logo
28 AĞUSTOS 2026

Lucescu umut verdi

28.07.2002 00:00:00
 
UEFA'nın resmi internet sitesi "www.uefa.com"a konuşan Lucescu, kendisinin yine kendisiyle yarış halinde olduğunu dile getirerek, "Yeni takımımda, Galatasaray'da olduğumuz dönemde elde ettiğimiz Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki çeyrek final maçı oynama başarısını tekrarlayabilir, hatta daha da ileri gidebiliriz" şeklinde konuştu.

Galatasaray maçı benim için normal

Lucescu, Galatasaray ile ligde oynayacakları maçın, diğer lig maçlarıyla aynı özelliği taşıyacağını belirterek, "Ben o maçta Beşiktaş'ı kazanmak için hazırlayacağım, ancak bu asla nefretle olmayacak" ifadesini kullandı.

Sergen büyük yetenek

Beşiktaş'ın yeni tranfseri Sergen Yalçın'a da övgüler yağdıran Lucescu, "O Türkiye'nin en yetenekli futbolcusu" dedi. Türkiye'de Hasan Şaş ve Ergün gibi çok yetenekli futbolcuların bulunduğunu kaydeden Lucescu, ancak Sergen'in ender görülen gerçek bir yetenek olduğunu anlattı. Sergen'in şu anda iyi antrenman yapamadığını da belirten Rumen çalıştırıcı, "Ancak, halen geç kalmış değil. 30 yaşında ve ayağının yeteneklerini göstermesi için zamanı var" yorumunu yaptı.

Bilgili: En iyi takım bizde

Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili, sezon öncesinde en iyi transferleri Beşiktaş'ın yaptığını iddia etti. Beşiktaş için ikinciliğin başarısızlık olduğunu kaydeden Bilgili, "Biz sadece 100. yılda değil, her sezon şampiyon olmak isteriz. Ancak 100. yılda şampiyonluğun ayrı bir manası var. Bu sezon Türkiye'deki en iyi transferleri Beşiktaş yapmıştır. 10'a yakın futbolcu transfer ettik" diye konuştu. Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Hüsnü Güreli ise, orta sahaya kesinlikle iyi bir transfer yapacaklarını söyledi.

Bir zamanlar Süper Lig'deydi şimdi ilanıyla kulüp başkanı arıyor

Süper Lig'de bir dönem Ege'yi başarıyla temsil eden Aydınspor Kulübü, şimdilerde uzun süredir belirlenemeyen kulüp başkanını sosyal medya üzerinden açtığı iş ilanı ile arıyor.

26.08.2026 17:26:00
İhlas Haber Ajansı
 
Bir zamanlar Süper Lig'deydi şimdi ilanıyla kulüp başkanı arıyor
Bir zamanlar Süper Lig'deydi şimdi ilanıyla kulüp başkanı arıyor
Süper Lig'de bir dönem Ege'yi başarıyla temsil eden Aydınspor Kulübü, şimdilerde uzun süredir belirlenemeyen kulüp başkanını sosyal medya üzerinden açtığı iş ilanı ile arıyor.

Aydın'da yıllardır amatör liglere düşmenin üzüntüsünü yaşayan ve yanlış stratejik kararlar nedeniyle hayal kırıklığına uğrayan Aydınspor taraftarları, 2009 yılından bu yana yaşanan olumsuzluklara karşı harekete geçti.



Aydınspor'a gönülden bağlı olan taraftarlar, kulübe olan desteği yeniden canlandırmayı ve Aydın'ın spor alanındaki gelişimine katkıda bulunmayı amaçlarken, sahipsiz kalan kulübün de yeniden ayağa kalkarak eski günlere dönmesini bekliyor. Bu kapsamda harekete geçen siyah beyazlı taraftarlar, bir iş arama sitesi üzerinden kulüp başkanlığı için iş ilanı verdi.

