logo
12 HAZİRAN 2026

14 ay çalıştı, servet kazandı

Suudi Arabistan Milli Takımı'ndaki görevinden alınan Roberto Mancini'nin dudak uçuklatan büyüklükte tazminatı aldığı iddia edildi

26.10.2024 14:29:00
Haber Merkezi
14 ay çalıştı, servet kazandı
14 ay çalıştı, servet kazandı
İngiliz gazetesi Daily Mail'in haberine göre; yıllık 21 milyon Euro'dan 4 yıllık sözleşme imzalayan İtalyan çalıştırıcı, 14 ayın ardından görevden alınmış olsa da büyük bir servet sahibi oldu.

İddialara göre Suudi Arabistan yetkilileri, 59 yaşındaki teknik adama 14 aylık maaş ve tazminat dahil olmak üzere toplam 41 milyon Euro ödeme yaptı.

Ayrıca takımı başında çıktığı 20 maçta yalnızca 8 galibiyet elde eden Roberto Mancini için karlı bir bilançonun ortaya çıktığı öne sürüldü.

İtalyan teknik adam, uzun yıllar Manchester City'i çalıştırdıktan sonra 2013/14 sezonunda Galatasaray'ın başına geçmişti. Sarı-kırmızılılar ile çıktığı 46 karşılaşmada 1.89 maç başı puan ortalaması yakalayan Mancini, Ziraat Türkiye Kupası'nı müzeye götürmüştü.

Ev sahibi Dünya Kupası’na zaferle başladı!

Meksika, 2026 FIFA Dünya Kupası'nın tarihi açılış maçında Güney Afrika'yı 2-0 mağlup ederek turnuvaya muhteşem bir başlangıç yaptı

12.06.2026 00:21:00
Haber Merkezi
Ev sahibi Dünya Kupası’na zaferle başladı!
Ev sahibi Dünya Kupası’na zaferle başladı!
Meksika, 2026 FIFA Dünya Kupası'nın tarihi açılış maçında Güney Afrika'yı 2-0 mağlup ederek turnuvaya muhteşem bir başlangıç yaptı.

Mexico City'deki kapalı gişe Estadio Azteca'da oynanan bu dev randevu, Dünya Kupası tarihinin en hararetli açılışlarından birine sahne oldu.

Karşılaşmaya ev sahibi avantajıyla baskılı başlayan Meksika, aradığı golü henüz maçın başında buldu. 8. dakikada Güney Afrika savunmasının hatasını çok iyi değerlendiren Julián Quiñones, araya girerek topu kaptı ve düzgün bir vuruşla turnuvanın ilk golünü kaydetti.



İkinci yarıda da ataklarını sürdüren Meksika, 66. dakikada sağ kanattan yapılan şık ortaya iyi yükselen tecrübeli santrforu Raúl Jiménez'in kafa golüyle farkı ikiye çıkararak rahat bir nefes aldı.

Mücadele, Dünya Kupası tarihinin 3 kırmızı kart çıkan ilk açılış maçı olarak kayıtlara geçti. Güney Afrika'da 49. dakikada Sphephelo Sithole ve 83. dakikada VAR incelemesi sonrasında Themba Zwane kırmızı kart görerek takımlarını 9 kişi bıraktı.



Meksika'da ise uzatma dakikalarında César Montes doğrudan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

A Grubu'na 3 puanla lider başlayan Meksika bir sonraki maçında Güney Kore ile karşılaşırken, Güney Afrika ise Çekya karşısında şansını arayacak.

Dünya Kupası yeni kurallarla başlıyor

ABD, Kanada ve Meksika'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2026 FIFA Dünya Kupası, sadece 48 takımlı devasa formatıyla değil, futbol kurallarında yapılan tarihi reformlarla da sahne alıyor. Zamandan çalmayı imkansız hale getiren süre sınırlarından, tartışma anında ağız kapatmaya kırmızı karta kadar işte yeşil sahaların yeni anayasası

11.06.2026 21:30:00
Haber Merkezi
Dünya Kupası yeni kurallarla başlıyor
Dünya Kupası yeni kurallarla başlıyor
Futbol dünyasının kalbi ABD, Kanada ve Meksika'da atmaya başlarken, 2026 FIFA Dünya Kupası sadece genişleyen takım kadrolarıyla değil, futbolun çehresini kökten değiştirecek yeni kurallarıyla da tarihe geçiyor.

