logo
11 MART 2026


12 takım teknik direktör değiştirdi

TFF 1. Lig'de ilk 17 haftada 12 takım teknik direktörünü değiştirirken 6 ekip aynı teknik ekiple yoluna devam etti

26.12.2017 00:00:00
TFF 1. Lig'de 2017-2018 sezonu ilk devresinde 18 takımdan 12'si teknik direktör değişikliğine gitti.

Eskişehirspor'da Sergen Yalçın'ın görevden ayrılmasıyla başlayan teknik direktör değişikliklerinde daha sonra Denizlispor'da Yusuf Şimşek, Samsunspor'da Alpay Özalan, Gazişehir Gaziantep'te Hüseyin Kalpar, Çaykur Rizespor'da Hikmet Karaman ve Grandmedical Manisaspor'da Sait Karafırtınalar görevlerini bıraktı. Daha sonra sırasıyla Bünyamin Süral Gaziantepspor'la, Fuat Çapa Boluspor'la, Giray Bulak Adana Demirspor'la, Mehmet Altıparmak Elazığspor'la, Osman Özköylü Büyükşehir Belediye Erzurumspor'la ve Adanaspor da Kemal Kılıç'la yollarını ayırdı.

Bu dönemde Giray Bulak'tan sonra bir süre Gürcan Aday'la yoluna devam eden Adana Demirspor daha sonra Timuçin Bayazit'i takımın başına getirdi.

6 takım aynı isimle yoluna devam ediyor

TFF 1. Lig'de geçen sezondan bu yana aynı teknik direktörle yoluna devam eden 3 takım bulunuyor. Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu 2012-2013 sezonundan, İstanbulspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak 2015-2016 sezonundan, Balıkesirspor Baltok Teknik Direktörü Can Cangök ise geçen sezondan beri takımının başında yer alıyor.

Bu takımların dışında Akın Çorap Giresunspor, MKE Ankaragücü ve Ümraniyespor sezona başladıkları teknik adamla çalışmaya devam ediyor. Sezona Grandmedical Manisaspor'da başlayan Sait Karafırtınalar yoluna Boluspor'da devam ederken, Gazişehir Gaziantep'ten ayrılan Hüseyin Kalpar Elazığspor'un, Elazığspor'dan ayrılan Mehmet Altıparmak Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'dan ayrılan Osman Özköylü ise Adanaspor'un başına geçti.

Teknik direktörler

TFF 1. Lig'de ilk devrede görev yapan teknik direktörler şöyle:

Adanaspor: Kemal Kılıç (14), Eyüp Arın (1), Osman Özköylü (2)

Adana Demirspor: Giray Bulak (10), Gürcan Aday (3), Timuçin Bayazit (4)

Akın Çorap Giresunspor: Metin Diyadin (17)

Altınordu: Hüseyin Eroğlu (17)

Balıkesirspor Baltok: Can Cangök (17)

Boluspor: Fuat Çapa (9), Sait Karafırtınalar (8)

Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Osman Özköylü (11), Mehmet Altıparmak (6)

Çaykur Rizespor: Hikmet Karaman (7), İbrahim Üzülmez (10)

Denizlispor: Yusuf Şimşek (6), Reha Erginer (11)

Elazığspor: Mehmet Altıparmak (10), Muammer Sürmeli (1), Hüseyin Kalpar (6)

Eskişehirspor: Sergen Yalçın (6), Yücel İldiz (11)

Gaziantepspor: Bünyamin Süral (8), Ali Haydar Bozdağ (2), Faik Demir (7)

Gazişehir Gaziantep: Hüseyin Kalpar (7), Erkan Sözeri (10)

Grandmedical Manisaspor: Sait Karafırtınalar (7), Fatih Tekke (10)

İstanbulspor: Yalçın Koşukavak (17)

MKE Ankaragücü: İsmail Kartal (17)

Samsunspor: Alpay Özalan (6), Besim Durmuş (1), Engin İpekoğlu (10)

Ümraniyespor: Bayram Bektaş (17)

Trabzonspor, Orhan Kaynak için başsağlığı mesajı yayımladı

Trabzonspor, kulüpte futbolcu ve antrenör olarak görev yapan Orhan Kaynak'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı

11.03.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor, Orhan Kaynak için başsağlığı mesajı yayımladı
Trabzonspor, Orhan Kaynak için başsağlığı mesajı yayımladı
Trabzonspor, kulüpte futbolcu ve antrenör olarak görev yapan Orhan Kaynak'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, kulübe hem futbolcu hem de antrenör olarak hizmet eden Orhan Kaynak'ın vefatının büyük üzüntü oluşturduğu belirtilerek, "Kulübümüze futbolcu ve antrenör olarak hizmet eden, formamızı taşıdığı her dönemde aidiyeti, karakteri ve duruşuyla camiamızın gönlünde özel bir yer edinen Orhan Kaynak'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz" ifadelerine yer verildi.



