logo
08 ŞUBAT 2026

Saracoğlu derbide tam kapasite

15.02.2006 00:00:00
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, sarı-lacivertlilerin ligin 23. haftasında Beşiktaş ile yapacakları derbi maçta tam kapasite hizmet verecek. Daha önce 20. haftadaki Çaykur Rizespor maçı için planlanan, ancak üzerini kapatma işlemi tamamlanamadığı için yapılamayan Fenerium üst tribünün açılışı, Kadıköy'deki sezonun ilk derbisinde 26 Şubat Pazar günü gerçekleşecek. Derbi maç için Fenerium üst tribün biletlerinin satışı devam ediyor.Fenerbahçe'de yenilenen stadın tribünlerinin bazılarının açılışları yine derbi maçlar öncesinde gerçekleşmişti. Telsim kale arkası tribünü 2000-2001 sezonunda 6 Mayıs 2001'de Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 2-1 yendiği maç öncesi, maraton alt tribün ise 2001-2002 sezonunda 2 Aralık 2001'de Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a 2-1 yenildiği karşılaşma öncesi açılmıştı. Yenileme çalışmalarına 1999 yılının Ağustos ayında başlanılan tribünler 6,5 yıla yakın sürede sırayla yıkılarak yeniden inşa edildi.Tüm tribünlerinin üzeri kapalı olan stat yeni haliyle 52 bin kişi kapasiteye ulaştı.

Tekke'den Fenerbahçe yorumu


 
Trabzonspor Teknik Direktörü Tekke, 14 Şubat'ta saat 20.00'da Trabzon'da oynayacakları Fenerbahçe maçı için "Evimizde oynayacağımız bir maç, kazanabileceğimiz bir maç. Kazandığımızda 3 puan alacağımız, kaybettiğimizde puan alamayacağımız ve beraberlikte de 1 puan alacağımız bir maç. İyi konsantre olup ve iyi analiz ederek isteğimiz, arzumuzu göstererek taraftarımızı yine güldürmeye çalışacağız" dedi
 

07.02.2026 23:28:00
Haber Merkezi/aa
Tekke'den Fenerbahçe yorumu
Tekke'den Fenerbahçe yorumu

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Samsunspor'u 3-0 yenen Trabzonspor'da teknik direktör Fatih Tekke, üç gollü güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi. Tekke, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iyi bir galibiyet elde ettiklerini dile getirdi. İyi bir rakibe karşı oynadıklarını aktaran Tekke, "Üç gollü güzel bir galibiyet. Gol yemeden bitirebildiğimiz maçlardan biri. Zor bir deplasman, ligimizin zor deplasmanlarından birisi, çok iyi bir kadroya karşı oynadık. Onlara da özellikle Avrupa maçlarında başarılar diliyorum. Kolay bir maç yok bizim için. Güçlü bir kadroya, kaliteli bir kadroya karşı zor bir deplasmanda 3 puan, gayet iyi bir oyun, sporcularımı tebrik ediyorum. Avrupa maçlarında ülkemizi gayet iyi temsil ediyorlar. Allah yardımcıları olsun. Biz inandığımız gibi mücadelemize devam ediyoruz." diye konuştu.

Takım saygıyı hak ediyor

Tekke, kulüpte çok güzel bir ortamın bulunduğunu belirterek, "Bu oyuncularla beraber çok zor bir noktadan buraya geldik. Bunu da her defasında yenilemek durumundayım. Ben geldiğimde deplasman galibiyeti olmayan bir Trabzonspor'dan bahsediyoruz. Gençlerle beraber, bu çocukların mücadelesiyle beraber, hep beraber şu an geldiğimiz noktadayız ve bu çok iyi bir şey. Bu verilen mücadele bence saygıyı hak ediyor. Daha fazla desteği hak ediyor. Dolayısıyla bugün bizim için çok güzel bir gün." ifadelerini kullandı.

Birkaç oyuncu iyi oynayınca...