FIFA Hakem Komitesi ve IFAB, son yıllarda oyunun akışını bozan taktikleri ve centilmenlik dışı hareketleri bitirmek için çok sert kararları uygulamaya koydu. Turnuvadaki 104 maçın tamamında geçerli olacak ve futbol dünyasında yeni bir dönem inşa edecek o radikal değişiklikler şunlar:

Zaman geçirene af yok: 5 ve 10 saniye kuralları

Yeni düzenlemelerin en çok dikkat çeken kısmı, maçlardaki ölü zamanı azaltmayı hedefleyen süre sınırları oldu:

Taç ve Aut Atışlarında 5 Saniye Sınırı: Hakem, oyuncunun oyunu bilerek yavaşlattığını hissettiği an elini kaldırarak 5 saniyelik geri sayımı başlatacak. Süre dolduğunda taç atışı rakip takıma geçecek; kale vuruşunun (aut) gecikmesi durumunda ise rakip takım doğrudan korner kazanacak.

Hızlı Oyuncu Değişikliği (10 Saniye): Oyundan çıkan futbolcu, tabela kalktıktan sonra en fazla 10 saniye içinde sahayı (en yakın çizgiden) terk etmek zorunda. Eğer bu süreyi aşarsa, yerine girecek oyuncu en az 1 dakika boyunca oyuna giremeyecek ve takımı o esnada sahada 10 kişi mücadele etmek zorunda kalacak.

Ağız kapatarak tartışmaya doğrudan kırmızı kart!

Saha içi disiplinde en çok konuşulacak kural ise gizli diyalogların engellenmesi oldu. Bir futbolcu, rakibiyle yaşadığı bir tartışma ya da gerginlik esnasında eliyle, koluyla veya formasıyla ağzını kapatarak konuşursa hakem tarafından doğrudan kırmızı kartla cezalandırılabilecek. Bu kural, oyuncuların kameralardan ve hakemlerden hakaret içerikli ya da ayrımcı ifadeleri gizlemesini tamamen önlemeyi amaçlıyor.

Sakatlık numaralarına 1 dakika cezası ve "taktik mola" yasağı

Hafif sakatlıkları bahane ederek tempoyu düşüren takımlara karşı da yeni önlemler alındı.

Sahada sağlık ekibi tarafından tedavi edilen herhangi bir oyuncu, oyun yeniden başladıktan sonra en az 1 dakika boyunca saha dışında beklemek zorunda kalacak.

Özellikle kaleci sakatlıklarında tüm takımın kulübeye gidip teknik direktörden taktik alması (taktik mola) tamamen yasaklandı. Kaleci tedavi edilirken diğer tüm oyuncular saha içinde bekleyecek ve teknik alana yaklaşamayacak.

VAR'ın yetki alanı genişletildi

Video Yardımcı Hakem (VAR) artık oyuna daha fazla müdahil olabilecek. Yeni kurallara göre VAR odası; hatalı korner kararlarına, açıkça yanlış verilen ikinci sarı kartlara (kırmızı kartla sonuçlanan) ve kart gösterilirken yapılan oyuncu karıştırılması (yanlış kimlik) durumlarına doğrudan müdahale edip hakemi uyarabilecek.

Hakeme protesto ve sahayı terk etmenin bedeli ağır

Hakem kararlarına tepki göstererek sahayı terk eden ya da oyuncularını buna teşvik eden teknik ekip üyeleri doğrudan kırmızı kart görecek. Eğer bir takım protesto amacıyla sahayı tamamen terk eder ve maçın iptal olmasına neden olursa, doğrudan hükmen mağlup (hükmen yenik) sayılacak. Ayrıca maç esnasında hakemin etrafını sadece takım kaptanı sarabilecek, diğer oyuncuların itiraza gelmesi sarı kartla cezalandırılacak.

Kuzey Amerika kıtasındaki bu görkemli futbol şöleni, sadece golleri ve yıldızlarıyla değil, futbolu bambaşka bir hıza kavuşturacak bu "yeni dünya" düzeniyle de hafızalara kazınacak.

Taht oyunlarına karşı şah çekti

Yönetim içinde ultraAslan’ın çıkışıyla başlayan, Abdullah Kavukçu’nun liste dışı kalıp muhasip üye bile yapılamamasıyla tırmanan ve Ankara’daki protokol masası kavgasına kadar varan güç savaşları Galatasaray’ı derinden sarsıyor. Başkan Dursun Özbek’in önümüzdeki hafta radikal kararlar alması beklenirken, Liseli yöneticiler yönetimdeki bu kaotik "taht oyunlarına" karşı Ali Dürüst ile şah çekti.
 

11.06.2026 16:44:00
Haber Merkezi
Taht oyunlarına karşı şah çekti
Taht oyunlarına karşı şah çekti
Galatasaray'da seçim bitti ama yönetim kavgası bitmedi... muhalefeti olmayan Dursun Özbek yönetimi kendi içinde birbirine muhalefet olmaya başladı. Camia için yaşananlar "taht oyunları" krizi şeklinde değerlendirilmeye başlandı.






