Alanyaspor Tunuslu forvetini bekliyor
Forvet hattını güçlendirmek isteyen Alanyaspor, Tunus ekibi CS Sfaxien'de forma giyen Omar Ben Ali'yle anlaşma sağladı. Transferle ilgili resmi açıklamaların kısa süre içinde gelmesi bekleniyor
27.06.2026 17:20:00
Haber Merkezi
Alanyaspor kimsenin beklemediği bir transfere imza attı. Akdeniz temsilcisi, Omar Ben Ali'yle anlaşma sağladı. CS Sfaxien Kulübü'yle de el sıkışıldığı öğrenildi. Resmi açıklamaların kısa süre içinde yapılması bekleniyor. 21 yaşındaki Tunuslu forvet, kariyerinde ilk kez ülkesinin dışına çıkacak.
FAZLASIYLA KARŞILIYOR
Omar Ben Ali, geride bıraktığımız sezonda CS Sfaxien ile 27 resmi maça çıktı. Sahada 2.235 dakika kaldı. 11 gol ve 2 asist üretti. Alanyaspor'un bu transferde ne kadar ödeyeceği, resmi açıklamaların ardından belli olacak. 21 yaşındaki futbolcu, "genç" yabancı kriterini fazlasıyla karşılıyor.
HAVADAN ÇOK ETKİLİ
Omar Ben Ali'nin göstereceği performans merakla bekleniyor. Eğer Süper Lig'de iyi işler yaparsa, Alanyaspor yakın gelecekte ondan ciddi paralar kazanabilir. 1.97 boyundaki futbolcu, özellikle hava toplarındaki hakimiyetiyle tanınıyor. Ligimizde bu tarz santrforlar etkili oluyor.
Galatasaray Ponomarenko masasına oturdu: Ancak Milan da orada
Mauro Icardi'nin kararı beklenirken Galatasaray Yönetimi genç bir forvet konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Cim-Bom, Dinamo Kiev'in golcüsü Matviy Ponomarenko için pazarlıklara başladı. Milan da bastırıyor
27.06.2026 17:10:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Mauro Icardi'nin son teklife vereceği yanıt bekleniyor. Ancak açık konuşmak gerekirse tangocunun ayrılma ihtimali hayli yüksek... Bu sebeple de genç bir forvet konusundaki çalışmalar devam ediyor. Cim-Bom'un, Dinamo Kiev ile Matviy Ponomarenko konusunda resmi pazarlıklara başladığı öğrenildi.
FAZLASINI BEKLİYORLAR
Bu transferde Galatasaray'ın işini zorlaştırabilecek en büyük engel Milan... Serie A temsilcisi de 20 yaşındaki santrfor konusunda pazarlık yapıyor. 1.88 boyundaki futbolcunun Kiev ile 31 Aralık 2028 tarihine kadar sözleşmesi var. Tahmini piyasa değeri 12 milyon euro civarında... Fakat Kiev çok daha fazlasını bekliyor.
24 GOL VE 3 ASİST ÜRETTİ
Matviy Ponomarenko, geride bıraktığımız sezonda 31 resmi karşılaşmaya çıktı. Sahada 2.038 dakika kaldı. 24 gol ve 3 asist üretti. Genç yetenek, Ukrayna Milli Takımı'nın da bir parçası... Dinamo Kiev Yönetimi'nin kafasındaki bonservis bedelinin 30 milyon euro seviyelerinde olduğu konuşuluyor. Galatasaray, Icardi'nin durumuna göre pazarlıklarda baskısını artıracak.
Siz profesyonel değil misiniz Montella? Baskı altında kaldık!
A Milli Takım Teknik Direktörü Montella, ABD galibiyetinin ardından takımın üzerinde baskı oluşturulduğunu söyledi. Ancak kendisi de dahil sahaya çıkan herkes profesyoneldi. Ve buna göre davranılması gerekiyordu
27.06.2026 17:00:00
Haber Merkezi
Avustralya ve Paraguay yenilgilerinin ardından Dünya Kupası bizim için bitmişti. Prestij maçına dönen ABD sınavında galibiyet alındı. Ancak bu 3 puanın hiçbir işe yaramayacağı da ortadaydı. Teknik Direktör Montella, "Eleştiriler yapıldı ve takımın üstünde farklı baskı oluşturuldu. Daha farklı olabilirdi her şey" ifadelerini kullandı.
YETKİN SEVİYEYE ULAŞMIŞ!
Yani baskı sebebiyle gerçek performanslarını sergileyemediklerini belirtti. Bu seviyede baskıyı kaldıramamak çok ciddi bir sorun. Çünkü Montella da dahil kadrodaki herkes profesyonel... Profesyonel kelimesi ise şöyle tanımlanıyor: Bir işi kazanç sağlama amacıyla meslek olarak yapan veya bir sanat, spor ya da uzmanlık dalında özel eğitim alarak çok yetkin bir seviyeye ulaşmış kişi...