Bugün birkaç oyuncunun kendi performansının üstüne çıktığına işaret eden Tekke, şöyle devam etti: "Birkaç oyuncumuzun seviyesi bugün istediğimiz seviyede olunca, oyun biraz da istediğimiz gibi oldu. Aslında oyunun son bölümünde de yine formasyonu değiştirdik. 5-3-2'ye döndük. İnsanımız geçiş oyununu çok seviyor. Geçiş oyunu çok zor bir şey değil. Futbolun günümüz literatüründe üst seviyeliklerinde sadece geçiş önemli. Geçiş tabii ki bir plan ama Trabzonspor sadece geçiş oyunu oynayamaz. Bu maç özelinde hücum yapmak isteyen bir takımımız vardı. Hemen hemen her maçın yanılmıyorsam yıldızı kalecimiz oluyorken şu an böyle bir şeyi bir senedir 2-3 kez yaşadık. Dolayısıyla oyundaki konumlanma, oyuncu performansları birçok şeyi değiştiriyor." Tekke, ara transfer döneminde 5 oyuncu almayı hedeflediklerini ancak 3 transfer yapabildiklerini belirtti.

Ve Fenerbahçe maçı...


Fenerbahçe ile sahalarında oynayacakları müsabakaya da değinen Tekke, şunları kaydetti: "Biz maç maç gidiyoruz. Evimizde oynayacağımız bir maç, kazanabileceğimiz bir maç. Biz o mücadeleyi sadece Fenerbahçe'ye değil, kimle oynarsak oynayalım göstermek durumundayız. İsteğimiz destek tabii ki taraftar da tribünleri doldurmalıdır. Tabii burada benim asıl söyleyeceğim şey şu. Bence hakem konuşsun. Ben hakemden hiç memnun değildim. Hiç alakası yok değil mi? Bugün yendik aslında. Kenarda rahatsız olduğum şeyler oluyor. Rahatsız ediyor beni. Bunu yenerken de söylemem gerekli yani. Rahatsız ediyor beni. Etmeyen var. Yenildiğinde de etmeyen var ama yendik, rahatsız ediyor. Hissediyorum, görüyorum, yaşıyorum. Dolayısıyla Fenerbahçe maçı da normal maçlar gibi bizim için, kazandığımızda 3 puan alacağımız, kaybettiğimizde puan alamayacağımız ve beraberlikte de 1 puan alacağımız bir maç. İyi konsantre olup ve iyi analiz ederek isteğimiz, arzumuzu göstererek taraftarımızı yine güldürmeye çalışacağız. Başka ekstra bir motivasyonumuz olmayacak."

Samsunspor Başkanı'ndan 'yeniden yapılanma' vurgusu


 
Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım,  "İnşallah iyi bir yapılanma yapacağız. Çünkü bugün gördüm ki bazı futbolcular doymuş artık. Samsunspor'da oynamayı hak etmiyorlar. Onlarla da sezon sonunda yolları ayıracağız" dedi. 

07.02.2026 23:19:00
AA
 Samsunspor Başkanı'ndan 'yeniden yapılanma' vurgusu
 Samsunspor Başkanı'ndan 'yeniden yapılanma' vurgusu

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında konuk ettiği Trabzonspor'a 3-0 yenilen Samsunspor'da kulüp başkanı Yüksel Yıldırım, "Ben gerçekten üzgünüm. Samsunspor taraftarından özür diliyorum. Hak etmedik. Gerekeni de yapacağım" dedi. Yüksel Yıldırım, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Mağlubiyet beklemiyorduk

Üzgün olduklarını belirten Yıldırım, "Kulübüm adına özür diliyorum. Onları (taraftarı) üzdük bugün. Hiç beklemediğimiz bir mağlubiyet. Aslında maç öncesi umutluyduk. Puan veya puanlar alacağız diye kendimizi inandırmıştık ama maalesef takım bugün galibiyeti hiç hak etmedi. Bırak puan almayı da hak etmedi. Bizi inanılmaz üzdü. Trabzonspor daha istekliydi, daha arzuluydu. Maçı kazanmak için ellerinden geleni yaptılar. Nitekim de çok net bir galibiyet aldılar. Ben buradan Trabzonspor Kulübünü tebrik ediyorum. Haklı bir galibiyet" diye konuştu.
Trabzonspor Kulübü yöneticileriyle yemekte bir araya geldiklerini aktaran Yıldırım, bordo-mavili kulübün başkanı Ertuğrul Doğan'ı da tebrik etti.

