logo
05 EKİM 2026

Jakobs'un sonu yaklaşıyor

Galatasaray'da bir türlü beklentilere yaklaşamayan Ismail Jakobs için kriz her yerde. Senegal Milli Takımı’nı bıraktığı iddiaları ortalığı karıştırırken, Okan Buruk’un sol taraf için yeni isim arayışına girmesiyle birlikte devre arasında ayrılık ihtimali belirdi.

05.10.2026 12:21:00
Haber Merkezi
 
Jakobs'un sonu yaklaşıyor
Jakobs'un sonu yaklaşıyor
Galatasaray'da sezona hayal kırıklığı ile başlayan isimler arasında gelen Ismail Jakobs, memleketi Senegal'de de ana gündem maddesi. Sarı-kırmızılılardaki sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Jakobs'un milli takımı bırakıp bırakmadığı en fazla tartışılanlar arasında.






Kısa süre önce Ismail Jakobs'un Senegal Milli Takımı kariyerine noktayı koyduğu öne sürüldü. Açıklama yapan Senegal Teknik Direktörü Patrick Vieira, durumdan habersiz olduğunu belirterek, "Ismail Jakobs, milli takım kariyerini sonlandırdığını bana bildirmedi. Bilmiyordum. Sol bek pozisyonunda endişeli de değilim" ifadelerini kullandı.






Senegalli gazeteci Fatima Sylla, oyuncunun karar alma süreçlerinde söz sahibi olan çok yakın bir kaynaktan aldığı bilgiyi sosyal medyada paylaştı. Jakobs'un milli takımı bırakma kararını kesin olarak aldığını ancak kararın ardından hem teknik ekibin hem de takım arkadaşlarının oyuncuyu geri dönmesi yönünde ikna etmeye çalıştığını bildirdi.






Senegal Milli Takım Kaptanı Pape Gueye de "Jakobs, Senegal için oynamaya devam edecek" sözleriyle oyuncunun takımda kalacağını savundu.

Galatasaray cephesinde ise Ismail Jakobs'un sezon sonunda bitecek sözleşmesi ve geleceği masada. Okan Buruk'un, hem sol bekte hem de sol stoperde Abdülkerim Bardakcı ve Jakobs'un yerini doldurabilecek alternatif bir oyuncu arayışına başladığı biliniyor.
Sarı-kırmızılı yönetimin ve teknik heyetin, sezon sonunu beklemeden ocak ayında bile Jakobs ile yolları ayırma ihtimalini ciddi ciddi değerlendirdiği belirtiliyor.

İsmail Kartal ısrar etti! Fenerbahçe İspanya karşısında izledi

Fenerbahçe'nin İspanya karşısında canlı izlettiği 8 numara adayı Lukas Ambros, hücumda sıfır çekerek scout ekibinde hayal kırıklığı yarattı

05.10.2026 11:50:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal ısrar etti! Fenerbahçe İspanya karşısında izledi
İsmail Kartal ısrar etti! Fenerbahçe İspanya karşısında izledi
İsmail Kartal'ın talebi doğrultusunda 8 numara arayışlarını sürdüren Fenerbahçe'de scout ekibinin İspanya karşısında canlı izlediği Lukas Ambros, performansıyla hayal kırıklığı yarattı. Hücumda sıfır çeken ve 90 dakika boyunca oyuna ağırlığını koyamayan 2004 doğumlu Çek yetenek, A klas seviyenin henüz gerisinde olduğunu gösterdi.






İsmail Kartal'ın istediği 8 numarayı transfer etmek isteyen Fenerbahçe yönetimi, çalışmalarını devam ettiriyor. Önceki akşam Kartal'ın listesinde yer alan isimler arasında yer alan Lukas Ambros, scout ekibi tarafından İspanya karşısında izlendi. Ancak +4 kuralına uygun genç Çek oyuncu, hayal kırıklığı yaratan bir performans sergiledi. 2004 doğumlu Ambros'un İspanya performansı, Fenerbahçe'nin scoutlarını hayal kırıklığına uğrattı.