"Aydınspor Kulüp Başkanı Arıyor" başlıklı iş ilanını ile kulübün sahipsiz kalmasına tepki gösteren Aydınspor taraftarları, son durumuna dikkat çekerek kulübün geleceğine sahip çıkabilecek bir başkan adayı bulmak amacıyla kamuoyuna çağrı yaptı.



Verilen iş ilanının açıklamasında ise, "Bir iş ilanı değil. Bir makam ilanı hiç değil. Bu, bir şehrin hafızasına, armasına ve tribünlerine sahip çıkma çağrısıdır. Aydınspor bugün yalnızca yeni bir başkan aramıyor. Kulübü yeniden ayağa kaldıracak, sorumluluk almaktan kaçmayacak, Aydınspor'un geçmişiyle geleceği arasında köprü kuracak güçlü bir irade arıyor. Yıllardır tribünlerde yaşayan, nesilden nesile aktarılan bu arma; sahipsizliği değil, mücadeleyi hak ediyor. Biz kolay bir görev sunmuyoruz. Hazır bir düzen de sunmuyoruz. Ama bir şehrin arkasında durabileceği, tribünlerin yeniden dolabileceği ve çocukların formasını gururla giyebileceği bir Aydınspor'u yeniden inşa etme fırsatı sunuyoruz. Makam koltuğu boş olabilir ama o arma hala orada" ifadeleri yer aldı.

İsrail duvarını uzatmalarda yıktılar

Azerbaycan futbolu dün gece tarihi günlerinden birini yaşadı

25.08.2026 23:00:00
Haber Merkezi
 
İsrail duvarını uzatmalarda yıktılar
İsrail duvarını uzatmalarda yıktılar
Azerbaycan futbolu dün gece tarihi günlerinden birini yaşadı. UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş mücadelesinde İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva'yı konuk eden Sabah FK, uzatmalara giden nefes kesen maçı 5-2 kazanarak adını devler ligine yazdırmayı başardı.

İlk maçı deplasmanda 2-1 kaybeden mavi-beyazlılar, evindeki bu muhteşem geri dönüşle toplam skorda rakibine 6-4 üstünlük kurdu ve Azerbaycan futbol tarihine altın harflerle geçecek bir başarıya imza attı.

Gol düellosu ve nefes kesen dakikalar



Tevfik Behramov Stadyumu'ndaki karşılaşmaya konuk ekip hızlı başladı. 10. dakikada Igor Zlatanovic'in golüyle 1-0 öne geçen Hapoel Beer Sheva karşısında pes etmeyen Sabah FK, 38. dakikada Christian Nwachukwu ile skora dengeyi getirdi ve ilk yarı bu skorla kapandı.

İkinci yarıda tansiyon adeta tavan yaptı. 61. dakikada Guy Mizrahi'nin golüyle İsrail ekibi maçta yeniden öne geçti (1-2).

Tur için mutlaka goller bulması gereken Sabah FK, 74. dakikada Umarali Rakhmonaliev ile tekrar eşitliği yakaladı (2-2). Baskısını çılgınca artıran Azerbaycan temsilcisi, uzatma dakikalarında aradığı golü buldu.

90+4. dakikada sahneye çıkan Tellur Mutallimov, stadyumu adeta yıktı ve attığı golle maçı 3-2'lik skorla uzatmalara taşıdı.

Uzatmalarda Gelen İnanılmaz Dominasyon



Uzatma bölümlerinde oyunun kontrolünü tamamen eline alan Sabah FK, İsrail ekibini sahadan sildi. Hapoel Beer Sheva'da 100. dakikada Djibril Diop'un kırmızı kart görerek oyun dışı kalmasıyla rakibin direnci kırıldı. Eksilen rakibi karşısında hemen baskı kuran temsilcimiz, 101. dakikada Orphe Mbina'nın golüyle skoru 4-2 yaptı.