METİN ÖZTÜRK KRALLIĞINI İLAN ETTİ

Süreç ortaya seçimden hemen sonra ultraAslan'ın liderinin bazı yöneticilere sert bir şekilde "ayar vermesiyle" çıktı. Bu olayın hemen ardından yönetim içindeki dengeler değişti. Seçim döneminde Dursun Özbek'in başkan vekili olmasına kesin gözüyle bakılan Abdullah Kavukçu, yaşanan liste içi operasyonlar ve çekişmeler sonucunda muhasip üye bile olamadı.






ANKARA'DA SKANDAL MEYDANA GELDİ

Bu durum kulislerde ciddi bir kırılmaya yol açarken, İkinci Başkan Metin Öztürk'ün, Dursun Özbek sonrası dönem için şimdiden "doğal başkan adaylığını" ilan ettiği gibi bir hava oluştu.

Yönetim içindeki ego ve makam savaşları, Ankara Galatasaraylılar Derneği'nde düzenlenen resmi bir yemekte zirve yaptı. Başkan ve eşlerinin de bulunduğu masada yaşanan skandal çok ses getirdi.






GALATASARAY ADA'SINDA DA OLDU

Benzer bir huzursuzluk daha önce de Galatasaray Adası'nda düzenlenen kahvaltıda da baş göstermişti. Yönetim içerisindeki bu kaotik ortamı ve idari boşluğu dağıtmak isteyen Galatasaray Lisesi mezunu (Liseli) bazı yöneticiler ise formülü eski bir isimde buldu.






ALİ DÜRÜST FORMÜLÜ MASADA

Liseli kanadın, futbol şubesinin başına camianın ağırlığı olan isimlerinden Ali Dürüst'ü getirmek istediği yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Planlanan senaryoya göre Dürüst; hem futbolun başında Kemerburgaz'da tam yetkili olacak hem de kulübün basın sözcülüğü görevini üstlenerek yönetimdeki çok sesliliğe son verecek.






BAŞKAN ÖZBEK SESSİZLİĞİ SEÇTİ

Tüm bu kavgaların, dedikoduların ve taht oyunlarının merkezinde yer alan Başkan Dursun Özbek ise şu anda tamamen sessiz kalma stratejisini uyguluyor. Son olarak Sabah gazetesine verdiği röporatajda da böyle bir olay hiç yokmuş gibi davrandı. Her şeyi yakından izleyen, gözlemleyen ve not eden Özbek'in, yönetimdeki bu disiplinsizliğe ve klikleşmeye karşı önümüzdeki hafta radikal bir karar alması ve duruma el koyması bekleniyor.

Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!

Galatasaray, Frankfurt'un Can Uzun için istediği 60 milyon Euro'luk fahiş rakam sonrası rotayı Mert Kömür'e kırdı. Okan Buruk'un 'O paranın altında ezilir, Mert de aynı potansiyelde' raporuyla harekete geçen sarı-kırmızılı yönetim, Augsburg'un 20 milyon Euro'luk 'Kömür' gözlü dehasını 14-16 milyon Euro'ya bitirmeye niyetli!

11.06.2026 12:49:00
Haber Merkezi
Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!
Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!
Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da yerli 10 numara harekatında sıcak saatler yaşanıyor. Listenin ilk sırasındaki Can Uzun için Frankfurt'un 60 milyon Euro talep etmesi ve sarı-kırmızılıların 30-35 milyon Euro'luk limitini aşması üzerine yönetim, B planı için düğmeye bastı. Hedef Augsburg'un genç yıldızı Mert Kömür!






OKAN BURUK'UN KORKUSU

Teknik direktör Okan Buruk, Can Uzun için telaffuz edilen astronomik rakamların oyuncu üzerinde baskı yaratacağını belirterek yönetime şu raporu sundu...

- 40 milyon Euro'lar bile Can Uzun için şu aşamada çok fazla, rakamın altında ezilebilir. Mert Kömür de en az Can kadar potansiyelli ve çok daha uygun maliyetli. Can olmayacaksa Mert'i kovalamaktan zarar gelmez.






AUGSBURG'LA PAZARLIK

Augsburg, Napoli'nin de listesinde olan Mert Kömür için kapıyı 20 milyon Euro'dan açtı. Ancak Galatasaray yönetimi, yürüttüğü sıkı markajla bu rakamı 14-16 milyon Euro bandına çekerek transferi bitireceğine inanıyor.






İKİ YILDIZIN ANALİZİ

- Can Uzun (Frankfurt): Skor üretme becerisi yüksek, ceza sahası koşuları ve bitiriciliği elit seviyede, forvet orijinli bir 10 numara.
- Mert Kömür (Augsburg): İki ayağını da iyi kullanan, dar alan becerisi, yüksek top tekniği ve asist vizyonuyla öne çıkan modern bir oyun kurucu.






