Antalya İl Hıfzıssıhha Kurulu, kurbanlık olarak satılacak keçi ve sığırın kilosunu 4,5 milyon, koyunun kilosunu ise 5 milyon lira olarak belirledi. Buna göre, canlı ağırlığı 30-40 kilogram olan bir koyun 150-200 milyon, 350-400 kilo ağırlığındaki bir sığır ise 1,5-2 milyar liraya satılacak. Hıfzısıhha Kurulu'nun belirlediği rakamlara göre geçen yıl, kurbanlık sığır ve keçi, kilosu 3 milyon, koyun ise 3,5 milyon liradan satılmıştı. Hıfzıssıhha Kurulu, kurbanlık alırken ve keserken dikkat edilmesi gereken hususları da açıkladı. Hıfzıssıhha Kurulu'ndan yapılan açıklamada, kurbanlık alırken şu hususlara dikkat edilmesi istendi:
-Menşei, şahadetnamesi, veteriner sağlık raporu olmayan kurbanlıkları almayın.
- Kulakları küpesiz olan büyükbaş hayvanları almayın.
- Kurbanlığın dış görünüşünde bir anormallik (Sakatlık, açık yara,ağız ve burunda aşırı akıntı, halsizlik, aşırı zayıflık hali, deride yara) olup olmadığına mutlaka dikkat edin. Bu durumda olan kurbanlıklara rağbet etmeyin.
- Kurbanı mutlaka ehline kestirin ve kesim işlemini mutlaka belediyelerin belirlediği kesim noktalarında yaptırın.
- Kestiğiniz kurbanlıkların kanının iyice akmasını sağlayın.
-Menşei, şahadetnamesi, veteriner sağlık raporu olmayan kurbanlıkları almayın.
- Kulakları küpesiz olan büyükbaş hayvanları almayın.
- Kurbanlığın dış görünüşünde bir anormallik (Sakatlık, açık yara,ağız ve burunda aşırı akıntı, halsizlik, aşırı zayıflık hali, deride yara) olup olmadığına mutlaka dikkat edin. Bu durumda olan kurbanlıklara rağbet etmeyin.
- Kurbanı mutlaka ehline kestirin ve kesim işlemini mutlaka belediyelerin belirlediği kesim noktalarında yaptırın.
- Kestiğiniz kurbanlıkların kanının iyice akmasını sağlayın.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.