8 numara pozisyonunun en temel sorumlulukları olan asist, asist beklentisi, kilit pas ve şut gibi hücum çıktıları 0 olarak gerçekleşti. Yalnızca 1 orta denemesi var, o da isabetsiz.






Maç boyunca sadece 30 kez topla buluşabildi... Bu da oyundan koptuğunu ve pas opsiyonu olamadığını gösteriyor.






Yaptığı 17 pasın yalnızca 7'si rakip yarı sahada; üstüne üstlük bunların sadece 4'ü isabetli oldu. Pas profili tamamen güvenli ve geriye pas odaklıydı.






Bu istatistiklerin dünya şampiyonu İspanya karşısında olduğunu da unutmamak lazım... Belki Fenerbahçe, Ambros'u izlemeye devam eder. Bu yüzden Çeklere daha yakın kalitede başka rakipler karşısında da izlemesi gerekir. Ancak 22 yaşındaki oyuncu henüz A klas değil.

Yapı çökerse Fenerbahçe'ye para yağacak

MHK'deki tutuklamalar sonrası sessizliğini koruyan Fenerbahçe'nin, hak kayıpları için TFF'ye 100 milyon euro'luk dev tazminat davası açmaya hazırlandığı iddia edildi

05.10.2026 11:40:00
Haber Merkezi
 
Yapı çökerse Fenerbahçe'ye para yağacak
Yapı çökerse Fenerbahçe'ye para yağacak
MHK'deki tutuklama dalgası sonrası Fenerbahçe'den Türk futbolunu sallayacak bir hamle geldiği iddia edildi! Zürih merkezli dev spor hukuku bürosunun hazırladığı gizli raporda; "Yapı çöker, hak kayıpları tescillenirse TFF'ye 100 milyon euro'luk fatura kesilir." garantisi verildi. Sarı-lacivertlilerin koruduğu derin sessizliğin arkasındaki büyük strateji de ortaya çıktı.






MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun tutuklanmasıyla Fenerbahçe cephesi, yıllardır üzerinde durduğu "Yapı"nın sonunda ortaya çıktığına inanıyor... İddialara göre Sarı-lacivertli kulüp adına hukukçu yöneticiler, Zürih merkezli bağımsız ve saygın bir spor hukuku bürosundan hukuki mütalaa talep etti. İsmi gizli tutulan (gelecekte dava açılması durumunda yola birlikte çıkılacağı düşünüldüğü için) büro tarafından hazırlanan raporda; geçmiş sezonlarda yaşanan hakem atama usulsüzlükleri, mobbing iddiaları ve saha dışı müdahalelerin yargı kararlarıyla kesinleşmesi hâlinde, Fenerbahçe'nin yaşadığı ağır gelir kayıplarını hukuken tahsil edebileceği belirtildi.






ON MİLYONLARCA EURO TAZMİNAT

Uluslararası hukuk bürosunun konunun uzmanı finansçılarla FIFA, UEFA ve CAS standartlarına göre simüle ettiği tazminat matrahında milyonlarca euro'luk tazminatlar öngörülüyor.






FENERBAHÇE'DEN TAZMİNAT HESAPLARI

Raporda, Fenerbahçe'nin son yıllarda kaçırdığı Şampiyonlar Ligi katılım payları, performans bonusları, yayın gelirleri ve sponsorluk kayıplarının sezon başına 40 ila 60 milyon euro bandında bir zarara yol açtığı savunuluyor. Birden fazla sezonu kapsayacak olası bir davada; itibar ve marka değeri zararları da eklendiğinde TFF'ye çıkarılacak faturanın 100 milyon euro'yu aşabileceği kaydedildi.






YÖNETİM VE ALİ KOÇ SESSİZ

Yaşanan tüm bu sıcak gelişmelere rağmen sarı-lacivertli yönetimin ve eski başkan Ali Koç'un sessizliğini koruması ise dikkat çekici.






Kulüp kaynaklarına göre bu durum stratejik bir iletişim hamlesi. "Haklılığın yargı kanalıyla tescillenmesini" beklemek adına kurumsal bir sessizlik politikası izleniyor. Zürih'ten gelen bu dev raporun ise olası adli kararlar sonrası kulübün elindeki en güçlü koz olacağı konuşuluyor.