FENERBAHÇE'NİN HAMLESİ

"Uzun" süren pazarlıkların ardından rotayı Can'dan henüz tamamen "Kömür" gözlü Mert'e çevirmese de Galatasaray bu yaz en azından bir tane potnasiyelli gurbetçi için kesenin ağzını açacak gibi duruyor... Can Uzun için Fenerbahçe'nin devreye girmesi de Mert Kömür hamlesinin kapısını araladı gibi duruyor.

Dünya kupası sonunda başlıyor: 16 yıllık rövanş

ABD, Kanada ve Meksika’nın ortaklığında düzenlenecek futbol şöleninin perdesi, bu akşam TSİ 22.00'de Meksika’da Azteca Stadı’nda ikonik bir rövanşla açılıyor. 2010 Güney Afrika’daki unutulmaz 1-1'lik açılış maçının aktörleri Meksika ve Güney Afrika, 16 yıl sonra yeniden sahnede!

11.06.2026 12:24:00
Haber Merkezi
Dünya kupası sonunda başlıyor: 16 yıllık rövanş
Dünya kupası sonunda başlıyor: 16 yıllık rövanş
ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa düzenleyeceği futbol şöleninin merakla beklenen ilk santrası, Meksika'nın futbol mabedi Estadio Azteca'da yapılacak. Futbolseverleri ekran başına kilitleyecek dev mücadele bu akşam (11 Haziran Perşembe) TSİ saat 22.00'de başlayacak.






MARQUEZ BU KEZ KULÜBEDE

Bu eşleşmeyi "tarihin en nostaljik randevusu" yapan unsur, 2010 yılında Güney Afrika'da oynanan ve 1-1 biten o meşhur açılış maçı. 2010'daki o maçta Meksika formasıyla sahada olan ve takımına beraberliği getiren efsane kaptan Rafael Márquez bu akşam kulübede olacak. 2010'daki maçta da Meksika'nın başında olan Javier Aguirre yine teknik direktörlük koltuğunda oturacak.






5. MAÇIN LANETİ KORKUSU

Sezonu Fenerbahçe'de tamamlayan Edson Álvarez'in kaptan olarak Meksika'nın başında sahaya çıkması bekleniyor. Ev sahibinin üzerinde ciddi bir psikolojik baskı var. Meksika futbol kamuoyu, popüler bir batıl inanç olan "El Quinto Partido" (Beşinci Maç) Laneti'ni konuşuyor. 1994'ten 2018'e kadar üst üste 7 turnuvada gruplardan çıkmayı başaran Meksika, her seferinde son 16 turunda (4. maçta) elenerek çeyrek finali (5. maçı) bir türlü göremedi.






AGUIRRE GAZA GELMEYECEK

Tribünlerde kapalı gişe karnaval havası olsa da, teknik direktör Aguirre estetik futboldan ziyade kazanmak üzerine bir anlayışı benimsedi. Tamamen kompakt, savunma güvenliğini ön planda tutan ve "gerekirse çirkin oynayarak kazanan" bir yapı kuran Aguirre, hücumun merkezine Raul Jimenez'i yerleştirerek ilk maçı hatasız geçmeyi planlıyor.






TRABZONSPORLU HUGO BROOS

Güney Afrika cephesinde ise teknik direktörlük koltuğunda yine tanıdık bir isim var: 2009 yılında Trabzonspor'u 15 maçlığına çalıştıran Belçikalı 74 yaşındaki kurt hoca Hugo Broos.

Elemelerde cezalı oyuncu Teboho Mokoena'yı yanlışlıkla Lesotho maçında oynatan Broos, FIFA'nın 3-0'lık hükmen mağlubiyet kararıyla sarsılmış ve basınının diline düşmüştü.






TSHABALALA'YI UNUTAMADILAR

Takımın en büyük motivasyonu ise yine 2010'da Meksika'ya o jeneriklik golü atıp ikonik dansıyla hafızalara kazınan Siphiwe Tshabalala'nın mirası. Yıldız forvet Lyle Foster, "Hala Tshabalala'nın (Süper Lig'de Erzurumspor forması da giymişti) o golünün enerjisini içimizde taşıyoruz" diyerek mental hazır bulunuşluklarını özetliyor.






GÜNEY AFRİKA'NIN 3 YILDIZI

Güney Afrika, baskıyı tamamen ev sahibi Meksika'nın üzerine yıkmak istiyor. Kalede ve savunmada tecrübeli eldiven Ronwen Williams liderliğinde katı bir hat kurulacak. Burnley forması giyen Lyle Foster'ın fiziksel gücü ve Orlando Pirates'ın formda kanadı Oswin Appollis ile kontra ataklarla gol aranacak.