Doyan futbolcuları göndereceğiz

Sakatlığı bulunan oyuncuları olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Zaten bizim hedefimiz beşincilikti, gidişat onu gösteriyordu. Samsunspor artık beşinciliği zorlayacak sezon sonuna kadar ama bu sene biraz zor bir sezon olacak. Çünkü biz artık hedef büyütmüştük. İnşallah iyi bir yapılanma yapacağız. Çünkü bugün gördüm ki bazı futbolcular doymuş artık. Samsunspor'da oynamayı hak etmiyorlar. Onlarla da sezon sonunda yolları ayıracağız. Görünen o. Çünkü benim gerçekten Samsun'a sözüm var. Bunu yerine getirmek için gerekeni yapacağım." ifadelerini kullandı.

Hoca değişecek mi?

Yıldırım, şöyle devam etti: "Hocayla da konuşacağım. Yani bu gidişatı düzeltecek, başka çaresi yok. Sezon sonuna kadar kimsenin bizi üzme hakkı yok. Bu Samsun taraftarını üzme hakkı yok. Çok üzgünüm gerçekten. 12 günde 6 ülkeyi ziyaret ettim. Dün gece geldim. Bugün ayağımda biraz ağrı var. Döndüm geldim. İyi bir maç olacak diye ama oyuncular bana bunu hissettirmedi. Onlar hissettirmiyorsa açık söyleyeyim demek ki bazı şeyleri yapmamız lazım artık. Çünkü oyuncular Samsun'da doymuş. Şimdi tıkır tıkır paralar ödeniyor, primler ödeniyor, her şey ödeniyor. Aç olmuyorlar. Ben gerçekten üzgünüm. Samsunspor taraftarından özür diliyorum. Hak etmedik. Gerekeni de yapacağım."

Konferans Ligi de zorlayacak

UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turunda da Kuzey Makedonya'nın Shkendija takımıyla karşılaşacaklarını hatırlatan Yıldırım, zorlu bir sürece girdiklerini dile getirdi.
Ara transfer döneminde istenilen mevkilere oyuncu aldıklarını kaydeden Yıldırım, "Son 3 günde çok hızlı bir şekilde Elayis Tavsan'ı Türk vatandaşı yaptık. Buradan İçişleri Bakanımıza teşekkür ediyorum. Türk vatandaşlığı için bize inanılmaz bir destekte bulundu. Yer açıldı ama hocamız transferi pek düşünmediğini ancak çok çok iyi bir oyuncu olursa 'Alın' dedi. Çok çok iyi bir oyuncu bulamadık. Zorlu bir döneme giriyoruz ama ben takıma inanıyorum. Hoca gerekeni yapacaktır. Samsunspor bundan sonra artık hedefi olan, iyi yapılanmış bir kulüp olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Bengisu Avcı 5 bin metre yüzme kategorisinde dünya şampiyonu oldu

Ocean's 7'yi tamamlayan ilk ve tek Türk olma ünvanını elinde bulunduran milli ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Abu Dhabi'de düzenlenen Dünya Master Oyunları'nda 5 bin metre yüzme kategorisinde dünya şampiyonu oldu

07.02.2026 14:26:00
İhlas Haber Ajansı
Bengisu Avcı 5 bin metre yüzme kategorisinde dünya şampiyonu oldu
Bengisu Avcı 5 bin metre yüzme kategorisinde dünya şampiyonu oldu
Ocean's 7'yi tamamlayan ilk ve tek Türk olma ünvanını elinde bulunduran milli ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Abu Dhabi'de düzenlenen Dünya Master Oyunları'nda 5 bin metre yüzme kategorisinde dünya şampiyonu oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkentinde gerçekleştirilen şampiyonada 30 yaş üstü kategorisinde mücadele eden İzmirli rekortmen yüzücü, rakiplerini geride bırakarak birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı.

