Omega-3 yağ asitlerinin, ileri yaşlarda Alzheimer hastalığının gelişme riskini azalttığı belirtildi. Omega-3 yağ asitlerinin Alzheimer hastalığı üzerindeki etkisine dair bir çalışma geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Boston'daki Tufts Üniversitesi uzmanlarının, yaş ortalaması 75 olan bin 137 kişinin kan örneklerinde yağ asidi ölçümü yaptığı araştırmada, deneklerin beslenme alışkanlıkları 10 sene boyunca izlendi. 10 yılın sonunda yapılan incelemelerde, deneklerden Omega-3 yağ asidi açısından zengin beslenen kişilerde bunama ve Alzheimer gelişimi riski diğer deneklere göre yarı yarıya daha az bulundu. Araştırmacılar, özellikle Omega-3 yağ asitlerinin en önemlilerinden biri olan DHA seviyesinin (beyin sıvısındaki serotonin seviyesine katkıda bulunuyor) önemine dikkat çekiyor. Bu çalışmada elde edilen sonuçlar, geçtiğimiz temmuz ayında yapılmış olan bir diğer çalışmanın sonuçlarıyla da uyumlu. Bu araştırmada da yaşları 65-94 arasında değişen katılımcıların beslenme alışkanlıkları incelenmişti. Omega-3 yağ asitleri daha yüksek olan grupta Alzheimer hastalığına yakalanma riskinin yüzde 60 oranında daha az olduğu tespit edilmişti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.