Açıklamada ayrıca, Trabzonspor'un hafızasında saygıyla anılacağı vurgulanan Kaynak'ın kulübe verdiği emek, sahaya koyduğu mücadele ve bıraktığı izlerle her zaman hatırlanacağı kaydedildi.



Bordo-mavili kulüp mesajın sonunda, merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve camiaya başsağlığı dileğinde bulundu.

Galatasaray'dan Liverpool'a karşı üst üste 3. galibiyet

Galatasaray, Liverpool ile resmi maçlarda 6. kez mücadele ederken, toplamda 3. galibiyetini kazandı. Sarı-kırmızılılar, bu galibiyetleri son 3 maçta elde etti

11.03.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray'dan Liverpool'a karşı üst üste 3. galibiyet
Galatasaray'dan Liverpool'a karşı üst üste 3. galibiyet
Galatasaray, Liverpool ile resmi maçlarda 6. kez mücadele ederken, toplamda 3. galibiyetini kazandı. Sarı-kırmızılılar, bu galibiyetleri son 3 maçta elde etti.



UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Galatasaray, RAMS Park'ta İngiliz takımı Liverpool ile karşı karşıya geldi.



Sarı-kırmızılılar, bu maçla birlikte 6. kez Kırmızılarla rakip oldu. Sahadan 1-0'lık skorla galip ayrılan Aslan, İngiliz ekibine karşı 3. galibiyetini elde etti.



Cimbom söz konusu 3 galibiyeti son 3 maçta kazandı.

Diğer kalan 3 karşılaşmanın 2'si berabere sona ererken, 1 defa da Liverpool sahadan galip ayrıldı.

Arne Slot: 'Evimizde galibiyet alacağımızı düşünüyorum'

11.03.2026 00:07:00
İhlas Haber Ajansı
Arne Slot: 'Evimizde galibiyet alacağımızı düşünüyorum'
Arne Slot: 'Evimizde galibiyet alacağımızı düşünüyorum'
Liverpool Teknik Direktörü Arne Slot, Galatasaray'ın kaliteli oyunculara sahip iyi bir takım olduğunu ancak gelecek hafta İngiltere'de oynanacak maçı taraftarlarının da desteğiyle kazanacaklarını düşündüğünü söyledi.

Liverpool, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında konuk olduğu Galatasaray'a 1-0 mağlup oldu. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Liverpool Teknik Direktörü Arne Slot, "Maça aslında iyi başladık. Bir önceki maça göre de iyiydik. 3-4 an oldu bizim için. Bir tane boş kale denebilecek pozisyon kaçırdık ama golü bulamadık. Biz fırsat yakaladıktan 5 saniye sonra onlar pozisyon buldu ve golü attılar.

Tıpkı geçen maçtaki gibi. Onlar pozisyon bulduğunda sanki son pozisyonları gibi değerlendirdiler. Bazen pozisyon buluyorsunuz, kaçtığında birçok pozisyon bulacak gibi hissediyorsunuz ama olmuyor. 1-0 geriye düşünce işler daha da kötü oldu bizim için" ifadelerini kullandı.
Bu mağlubiyetten tamamen sorumlu olduğunu da belirten Slot, "Bu sezonun büyük bölümünde topu üçüncü bölgeye taşıdık ama fırsatlar değerlendiremedik. Bugün de golü bulamadık" şeklinde konuştu.