Maçın son anlarında, 115. dakikada Joy-Lance Mickels fişi çeken golü atarak tabelayı 5-2 olarak belirledi. Hapoel Beer Sheva'da 118. dakikada Eliel Peretz'in de kırmızı kart görmesiyle konuk ekip maçı 9 kişi tamamladı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Bakü sokakları Şampiyonlar Ligi kutlamalarıyla inledi.

8 Yıllık Kulübün Milyon Euro'luk Mucizesi

Yalnızca 8 yıl önce kurulan ve yaklaşık 17 milyon euro kadro değerine sahip olan Sabah FK, sadece sportif bir başarı elde etmekle kalmadı, aynı zamanda kulüp tarihinin en büyük mali gelirini de garantiledi. Kulübün kasasına girecek olan dev Şampiyonlar Ligi ödülüyle Bakü temsilcisi, artık dünya devlerini kendi evinde ağırlayarak Azerbaycan'ı en üst perdeden temsil edecek.

Okan Buruk'un Sane ile alıp veremediği ne?


 
Leroy Sane'nin Erzurumspor deplasmanında yedek bırakılması çok tartışıldı. Okan Buruk'un Çorumspor beraberliğinin faturasını Alman yıldıza kestiğini söyleyenler çoğunluktaydı. Ancak görünene göre durum pek de öyle görünmüyor. Buruk'un Sane ile ilgili çok özel bir planı var.

25.08.2026 16:27:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk'un Sane ile alıp veremediği ne?
Okan Buruk'un Sane ile alıp veremediği ne?

Galatasaray'ın Alman yıldızı Leroy Sane'nin Okan Buruk tarafından Erzurumspor karşısında yedek bırakılması gecenin en fazla tartışılan konuları arasında yer aldı. Ancak işin gerçeğine bakılacak olursa Alman oyuncu, oyuna girdikten sonra Galatasaray'ın hücum geçişlerine doğrudan akıcılık getirdi. Buruk'a istediği "kulübeden gelen gücü" verdi. Sane sadece bireysel istatistikleriyle değil; oyuna girmesiyle takımı daha dengeli ve efektif bir yapıya büründürdü.

Yedek güç!

Buruk'un maçtan önce söylediği "Kulübeden getirecek oyuncumuzun olması önemli" sözleri, Çorum maçına kıyasla kulübe derinliğinin doğrudan maça etki ettiğini ve teknik heyetin elini rahatlattığının mükemmel bir göstergesi.

Okan Buruk'un planı

6 zeminde ikili mücadelenin 4'ünü kazanması (yüzde 66.6 başarı) ve 1 top geri kazanımı aslında iddia edildiği gibi zayıf olmadığının kanıtı gibiydi. Tüm bunları alt alta yazınca Okan Buruk, Çorum beraberliğinin faturasını Sane'ye çıkarmış demek yerine; Okan Buruk'un Çorum maçında yaşadığı kulübeden kimseyi getirememe riskine karşılık Sane ile "yedek silah" yaratma çabasına yormak gerektiği konuşuluyor.

Fenerbahçe'nin hiç konuşulmayan transferleri!


 
Fenerbahçe'nin genç transferleri her zaman tartışılır. Türkiye'de birçok gencin sarı-lacivertlilere getirilip sonra oynatılmadan, yeteri kadar şans verilmeden kaybolup gitmesine neden olmakla eleştirilir. Şimdilerde de Fenerbahçe'ye son yıllarda gelip kadroya giremeden gönderilen isimler gündemde. Bunlardan biri de Omar Fayed.

25.08.2026 16:14:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin hiç konuşulmayan transferleri!
Fenerbahçe'nin hiç konuşulmayan transferleri!

Fenerbahçe, Omar Fayed'i İtalyan ekibi Frosinone'ye gönderdi... Mısırlı oyuncu, çubuklu formayı resmi tek bir maçta dahi giymeden ayrılan oyuncular kervanına katıldı. Ancak Fenerbahçe'de son dönemde Omar Fayed dışında Ognjen Mimovic, Jin-ho Jo, Marius Tresor Doh, Tiago Çukur, Lamine Diack, İsak Vural ve Yasir Subaşı gibi kimsenin sahada görmediği transferler de yapıldı.