Beşiktaş resmen uçuşa geçti! Bundan sonra kimse tutamaz

Mali devrim yaşayan Beşiktaş, bütçesini 4,3 milyar TL aşarak toplam varlıklarını 28,4 milyar TL’ye yükseltti ve teknik iflas riskini atlattı

05.10.2026 11:30:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş resmen uçuşa geçti! Bundan sonra kimse tutamaz
Beşiktaş resmen uçuşa geçti! Bundan sonra kimse tutamaz
Geçmişin borç yüküne ve kur baskısına rağmen Beşiktaş yönetimi mali anlamda adeta bir devrim yaşadı. Bilet, sponsorluk ve Dikilitaş Projesi hamleleriyle bütçe planını 4,3 milyar TL aşan siyah-beyazlılar; 28,4 milyar TL varlığa ulaşarak kulübü kilitlenme noktasından çıkardı ve gelecek adına camiayı rahatlattı.






Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, her ne kadar baskın seçimle de olsa rakipsiz girdiği seçimde yönetim kurulunu da yenileyerek açık denizler için "yelkenler fora" dedi. Yelkenlere rüzgârı dolduran ise Genel Sekreter Uğur Fora oldu. Genel Kurul'da kulübün 1 Haziran 2025 - 31 Mayıs 2026 dönemine ilişkin mali verilerini açıklarken ekonomik açıdan camiayı biraz olsun rahatlattı.






BEŞİKTAŞ BÜTÇEYİ DOĞRULTTU

Ekonomik çalkantıların ve kur baskısının sürdüğü bir konjonktürde Beşiktaş yönetimi, bütçe planlarının adeta üzerine çıkmayı başardı. Bütçe, mali genel kurulda onaylanan hedefin tam 4,3 milyar TL üzerinde gerçekleşti.






Başarılı transfer hamleleri, rekor bilet ve kombine satışları, sponsorluk hamleleri ve sorunsuz ilerleyen Dikilitaş Projesi sayesinde kulübün kasasına hedeflenenin çok üzerinde bir nakit girdisi sağlamayı başardı.






Giderler tarafında yaşanan 1 milyar 748 milyon TL'lik artış mevcut yönetimin harcamalarından değil, kulübün yıllardır sırtında taşıdığı geçmiş borçların tortusundan kaynaklanıyor.






Geçmiş dönemlerin borç sarmalı ve yüksek faiz kıskacına rağmen Beşiktaş yönetimi, kulübün varlık yapısını da büyütmeyi başardı. Kulübün toplam varlıkları yaklaşık 3 milyar TL'lik dev bir sıçramayla 25,4 milyar TL'den 28,4 milyar TL'ye yükseldi.






Kadro değerindeki artış ve sabit kıymetlerin doğru yönetimi sayesinde toplam yükümlülükler 27,5 milyar TL seviyesinde kalsa da varlıkların borçların üzerine çıkarılmasıyla Beşiktaş, teknik iflas ve kulübü kilitlenme noktasına getiren cendereden çıkarıldı.

Dursun Özbek resti çekti! Hacıosmanoğlu’na taviz yok

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, hakem ve MHK tutuklamaları sonrası sessiz kalan TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na rest çekti

05.10.2026 10:53:00
Haber Merkezi
 
Dursun Özbek resti çekti! Hacıosmanoğlu’na taviz yok
Dursun Özbek resti çekti! Hacıosmanoğlu’na taviz yok
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, hakem ve MHK tutuklamaları sonrası sessiz kalan TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na rest çekti. Arkasında durduğu Ferhat Gündoğdu'nun tutuklanması ve savcılık dosyalarındaki iddialarla köşeye sıkışan TFF yönetiminin görevini yapmasını istedi.






Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, MHK ve hakem merkezli tutuklama kararlarının ardından İbrahim Hacıosmanoğlu'na bayrak açtı... Özbek, liglerin yeniden başlamasına günler kala TFF'nin takındığı tutumu kabul edemeyeceğini açık açık söyledi.