"Evimizde taraftarımızın da desteğiyle galibiyet alacağımızı düşünüyorum"

Hollandalı teknik adam, Galatasaray'ın ikinci yarıda çok fırsat bulamadığını dile getirerek, "Ama iyi bir takım ve iyi oyuncuları var ve her zaman fırsat bulabilecek bir takım. Juventus'a 5 gol attılar, bu da onların neler yapabileceğinin kanıtı oldu. Bizim kaleciyle birebir kaldığımız pozisyonumuz oldu ama atamadık. Gol attıkları için onları takdir ettiğim gibi savunmadaki başarılarından dolayı da onları tebrik etmem lazım. Kalecileri 1-0 öne geçtikten sonra önemli kurtarışlar yaptı. İkinci kez buradan 1-0 yenik ayrılıyoruz. Ama güzel taraf ikinci maçı evimizde oynayacağız. Taraftarımız buradakine benzer bir atmosfer oluşturacaktır. Evimizde normal koşullarda, taraftarımızın da desteğiyle galibiyet alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

VAR kararıyla iptal edilen gol hakkında hakemlerle konuşup konuşmadığına yönelik gelen bir soruya İngiliz ekibinin teknik direktörü, "Hakemlerden bir açıklama gelmedi. O an onlarla iletişime geçmek çok zor. Farklı fikirler duydum pozisyonla ilgili. Ama bu VAR kararının doğru olduğunu kabul ediyoruz. Ancak birçok korner ve frikikte hakem Galatasaray lehine faul verdi" cevabını verdi.

"Önümüzdeki hafta büyük bir mücadele içinde olacağız"

Liverpool'un eski futbolcusu Jamie Carragher'ın eşleşme sonrasında Galatasaray'ı eleyeceklerine dair yaptığı yorumun hatırlatılması üzerine Arne Slot, şunları dile getirdi:
"Carragher bir yorumcu. Konumu itibarıyla güçlü fikirleri olması gerekiyor. O yüzden böyle söylemiştir. Şansımız şu kadar, bu kadar diyemem. Galatasaray'ın zor bir rakip olduğunu biliyorum. Taraftarımızın da desteğiyle bu akşamkinden daha iyi performans göstereceğimizi düşünüyorum. Burada oluşturduğumuz kadar pozisyon oluşturursak sonuç alabiliriz. Galatasaray iki maçta da gösterdi ki bize gol atma kapasitesine sahipler. Önümüzdeki hafta büyük bir mücadele içinde olacağız. Anfield'da oynayacağımız için mutluyum."

"İstanbul'u Koşuyorum" Asya etabı kayıtları başladı


 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından 3 Mayıs’ta organize edilecek "İstanbul’u Koşuyorum" Asya etabının kayıtları başladı. 3 Mayıs Pazar günü koşulacak yarışın kayıt dönemi 27 Nisan’da kapanacak. 

10.03.2026 01:48:00
HABER MERKEZİ
"İstanbul'u Koşuyorum" Asya etabı kayıtları başladı
"İstanbul'u Koşuyorum" Asya etabı kayıtları başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından 3 Mayıs'ta organize edilecek "İstanbul'u Koşuyorum" Asya etabının kayıtları başladı. 3 Mayıs Pazar günü koşulacak yarışın kayıt dönemi 27 Nisan'da kapanacak. Koşuseverlere yol yarışı deneyimi kazandırma amacıyla 2016'dan bu yana her yıl yapılan İstanbul'u Koşuyorum'un Asya etabı yine Üsküdar'ın sahil şeridindeki eşsiz parkurunda gerçekleştirilecek.

10K ve 5K olmak üzere iki ayrı kategoride koşulacak yarışın kayıt ücreti 750 TL olarak belirlendi. Yarış kontenjanları ise 10K için 6 bin, 5K için bin 500 kişiyle sınırlı olacak. 16 yaş ve üstü koşucuların katılacağı 10K koşusunda 13 farklı yaş kategorisinde de yarışılacak. 14 yaş ve üstü koşucuların kayıt yaptırabileceği 5K koşusunda ise yaş kategorisine göre sıralama yapılmayacak. İstanbul'u Koşuyorum'un Asya etabına dair tüm detaylara "istanbulukosuyorum.istanbul" adresinden erişilebilirken, kayıtlar ise event.spor.istanbul adresinde yapılıyor.

Süper Lig'de 25. haftanın ardından

Trendyol Süper Lig'in 25. haftası bugün 3 karşılaşmayla tamamlandı

10.03.2026 00:49:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de 25. haftanın ardından
Süper Lig'de 25. haftanın ardından
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray, derbide Beşiktaş karşısında galibiyet alırken, Fenerbahçe ise konuk ettiği Samsunspor'u uzatma dakikalarında bulduğu golle yendi.



Trendyol Süper Lig'in 25. haftası bugün 3 karşılaşmayla tamamlandı.