Fayed, 2023'te dönemin Baturhan Hakçıl yönetimindeki scout ekibinin uzun izlemeleri sonucunda transfer edildi. Süreci menajeri Islam El Şahad yönetti. Genç Mısırlı stoper için Fenerbahçe Kulübü, El Mokawloon'a 551 bin Euro ödedi.

Diğer 9 oyuncunun da hemen tamamı Hakçıl döneminin scouting transferleri. Hakçıl'ı Acun Ilıcalı daha sonra Hull City'ye götürdü. Ancak şimdi de üzerine Trabzonspor'dan Eren Mert getirildi.

Lukaku'yu Fenerbahçe'ye satan Napoli duvara tosladı


 
Romelu Lukaku'yu Fenerbahçe'ye satan Napoli, Chelsea'den Nicolas Jackson konusunda görüşmelere başlamıştı. En kötü ihtimalle kiralık olarak işi çözebileceklerini düşünüyorlardı. Ancak hiç beklemedikleri bir taleple karşılaştılar.
 

25.08.2026 15:28:00
Haber Merkezi
 
Lukaku'yu Fenerbahçe'ye satan Napoli duvara tosladı
Lukaku'yu Fenerbahçe'ye satan Napoli duvara tosladı

Napoli, Lukaku'nun Fenerbahçe'ye gidişi sonrasında hücum hattındaki çeşitliliği artırmak için Nicolas Jackson seçeneğine yöneldi. Chelsea cephesiyle temas kuruldu. İtalyan ekibi, uygun bir bonservis veya en kötü kiralama yoluyla işi bitirebileceğini düşünüyordu. Fakat Chelsea Kulübü kiralamaya sıcak bakmayıp 65 milyon Euro talep etti. Napoli frene bastı. Bu arada Aston Villa devreye girdi. 25 yaşındaki forvet, Chelsea'nin yeni sezon planlamasında yok. Ancak bu durum, yüksek bonservis beklentisinin önüne geçmedi...

1.87 boyundaki santrforun 30 Haziran 2033 tarihine kadar mukavelesi bulunuyor. Oyuncu da ayrılmak istiyor. Aston Villa, 65 milyonluk isteği karşılayabilir. Ancak onlar da rakamı düşürmeyi hedefliyor. Bu hafta içinde Nicolas Jackson'la ilgili sıcak gelişmelere tanıklık edeceğiz gibi görünüyor.

Milli güreşçilerden madalya yağmuru!

Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden milli güreşçiler; 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 6 madalya elde etti.

25.08.2026 13:13:00 / Güncelleme: 25.08.2026 14:32:39
İhlas Haber Ajansı
 
Milli güreşçilerden madalya yağmuru!
Milli güreşçilerden madalya yağmuru!
Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden milli güreşçiler; 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 6 madalya elde etti.

İtalya'nın Taranto kentinde düzenlenen organizasyonda ilk 4 günün ardından Erkekler serbest stilde mindere çıkan milli güreşçiler 3 altın 1 gümüş ve 2 bronz madalya elde etti.



Milli güreşçi Ahmet Duman, 65 kilo finalinde Arnavutluk'tan Zelimkhan Abakarov'u 4-2 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Türkiye'yi 125 kiloda temsil eden Hakan Büyükçıngıl da Mısırlı rakibi Abdelrahman Sheyata'yı mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.



İsmail Küçüksolak, 86 kilo finalinde Yunanistan'dan Georgios Kougiomtsidis'e yenilerek gümüş madalya aldı.

Milli güreşçilerden Yasin Yeşil ile Resul Güne ise üçüncülük müsabakalarında rakiplerine üstünlük sağlayarak bronz madalya kazandı.

