İstanbul İl Sağlık Müdürü Osman Karaaslan, yaptığı yazılı açıklamada, halk sağlığı açısından önemli bir konu olan su ve gıdalarla bulaşan hastalıklar ile besin zehirlenmelerine dikkat çekti. Zehirlenmenin, gıdaların yenilmesinden belirli bir süre sonra bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal, baş dönmesi ve bazen ateş, görme-işitme gibi hareket ve sinir sistemi bozuklukları şeklinde kendini gösterdiğini belirten Karaaslan, elverişsiz şartlarda üretilen gıdalar ve suların bazı bulaşıcı hastalıklar ile bağırsak enfeksiyonlarına yol açtığını söyledi. Karaağaç, "Bu nedenle, tüketim için alınacak gıdalar, kaynağı bilinen veya en azından güvenilir yerlerden alınmalı. Sokaklarda satışa sunulan her türlü yiyecek ve içecek maddesinden kaçınılmalıdır. Alınan gıdalar uygun saklanma koşullarında ve hijyenik şartlarda tüketilmelidir" dedi.