AXA Türkiye'nin 'Değerler ortağı' olduğu milli sporcu, organizasyonda mücadelesine farklı kategorilerde devam edecek. Avcı, 9 Şubat'ta 200 metre karışık ve 100 metre kurbağalama, 11 Şubat'ta 400 metre karışık ve 200 metre kelebek, 12 Şubat'ta 100 metre kelebek ve 13 Şubat'ta ise 200 metre kurbağalama yarışlarında kulaç atacak.

Open Master Games kapsamındaki müsabakalar, 35 farklı branşta 90 ülkeden 25 binden fazla sporcunun katılımıyla 14 Şubat tarihine kadar sürecek.

Rakibini 5 maçtır yenemiyor... Beşiktaş konuğu Alanyaspor

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında sahasında karşılaşacağı Corendon Alanyaspor ile 20. kez rakip olacak

07.02.2026 11:11:00
İhlas Haber Ajansı
Rakibini 5 maçtır yenemiyor... Beşiktaş konuğu Alanyaspor
Rakibini 5 maçtır yenemiyor... Beşiktaş konuğu Alanyaspor
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında sahasında karşılaşacağı Corendon Alanyaspor ile 20. kez rakip olacak. Ligde oynadığı son 9 müsabakada mağlubiyet yaşamayan Kartal'ın öncelikli hedefi Avrupa kupaları potasına girmek.

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş, yarın saat 20.00'da Tüpraş Stadyumu'nda Corendon Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Ligde siyah-beyazlılar 10 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyetle topladığı 36 puanla 5. sırada yer alıyor. Turuncu-yeşilliler ise 4 galibiyet, 10 beraberlik ve 6 mağlubiyet sonucunda aldığı 22 puan ve averajla 10. sırada bulunuyor.

Süper Lig'de 20. randevu



Alanyaspor ile Beşiktaş, ligde bugüne kadar 19 kez karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar 10, turuncu-yeşilliler ise 4 galibiyet elde ederken, 5 maç da berabere sonuçlandı. Söz konusu müsabakalarda Kartal, 35 kez fileleri havalandırırken, Antalya temsilcisi 21 golle karşılık verdi.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında Antalya'da oynanan müsabakayı Alanyaspor 2-0'lık skorla kazandı.

Sergen Yalçın'ın Alanyaspor karnesi

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Alanyaspor maçıyla siyah-beyazlıların başında ikinci dönemindeki 20. karşılaşmasına çıkacak. 53 yaşındaki teknik adam, yine bir Alanyaspor mücadelesiyle başlayan bu süreçte ligde 19 haftada 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Yalçın, Beşiktaş teknik direktörü olarak Alanyaspor ile 5 kez karşılaştı. Söz konusu müsabakalarda Sergen Yalçın ekibi 1 defa kazanırken, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.

Orkun Kökçü'den son 3 maçta 3 gol

Beşiktaşlı futbolcu Orkun Kökçü, oynadığı son 3 müsabakada da rakip fileleri havalandırmayı başardı. Kökçü, Süper Lig'de Eyüpspor ve Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Kocaelispor karşısında 1'er gol kaydetti.

Rakibini 5 maçtır yenemiyor



Siyah-beyazlılar, Alanyaspor ile oynadığı son 5 müsabakada galibiyet alamadı. Bu süreçte rakibiyle 3 maçta berabere kalan Beşiktaş, 2 mücadeleden de mağlup ayrıldı. Kartal, Antalya temsilcisi karşısında son galibiyetini 2022-2023 sezonunda İstanbul'da almıştı.

Kadroya 7 yeni isim dahil oldu

Kartal, kış transfer döneminde kadrosuna 7 yeni oyuncu dahil etti. Siyah-beyazlılar; Yasin Özcan, Kristjan Asllani, Junior Olaitan, Hyeon-gyu Oh, Emmanuel Agbadou, Amir Murillo ve Devis Vasquez'i kadroya kattı. Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın hangi isimleri maç kadrosuna dahil edeceği ise son antrenmandan sonra belli olacak.
Bu süreçte Tammy Abraham, Demir Ege Tıknaz, Rafa Silva, Gabriel Paulista, Jonas Svensson ve Davide Jurasek ise takımdan ayrılan isimler oldu.

