logo
19 EYLÜL 2026

Kayıhan eski öğrencilerini istedi

01.06.2004 00:00:00
 
Diyarbakırspor'la anlaşan Ümit Kayıhan transfer çalışmalarına başladı. Tecrübeli hocanın ilk etapta geçen sezon görev yaptığı Bursaspor'dan Grodziç ve Osterc'i istediği şartların uygun olması durumunda Okan Yılmaz'ın da transfer edilmesini istediği belirtiliyor. Geçen sezon Gheorghe Hagi'nin istifasının ardından Bursaspor'un başına getirilen, ancak kötü gidişin devam etmesi üzerine görevine son verilen teknik direktör Ümit Kayıhan, Diyarbakırspor ile anlaştıktan sonra, yeşil-beyazlı takımdaki eski oyuncularıyla ilgilenmeye başladı. Kayıhan'ın, geçen sezon devre arasında Bursaspor'a transfer ettirdiği Grozdiç ve Osterc'i istediği ve Diyarbakırspor yönetimine bu konuda rapor verdiği öğrenildi. Kayıhan'ın, Bursaspor forması altında 2 kez gol kralı olan Okan Yılmaz'ın da alınmasını istediği bildirildi.

Dünya dört bir köşesinden 60 bin koşucu Kopenhag'da buluşuyor


 
Dünyanın en iyi yol koşucuları, bu hafta sonu Kopenhag'da binlerce amatör atletle birlikte sokakları paylaşacak. Dünya Atletizm Federasyonu Başkanı Sebastian Coe bu etkinliği 'koşuda insanlığın olağanüstü bir gösterisi' olarak tanımladı.

19.09.2026 01:10:00
Yaşar Cebesoy
 
Dünya dört bir köşesinden 60 bin koşucu Kopenhag'da buluşuyor
Dünya dört bir köşesinden 60 bin koşucu Kopenhag'da buluşuyor

Kopenhag'da düzenlenecek 26. Dünya Atletizm Yol Koşusu Şampiyonası'nda bir mil (1608 metre), 5 kilometre ve yarı maraton (21.1 kilometre) dallarında altı dünya şampiyonluğu belirlenecek. Elit yarışlar, Danimarka başkentinde iki gün sürecek bir koşu festivalinin parçası olacak.
18 Eylül'de düzenlenen etkinlik öncesi basın toplantısında konuşan Dünya Atletizm Federasyonu Başkanı Sebastian Coe, katılımın Dünya Atletizm Şampiyonası'nın temel direklerinden biri olduğunu vurguladı ve Kopenhag'ın her seviyeden koşucuyu bir araya getiren bir formatı benimsemesini övdü. Coe, "Bu hafta sonu, koşu sporunda insanlığın olağanüstü bir gösterisi oldu. Dünya Atletizm Federasyonu'ndaki temel prensiplerimizden biri olan katılımın, bu hafta Kopenhag sokaklarında bu kadar açık bir şekilde sergilenmesinden çok memnunum" dedi.

Bu, Kopenhag'ın zaten aşina olduğu bir kavram. Şehir, 2014 yılında Dünya Yarı Maraton Şampiyonası'na ev sahipliği yapmıştı; bu etkinlik, elit bir küresel şampiyonanın yanı sıra kitlesel katılımlı yarışların düzenlenmesi modelinin öncülerinden biriydi. Kopenhag Şehri Kültür, Eğlence ve Vatandaş Hizmetlerinden Sorumlu Belediye Başkanı Christopher Røhl, küresel yol koşusu şampiyonasının geri dönüşünün bu mirası geliştirmek için bir fırsat sağladığına inanıyor. Christopher Røhl, şunları söyledi: "Kopenhag, dünya standartlarında sporun ve kitlesel katılımın bir arada olabileceğini gösterdi. İster ilk milinizi, ister ilk 5 kilometrenizi koşuyor olun, ister dünya şampiyonluğu için yarışıyor olun, hepiniz aynı etkinliğin bir parçasısınız. Kopenhag'da güçlendirmek istediğimiz koşu topluluğu işte bu türden bir topluluk."

Koşu Danimarka'da da yaygınlaşıyor

2023 Kopenhag Yarı Maratonu'nun galibi Danimarkalı Jacob Sommer Simonsen, memleketi olan şehirde bu sporun popülaritesinin hızla arttığını dile getirerek, "Danimarka'da, özellikle de Kopenhag'da, koşunun ve özellikle de yol koşusunun nasıl geliştiğini ve patlama yaşadığını görmek inanılmaz. Koşunun bu kadar popüler olduğu bir dönemin parçası olmak harika, bu yüzden her anın tadını çıkarmaya çalışıyorum" dedi.

