Salatanın ve çiğ köftenin vazgeçilmez malzemesi maydanoz damak zevkinden ziyade insan sağlığına da faydalı oluyor. Maydanozun deva olmadığı dert yok gibi...
Salatanın ve çiğ köftenin vazgeçilmez malzemesi maydanoz damak zevkinden ziyade insan sağlığına da faydalı oluyor. Salata ve yemeklerin süsü maydanozun nerdeyse deva olmadığı dert yok gibi.
Böbrek taşlarını düşürüyorSağlık Platformu'ndan aldığımız bilgiye göre maydanozun faydaları şöyle sıralanıyor:A ve C vitamini ile demir, kükürt, fosfos ve mangan elementleri deposu olan maydanoz sindirimi kolaylaştırıyor, böbrek taşlarını düşürüyor, görme gücünü ve anne sütünü artırıyor.
Kansere karşı koruyucuBir demir deposudur. Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum ve A vitamini vardır. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar. Böbrekleri çalıştırarak idrar getirir ve taşları düşürüyor, kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur.
Anne sütünü artırırYatmadan evvel yenildiğinde sabahları tatlı bir nefesle uyanmamızı sağlar. Anne sütünü artırır. Vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atar. Görme gücünü artıyor, kaynatılıp içiildiğinde ve cilde bu suyla pansuman yapıldığında sivilcelere iyi geliyor. Kaynatılan maydanozun suyu gözlere pansuman yapıldığında gözdeki iltihaplanmaları önlüyor ve yanmayı geçiriyor.Kaynatılıp sirke ile saçlar yıkandığında saçların uzaması ve kuvvetlenmesini sağlıyor..
Salatanın ve çiğ köftenin vazgeçilmez malzemesi maydanoz damak zevkinden ziyade insan sağlığına da faydalı oluyor. Salata ve yemeklerin süsü maydanozun nerdeyse deva olmadığı dert yok gibi.
Böbrek taşlarını düşürüyorSağlık Platformu'ndan aldığımız bilgiye göre maydanozun faydaları şöyle sıralanıyor:A ve C vitamini ile demir, kükürt, fosfos ve mangan elementleri deposu olan maydanoz sindirimi kolaylaştırıyor, böbrek taşlarını düşürüyor, görme gücünü ve anne sütünü artırıyor.
Kansere karşı koruyucuBir demir deposudur. Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum ve A vitamini vardır. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar. Böbrekleri çalıştırarak idrar getirir ve taşları düşürüyor, kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur.
Anne sütünü artırırYatmadan evvel yenildiğinde sabahları tatlı bir nefesle uyanmamızı sağlar. Anne sütünü artırır. Vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atar. Görme gücünü artıyor, kaynatılıp içiildiğinde ve cilde bu suyla pansuman yapıldığında sivilcelere iyi geliyor. Kaynatılan maydanozun suyu gözlere pansuman yapıldığında gözdeki iltihaplanmaları önlüyor ve yanmayı geçiriyor.Kaynatılıp sirke ile saçlar yıkandığında saçların uzaması ve kuvvetlenmesini sağlıyor..
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.