Prof. Dr. Kadir Halkman, "Süt parasından düşük peynir mi olur? Vatandaşlar bunu alıp tükettiklerinde her türlü tehlikeye maruz kalabileceklerini bilmeliler" dediAnkara Üniversitesi (AÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kadir Halkman, vatandaşların tükettikleri gıdalara çok dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, "Açıkta satılan gıdaları tüketmeyin, et ve süt ürünlerini mutlaka kapalı ambalajda alın" uyarısında bulundu. Halkman, özellikle yaz aylarında ishal vakalarının arttığına dikkat çekerek, içilen suların kontrolünün çok önemli olduğunu, belediyelerin içme sularını sıkı denetlemesi gerektiğini vurguladı. İshal veya çeşitli hastalıklardan korunmak için açıkta satılan gıdaların tüketilmemesi gerektiğini ifade eden Halkman, şu uyarılarda bulundu: "Çok iyi bilmediğiniz bir kebapçıda getirilen garnitürü, salatayı kesinlikle yemeyin. Açıkta satılan süt ve süt ürünlerini almayın. Uzun ömürlü sütlerde katkı maddesi yok. Güvenle kullanabilirsiniz. Basit bir teknolojiyle ürünün ömrü uzatılıyor. Et ve süt ürünlerini mutlaka kapalı ambalajda alın. Az pişmiş et yemek çok tehlikelidir. Etlerin pişirme süresi yeterli olmalıdır. Az pişirilirse içinde mikrop kalabilir, çok pişirilirse tadı bozulabilir. Pazarda çok düşük fiyata 'süt parasını kurtarmayan fiyata' peynir satılıyor. Mutlaka bir hilesi vardır. Bu ürünleri tüketmeyin."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.