Şampiyonlar yarışacak

Binlerce kişi kişisel mücadeleleri için Kopenhag sokaklarına dökülürken, altı dünya şampiyonluğu için verilecek mücadele oldukça çetin geçecek gibi görünüyor. Olimpiyat 1500 metre bronz madalyası sahibi Yared Nuguse, Budapeşte'de düzenlenen ilk Dünya Ultimate Atletizm Şampiyonası'nda yarıştıktan sadece birkaç gün sonra yolda bir mil yarışına katılıyor. ABD'li orta mesafe yıldızı, sezonunu Kopenhag'da sonlandıracak ve yüksek bir başarıyla bitirmeye hazır olduğuna inanıyor. Nuguse, "Şu anda hayatımın en iyi formundayım. Gösterdiğim performansa bakılırsa, gerçekten iyi bir yarış çıkarmaya çok hazır olduğumu biliyorum" dedi.

Agnes Ngetich yarı maraton koşacak

Kenyalı rekortmen kadın atlet Agnes Ngetich için Kopenhag, üç farklı zeminde elde edeceği olağanüstü üç zaferden birini tamamlama fırsatı sunuyor.
Kenyalı atlet, yıla Tallahassee'deki Dünya Kros Şampiyonası'nda büyük kadınlar kategorisinde birincilik kazanarak başladı, ardından Monaco Diamond League'de 3000 metrede dünya lideri konumunda ezici bir zafer elde etti. Şimdi ise 10 km dünya rekorunun sahibi, dikkatini yarı maratona çeviriyor. Ngetich. "Güçlü bir kadromuz var ve elbette herkes şampiyonluğu istiyor ama burada kazanmak benim hayalim. Eğer bir madalya kazanırsam, sezonu güzel bir şekilde kapatmış olacağım" dedi.

Farklı şeyler devam edecek

Dünya Atletizm Federasyonu Coe ise basın toplantısının sonunda şunları söyledi: "Uluslararası bir federasyon olarak, her zaman farklı şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu bizim için gerçekten çok önemli. İnovasyon, daha önce kimsenin yapmadığı farklı bir şey yapmaya cesaret etme, yılmama azmi ve gerçekten uygulama odaklı olma yeteneği sayesinde ortaya çıkar. Ve bu hafta sonunun amacı da tam olarak bu."

Kasımpaşa ile Konyaspor golsüz berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'de 6. haftanın açılış maçında Kasımpaşa ile TÜMOSAN Konyaspor 0-0 berabere kaldı

18.09.2026 22:31:00
Haber Merkezi
 
Kasımpaşa ile Konyaspor golsüz berabere kaldı
Kasımpaşa ile Konyaspor golsüz berabere kaldı
Trendyol Süper Lig'de 6. haftanın açılış maçında Kasımpaşa ile TÜMOSAN Konyaspor 0-0 berabere kaldı.

9. dakikada Konyaspor gole yaklaştı. Muleka'nın soldan ortasında arka direkte topla buluşan Deniz Türüç, pasını Uğurcan Yazğılı'ya verdi. Uğurcan'ın penaltı noktası civarında bekletmeden yaptığı vuruşta kaleci Gianniotis gole izin vermedi.

20. dakikada Kasımpaşa, mücadeledeki ilk ciddi atağını geliştirdi. Kaleci Gianniotis'in pasında solda Jessen, kafa vuruşuyla topu karşı yarı sahaya gönderdi. Adil Demirbağ ve Benedyzcak arasındaki mücadelede iki oyuncunun da dokunamadığı meşin yuvarlağı kontrol eden Ali Yavuz Kol, uzak mesafeden kaleyi düşündü. Top direğin yanından az farkla auta çıktı.

32. dakikada Kerem Demirbay'ın soldan kullandığı kornerde Winck'in ön direkte yaptığı kafa vuruşunda kaleci Bahadır Han Güngördü topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

Ligde 4. beraberliğini yaşayan namağlup Kasımpaşa, puanını 10'a çıkardı. İlk kez berabere kalan Konyaspor ise puanını 4 yaptı.