Gelecek hafta oynanacak karşılaşmalar öncesinde TFF'nin acilen net bir yol haritası sunması gerektiğini savunan Özbek, "Sessizlik hayra alamet değil." diyerek Hacıosmanoğlu'na açık açık "Böyle bir zamanda net bir karar alamayacaksan orada ne işin var?" restini çekti.







BAŞKAN MECBUREN SUSUYOR

Ancak TFF Başkanı şu anda çok ses çıkaramıyor. Soruşturma sadece MHK ile sınırlı kalmayıp hakemlere ve alt kurullara da sirayet ettiği için TFF kanadı, savcılık ve yargı kararını beklemek zorunda. Erken veya kontrolsüz bir beyan, hukuki bir suç duyurusuna yol açabilir.







FERHAT GÜNDOĞLU HACIOSMANOĞLU'NUN ELİNİ KOLUNU BAĞLADI

Hacıosmanoğlu göreve gelirken Ferhat Gündoğdu'ya tam destek verip "Ben varsam o da var." demişti. Ancak Gündoğdu'nun tutuklanması ve MASAK raporlarındaki yüksek meblağlı şüpheli para hareketlerinin ortaya çıkması, TFF Başkanının "Benim haberim yoktu." deme şansını tamamen elinden aldı.







"İSTİFA BİLE HACIOSMANOĞLU'NA YETMEZ"

Bu arada TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun sızan mesajların ardından sarıldığı "Zaten biz temizliyorduk" savunması yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Sızan tapeleri inceleyen hukukçular, "temizlik yapıyorduk" söyleminin bir savunma zırhı olmaktan çıkıp idari ve hukuki bir riske dönüştüğünü iddia ediyor.

Hacıosmanoğlu'nun kapalı kapılar arkasında sığındığı en güçlü argüman olan "temizle" talimatı, ilk bakışta bir meşruiyet zırhı gibi sunulsa da hukuki ve idari detaylar incelendiğinde keskin bir kılıç gibi.







Hukukçulara göre TFF yönetiminin kurum içindeki usulsüzlükleri bilip bunu resmi adli mercilere ve suç duyurularına dönüştürmeden sadece ikili mesajlaşmalar üzerinden yönetmeye çalışması, "temizlik" olarak değil "suçu bildirmeme" veya "görevi ihmal" kurgusuyla adli süreçlere yansıyabilir.

Ayrıca hukukçular, Hacıosmanoğlu'nun ve yönetimin bu iradenin varlığına rağmen resmi disiplin mekanizmalarını çalıştırmak için neden dışarıdan gelen bir operasyonu beklediğini sorguluyor.

Uzmanlara göre görevden ayrılmak, kamuoyu baskısını kısa vadede düşürse de hukuki sorumlulukları ortadan kaldırmama ihtimali var.

Beşiktaş elini çabuk tuttu! Galatasaray’a fark

Beşiktaş, saha dışındaki ekonomik rekabette uzun süredir konuşulan hamlesini yaptı. Serdal Adalı yönetimi, "1903 Coffee Co." projesiyle ezeli rakibi Galatasaray’ın Caffè il Gala hamlesine yanıt verdi

05.10.2026 10:43:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş elini çabuk tuttu! Galatasaray’a fark
Beşiktaş elini çabuk tuttu! Galatasaray’a fark
Beşiktaş, saha dışındaki ekonomik rekabette uzun süredir konuşulan hamlesini yaptı. Serdal Adalı yönetimi, "1903 Coffee Co." projesiyle ezeli rakibi Galatasaray'ın Caffè il Gala hamlesine yanıt verdi. Semt kültürü, stadyum trafiği ve nitelikli kahve konseptiyle yola çıkan siyah-beyazlılar, 4 kritik stratejiyle rakiplerine fark atmayı hedefliyor.