BU KEZ VUVUZELA OLMAYACAK

2010 yılındaki o ilk açılış maçı denince akla gelen en büyük magazin figürü Shakira ve "Waka Waka" ritmiydi. Ancak maça damgasını vuran asıl unsur, ekran başındaki milyonları çıldırtan, tribünlerden yükselen arı kovanı uğultusuyla yerel çalgı vuvuzela olmuştu. Azteca'da vuvuzela gürültüsü olmayacak belki ama Meksikalıların yaratacağı desibel rekoru, şimdiden turnuvanın en büyük popüler kültür olayı olmaya aday.

Trabzonspor'un inadı tuttu

Trabzonspor, Arjantin devi River Plate'in 19 yaşındaki süper solağı Ian Subiabre için inadından vazgeçmiyor

11.06.2026 12:11:00 / Güncelleme: 11.06.2026 12:15:29
Haber Merkezi
Trabzonspor'un inadı tuttu
Trabzonspor'un inadı tuttu
Trabzonspor, Arjantin devi River Plate'in 19 yaşındaki süper solağı Ian Subiabre için inadından vazgeçmiyor.

Oyun tarzıyla "Yeni Alexis Sanchez" olarak adlandırılan ve Avrupa ekiplerinin de radarında olan genç yetenek için daha önce yaptığı teklif reddedilmesine rağmen inadından vazgeçmedi.







Bordo-mavili yönetim, kiralama formülünün tamamen rafa kalktığı ve Danimarka seçeneğine sıcak bakmayan oyuncu için tüm finansal şartları zorlayarak transferi bitirmek için tam saha prese başladı.

Trabzonspor yönetimi Arjantin devi River Plate forması giyen ve gelecekteki adından söz ettirmesi beklenen Ian Subiabre transferinde geri adım atmıyor. Daha önce yapılan hamlelerden sonuç alamayan Karadeniz fırtınası, inatçı tavrını sürdürerek Arjantinli genç yetenek için tam saha prese başladı.







ALEXIS SANCHEZ'İ ANDIRIYOR

Oyun tarzı, sürati ve bilek hareketleriyle Şilili efsane yıldız Alexis Sánchez'e benzetilen 19 yaşındaki kanat oyuncusu için teknik heyetin raporu doğrultusunda tüm imkanlar seferber edildi. River Plate'in yılın ikinci yarısı için kadro planlamasında düşünmediği genç yıldız, Avrupa'ya adım atmaya oldukça sıcak bakıyor.







DÜNYA KUPASI'NDA ADETA COŞTU

Genç oyuncunun Copa Libertadores'te son 16 turuna kalan Universidad Católica'nın da radarında olduğu bilinirken, transferin önündeki en büyük netlik River Plate'in katı tutumu.

Bueno Aires kulübü, geçen yıl Şili'de düzenlenen 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Arjantin Milli Takımı formasıyla yıldızlaşan Subiabre'yi kiralık göndermeye kesinlikle yanaşmıyor. Kulübün masadaki tek talebi 3.5 milyon dolarlık net bonservis bedeli.







DANİMARKA'DA OYNAMAYI REDDETTİ

Arjantin'in Olé gazetesinin paylaştığı son bilgilere göre; Danimarka ekibi Midtjylland da oyuncunun menajerleriyle temasa geçerek durumunu sordu. Ancak Subiabre'nin Danimarka'da oynamaya sıcak bakmadığı öğrenildi.







HEM DE ÇOK UCUZA BU İŞ BİTECEK

Trabzonspor'un daha önce genç oyuncu için yaptığı ısrarlı girişimlerin ardından oyuncu cephesindeki bu gelişmeler, bordo-mavililerin iştahını kabarttı.

Transferde inatçı yapısıyla bilinen Trabzonspor yönetiminin, bu kez 3.5 milyon dolarlık bonservis şartını yerine getirerek "Yeni Alexis Sanchez"i Türkiye'ye getirmeye kararlı olduğu belirtiliyor.

Galatasaray darphane kuruyor

Başkan Dursun Özbek'in "en büyük hayalim" diyerek müjdelediği 165 bin metrekarelik Aslantepe Vadisi projesinin finansal haritası netleşti

11.06.2026 11:50:00
Haber Merkezi
Galatasaray darphane kuruyor
Galatasaray darphane kuruyor
Yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımla Galatasaray'ı sadece maç günü gelirlerine bağımlı olmaktan kurtaracak olan Aslantepe Vadisi projesi; ticari alanları, performans salonları ve dev sponsorluklarıyla kulübün kasasına her yıl 30 milyon dolar taze nakit girişi sağlayacak. Amatör branşları tek çatı altında toplayarak yıllık 15 milyon dolarlık kira ve lojistik yükünü de ortadan kaldıracak olan bu "mali bağımsızlık sigortası", yaratacağı toplam 45 milyon dolarlık ekonomik değerle Galatasaray'ı 365 gün kesintisiz sıcak para üreten bir finans devine dönüştürecek.