50. dakikada Winck'in pasında savunmanın arkasına hareketlenen Benedyzcak'ın ceza sahası içi sağ çaprazdan çıkardığı şutta açısını kapatan kaleci Bahadır Han Göngördü meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

57. dakikada Uğurcan Yazğılı'nın soldan ortasına ceza sahası içinde iyi yükselen Adil Demirbağ'ın kafa vuruşunda kaleci Gianniotis gole izin vermedi.

Kalan dakikalarda iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve müsabaka 0-0 berabere tamamlandı.

Trabzonspor’da Thomas Reis dönemi

Trabzonspor, Fatih Tekke ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışında kararını Thomas Reis isminden yana verdi

15.09.2026 23:00:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor’da Thomas Reis dönemi
Trabzonspor’da Thomas Reis dönemi
Trabzonspor, Fatih Tekke ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışında kararını Thomas Reis isminden yana verdi. Bordo-mavililer, halen Bulgaristan ekibi Ludogorets'i çalıştıran 52 yaşındaki Alman teknik adam ve kulübüyle anlaşmaya vardı. Reis'in bugün Trabzon'a gelmesi bekleniyor.

Thomas Reis kimdir?

4 Ekim 1973 Almanya doğumlu olan Thomas Reis, eski profesyonel futbolcu. Futbolculuk döneminde ağırlıklı olarak savunma ve orta saha bölgelerinde görev yapan Reis, teknik direktörlük kariyerine Almanya'da başladı.

Bochum altyapısında çeşitli görevler üstlenen Reis; Bochum, Schalke 04 ve Wolfsburg altyapısı gibi takımlarda çalıştı. UEFA Pro lisansına sahip Alman teknik adamın tercih ettiği sistem ise ağırlıklı olarak 4-3-3.

Ancak Reis'in Türkiye'de adını duyurmasını sağlayan asıl dönem Samsunspor oldu.

Samsunspor'da tarihi başarı



Reis, 2024-2025 sezonunda Samsunspor'un başına geçti ve Karadeniz ekibini Süper Lig'de üçüncülüğe taşıyarak Avrupa kupalarına götürdü. Bu, Samsunspor açısından tarihi bir başarı olarak kayda geçti.

Reis'in Samsunspor'daki performansı 72 maçta 33 galibiyet, 21 mağlubiyet ve 1,63 puan ortalaması olarak veriliyor.

Üstelik ilginç bir ayrıntı daha var: Reis, Samsunspor'un başında Trabzonspor'a karşı oynadığı üç maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik aldı ve bordo-mavililere hiç kaybetmedi.

Peki, Trabzonspor neden Thomas Reis'i seçti?



Trabzonspor yönetiminin Reis tercihinde birkaç önemli neden öne çıkıyor:

1. Süper Lig'i biliyor.

Trabzonspor'un yabancı bir teknik direktörle çalışırken yaşayabileceği adaptasyon sorununu azaltacak en önemli unsur bu. Reis, Süper Lig'in futbol yapısını, hakem tartışmalarını, deplasman atmosferini ve Türk futbolunun günlük dinamiklerini yakından tanıyor.

2. Samsunspor'daki başarısı referans oldu.

Kısıtlı imkanlarla Samsunspor'u üçüncü sıraya taşıması, Trabzonspor yönetiminin dikkatini çekmiş durumda. Bu nedenle Reis, yalnızca teorik bir teknik adam değil, Türkiye'de sonuç almış bir hoca olarak değerlendiriliyor.

3. Büyük bütçeden ziyade takım organizasyonu ön plana çıkıyor.

Reis'in kariyerindeki önemli özelliği, oyuncu grubundan maksimum verim almaya çalışması. Trabzonspor'un mevcut kadrosunu daha disiplinli ve organize hale getirme beklentisi de tercih nedenlerinden biri.

4. Pioli görüşmelerinin sonuçlanmaması Reis'in önünü açtı.

Trabzonspor yönetimi bir süre Stefano Pioli ile görüştü. Ancak sözleşme ve maaş şartlarında anlaşma sağlanamayınca rota Reis'e çevrildi.

5. Yönetim hızlı çözüm istiyor.

Trabzonspor'un önünde kritik Galatasaray maçı bulunuyor. Dolayısıyla yönetim, Türkiye'yi ve ligi bilen bir teknik adamla hızlı şekilde yola devam etmeyi tercih etmiş görünüyor. Reis'in görevi resmileşirse ilk sınavının Galatasaray karşılaşması olması bekleniyor.

