Kış hazırlıkları başladı
Sonbahar gelmesiyle birlikte, Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesindeki evlerde tarhana yapım hazırlıkları devam ediyor
05.09.2012 00:00:00
Kışın en sevilen çorbalarından olan tarhananın hazırlıklarına ilçe merkezi ve köylerdeki birçok evde yapımı sürüyor. Tarhana hazırlığı yapan Melahat İrtem yaptığı açıklamada, kışın soğuk günlerinde pişirilecek enfes tarhananın tadına doyum olmayacağını ifade ederek, "Tarhana sadece Trakya'da değil yurdun bir çok yöresinde değişik tat ve lezzetlerde yapılarak kış sofralarının vazgeçilmez çorbaları arasında yer alıyor. Hazırladığımız tarhanaları bütün kış tükettiğimiz gibi, şehirlerde tarhana yapamayan sevdiklerimize de gönderiyoruz." dedi.
Tarhananın kış mevsiminde aranana çok lezzetli bir çorba olduğunu belirten İrtem, "Un, yoğurt, kırmızıbiber, domates ile az miktarda lezzetlendirmek için soğan katılarak hazırlanan hamur hafif lezzetlenmesi için 1-2 gece beklemeye bırakıyoruz. Sonrasında da hamuru önceleri büyük parçalar, daha sonra da ellerimizin yardımıyla daha küçük parçalara bölerek fazla güneş görmeden kurutuyoruz. Son olarak ta elekten geçirerek hazır hale getiriyoruz." dedi.
Tarhananın kış mevsiminde aranana çok lezzetli bir çorba olduğunu belirten İrtem, "Un, yoğurt, kırmızıbiber, domates ile az miktarda lezzetlendirmek için soğan katılarak hazırlanan hamur hafif lezzetlenmesi için 1-2 gece beklemeye bırakıyoruz. Sonrasında da hamuru önceleri büyük parçalar, daha sonra da ellerimizin yardımıyla daha küçük parçalara bölerek fazla güneş görmeden kurutuyoruz. Son olarak ta elekten geçirerek hazır hale getiriyoruz." dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.