Beşiktaş'ta Serdal Adalı yönetimi, "1903 Coffee Co." markası ile kulübe yeni ve kalıcı bir gelir kapısı açmayı planlıyor. Ezeli rakibi Galatasaray'ın kahve projesi Caffè il Gala ile yaşanacak rekabette daha ilk andan elinin çok daha güçlü olduğuna inanıyor. Hedef; Beşiktaş taraftarını günlük sosyal yaşam alanlarında bir araya getirmek. Kulüp bu konseptle kulübe yüksek ticari katma değer kazandırılmasını planlıyor.






BEŞİKAŞ PROJESİNE GÜVENİYOR

Galatasaray'ın kahve zinciri projesi Caffè il Gala ile olan saha dışı rekabet de yeni bir boyuta taşındı. Beşiktaş'ın semt kültürü, stadyum çevresi ve güçlü taraftar bağıyla kurguladığı bu konseptin daha güçlü ve kazançlı olacağına inanılıyor.







GALATASARAY'DAN FARKI

Siyah-beyazlı yönetim ezeli rakiplerine karşı 4 ana başlık altında farklı bir proje hazırlıyor:

1: Galatasaray'ın büyüme stratejisi hızlı ve agresif franchise ile kısa sürede 500 şubeye ulaşmak. Beşiktaş ise lokasyon odaklı, konsept mağazacılık üzerinde duruyor.

2: Sarı-kırmızılılar ana gelir kaynağı olarak ciro payı ve franchise bedellerini ön plana aldı. Adalı yönetiminin güvencesi ise yüksek marjlı ürün satışı ve stadyum ile Çarşı trafiğini kullanmak.







3: Galatasaray'ın marka pozisyonu yaygın zincir kahveleri satmak ve kitle pazarı oluşturmak. Siyah-beyazlılar ise nitelikli kahve (üçüncü dalga denilen) satmak; üstüne de markanın yaşam tarzı olmasını sağlamak.

4: Galatasaray şube yaygınlığı ve yurt dışı franchise ile rakipsiz olacağına inanıyor. Beşiktaş tarafı ise semt kültürü aidiyeti ve stadyum ile Çarşı lokasyonu sayesinde rekabete girebileceğini düşünüyor.

Nübel kara listeye alındı

Beşiktaş taraftarının yolunu gözlediği Alexander Nübel, Yunanistan karşısındaki vasat performansının ardından soyunma odasını karıştırdı! Sıfır kurtarışla tamamladığı maçın ardından takım arkadaşlarını sert sözlerle hedef alan Alman eldiven, milli takımda adeta kara listeye alındı

02.10.2026 12:50:00
Haber Merkezi
 
Nübel kara listeye alındı
Nübel kara listeye alındı
Beşiktaş taraftarı Amed SK maçına kadar Alexander Nübel'in transferi için "Yıllardır aradığımız kaleci" yorumları yapıyordu. Amed SK maçı tüm hayalleri yıkmadı ama sanki taraftarlar arasında "Acaba erken mi konuştuk?" şeklinde bir duygu karmaşası oluştu.






NUBEL'İN PERFORMANSI ŞAŞIRTTI

Nübel son olarak Almanya'nın Yunanistan'a sahasında 1-0 yenildiği maçta kaleye geçti. Bambase Conte ile beraber Panzerlerin en kötü iki isminden biri oldu.






YEDİĞİ GOLDE HATASI VAR

Nübel, Yunanistan karşısında hiç kurtarış yapamazken engellenen gol (xCG) değerinin -0.32 çıkması şok etti. Bu durum, kaleye gelen topun çıkarılması çok da imkansız olmayan bir şut olduğunu ancak Nübel'in beklentilerin altında kalarak golü kalesinde gördüğünü kanıtladı.






SUÇU TAKIM ARKADAŞLARINA ATTI

Ancak olay sadece bu kadarla kalmadı. Maçtan sonra yaptığı "Bence bir iki pozisyon yaratıyoruz, hepsi de ceza sahası dışından. Bunu bir zayıflık olarak görmek görebilirsiniz. Ceza sahası içinde kaleye hiç şut çekemiyoruz. Topa ihtiyacımız olmayan bölgelerde çok fazla topa sahip olıyoruz ve topun arkasında çok fazla oyuncumuz var." diyerek takım arkadaşlarını yerden yere vurdu.