BU İŞİN PARÇASI
Tanımlamadaki "Yetkin seviyeye ulaşmış kişi" bölümü, aslında birçok şeyi gözler önüne seriyor. Bu seviyedeki oyuncuların ve teknik heyetin, baskıyla başa çıkması şart... Eğer eleştirilerden etkilenilecekse, önümüzdeki organizasyonlarda da büyük problemler yaşayabiliriz.
Galatasaray Taha Şahin'i düşünüyor: Peki neden?
Galatasaray, Çaykur Rizespor'un sağ beki Taha Şahin için teklif yapabilir. Sarı-Kırmızılı ekip, 25 yaşındaki futbolcuyu "yerli havuzunu güçlendirme" sebebiyle düşünüyor. Ayrıca Taha tam bir joker...
27.06.2026 16:50:00
Haber Merkezi
Galatasaray, ezeli rakiplerine oranla ilk 11'de oynattığı Türk oyuncularla dikkat çekiyor. Sarı-Kırmızılılar yerli havuzunu daha da güçlendirmeyi planlıyor. Listeye eklenen son ismin; Çaykur Rizespor forması giyen Taha Şahin olduğu öğrenildi. İlerleyen süreçte resmi teklif yapılabilir.
ÖNEMLİ BİR AVANTAJ
25 yaşındaki futbolcunun Karadeniz ekibiyle 30 Haziran 2028 tarihine kadar sözleşmesi var. Taha'nın asıl yeri sağ bek... Ancak zorunlu hallerde sol bekte ve orta sahanın sağında görev yapabiliyor. Yani tam bir joker... Ayrıca birçok bölgenin Türk bir oyuncuyla yedeklenmesi, uzun sezonda önemli avantaj...
OPSİYON KULLANILMADI
Taha'nın tahmini piyasa değeri 3 milyon euro... Hatırlanacağı üzere; Cim-Bom, Bayern Münih'ten kiraladığı eski oyuncusu Sacha Boey'in satın alma opsiyonunu kullanmamıştı. Singo'nun sakatlık durumu da göz korkutuyor. Şu anda sağ bekteki en sağlam alternatif sadece Roland Sallai!
Belçika, Yeni Zelanda'yı gol yağmuruna tuttu
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu 3. maçında Belçika, Yeni Zelanda'yı 5-1 mağlup ederek gruptan lider çıkmayı başardı.
27.06.2026 10:12:00
HABER MERKEZİ/AA
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu 3. maçında Belçika, Yeni Zelanda'yı 5-1 mağlup ederek gruptan lider çıkmayı başardı. Yeni Zelanda, kupaya veda etti.
BC Place Stadı'nda oynanan müsabakaya etkili başlayan
Belçika, 28. dakikada öne geçti. Soldan kazanılan korner atışında De Bruyne, uzak köşeye ortaladı. Savunmanın uzaklaştıramadığı meşin yuvarlağı iyi takip eden Trossard'ın yakın mesafeden vuruşunda top filelere gitti: 0-1
İlk yarı Belçika'nın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlanırken ikinci devre de Belçika'nın ataklarıyla başladı.
50. dakikada Trossard, bir kez daha sahneye çıktı. De Bruyne'nin ara pasında savunmanın arkasına sarkan Trossard'ın vuruşunda meşin yuvarlak kendi takım arkadaşı Vanaken'e çarpıp yeniden bu futbolcuda kaldı. Trossard, yakın mesafeden sert vuruşla farkı 2'ye çıkardı: 0-2.
66. dakikada savunmanın uzaklaştırmak istediği topu alan De Bruyne'nin uzaktan sert şutunda top filelere gitti: 0-3.
84. dakikada Yeni Zelanda farkı 2'ye indirdi. Soldan kullanılan korner atışında kaleci Courtouis'nın uzaklaştırmak istediği top Just'ta kaldı. Bu futbolcu, sert vuruşla topu ağlara yolladı: 1-3.
86. dakikada Lukaku sahneye çıktı. 1 dakika önce oyuna dahil olan golcü futbolcu, Raskin'in sağdan ortasında kafayla topu filelere gönderdi: 1-4.
Maçta son sözü Saelemaekers söyledi. 90+4. dakikada topla ceza sahasına giren Lukaku'nun pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Saelemaekers, meşin yuvarlağı köşeden ağlara gönderdi: 1-5.
Bu sonuçla puanını 5'e yükselten Belçika, grubu lider tamamlayarak son 32 turuna yükseldi. Yeni Zelanda ise 1 puanla son sırada yer aldı.