3 futbolcu sarı kart sınırda

Beşiktaş'ta, Alanyaspor maçı öncesinde 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Kartal'da Kaptan Orkun Kökçü'nün yanı sıra Emirhan Topçu, Salih Uçan ve El Bilal Toure, Alanyaspor maçında sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta deplasmanda oynanacak Başakşehir müsabakasında cezalı duruma düşecek.
Siyah-beyazlılarda Konyaspor müsabakasında kırmızı kart gören Kristjan Asllani ile aynı maçta sarı kart görerek cezalı duruma düşen El Bilal Toure, forma giyemeyecek.

Oğuzhan Çakır yönetecek

Beşiktaş ile Alanyaspor arasındaki müsabakayı hakem Oğuzhan Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Mehmet Emin Tuğral ile Murat Temel yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Fatih Tokail olacak.

Fenerbahçe, kadrosunu UEFA verdi

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turunda mücadele edecek Fenerbahçe, kadrosunu UEFA'ya bildirdi. Sarı-lacivertlilerde yeni transferler Kante, Guendouzi ve Cherif listeye eklendi

07.02.2026 11:03:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, kadrosunu UEFA verdi
Fenerbahçe, kadrosunu UEFA verdi
UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turunda mücadele edecek Fenerbahçe, kadrosunu UEFA'ya bildirdi. Sarı-lacivertlilerde yeni transferler Kante, Guendouzi ve Cherif listeye eklendi.

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe, son 16 play-off turundan yoluna devam edecek. Sarı-lacivertliler bu tur öncesi güncellediği kadrosunu UEFA'ya bildirdi. Sezon başı verilen listede bu dönemde 3 değişiklik hakkı bulunurken, ara transfer döneminde kadroya dahil edilen Matteo Guendouzi, Sidiki Cherif ve N'Golo Kante'nin ismi yazıldı.

Yeni transferlerden Anthony Musaba ve Mert Günok ise liste dışı kaldı.

Fenerbahçe, 19 Şubat'ta İngiliz ekibi Nottingham Forest ile Kadıköy'de kozlarını paylaşacak. Rövanş müsabakası ise 26 Şubat'ta City Ground'da oynanacak.
Sarı-lacivertlilerin UEFA kadrosunda şu isimler bulunuyor:

"Tarık Çetin, Ederson, Engin Can Biterge, Çağlar Söyüncü, Yiğit Efe Demir, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, Nelson Semedo, Milan Skriniar, Archie Brown, İsmail Yüksek, Matteo Guendouzi, Fred, Edson Alvarez, N'Golo Kante, Levent Mercan, Oğuz Aydın, Talisca, Kerem Aktürkoğlu, Marco Asensio, Sidiki Cherif, Dorgeles Nene."

Beşiktaş'ın ilk Panamalı futbolcusu Amir Murillo

Beşiktaş'ın, Fransız ekibi Marsilya'dan kadrosuna kattığı Amir Murillo, siyah-beyazlıların tarihindeki ilk Panamalı futbolcu oldu

07.02.2026 11:01:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş'ın ilk Panamalı futbolcusu Amir Murillo
Beşiktaş'ın ilk Panamalı futbolcusu Amir Murillo
Beşiktaş'ın, Fransız ekibi Marsilya'dan kadrosuna kattığı Amir Murillo, siyah-beyazlıların tarihindeki ilk Panamalı futbolcu oldu.

Beşiktaş, Fransa Ligue 1 takımı Marsilya'nın 29 yaşındaki futbolcusu Murillo'yu renklerine bağladı. Siyah-beyazlılar şimdiye kadar 57 farklı ülkeden 198 yabancı futbolcuyla sözleşme imzalamıştı. Murillo transferiyle birlikte bu sayı 58 farklı ülkeden 199 oyuncuya yükseldi.

Aynı zamanda Amir Murillo ile birlikte Beşiktaş'ta ilk kez Panamalı futbolcu forma giymiş olacak.