Sadece bu açıklaması bile bir anda Alman milli takımındaki takım arkadaşları arasında "kara listeye" alınmasına neden oldu.

Bakan Kurum'dan Fenerbahçe ne istediyse aldı?

Fenerbahçe'nin Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nu yenileme veya stat çevresinde kulübe gelir getirecek projelerini hayata geçirme noktasında devletin en üst düzey imar makamından "yeşil ışık" ve siyasi/idari destek alma çabası sonuç verdi. Bakan Kurum'un pek çok konuda verdiği sözler, Saracoğlu'nun yenilenmesi projesindeki en büyük hukuki ve bürokratik engelleri ortadan kaldırdı.

02.10.2026 12:46:00
Haber Merkezi
 
Bakan Kurum'dan Fenerbahçe ne istediyse aldı?
Bakan Kurum'dan Fenerbahçe ne istediyse aldı?
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum arasındaki son temas; Saracoğlu Kompleksi'nin yenilenmesi, kapasite artırımı ve stat çevresindeki imar ile arazi süreçleri açısından kritik derecede öneme sahipti.






BAKAN KURUM'DAN SÖZ ALINDI

Gelen bilgilere göre Aziz Yıldırım, Bakan Kurum'dan Fenerbahçe'nin stadının yenilenmesi için gerekli sözlerin tamamını aldı.

Saracoğlu Stadyumu'nun büyütülmesi, çatısının yükseltilmesi ve dış cephesinin genişletilmesi sürecinde mevcut imar planının sınırlarının aşılması söz konusu. İddialara göre de Yıldırım bu toplantıda Kurum'dan, özel parsele ilişkin imar planı değişikliğini onaylamasını talep etti ve destek sözü aldı.






AZİZ YILDIRIM İSTEDİĞİNİ ALDI

Ayrıca Başkan Yıldırım, stadyum çevresinde yapılacak ticari alanlar (Fenerium mağazalarının büyütülmesi, müze, restoranlar, otopark kompleksleri) için gerekli imar izinlerini de direkt Bakan Kurum'dan talep etti. Kurum bu konuda da Yıldırım'a destek sözü verdi.






CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR ETTİ

Stadın yenilenmesi süreciyle ilgili daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Yıldırım, Kurum'dan aldığı destekle Kadıköy merkezli, tarihi ve kentsel sit alanı sınırlarına yakın stat projesi için kurumlar arası bürokratik engeller ve onay sürelerinin minimuma indirilmesi için de söz aldı.

Fenerbahçe'de bir devir kapanıyor yenisi açılıyor

Fenerbahçe altyapısı Chris van Puyvelde dönemine hazırlanıyor… Kulübün makus talihini değiştirecek dev reform için düğmeye basılan proje kapsamında Belçikalı, efsane "Altın Jenerasyonu" yaratmak adına kulüp efsanesi Müjdat Yetkiner dönemi dâhil eski usul anlayışları rafa kaldıracak. Aziz Yıldırım’dan 3 ila 5 yıllık sabır ve tam yetki isteyen Van Puyvelde çok büyük vaatlerle geliyor.
 

02.10.2026 12:40:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de bir devir kapanıyor yenisi açılıyor
Fenerbahçe'de bir devir kapanıyor yenisi açılıyor
Fenerbahçe altyapısında ocak ayı itibarıyla Chris van Puyvelde ile başlayacak yeni dönem, kulübün makus talihini değiştirebilir. Yıllardır aşılamayan "altyapıdan oyuncu yetiştirememe" sıkıntısı belki de tarih olur. 67 yaşındaki Van Puyvelde "futbol mimarı" ve "sistem kurucusu" olarak tanınan Belçikalı bir uzman.






EDEN HAZARD VE LUKAKU'YU ÇIKARTTI

Belçika Futbol Federasyonu Direktörü olduğu dönemde (2015–2018); Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Romelu Lukaku gibi yıldızların parladığı altyapı reformunu ve antrenör eğitimini yöneten kilit isimdi.