Ligde bu hafta oynanan 10 müsabakada 19 gol atıldı. Haftanın en önemli maçında Beşiktaş ile Galatasaray, derbide karşı karşıya geldi. Dolmabahçe'de oynanan müsabakada sarı-kırmızılılar 1-0 kazanarak liderliğini sürdürdü.

Zirve takipçisi Fenerbahçe ise konuk ettiği Samsunspor'u uzatma dakikalarında bulduğu golle yenmeyi başardı.

Sarı-lacivertliler iki kez geriye düştüğü maçı 3-2 kazandı. Trabzonspor ise deplasmanda karşılaştığı Kayserispor'u 3 golle geçti. Avrupa kupalarını hedefleyen iki takımın İstanbul'daki randevusunda Başakşehir, Göztepe'yi 2-1'lik skorla yendi.

Galatasaray, haftayı 61 puanla lider kapatırken, Fenerbahçe 57, Trabzonspor 54 puanla sıralandı.



Ligde 25. hafta maçları ve sonuçları:

Başakşehir - Göztepe: 2-1
Beşiktaş - Galatasaray: 0-1
Çaykur Rizespor - Antalyaspor: 1-0
Gaziantep FK - Fatih Karagümrük: 1-1
Konyaspor - Kasımpaşa: 1-1
Fenerbahçe - Samsunspor: 3-2
Eyüpspor - Kocaelispor: 0-1
Alanyaspor - Gençlerbirliği: 0-0
Kayserispor - Trabzonspor: 1-3

Alanyaspor ile Gençlerbirliği puanları paylaştı

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Corendon Alanyaspor - Natura Dünyası Gençlerbirliği karşılaşması 0-0 sona erdi

09.03.2026 22:32:00
AA
Alanyaspor ile Gençlerbirliği puanları paylaştı
Alanyaspor ile Gençlerbirliği puanları paylaştı
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Corendon Alanyaspor - Natura Dünyası Gençlerbirliği karşılaşması 0-0 sona erdi.

5. dakikada Corendon Alanyaspor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Hadergjonaj'ın ceza sahasına gönderdiği ortaya Mounie gelişine vole vurdu. Direkten dönen topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

31. dakikada sağ kanattan gelişen Corendon Alanyaspor atağında Hwang'ın sert şutunda kaleye giden top, araya giren savunma oyuncularına çarparak dışarı çıktı.

39. dakikada Corendon Alanyaspor'un sol kanattan geliştirdiği atakta Hadergjonaj'ın kullandığı kornerde arka direkte bulunan Meschack'tan sekti. Topu önünde bulan Ümit Akdağ'ın altı pasın gerisinde çektiği şutta, kaleci Velho iki hamlede topun sahibi oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarı

49. dakika sağ kanattan gelişen Corendon Alanyaspor atağında Meschak'ın ceza sahası içerisine çevirdiği topu Goutas, boş pozisyondaki Mounie'ye gelmeden araya girerek engelledi.

59. dakikada sağ kanattan gelişen ev sahibi atağında Meschack, topu yerden ceza sahasına gönderdi. Ön direkte topla buluşan Hwang'ın şutunu kaleci Velho kurtardı.

79. dakikada Antalya ekibinin sağ kanattan Hadergjonaj'la kullandığı köşe vuruşunda, top ceza sahasına yöneldi. İyi yükselen Lima'nın kafa vuruşunu kaleci Velho kornere çeldi.

90+5. dakikada Corendon Alanyaspor'da Hadergjonaj'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda top savunmadan sekti. Ceza sahası dışında topla buluşan Ruan'ın sert şutunu kaleci Velho kurtardı.

Karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi.

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı, yarın oynanacak müsabakalarla başlayacak

09.03.2026 10:42:00
İhlas Haber Ajansı
Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı
Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı, yarın oynanacak müsabakalarla başlayacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, yarın ve 11 Mart Çarşamba günü oynanacak 8 karşılaşmayla son 16 turu heyecanı başlayacak. Organizasyondaki tek Türk temsilcisi Galatasaray, yarın saat 20.45'te İngiltere temsilcisi Liverpool'u konuk edecek.