Futbola ülkesinde başladı



Profesyonel futbol hayatına ülkesinde adım atan Murillo; San Fransicso takımında oynadıktan sonra bir dönemi kiralık olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri ekiplerinden RB New York'ta futbol hayatına devam etti. 2019-2020 sezonunda ise Belçika'nın yolunu tutan Amir Murillo, Anderlecht'te yaklaşık dört sezon forma giymesinin ardından 2023-2024 sezonunda Marsilya'ya transfer oldu.

Fransız ekibinde 82 maça çıkan Panamalı oyuncu, 6 gol ve 9 asistlik performans sergiledi.

Panama Milli Takımı'nda 90 kez forma giydi

Murillo, Panama Milli Takımı'nın formasını 90 kez sırtına geçirdi. 2015 yılından bu yana milli takımı için ter döken 29 yaşındaki futbolcu, 9 gol ve 13 asiste imza attı.

Kış transfer döneminin altıncı transferi

Amir Murillo, ikinci transfer döneminde Beşiktaş'ın altıncı transferi oldu. Siyah-beyazlıların ilk transferini Aston Villa'dan 19 yaşındaki stoper Yasin Özcan ile gerçekleştirmişti. Kara Kartal, bu transferin ardından da Inter'den kiralık olarak Kristjan Asllani'yi renklerine bağladı. Siyah-beyazlı ekip, sonrasında Göztepe'den Junior Olaitan, Genk'ten Hyeon-gyu Oh ve Wolverhampton'dan Emmanuel Agbadou'yla sözleşme imzaladı.

Kazımcan, Başakşehir'de

Galatasaray, sol bek Kazımcan Karataş'ı sezon sonuna kadar RAMS Başakşehir'e kiraladığını açıkladı

07.02.2026 10:55:00
İhlas Haber Ajansı
Kazımcan, Başakşehir'de
Kazımcan, Başakşehir'de
Galatasaray, sol bek Kazımcan Karataş'ı sezon sonuna kadar RAMS Başakşehir'e kiraladığını açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulüpten transferle ilgili yapılan açıklamada,"Profesyonel futbolcumuz Kazımcan Karataş'ın 2025-2026 sezonu sonuna kadar geçici transferi konusunda, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü A.Ş. ile anlaşmaya varılmıştır" denildi.

Galatasaray, 23 yaşındaki sol bek Kazımcan Karataş'ı sezon sonuna kadar RAMS Başakşehir'e kiralık olarak gönderdi. Transfer, resmi olarak TFF kayıtlarına işlendi ve Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bildirildi .

Galatasaray, genç oyuncunun daha fazla süre alarak gelişimini sürdürmesi için bu hamleyi yaptı.

Kazımcan bu sezon Galatasaray formasıyla 13 resmi maçta 728 dakika oynadı. Takım arkadaşlarına 2 asist yaptı

Beşiktaş kaleyi Kolombiyalı Devis Vasquez'e verdi

Beşiktaş, Roma'nın Kolombiyalı kalecisi Devis Vasquez'i sezon sonuna kadar kiraladığını açıkladı

07.02.2026 10:49:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş kaleyi Kolombiyalı Devis Vasquez'e verdi
Beşiktaş kaleyi Kolombiyalı Devis Vasquez'e verdi
Beşiktaş, Roma'nın Kolombiyalı kalecisi Devis Vasquez'i sezon sonuna kadar kiraladığını açıkladı.

Siyah-beyazlı kulüpten transferle ilgili yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Devis Vasquez'in 2025-26 sezonu sonuna kadar satın alma opsiyonlu geçici transferi hususunda Roma kulübüyle anlaşmaya varılmıştır. Devis Vasquez'e şanlı formamızla başarılar diler, kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız" denildi.

Beşiktaş, Roma'nın 27 yaşındaki Kolombiyalı kalecisi Devis Estiven Vásquez Llach'ı sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı.

Transfer anlaşmasında 2025-26 sezonu sonuna kadar geçerli bir satın alma opsiyonu da bulunuyor. Kulüp resmi açıklamasında, Vasquez'e başarılar dileyerek kamuoyuna duyurdu .