Nordik sisteminin uygulandığı serbest stil 57 kiloda tüm maçlarını kazanan Muhammet Karavuş da şampiyonluğa ulaşmıştı.



Türkiye böylece erkekler serbest stilde 6 sıklette de madalya (3 altın, 1 gümüş, 2 bronz) kazanma başarısı gösterdi.

Organizasyonda 4 günün ardından toplam madalya sayısını 27'ye (13 altın, 6 gümüş, 8 bronz) çıkaran Türkiye, ev sahibi İtalya'nın ardından ikinci sırada yer aldı.

Süper Lig'de 2. hafta tamamlandı

Trendyol Süper Lig'de 2. hafta, Kocaelispor'un sahasında Amed Sportif Faaliyetler'i 2-0 mağlup ettiği karşılaşmayla tamamlandı

25.08.2026 10:45:00
İhlas Haber Ajansı
 
Süper Lig'de 2. hafta tamamlandı
Süper Lig'de 2. hafta tamamlandı
Trendyol Süper Lig'de 2. hafta, Kocaelispor'un sahasında Amed Sportif Faaliyetler'i 2-0 mağlup ettiği karşılaşmayla tamamlandı. İkinci haftada 9 karşılaşmada toplam 21 gol atılırken, Gençlerbirliği iki haftada topladığı 6 puanla liderlik koltuğunda yer aldı.

Haftanın açılış karşılaşmasında Galatasaray, deplasmanda Erzurumspor FK'yı 4-0 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini farklı bir skorla aldı. Sarı-kırmızılı ekip, iki hafta sonunda 4 puana ulaşırken 6 gol atıp kalesinde 2 gol gördü.



Fenerbahçe ise ikinci haftada sahasında Konyaspor'u 4-2 yenerek ilk galibiyetini elde etti. Sarı-lacivertli ekip, ilk hafta Gençlerbirliği karşısında aldığı mağlubiyetin ardından puanını 3'e yükseltti.

Trabzonspor da sahasında Başakşehir'i 2-1 yenerek sezonun ilk galibiyetini aldı. Bordo-mavililer, 4 puanla haftayı üst sıralarda tamamladı.


Beşiktaş Alanyaspor'a mağlup oldu



İkinci haftanın dikkat çeken sonuçlarından biri Alanyaspor ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmada geldi. Ev sahibi Alanyaspor, siyah-beyazlı ekibi 1-0 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini aldı.

Beşiktaş ise ilk haftadaki galibiyetinin ardından ikinci haftadan puansız ayrıldı ve 3 puanda kaldı.

Gençlerbirliği, 6 puanla liderlik koltuğunda

İkinci haftanın tamamlanmasının ardından Gençlerbirliği 6 puanla lider durumda bulunuyor. Galatasaray, Samsunspor, Trabzonspor, Corendon Alanyaspor, Gaziantep FK ve Kasımpaşa 4'er puanla zirve grubunu takip ediyor.

Osimhen gol krallığında zirvede

İki hafta sonunda gol krallığı yarışında Galatasaray'ın Nijeryalı yıldızı Victor Osimhen 4 golle zirvede bulunuyor. Osimhen'i 2'şer golle Kasımpaşalı Adrian Benedyczak, Gaziantep FK'dan Deian Sorescu, Amed Sportif Faaliyetler'den Dia Saba, Başakşehir'den Eldor Shomurodov, Fenerbahçe'den Mason Greenwood ve Trabzonspor'un yeni yıldızı Mohamed Salah takip ediyor.