Gol özeti
Goller: Dk. 28 ve Dk. 50 Trossard, Dk. 66 De Bruyne, Dk. 86 Lukaku, Dk. 90+4 Saelemaekers (Belçika), Dk. 84 Just (Yeni Zelanda)
İran'ın son 32'ye kalma ihtimali yüksek
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu 3. maçında Mısır ile İran 1-1 berabere kaldı. İran, 'Üçüncü Sıradaki Takımlar' klasmanında 6. sırada yer alıyor. İran'ın durumu ABD saatiyle J, K ve L gruplarında bugün oynanacak maçlar sonucu şekillenecek.
27.06.2026 10:06:00
HABER MERKEZİ/AA
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu 3. maçında Mısır ile İran 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı. Böylece Yeni Zelanda'yı 5-1 yenen Belçika, 5 puanla grubu lider tamamladı. Mısır da aynı puanla ikinci oldu.
Mısır iyi başladı
Seattle Stadyumu'nda oynanan müsabakaya iyi başlayan Mısır, 5. dakikada öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Trezeguet, ceza sahasına ortaladı.
Salah'ın şutunda kaleci Beiravand gole izin vermezken dönen top Saber'in önünde kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından sert şutunda top filelere gitti: 1-0.
Geriye düşen İran, beraberlik için bastırdı. 9. dakikada ceza sahası içinde yaşanan pozisyonda Mohebi, Monem'in müdahalesiyle yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem, penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı atışında topun başına Taremi geçti. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Shobeir, gole izin vermedi.
İran, aradığı golü 14. dakikada buldu. Orta alanda topla buluşan Mohammedi, ceza yayı önüne gelip sert vurdu. Kaleci Shobeir'in çıkardığı şutu takip eden Rezaeian, yakın mesafeden topu ağlara yolladı: 1-1.
İlk 45 dakika 1-1 beraberlikle sonuçlandı.
İkinci yarıda etkili oynayan taraf İran oldu. 90. dakikada soldan kazanılan korner atışında ceza sahası içinde iyi yükselen Taremi kafayı vurdu, meşin yuvarlak direğe çarpıp auta gitti.
90+3 dakikada İran golü buldu. İzzetullahi'nin kullandığı serbest vuruşta kaleci Shobeir'in uzaklaştıramadığı topu Taremi tamamlamak istedi. Savunmadan seken topu Khalilzadeh, çaprazdan filelere gönderdi ancak VAR uyarısı sonrasında ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.
Müsabaka, 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Bu sonuçla Mısır, grubu 5 puanla 2. sırada tamamlayarak üst tura yükseldi. İran ise 3 maçta aldığı 3 puanla grubu 3. sırada tamamladı. İran'ın üst tura yükselip yükselmeyeceği, diğer gruplardaki takımların puan ve averajlarına göre belli olacak.
Fransa, namağlup gruptan lider çıktı
FIFA 2026 Dünya Kupası I Grubu son hafta maçında Fransa, Norveç'i 4-1 mağlup ederek namağlup bir üst tura çıktı
27.06.2026 07:55:00 / Güncelleme: 27.06.2026 07:57:39
İhlas Haber Ajansı
FIFA 2026 Dünya Kupası I Grubu son hafta maçında Fransa, Norveç'i 4-1 mağlup ederek namağlup bir üst tura çıktı.
FIFA 2026 Dünya Kupası I Grubu son hafta maçında Fransa ile Norveç, Boston Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. İngiliz hakem Michael Oliver'ın yönettiği mücadeleyi Fransa, 4-1 kazandı.
Fransa'nın gollerini 7 ve 20 ve 32. dakikalarda hat-trick yapan Dembele ile 90+4. dakikada Doue attı. Norveç'in tek golünü ise 21. dakikada Thelo Aasgaard kaydetti.
Bu sonuçla, Didier Deschamps'ın öğrencileri 3'te 3 yaparak 9 puanla grubu namağlup lider tamamladı. Norveç ise 6 puanla ikinci sırada yer aldı.
Grubun diğer maçında ise Senegal, Irak'ı 5-0 mağlup ederek ilk puanını aldı ve adını 3. sıraya yazdırdı.
Trabzonspor 20 milyonu reddetmişti şimdi 25 milyona çıkacaklar
Trabzonspor'un devre arasında kadrosuna kattığı Chibuike Nwaiwu için Fulham'ın 20 milyon euroluk teklifi geri çevrilmişti. Premier Lig ekibi, yeni bir artışla Bordo-Mavililer'in kapısını çalmaya hazırlanıyor
26.06.2026 12:40:00
Haber Merkezi
Trabzonspor kış döneminde WAC Kulübü'ne 5.5 milyon euro ödeyerek Chibuike Nwaiwu'yu kadrosuna katmıştı. 22 yaşındaki stoperle 30 Haziran 2030 tarihine kadar mukavele yapıldı. 1.93 boyundaki savunmacı, Nijerya Milli Takımı'nın da parçası olmayı başardı...