Beşiktaş, ara transfer döneminde Mert Günok ile yollarını ayırdı ve kaleci rotasyonunu güçlendirmek için arayışa girdi.

Vasquez, İstanbul'a gelerek resmi imzayı attı ve Ersin Destanoğlu ile rekabet edecek.

Vasquez'in Kariyeri



Futbola Kolombiya'da başladı; Cortuluá, Patriotas, La Equidad ve Llaneros formaları giydi.

2023'te Milan'a transfer oldu. Ardından Sheffield Wednesday, Ascoli ve Empoli'de kiralık oynadı.

Empoli dönüşü Roma ile bedelsiz sözleşme imzaladı ve şimdi Beşiktaş'a kiralandı

Galatasaray, Rizespor deplasmanında

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray yarın deplasmanda oynayacağı Çaykur Rizespor ile ligde 48. kez mücadele edecek

07.02.2026 10:36:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray, Rizespor deplasmanında
Galatasaray, Rizespor deplasmanında
Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray yarın deplasmanda oynayacağı Çaykur Rizespor ile ligde 48. kez mücadele edecek.

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray yarın saat 17.00'de deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Ligde sarı-kırmızılılar 15 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle aldığı 49 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. Yeşil-mavililer ise 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 8 mağlubiyet sonucunda topladığı 20 puanla 12. sırada yer alıyor.

48. randevu



Rizespor ile Galatasaray, Süper Lig'de bugüne kadar 47 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 33 kez sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Yeşil-maviler ise rakibini 7 defa mağlup etti. 7 mücadele de berabere tamamlandı. Aslan'ın 116 golüne, Rize ekibi 48 golle karşılık verdi.
İki takım arasında ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçı Galatasaray 3-1'lik skorla kazandı.

Rekabette son 10 mücadelenin 8'i Galatasaray'ın

Galatasaray ile Rizespor arasındaki son karşılaşmalarda sarı-kırmızılıların üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında Süper Lig'de yapılan son 10 müsabakada sarı-kırmızılılar 8, yeşil-mavililer de 2 galibiyet aldı. Geçtiğimiz sezon Rize'deki mücadeleden de Okan Buruk'un öğrencileri, 2-1'lik skorla sahadan galip ayrıldı.

Ligde 8 maçlık yenilmezlik serisi



Galatasaray, bu sezon Süper Lig'in 12. haftasında Kocaelispor'a deplasmanda 1-0'lık skorla kaybettikten sonra yenilmedi. Ligde daha sonra çıktığı 8 karşılaşmada 6 galibiyet elde eden sarı-kırmızılılar, 2 kez de berabere kaldı. Cimbom, ligde son olarak RAMS Park'ta Kayserispor'u 4-0 mağlup etti.

Deplasman karnesi

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon deplasmanda 9 maça çıktı. Sarı-kırmızılılar, bu maçlarda 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alırken, bu alanda 22 puanla ikinci sırada yer alıyor. Aslan en son ligde dış sahada Fatih Karagümrük ile oynadı ve rakibini 3-1'lik skorla yendi.

Ligin en golcü takımı

Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de istatistiklerde de zirvede bulunuyor. Sarı-kırmızılılar ligde çıktığı 20 mücadelede rakip fileleri 47 kez havalandırdı ve ligin en golcü takımı olarak yer alıyor. Cimbom, yediği 14 golle de Göztepe'nin ardından en az gol yiyen ikinci takım konumunda. Aslan ayrıca +33 ile de en iyi averaja sahip takım.

Ligde Icardi 10, Osimhen 8 gol attı

Süper Lig'de Galatasaray'ın golleri, golcüleri Mauro Icardi ve Victor Osimhen'den geldi. Sarı-kırmızılılarda Mauro Icardi 10, Victor Osimhen 8, Leroy Sane 6, Barış Alper Yılmaz ve Gabriel Sara 5'er, Eren Elmalı ve Yunus Akgün 3'er, İlkay Gündoğan 2, Lucas Torreira, Davinson Sanchez ve Roland Sallai de 1'er gol kaydetti. Ayrıca Fatih Karagümrük maçında Fatih Kurucuk, Kayserispor karşılaşmasında da Aaron Opoku kendi kalesine attı.