Başkan Dursun Özbek'in "en büyük hayalim" diyerek müjdelediği 165 bin metrekarelik Aslantepe Vadisi projesinin finansal haritası netleşti. Finansal kriz girdabından gayrimenkul hamleleriyle çıkmayı hedefleyen Galatasaray, bu dev hamleyle hem milyonlarca dolarlık kira yükünden kurtulacak hem de her yıl kasasına yaklaşık 45 milyon dolar koyacak.






PROJE KESİNTİSİZ PARA ÜRTECEK

Başkan Dursun Özbek'in mali konularda sona yaklaşıldığını belirttiği ve yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle hayata geçirilecek bu dev merkez, sarı-kırmızılıları sadece maç günü gelirlerine bağımlı olmaktan kurtararak 365 gün kesintisiz sıcak para üreten bir finansal dev haline getirecek.






PEK ÇOK EK MALİYET YÜK OLMAYACAK

Proje bittiğinde Galatasaray; Sinan Erdem ve Burhan Felek gibi spor salonlarına her yıl ödediği milyonlarca liralık kira bedellerinden, sporcu konaklama yüklerinden ve dağınık tesis yapısının getirdiği lojistik maliyetlerden tamamen kurtulacak.

Tüm amatör branşların idari ofisleri, antrenman sahaları ve kamp merkezleri tek bir çatı altında toplanacağı için operasyonel harcamalar minimuma inecek ve yıllık yaklaşık 15 milyon dolar kulübün kasasında kalacak.






30 MİLYON DOLAR TAZE PARA GİRİŞİ

Vadi İstanbul aksına bağlanacak 165 bin metrekarelik alanda yer alacak restoranlar, ticari mağazalar, bin 500 araçlık otopark ve organizasyonlara kiralanacak 300-800 kişilik "Black Box" performans salonu kulübe sürekli nakit akışı sağlayacak.

Ayrıca kurulacak modern salonların isim hakları ve küresel markalarla yapılacak yeni entegre sponsorluk sözleşmeleriyle birlikte kulübün kasasına her yıl 30 milyon dolar taze nakit girişi olacak.






AMATÖR BRANŞLAR KENDİNİ DÖNDÜRECEK

Bankalar Birliği anlaşmasından çıkan ve Riva ile Florya projelerinden gelecek 900 milyon dolar'lık dev gelirle tüm borçlarını sıfırlamak isteyen Galatasaray2da, Aslantepe Vadisi bir "mali bağımsızlık sigortası" görevi görecek. Her yıl yaratılacak toplam 45 milyon dolarlık bu devasa ekonomik değer, tüm amatör branşların futbol takımının bütçesine yük olmadan kendi kendini tamamen fonlamasını sağlayacak.

Fenerbahçe’de seçim bitti güç savaşı bitmedi

Fenerbahçe’de tarihi kongrenin ardından Aziz Yıldırım dönemi resmen başlarken, kulüp içi dengeleri sarsacak ilk ciddi kriz voleybol şubesinde patlak verdi

11.06.2026 11:43:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe’de seçim bitti güç savaşı bitmedi
Fenerbahçe’de seçim bitti güç savaşı bitmedi
Fenerbahçe'de tarihi kongrenin ardından Aziz Yıldırım dönemi resmen başlarken, kulüp içi dengeleri sarsacak ilk ciddi kriz voleybol şubesinde patlak verdi.

Sadettin Saran yönetiminin ayrılmasıyla oluşan idari boşlukta, yeni yönetimin henüz mazbatasını alıp göreve başlamadığı "ara dönemi" fırsat bilen Medicana Grubu, bir günde hem erkek hem kadın takımı için tam 10 transfer açıklayarak ortalığı yangın yerine çevirdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde kongreyi kazanarak yeniden başkanlık koltuğuna oturan Aziz Yıldırım, henüz mazbatasını alıp resmi olarak göreve başlamadan voleybol şubesinde krizle karşı karşıya kaldı.

Sadettin Saran yönetiminin ayrılmasıyla oluşan "ara dönemde", voleybol şubesinin isim sponsoru Medicana Grubu, yeni yönetimin göreve başlamasını beklemeden bir günde tam 10 transfer (kadın ve erkek takımlarına 5'er oyuncu) açıklayarak kulüp kulislerini hareketlendirdi.







KULÜP TEAMÜLLERİNE AYKIRI

Şube sponsoru Medicana Grubu, yeni yönetimin reflekslerini veya şube planlamasını beklemeden, hem erkek hem de kadın voleybol takımları için transferleri peş peşe duyurdu. Kulüp teamüllerine aykırı olan ve "ara dönemde" yapılan bu hamle, spor kamuoyunda "Yeni yönetime gözdağı mı veriliyor?" sorusunu gündeme getirdi. Transfer bombardımanının arkasında ise bu hamlenin sadece sportif bir planlama değil, tamamen kulüp içi siyasi bir hamle olduğu iddiaları ortaya atıldı.