Turun rövanş maçları, 17-18 Mart'ta yapılacak ve çeyrek finalistler belli olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu ilk maçlarının programı (TSİ) şöyle:


Yarın

20.45 Galatasaray - Liverpool
23.00 Atalanta - Bayern Münih
23.00 Newcastle United - Barcelona
23.00 Atletico Madrid - Tottenham

11 Mart Çarşamba

20.45 Bayer Leverkusen - Arsenal
23.00 Paris Saint-Germain - Chelsea
23.00 Real Madrid - Manchester City
23.00 Bodo/Glimt - SportingİHA

Fenerbahçe, geriye düştüğü maçlarda 18 puan topladı

Samsunspor karşısında geriden gelerek kazanan Fenerbahçe, bu sezon geriye düştüğü maçlarda 18 puan topladı

09.03.2026 00:59:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, geriye düştüğü maçlarda 18 puan topladı
Fenerbahçe, geriye düştüğü maçlarda 18 puan topladı
Samsunspor karşısında geriden gelerek kazanan Fenerbahçe, bu sezon geriye düştüğü maçlarda 18 puan topladı.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe, evinde karşılaştığı Samsunspor'u 3-2 yendi.



Karadeniz ekibi, 11. dakikada 1-0 öne geçerken, 4 dakika sonra gelen beraberlik golünün ardından 23. dakikada 2. kez öne geçti.

Fenerbahçe, ilk yarıyı 2-1 geride kapatırken 89'da yeniden eşitliği sağladı. Sarı-lacivertliler 90+5. dakikada galibiyet golünü buldu.



Bu sezon Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Alanyaspor ve Trabzonspor deplasmanlarında geriye düşmesine rağmen sahadan galibiyetle ayrılan Tedesco'nun öğrencileri, Kadıköy'de oynadığı Alanyaspor, Galatasaray ile deplasmandaki Antalyaspor maçlarında da geriden gelerek 1 puan aldı.

Fenerbahçe, kırmızı-beyazlı ekibe karşı da galibiyet elde ederek söz konusu süreçte toplam 18 puanı hanesine yazdırdı.

Fenerbahçe, ligde 2 hafta sonra kazandı

Fenerbahçe, Samsunspor karşılaşmasıyla Trendyol Süper Lig'de 2 hafta sonra 3 puan kazandı

09.03.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, ligde 2 hafta sonra kazandı
Fenerbahçe, ligde 2 hafta sonra kazandı
Fenerbahçe, Samsunspor karşılaşmasıyla Trendyol Süper Lig'de 2 hafta sonra 3 puan kazandı.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe, sahasında Samsunspor ile karşılaştı.



Sarı-lacivertliler 2 kez geriye düştüğü mücadeleyi 3-2'lik skorla kazandı. Kanarya'ya galibiyeti getiren golleri Matteo Guendouzi, Dorgeles Nene ve Sidiki Cherif kaydetti. Tedesco'nun öğrencileri, ligde 23. haftada Kasımpaşa ile, 24. haftada da Antalyaspor ile berabere kalmıştı.



Fenerbahçe, Karadeniz ekibine karşı aldığı bu galibiyetle ligde puanını 57'ye yükseltti.



Fenerbahçe, gelecek hafta Fatih Karagümrük ile deplasmanda oynayacak.

Sidiki Cherif, son 3 maçta 3 gol attı

Fenerbahçe'nin Fransız forveti Sidiki Cherif, Samsunspor karşısında kaydettiği golle ligde 2. golüne ulaşırken, 8 gün içinde çıktığı 3 maçta 3 gol attı

08.03.2026 22:40:00
İhlas Haber Ajansı
Sidiki Cherif, son 3 maçta 3 gol attı
Sidiki Cherif, son 3 maçta 3 gol attı
Fenerbahçe'nin Fransız forveti Sidiki Cherif, Samsunspor karşısında kaydettiği golle ligde 2. golüne ulaşırken, 8 gün içinde çıktığı 3 maçta 3 gol attı.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe, Samsunspor ile karşılaşırken, sarı-lacivertlilerin forveti Sidiki Cherif de 1 gole imza attı.

Ara transfer döneminde kadroya dahil olan Cherif, geçtiğimiz hafta Antalyaspor deplasmanında attığı golle ligde ilk kez gol sevinci yaşarken, 4 Mart Çarşamba günü oynanan Gaziantep FK kupa maçında da 1 kez fileleri sarstı.

19 yaşındaki forvet 11'de başladığı Samsunspor mücadelesinde 90+5. dakikada golünü atarak takımına galibiyeti getirdi ve ligde 2. golüne ulaştı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.