Ludogorets'te de iyi başladı

Reis, Samsunspor'dan ayrıldıktan sonra 2026 yazında Bulgaristan'ın güçlü ekiplerinden Ludogorets Razgrad ile anlaşmıştı.

Trabzonspor'un dikkatini çeken noktalardan biri de Reis'in Ludogorets'teki başlangıcı oldu. Mevcut verilere göre Alman teknik adam, Bulgaristan ekibinin başında çıktığı 11 maçın 7'sini kazandı ve yalnızca 1 kez kaybetti.

Trabzonspor için doğru tercih mi?

Reis'in en büyük avantajı Süper Lig'i tanıması ve Samsunspor'da kanıtlanmış bir başarıya sahip olması. Ancak Trabzonspor, Samsunspor'dan farklı olarak şampiyonluk ve Avrupa hedeflerinin çok daha yüksek olduğu, taraftar ve camia baskısının daha yoğun olduğu bir kulüp.

Dolayısıyla asıl soru şu: Samsunspor'u üçüncülüğe taşıyan Thomas Reis, Trabzonspor'da aynı başarıyı daha yüksek beklenti ve baskı altında gösterebilecek mi?

Bir başka dikkat çekici nokta ise şu: Trabzonspor, Fatih Tekke sonrası dünyaca tanınan bir teknik adam arayışından, Süper Lig'i bilen ve Türkiye'de başarı göstermiş Thomas Reis'e döndü. Pioli gibi daha yüksek profilli bir seçenekten vazgeçilmesinin ardından Reis tercihi, yönetimin artık isimden çok uyum ve sonuç aradığını gösteriyor.

Kısacası: Trabzonspor, yıldız bir teknik direktör yerine Türkiye'yi bilen, genç oyuncularla çalışabilen, sistemi olan ve kısa sürede sonuç üretebileceğine inandığı bir hocayı tercih etti. Reis'in ilk büyük sınavı ise daha koltuğa oturmadan karşısına çıkacak: Galatasaray.

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk hafta maçları yarın başlayacak

UEFA Avrupa Ligi'nde 2026-2027 sezonunun ilk haftası, yarın oynanacak maçlarla başlayacak

15.09.2026 10:49:00 / Güncelleme: 15.09.2026 11:31:00
Anadolu Ajansı
 
UEFA Avrupa Ligi'nde ilk hafta maçları yarın başlayacak
UEFA Avrupa Ligi'nde ilk hafta maçları yarın başlayacak

Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki iki numaralı futbol turnuvasında ilk maçlar, yarın ve 17 Eylül Perşembe günü oynayacak.

Organizasyonda mücadele eden tek Türk temsilcisi Beşiktaş, ilk maçında 17 Eylül Perşembe günü sahasında Fransa temsilcisi Olimpik Marsilya ile karşı karşıya gelecek.

Ligde ilk hafta maçlarının programı şöyle:

Yarın:

19.45 Ararat (Ermenistan)-Sparta Prag (Çekya)

19.45 Omonia (Güney Kıbrıs Rum Kesimi)-Celta Vigo (İspanya)

22.00 Milan (İtalya)-Benfica (Portekiz)

22.00 Anderlecht (Belçika)-Olimpik Lyon (Fransa)

22.00 Hapoel Beer-Sheva (İsrail)-Dinamo Zagreb (Hırvatistan)

22.00 Bayer Leverkusen (Almanya)-Celje (Slovenya)

22.00 Olympiakos (Yunanistan)-Jagiellonia (Polonya)

22.00 Sturm Graz (Avusturya)-Rennes (Fransa)

22.00 Sunderland (İngiltere)-AZ Alkmaar (Hollanda)

17 Eylül Perşembe:

19.45 Levski Sofya (Bulgaristan)-RB Salzburg (Avusturya)

19.45 OFİ (Yunanistan)-Hoffenheim (Almanya)

22.00 Celtic (İskoçya)-Ferencvaros (Macaristan)

22.00 Juventus (İtalya)-NEC Nijmegen (Hollanda)

22.00 Viktoria Plzen (Çekya)-Union Saint-Gilloise (Belçika)

22.00 Beşiktaş-Olimpik Marsilya (Fransa)

22.00 Lillestrom (Norveç)-Torreense (Portekiz)

22.00 Crystal Palace (İngiltere)-Lech Poznan (Polonya)

22.00 Real Sociedad (İspanya)-Bournemouth (İngiltere) 

Fenerbahçe Gaziantep’te takıldı

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gaziantep FK ile 0-0 berabere kaldı