ALİ KOÇ DÖNEMİ YÖNETİCİSİYDİ

Medicana Sağlık Grubu'nun sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, Yıldırım'ın en büyük rakbibi Ali Koç'un yönetim kurulunda aktif görev alan, eski yönetime son derece yakın bir isim. Sadettin Saran grubunun voleybol yönetiminden çekilmesiyle Medicana, Dr. Hüseyin Bozkurt'un eski yönetimle olan organik bağını da arkasına alarak adeta bir güç gösterisine girişti.

Spor kulislerinde bu operasyon, "Ali Koç vizyonunun ve ekibinin, kulübün en başarılı olduğu voleybol şubesinde kontrolü kaybetmek istememesi" ve yeni yönetime karşı "Burası bizim alanımız, işimize karışmayın" mesajı vermesi olarak yorumlandı.







YENİ YÖNETİM "OLDUBİTTİ" GİBİ GÖREBİLİR

Normal şartlarda sponsorların yeni yönetimin bütçe ve idari planlamasını beklemesi gerekirken, mazbata töreninden bile önce 10 transferin açıklanması, Aziz Yıldırım yönetiminin önüne kurulmuş ve bitmiş bir takım teslim etmek, yani bir "oldubitti" sunmak anlamına geliyor.







Kulüp hiyerarşisine, başkanlık makamının otoritesine ve tek adam yönetimine olan hassasiyetiyle bilinen Aziz Yıldırım'ın, kendi iradesine ipotek koyma niteliğindeki bu hamleyi sessizce sineye çekmesi beklenmiyor.






AZİZ YILDIRIM NE CEVAP VERECEK?

"Sponsor parayı verir, yönetimi kulüp yapar" kuralının çiğnendiği bu gelişme, çiçeği burnunda Aziz Yıldırım yönetiminin karşılaştığı ilk ciddi sınav olacak.

Önümüzdeki günlerde Yıldırım ve ekibinin, bu aceleci transferleri ve sponsorluk sözleşmesini masaya yatırıp yatırmayacağı, ya da "Kulübün iradesi sponsorların üzerindedir" diyerek masaya yumruğunu vurup vurmayacağı merak ediliyor.

Amedspor'a Şampiyonlar Ligi kalecisi!

Yeni sezonda iddialı bir kadro kurmak için kollarını sıvayan Amedspor'un, Bolivya Milli Takımı'nın vazgeçilmez 1 numarası ve Güney Amerika’nın Şampiyonlar Ligi olan Libertadores’in tecrübeli eldiveni Guillermo Viscarra ile ilgilendiği öne sürüldü

10.06.2026 16:36:00
Haber Merkezi
Amedspor'a Şampiyonlar Ligi kalecisi!
Amedspor'a Şampiyonlar Ligi kalecisi!
Yeni sezonda iddialı bir kadro kurmak için kollarını sıvayan Amedspor'un, Bolivya Milli Takımı'nın vazgeçilmez 1 numarası ve Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi olan Libertadores'in tecrübeli eldiveni Guillermo Viscarra ile ilgilendiği öne sürüldü.

1.91'lik dev kalecinin Türkiye'ye olası transferi Alianza Lima taraftarlarında şok etkisi yaratırken, artan spekülasyonların ardından oyuncunun menajeri Daniel González'den resmi açıklama geldi.







Serkan Reçber'i sportif direktör olarak takımın başına getiren Amedspor için Güney Amerika'dan bomba bir iddia geldi.

Yeşil-kırmızılıların, Bolivya Milli Takımı'nın as kalecisi ve Libertadores Kupası'nın tecrübeli eldiveni Guillermo Viscarra'yı kadrosuna katmak istediği ileri sürüldü. Transfer spekülasyonları oyuncunun kulübü Alianza Lima'da deprem etkisi yaratırken, menajerinden ilk resmi açıklama geldi.







TARAFTARLAR PANİĞE KAPILDI

Yeni sezon yapılanması doğrultusunda iddialı bir kadro kurmak isteyen Amedspor'un transfer radarına, Güney Amerika futbolunun en istikrarlı file bekçilerinden biri girdi.

Gelen haberlere göre Amedspor, Peru Ligi takımlarından Alianza Lima forması giyen Guillermo Viscarra ile ciddi şekilde ilgileniyor. Bu gelişme, Peru temsilcisinin taraftarları arasında büyük bir endişe ve panik dalgasına yol açtı.