Fenerbahçe, Devler Ligi için sahaya çıkacak

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu rövanşında Lyon'a konuk olacak. Sarı-lacivertliler müsabakadan galip ayrılması durumunda Devler Ligi'nde lig aşamasında yer alacak

25.08.2026 10:39:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe, Devler Ligi için sahaya çıkacak
Fenerbahçe, Devler Ligi için sahaya çıkacak
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu rövanşında Lyon'a konuk olacak. Sarı-lacivertliler müsabakadan galip ayrılması durumunda Devler Ligi'nde lig aşamasında yer alacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ikinci maçında Fenerbahçe, yarın TSİ 22.00'de Fransız ekibi Olympique Lyon ile karşı karşıya gelecek. İki ekip geçtiğimiz hafta Kadıköy'de oynadığı müsabakadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Kanarya, deplasmandaki maçta her türlü galibiyetinde 'lig aşaması' biletini alacak. 90 dakikanın berabere bitmesi durumunda uzatmalar, eşitlik bozulmaması durumunda ise seri penaltı atışlarına geçilecek.

İsmail Kartal'ın öğrencileri son olarak Süper Lig'de Konyaspor'u 4-2 mağlup ederek moral buldu. Lyon ise Ligue 1'in ilk haftasında konuk olduğu Toulouse'u 2-0 yenerek lige 3 puanla başladı.

Hedef lig aşaması



UEFA tarafından 2024-2025 sezonu başında uygulamaya konulan 'lig aşaması'nda Fenerbahçe, ilk kez yer almanın hesaplarını yapıyor. Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi grup aşamasında son olarak 2008-2009 sezonunda mücadele etmişti. 2011 ve 2014 yıllarında ise Süper Lig'de şampiyon olarak Devler Ligi bileti almasına rağmen UEFA'dan "2 yıl Avrupa kupalarından men" cezaları aldı. Sonraki sezonlarda ise bu organizasyonda elemeleri geçemedi.

Lyon ile 7. randevu

Fenerbahçe ile Lyon, 7. kez kozlarını paylaşacak. İki ekip 2001-2002 ve 2004-2005 sezonlarında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer aldı. Fransız ekibi, 4 maçta da galip gelen taraf oldu. Taraflar 23 Ocak 2025'te bu kez statü değişikliğine gidilen UEFA Avrupa Ligi'nde rakip oldu ve maç golsüz eşitlikle sonuçlandı. Son olarak ise geçtiğimiz hafta UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda karşılaşırlarken, 6 maçlık randevuda Fenerbahçe galibiyet elde edemedi. Sarı-lacivertliler rekabette 5 kez fileleri havalandırırken, kalesinde 12 gol gördü.

Fransa takımları ile 27. kez

Fenerbahçe, bugüne kadar Fransa ekipleriyle 26 müsabakaya çıktı. En fazla resmi maçı da 6'şar kez Nice ve Lyon ile oynadı. Lille ile 4 kez rakip olan sarı-lacivertliler; Bordeaux, Cannes, Marsilya, Monaco ve Rennes ile de 2'şer maç yaptı. Kanarya, Fransa takımlarına karşı 6 galibiyet elde ederken, 8 beraberlik aldı. 12 müsabakada ise mağlubiyet yaşadı.

Avrupa kupalarında 306. maç

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında yarın oynayacağı mücadeleyle birlikte 306. maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, bu süreçte 121 galibiyet alırken, 67 maçta da berabere kaldı. 117 müsabakada ise yenilgi yaşadı. Kanarya, rakip filelere 415 gol gönderirken, kalesinde ise 425 gol gördü.

Şampiyonlar Ligi elemelerinde 48. maç

Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 47 kez eleme maçı oynadı. Kanarya, bu karşılaşmalarda 18 galibiyet alırken, 15 beraberlik ve 14 mağlubiyet yaşadı. Bu süreçte rakip filelere 68 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde 53 gole engel olamadı.

