanları Hakan Çalhanoğlu ve Merih Demiral ise küresel bir rota çizdi. ABD'deki tatillerinin ardından rotayı Avrupa'ya çevirecek olan ikili, yeni sezon öncesindeki son izin günlerini İtalya'da değerlendirecek.
Futbolcuların bu radikal karar değişikliği, Bodrum ve Çeşme'deki lüks işletmelerde şimdiden büyük bir hayal kırıklığı yaratmış durumda.

Julian Brandt için Galatasaray ihtimali

Borussia Dortmund ile sözleşmesini uzatmayan Julian Brandt boşa çıkmıştı

23.06.2026 11:25:00
Haber Merkezi
Julian Brandt için Galatasaray ihtimali
Julian Brandt için Galatasaray ihtimali
Borussia Dortmund ile sözleşmesini uzatmayan Julian Brandt boşa çıkmıştı. Alman 10 numaranın adı bir dönem ağırlıklı olarak Galatasaray'la anıldı. İngiltere'den ise farklı yönde haberler geldi...


Yorkshire Evening Post'un haberine göre; Leeds United, Borussia Dortmund'dan ayrıldıktan sonra serbest oyuncu statüsünü kazanan Julian Brandt'ı kadrosuna katmayı düşünüyor. Taraflar arasındaki temaslar devam ediyor. Arada çok küçük pürüzlerin kaldığı belirtildi.







ODAK NOKTASI DEĞİŞTİ

30 yaşındaki 10 numaranın adı bir dönem ciddi şekilde Galatasaray'la anılıyordu. Fakat Sarı-Kırmızılılar'ın odak noktası zaman içinde değişti. Cim-Bom'un tekrar Julian Brandt'la görüşme yapması beklenmiyor. Yine de transfer dönemlerinde her şeyin olabileceğini unutmamak lazım...







ROMA VE ATLETİCO MADRİD

Bu arada Leeds United girişimlerini sürdürürken Roma ve Atletico Madrid de gelişmeleri izliyor. Roma'nın çözmesi gereken bazı maddi sıkıntıları var. Atletico Madrid'de ise öncelik Julian Brandt değil... Şartlar değişirse bu iki takım da devreye girebilir...
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.