38 KEZ MİLLİ TAKIMDA OYNADI

33 yaşında ve 1.91 boyundaki dev eldiven, kaledeki istikrarlı performansı ve sezon boyunca sergilediği olağanüstü kurtarışlarla dikkatleri üzerine çekiyor.

Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi olarak kabul edilen Conmebol Libertadores Kupası'nda birçok kritik maça çıkan deneyimli kaleci, aynı zamanda Bolivya Milli Takımı'nın da vazgeçilmez 1 numarası konumunda. Milli formayı tam 38 kez terleten Viscarra'nın bu üst düzey kariyeri, transfer piyasasında adının uluslararası alanda sıkça anılmasını sağlıyor.







MENAJERİ AÇIK KAPI BIRAKTI

Artan transfer spekülasyonları ve taraftarların endişesi üzerine, oyuncunun cephesinden durumu netleştiren ilk resmi hamle geldi. Guillermo "Billy" Viscarra'nın menajeri Daniel González, Peru basınına (Depor gazetesine) yaptığı açıklamada iddialara temkinli yaklaştı ancak kapıyı tamamen kapatmadı.







- Billy'nin kulübüyle Aralık ayına kadar devam eden net bir sözleşmesi var. Şu an için Alianza Lima'nın sportif projesine olan bağlılığı sürüyor ve an itibarıyla yurt dışına transferini kesinleştiren, tamamlanmış bir anlaşma söz konusu değil.

Trabzonspor ezdi geçti! Ne Monchi ne Ajax durduramadı

Trabzonspor transfer piyasasında gövde gösterisi yaparak Avrupa'da yılın çalımına imza attı!

10.06.2026 16:26:00
Haber Merkezi
Trabzonspor ezdi geçti! Ne Monchi ne Ajax durduramadı
Trabzonspor ezdi geçti! Ne Monchi ne Ajax durduramadı
Trabzonspor transfer piyasasında gövde gösterisi yaparak Avrupa'da yılın çalımına imza attı!

İspanyol basınının manşetlerine taşınan operasyonda bordo-mavililer; dünyaca ünlü transfer sihirbazı Monchi'nin yönetimindeki Espanyol'u ve Hollanda devi Ajax'ı dev bütçesine rağmen saf dışı bırakarak Ukraynalı süper solak Viktor Tsygankov'un transferini bitirdi.







Süper Lig'de gelecek sezon şampiyonluk kadrosu kurmak için kollarını sıvayan Trabzonspor, transfer piyasasında adından söz ettirecek dev bir hamleye imza atmaya hazırlanıyor.

Bordo-mavililer, İspanya ve Hollanda devlerinin peşinde koştuğu Ukraynalı yıldız Viktor Tsygankov transferinde mutlu sona çok yakın.

İspanyol ve Ukrayna basınından sızan bilgilere göre Karadeniz Fırtınası, transfer dünyasının kurdu olarak bilinen Monchi'yi ve Hollanda devi Ajax'ı saf dışı bıraktı.







İKİ DEV RAKİP SAF DIŞI KALDI

Gelecek sezon iddialı bir kadro kurmak isteyen RCD Espanyol'un ünlü sportif direktörü Monchi, Girona FC'nin küme düşmesinin ardından gözünü 28 yaşındaki kanat oyuncusu Viktor Tsygankov'a dikmişti.







Ancak Tsygankov'a talip olan tek kulüp Espanyol değildi. Girona'dan ayrılıp Hollanda devi Ajax'ın başına geçen teknik direktör Míchel Sánchez de eski öğrencisini Amsterdam'a götürmek için yoğun çaba harcadı.






UKRAYNA'DAN SPORT.UA YAZDI

Ukrayna'dan Sport.ua'nın özel haberine göre; Viktor Tsygankov geleceğine dair kesin kararını verdi. Yıldız oyuncu, Trabzonspor'un teklifini kabul etti. Bordo-mavili kulübün sunduğu mali şartların, Ajax ve Espanyol'un tekliflerinden çok daha üstün olduğu ve bu durumun transferde belirleyici rol oynadığı aktarıldı.







30 MİLYON EURO'LUK SERBEST KALMA BEDELİ

AS gazetesinin derlediği bilgilere göre, Tsygankov'un sözleşmesinde normal şartlarda 30 milyon Euro'luk bir serbest kalma maddesi bulunuyor. Ancak Girona'nın küme düşmesi ve oyuncunun sözleşmesinin son yılına giriyor olması İspanyol kulübünün elini zayıflattı.

Girona'nın alt lige düşmesiyle birlikte Ukraynalı yıldızın piyasa değeri 15 milyon Euro seviyelerine kadar geriledi. Girona, oyuncuyu bedelsiz kaybetmemek adına Trabzonspor'un yapacağı cazip bir bonservis teklifine "evet" demek zorunda kaldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.