ISRARLARI BİTMEDİ
Böylece birçok takımın ilgisini çekti. Onlardan biri de Fulham'dı... Premier Lig temsilcisinin ilk teklifi 20 milyon euroydu... Bordo-Mavililer bunu geri çevirdi. Ancak İngiliz ekibinin ısrarı bitmedi. Fulham'ın kısa süre içinde 25 milyon euroluk teklifle tekrar Trabzonspor'un kapısını çalacağı öğrenildi.
NEREDEYSE 5 KATI
25 milyon euroluk yeni önerinin kabul edilmesi bekleniyor. İşler resmiyete dökülürse, Fırtına genç futbolcuyu neredeyse aldığı rakamın 5 katına satmış olacak... 1.93 boyundaki oyuncu, kış döneminde geldiği Trabzonspor'da 16 lig maçına çıktı. Sahada 1.310 dakika kaldı. 3 gol ve 1 asist üretti. Türkiye'de fazla kalmayacak gibi gözüküyor.
Okan Buruk'un en büyük stoper hayali: Renato Veiga
Galatasaray yaz döneminde kadrosuna sol ayaklı bir stoper katmak istiyor. Teknik Direktör Okan Buruk'un hayali Renato Veiga... Ancak açık konuşmak gerekirse bu hamle hiç de kolay değil
26.06.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ın mevcut kadrosundaki tek sol ayaklı stoper; Abdülkerim Bardakcı... Sarı-Kırmızılılar çok uzun bir süredir bu bölgeyi güçlendirmeye çalışıyor. 2026 yazında da durum değişmedi. Listede alternatifler var... Ancak Teknik Direktör Okan Buruk'un en büyük hayalinin Renato Veiga olduğu öğrenildi.
24.5 MİLYONA ALINDI
Villarreal, 2025 yazında Chelsea'ye 24.5 milyon euro ödeyerek 22 yaşındaki savunmacıyı kadrosuna katmıştı. 1.88 boyundaki stoperle 30 Haziran 2032'ye kadar mukavele yapıldı. Renato Veiga, La Liga'da 32 karşılaşmaya çıktı. Sahada 2.478 dakika kaldı. Villarreal, sezonu 3. bitirdi. Bu başarıda Portekizli yıldızın katkısı da büyüktü.
HER YERDEN AVANTAJLI AMA...
22 yaşındaki futbolcu, TFF'nin "genç" yabancı kriterini karşılıyor. Portekiz Milli Takımı'nın parçası... Sol ayaklı stoper konusunda dünyanın en iyilerinden biri... Ancak bu transferin gerçekleşmesi çok zor... Öncelikle Villarreal'in satış listesinde değil... Olası transferde ise İspanyol ekibi astronomik bir bonservis bedeli talep edecek...
Kimse istifa etmiyor: Fransa-İtalya-Belçika sonrası ne olacak?
Dünya Kupası'na 2 maçta veda etmemiz sonrasında kimse istifa etmedi. Teknik Direktör Montella ise daha da güçlendiğini belirtti! Uluslar Ligi'ndeki rakiplerimiz Fransa, İtalya ve Belçika... O maçlar sonrasında ortamın nasıl olacağı merak ediliyor!
26.06.2026 11:54:00
Haber Merkezi
ABD maçı öncesinde konuşan A Milli Takım Teknik Direktörü Montella, "Futbolcular ve başkan beni destekliyor. Başkanımız takımı yok etmeye değil, geliştirmeye yönelik hareket ediyor. Ben de geliştirmek için çalışmaya devam edeceğim. İstifa etmeyeceğim. Daha da güçlendim... Türkiye'yi üst üste turnuvalara götürdüm. Kalbimi ortaya koydum. İstifa etmemi bekleyen varsa, bunu kabullenmeli. Çünkü istifa etmeyeceğim" ifadelerini kullandı.
HERKES EVE DÖNECEK
Avustralya ve Paraguay yenilgileriyle birlikte Dünya Kupası'na matematiksel olarak veda ettik. ABD karşılaşmasının ardından herkes eve dönecek. Bugünkü tabloda kimse istifa etmedi... A Milli Takım'ın katılacağı sonraki turnuva, Uluslar Ligi olacak. Oradaki grubumuzda yer alan ülkeler şöyle:
Fransa
İtalya
Belçika
TELAŞLA BEKLENİYOR!
Turnuva; eylül sonu-ekim başında start alacak. Gruplardaki son iki karşılaşmalar, kasım ayı içinde yapılacak. Dünya Kupası'nın ardından Milli Takım'ın kredisi kalmadı! Fransa, İtalya ve Belçika gibi ülkeler karşısında kötü sonuçlar alınırsa, o gün yaşanacaklar merakla bekleniyor. Bu 3 ülke de, Avustralya ve Paraguay'la kıyaslanamayacak kadar güçlü...