MÜJDAT YETKİNER'E VEDA

Temmuz ayında altyapı koordinatörlüğüne getirilen kulüp efsanesi Müjdat Yetkiner hamlesi, kulüp aidiyetini ve "camia ruhunu" çocuklara aktarmak için tasarlanmıştı. Ancak Van Puyvelde'nin kellesini alacağı ilk ismin Müjdat Yetkiner olduğu iddia ediliyor.






HER SEVİYEDE AYNI FENERBAHÇE

Van Puyvelde gittiği her ülkede U10 seviyesinden U19 seviyesine kadar aynı futbol dilini ve antrenman metodolojisini oturttu. Fenerbahçe'de de bunu yapmak isteyecektir. Böylece çocuklar A takıma çıktıklarında sisteme yabancılık çekmezler.






ALR YAPI HOCALARI SİL BAŞTAN

Yalnızca yetenekli çocukları değil, o çocukları eğitecek modern altyapı antrenörlerini eğiteceği için Yetkiner gibi pek çok altyapı teknik direktörünün de sonu gelebilir.






AZİZ YILDIRIM'A SÖZ VERDİ

Van Puyvelde, Aziz Yıldırım'a yaptığı sunumda altyapı reformlarının 3 ila 5 yıllık sabır gerektiren süreçler olduğunu anlattı. Kısa vadeli sonuçlar beklemek yerine kendisine zaman verilip kararlarına sadık kalınırsa A takıma düzenli oyuncu ihraç eden bir akademi düzeni kurma sözü verdi.

Can uzun nasıl bu hale geldi?

Transfer döneminde adı devlerle anılan ancak kulübünün 60 milyon Euro istemesiyle Frankfurt'ta kalan Can Uzun, milli takımdaki kötü performansıyla tedirginlik yarattı

01.10.2026 13:00:00
Haber Merkezi
 
Can uzun nasıl bu hale geldi?
Can uzun nasıl bu hale geldi?
Yaz boyunca Galatasaray, AC Milan ve Premier Lig devlerinin radarındaydı... Frankfurt'un kapıyı 60 milyon Euro'dan açmasıyla hayalleri yıkıldı. Transfer çıkmazının gölgesinde sezona giren ve milli takımın Fransa ile İtalya karşılaşmalarındaki performansıyla hayal kırıklığı yaratan Can Uzun'un rakamları herkesi tedirgin etti.






Yaz aylarında Can Uzun'u Galatasaray başta olmak üzere AC Milan ve Premier Lig takımları istedi... Ancak Frankfurt çıtayı tepeye dikti; 60 milyon Euro istedi. Doğal olarak hem sarı-kırmızılılar hem de diğer talipler arkasına bakmadan kaçtı. Günün sonunda Can Uzun istenen ama gidemeyen oyuncu olmasından mıdır bilinmez ama 2026-27 sezonuna kötü başladı.






CAN UZUN PERFORMANSIYLA ŞOK ETTİ

Fransa maçından sonra İtalya maçına da 11'de başlamasına rağmen çok kötü oynadı. "Can Uzun'a ne oldu?" soruları sorulmaya başlandı.






Can Uzun, Fransa ve İtalya maçlarında toplam 120 dakika (maç başına 60 dk.) süre almasına rağmen 0 gol ve 0 asist üretti. Üretilen gol beklentisi 0.09, asist beklentisi ise sadece 0.03'te kaldı.






Maç başına 34 top buluşması gerçekleştirirken ortalama 11 top kaybı yaptı. Pas isabet oranı %79'da kalsa da hücum bölgesinde belirleyici bir kilit pas (0.5) veya büyük şans yaratma (0) konusunda beklentilerin gerisinde kaldı.






İkili mücadele kazanma oranı %27 (3.0 kazanılan mücadele) gibi düşük bir seviyede seyretti. Ayrıca İtalya karşılaşmasında yenilen gole doğrudan etki eden hatası işin tuzu biberi oldu.






Can Uzun, Frankfurt'un geçiş oyunundaki serbest 10 numara rolüne karşın, milli takımın üst düzey rakiplere (Fransa ve İtalya) karşı oynadığı daha disiplinli ve fiziksel oyun yapısında ritim bulmakta zorlandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.