Asensio ve Kerem Aktürkoğlu, forma giyemeyecek

Fenerbahçe'nin Konyaspor ile oynadığı maçta kafa travması geçiren ve hastaneye kaldırılan Kerem Aktürkoğlu'nun MR görüntülemesinde hiçbir bulguya rastlanmazken, protokol gereği durumu takip ediliyor. Aynı müsabaka sonrası Marco Asensio'nun kontrol amaçlı gerçekleştirilen MR görüntülemesinde sol bacak üst adalesinde zorlanma ve gerilme tespit edildiği açıklandı. İspanyol oyuncunun da tedavisine başlanırken, sarı-lacivertliler Lyon müsabakasına iki önemli oyuncusundan yoksun çıkacak.

Maurizio Mariani düdük çalacak

Lyon ile Fenerbahçe arasında oynanacak müsabakada İtalya Futbol Federasyonu'ndan Maurizio Mariani düdük çalacak. Mariani'nin yardımcılıklarını Daniele Bindoni ile Alberto Tegoni yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Luca Zufferli olacak. Karşılaşmanın Video Yardımcı Hakemi (VAR) koltuğunda İtalyan Marco Di Bello oturacak. AVAR'da ise Luca Pairetto eşlik edecek.

Hakem Mariani, bugüne kadar Fenerbahçe'nin 3 maçında görev yaptı. 2021-2022 sezonu Avrupa Ligi grup aşamasında Eintracht Frankfurt ile oynanan maçın yanı sıra aynı sezon UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turunda Slavia Prag ile oynanan karşılaşmada düdük çaldı. Geçtiğimiz sezon ise Nottingham Forest - Fenerbahçe maçını yönetti.

İsmail Kartal, Avrupa kupalarında 24. maçında

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sarı-lacivertlilerin başında 3 farklı sezonda 23 kez Avrupa maçına çıktı. UEFA Konferans Ligi'nde 18, Şampiyonlar Ligi elemelerinde 5 kez olmak üzere bu süreçteki karşılaşmalarda 14 galibiyet, 3 beraberlik, 6 mağlubiyet aldı.

UEFA Kadrosu

Fenerbahçe'nin UEFA'ya bildirdiği listede şu isimler yer alıyor:
"Tarık Çetin, Ederson, Mert Günok, Çağlar Söyüncü, Yiğit Efe Demir, Nathan Ake, Mert Müldür, Nelson Semedo, Milan Skriniar, Archie Brown, İsmail Yüksek, Matteo Guendouzi, İrfan Can Kahveci, Levent Mercan, Bartuğ Elmaz, Oğuz Aydın, N'Golo Kante, Anderson Talisca, Kerem Aktürkoğlu, Romelu Lukaku, Marco Asensio, Mason Greenwood, Vedat Muriqi, Dorgeles Nene."

Gençlerbirliği, deplasmanda Göztepe'yi mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Gençlerbirliği, deplasmanda Göztepe'yi 1-0 mağlup etti

24.08.2026 00:10:00
Haber Merkezi
 
Gençlerbirliği, deplasmanda Göztepe'yi mağlup etti
Gençlerbirliği, deplasmanda Göztepe'yi mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Gençlerbirliği, deplasmanda Göztepe'yi 1-0 mağlup etti.

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında oynanan Göztepe-Gençlerbirliği karşılaşmasının ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

2. dakikada Göztepe gole yaklaştı. Armstrong'un pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Efkan Bekiroğlu'nun şutunu kaleci İrfan Can Eğribayat, kornere çeldi.

12. dakikada Gençlerbirliği gole yaklaştı. Traore, sağ kanattan getirdiği topu ceza sahası içerisindeki Oğulcan Ülgün'e aktardı. Oğulcan Ülgün'ün altıpas içerisinde yaptığı vuruşta kaleci Gugeshashvili, topu çeldi. Boşta kalan meşin yuvarlağı savunma oyuncuları kornere gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarı

49. dakikada Göztepe atağında, Arda Okan Kurtulan ceza sahasına girdikten sonra meşin yuvarlağı Janderson'a aktardı. Janderson'un şutu kaleci İrfan Can Eğribayat'tan sekip Juan'ın önünde kaldı. Juan'ın ceza sahası içerisinden vuruşunda top bu kez üst direkten döndü.