Gabriel Sara'dan ligde son 3 maçta 4 gol

Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Gabriel Sara, Süper Lig'de görev aldığı son 3 müsabakada rakip fileleri boş geçmedi ve 4 kez havalandırdı. Bu sezon gol yollarında etkili olan Sara, hepsi ligde olmak üzere toplamda 5 kez gol sevinci yaşadı. 26 yaşındaki futbolcu ayrıca 2 de asistle takımına katkıda bulundu.

Mario Lemina cezalı, Abdülkerim Bardakcı sınırda

Galatasaray'da Gabonlu futbolcu Mario Lemina, sarı kart cezasından dolayı Rizespor karşısında forma giyemeyecek, Arda Ünyay da sakatlığından dolayı kadroda yer almayacak. Sarı-kırmızılılarda ayrıca Abdülkerim Bardakcı da sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bardakcı, bu mücadelede sarı kart görmesi durumunda 22. haftada RAMS Park'taki Eyüpspor maçında cezalı olacak. Leroy Sane ile Ahmed Kutucu durumu ise son antrenmandan sonra belli olacak.

Okan Buruk ile Recep Uçar, 8. kez rakip

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Konyaspor Teknik Direktörü Recep Uçar, bugüne kadar 7 kez rakip oldu. Bu mücadelelerde Buruk, Galatasaray'ı çalıştırırken, Uçar da Ümraniyespor, Kayserispor ve Konyaspor'un başındaydı. Geride kalan 7 maçta Buruk 6 defa kazanırken, 1 müsabakada berabere sona erdi.

Ozan Ergün düdük çalacak

Çaykur Rizespor ile Galatasaray arasında oynanacak maçı hakem Ozan Ergün yönetecek. Ergün'ün yardımcılıklarını Bersan Duran ile Suat Güz yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Ömer Faruk Gültekin olacak.

İlhan Palut 68 gün sonra tekrar Konyaspor'da

Konyaspor, Teknik Direktör İlhan Palut ile 1.5 yıllık anlaşma sağladı

06.02.2026 14:38:00
İhlas Haber Ajansı
İlhan Palut 68 gün sonra tekrar Konyaspor'da
İlhan Palut 68 gün sonra tekrar Konyaspor'da
Konyaspor, Teknik Direktör İlhan Palut ile 1.5 yıllık anlaşma sağladı.

Konyaspor, Trendyol Süper Lig'deki kötü gidişatın ardından Teknik Direktör Çağdaş Atan ile karşılılık anlaşarak yollarını ayırdı. Teknik direktörlük arayışına giren yeşil-beyazlı yönetim, 49 yaşındaki İlhan Palut ile 1.5 yıllığına anlaşma sağladı.



Konyaspor Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, "Konyaspor'umuz, teknik direktörlük görevi için İlhan Palut ile 1.5 yıllık resmi sözleşme imzalamıştır. Konya Büyükşehir Stadyumu basın toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde, Başkanımız Ömer Atiker ve yönetim kurulu üyelerimiz hazır bulunmuştur.

İlhan Palut hocamızın, Konya'nın futbol tutkusunu, büyük Konyaspor taraftarının coşkusuyla birleştirerek, takımımızla birlikte sahada son düdüğe kadar mücadele eden, vazgeçmeyen ve karakterli bir oyun ortaya koyacağına dair inancımız tamdır. İlhan Palut ve teknik ekibine hoş geldiniz diyor, Konyaspor'umuzda başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

29 Kasım'da istifa etmişti

İlhan Palut, 29 Kasım'daki Kayserispor maçının ardında Çaykur Rizespor'daki görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Rizespor yönetimi ise 49 yaşındaki çalıştırıcının istifasını kabul etmişti.

49 yaşındaki teknik adam, daha önce 2020/21 ve 2022/23 sezonları arasında Konyaspor'u çalıştırmıştı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.