14.09.2026 22:34:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe Gaziantep’te takıldı
Fenerbahçe Gaziantep’te takıldı
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gaziantep FK ile 0-0 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler iki kez direğe takılırken, özellikle ikinci yarının son bölümünde yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Bu sonuçla Fenerbahçe ligde 5 maçta 3. kez puan kaybetti.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı

Gaziantep Büyükşehir Stadyumu'ndaki karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Ev sahibi ekip Maxim ve Sorescu üzerinden hücum geliştirmeye çalışırken, Fenerbahçe Greenwood ve Guendouzi ile rakip kalede etkili olmaya çalıştı.

Fenerbahçe adına ilk önemli fırsatlardan biri 7. dakikada geldi. Greenwood'un ceza sahası sağ çaprazından yaptığı vuruş savunmaya çarparak kornere çıktı. Gaziantep FK ise 17. ve 24. dakikalarda Maxim ve Sorescu'nun şutlarıyla tehlike yarattı.

37. dakikada Fenerbahçe mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. Guendouzi, yakın mesafeden yaptığı vuruşta topu dışarı gönderdi. İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda direkler konuştu



İkinci yarıda Fenerbahçe oyunun kontrolünü artırırken Gaziantep FK da hızlı hücumlarla karşılık verdi. Sarı-lacivertlilerin gol arayışında direkler de devreye girdi. Fenerbahçe'nin iki şutu direkten dönerken, Gaziantep FK'nın da gol arayışları sonuçsuz kaldı.

64. dakikada Guendouzi'nin yerine İrfan Can Kahveci oyuna dahil oldu. İrfan Can, 73. dakikada kaleyi yokladı ancak sonuç alamadı.

Son dakikalarda Fenerbahçe bastırdı

79. dakikada Kerem Aktürkoğlu altıpas üzerinden şansını denedi ancak top dışarı çıktı. 88. dakikada Archie Brown'un isabetli şutunda Gaziantep FK kalecisi gole izin vermedi.

Karşılaşmanın son bölümünde Fenerbahçe üst üste kornerler kazansa da aradığı golü bulamadı. Hakem Mehmet Türkmen'in son düdüğüyle mücadele 0-0 sona erdi.

Fenerbahçe yine puan kaybetti

Bu beraberlikle Fenerbahçe'nin puanı 7'ye, Gaziantep FK'nın puanı ise 8'e yükseldi. Sarı-lacivertliler böylece geride kalan 5 haftada 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak 3. kez puan kaybı yaşadı.

Galatasaray zirveyi geri aldı: 1-0

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, sahasında Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek liderlik koltuğunu yeniden devraldı

13.09.2026 22:11:00 / Güncelleme: 13.09.2026 22:18:35
Haber Merkezi
 
Galatasaray zirveyi geri aldı: 1-0
Galatasaray zirveyi geri aldı: 1-0
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, sahasında Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek liderlik koltuğunu yeniden devraldı. Sarı-kırmızılılara üç puanı getiren golü Abdülkerim Bardakcı kaydetti. Galatasaray bu sonuçla puanını 13'e yükseltti.

Sporting yenilgisinin ardından kritik galibiyet

Şampiyonlar Ligi'nde Sporting deplasmanında alınan 3-1'lik mağlubiyetin ardından Kocaelispor karşısına çıkan Galatasaray, RAMS Park'ta üç puan aradı. Karşılaşmada kontrollü bir oyun ortaya koyan sarı-kırmızılı ekip, savunmada rakibine fazla fırsat vermedi.

Kocaelispor ise sezonun ilk haftalarında gösterdiği dirençli görüntüyü Galatasaray karşısında da sürdürdü. Ligin ilk dört haftasında 3 galibiyet alan ve 9 puan toplayan Körfez ekibi, deplasmanda güçlü rakibine karşı mücadeleyi bırakmadı.

Galatasaray yeniden zirvede

Karşılaşmadan 1-0 galip ayrılan Galatasaray, puanını 13'e çıkararak Beşiktaş'tan liderliği geri aldı. Sarı-kırmızılılar böylece ligde namağlup serisini de sürdürdü. Galatasaray'ın ligdeki bir sonraki sınavı Trabzonspor deplasmanı olacak
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.