Hakem Batuhan Kolak, pozisyonun başında Arda Okan Kurtulan'a yapılan hareketin penaltı olduğuna hükmederek beyaz noktayı gösterdi. Penaltıda atışında topun başına geçen Bokele'nin vuruşunda kaleci İrfan Can Eğribayat, üzerine gelen meşin yuvarlağı çıkardı.

51. dakikada Gençlerbirliği öne geçti. Tongya, ceza sahası sol çizgisinden getirdiği topu kale sahasına gönderdi. Savunma oyuncularından seken meşin yuvarlak Oğulcan Ülgün'ün önünde kaldı. Oğulcan Ülgün'ün çevirdiği topu Koita, filelerle buluşturdu. 0-1

67. dakikada Göztepe gole yaklaştı. Arda Okan Kurtulan'ın sağ kanattan ortasında iyi yükselen Henrique'nin kafa vuruşunda kaleci İrfan Can Eğribayat, topu çeldi.

88. dakikada Göztepe yine gole yaklaştı. Akonnor'un sol kanattan ortasında altıpas içerisinde iyi yükselen Henrique'nin kafa vuruşunda top kaleci İrfan Can Eğribayat'ta kaldı.

90+3. dakikada Janderson'un ceza sahası sol çizgisi önünden vuruşunda da meşin yuvarlak üst direğe çarpıp dışarı çıktı.

Karşılaşma, Gençlerbirliği'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Beşiktaş’a Alanya’da soğuk duş

Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında Beşiktaş, hakem Adnan Deniz Kayatepe ve VAR ekibinin skandal kararlara imza attığı maçta deplasmanda Corendon Alanyaspor’a 1-0 mağlup oldu

24.08.2026 00:10:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş’a Alanya’da soğuk duş
Beşiktaş’a Alanya’da soğuk duş
Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş, hakem Adnan Deniz Kayatepe ve VAR ekibinin skandal kararlara imza attığı maçta deplasmanda Corendon Alanyaspor'a 1-0 mağlup oldu.

Sezonun ilk 6 resmi maçında kalesini gole kapatan ve gol yemeden 7. resmi maçına çıkan siyah-beyazlılar, Akdeniz deplasmanında hem ilk golünü yedi hem de sezonun ilk yenilgisini aldı.

Düdükler Beşiktaş'ı Doğradı, Gol İptal Edildi!



Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş, henüz 19. dakikada Hyeon-gyu Oh ile öne geçti ancak hakem Adnan Deniz Kayatepe, pozisyon öncesinde faul olduğu gerekçesiyle golü iptal etti.

İlk yarıda Alanyasporlu Aliti'nin Leandro Trossard'a attığı net tokat pozisyonunda ise ne hakemden ne de VAR'dan kart çıkmadı.

Siyah-beyazlıların ilk yarıda Václav Černý ve Oh ile bulduğu net fırsatları Alanyaspor kalecisi Paulo Victor şansıyla savuşturunca soyunma odasına 0-0 eşitlikle girildi.

73'te Yıkılan Duvar ve Kaçan Puanlar



İkinci yarıda teknik direktör Vincenzo Italiano'nun Dušan Vlahović ve Junior Olaitan hamlelerine rağmen hücumda organize olmakta zorlanan Beşiktaş, aradığı golü bulamadı.

Mücadelenin 73. dakikasında Alanyaspor'un kullandığı köşe vuruşunda Nuno Lima kafayla topu ağlara gönderdi.

Bu gol, Alexander Nübel'in bu sezon resmi maçlardaki 540 dakikalık gol yememe serisini bitirirken Beşiktaş'a da mağlubiyeti getiren an oldu.

Maçın kalan bölümünde Beşiktaş'ın baskısı sonuç vermeyince, siyah-beyazlılar adeta bir hakem bariyerine takılarak Alanya'dan eli boş döndü.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.