logo
16 MART 2026


2. ve 3. Lig'de kritik gün

Futbolda yarın kritik maçlar oynanacak. Spor Toto 2. Lig'de PTT 1. Lig'e çıkmak için Spor Toto 3. Lig'de ise 2. Lig'e çıkmak için play-off maçları oynanacak

04.05.2016 00:00:00
PTT 1. Lig'e yükselecek son takımın belli olacağı Spor Toto 2. Lig play-off maçları yarın başlayacak. Çift maçlı eleme sistemine göre oynanacak play-off'larda çeyrek final ilk maçları yapılacak. Rövanşlar ise 9 Mayıs Pazartesi günü oynanacak. Play-off çeyrek final ilk maçlarının programı şöyle:

Yarın:
16.00 Gümüşhanespor-Kocaeli Birlikspor (Gümüşhane Yenişehir)
16.00 Keçiörengücü-Tuzlaspor (Ankara Aktepe)
16.00 Sarıyer-İstanbulspor (Yusuf Ziya Öniş)
16.00 Hacettepe-Bandırmaspor (Ankara 19 Mayıs)

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta Ümraniyespor, Kırmızı Grup'ta ise Manisaspor, şampiyon olarak PTT 1. Lig'e yükselmeye hak kazanmıştı.

Spor Toto 3. Lig
Spor Toto 3. Lig'de play-off yarı final müsabakaları yarın oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Toplam 3 grupta oynanacak play-off'lar sonunda birer takım Spor Toto 2. Lig'e yükselecek. Yarı finallerde ilk maçlar yarın, rövanşlar ise 9 Mayıs Pazartesi günü yapılacak. Spor Toto 3. Lig'de yarın oynanacak play-off yarı final ilk maçlarının programı şöyle:

1. Grup:
16.00 Birlik Nakliyat Düzyurtspor-Kızılcabölükspor (Ahmet Suat Özyazıcı)
16.00 Zonguldak Kömürspor-Tire 1922: Serdar Akkoçoğlu (Karaelmas Kemal Köksal)

2. Grup:
15.30 Ofspor-Bodrum Belediyesi Bodrumspor (Of İlçe)
16.00 Adliyespor-Diyarbekirspor (Ankara OSTİM)

3. Grup:
16.00 Beylerbeyi-Bayburt Grup Özel İdare (Beylerbeyi 75. Yıl)
16.00 Çorum Belediyespor-Niğde Belediyespor (Dr. Turhan Kılıççıoğlu)


Profesyonel lige son bilet
Bölgesel Amatör Lig'den (BAL) profesyonel lige adım atacak son ekip, hafta sonu belli olacak. Ankara OSTİM Stadı'nda 8 Mayıs Pazar günü saat 15.00'te başlayacak 12 Bingölspor-Karaderespor maçının galibi, Spor Toto 3. Lig'e yükselecek. Bu sezon şimdiye kadar Elaziz Belediyespor, Erbaaspor, Türk Metal Kırıkkalespor, Afjet Afyonspor, Halide Edip Adıvarspor, Kütahyaspor, Muğlaspor ve Kocaelispor olmak üzere BAL'dan 8 takım 3. Lig'e adım atmıştı.

Avrupa Kupalarından 3. Lig’e: Adanaspor’un durdurulamayan düşüşü

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Adanaspor, Somaspor mağlubiyeti sonrası ligin bitimine 6 hafta kala küme düştü

16.03.2026 04:01:00 / Güncelleme: 16.03.2026 04:08:08
İhlas Haber Ajansı
Avrupa Kupalarından 3. Lig’e: Adanaspor’un durdurulamayan düşüşü
Avrupa Kupalarından 3. Lig’e: Adanaspor’un durdurulamayan düşüşü
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Adanaspor, Somaspor mağlubiyeti sonrası ligin bitimine 6 hafta kala küme düştü.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'un 28. haftasında Adanaspor, deplasmanda karşılaştığı Somaspor'a 5-0 mağlup oldu. Toplamda 4 puanı bulunan Adana ekibinin, bu sonuçla ligin bitimine 6 hafta kala küme düşmesi kesinleşti. Kulüp tarihi boyunca 3 kez UEFA Kupası'nda boy gösteren Adanaspor, 19 yıl sonra TFF 3. Lig'e düştü.



1970'li ve 80'li yıllarda Türk futboluna damga vuran Adanaspor, UEFA Kupası'nda Türkiye'yi temsil etmiş ve Süper Lig'de zirve yarışı vermiş bir efsanedir.

Turuncu-beyazlılar, son olarak 2015-16 sezonunda 1. Lig şampiyonu olarak Süper Lig'e yükselmiş; ancak burada kalıcı olamayarak 2016-17 sezonunda tekrar alt lige düşmüştü.

2019-2020 sezonunda normal şartlarda 1. Lig'den küme düşen ekip, pandemi nedeniyle TFF'nin küme düşmeyi kaldırmasıyla ligde kalmıştı.



2023 yılında yaşanan Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden etkilenen kulüp, hakları saklı kalmak kaydıyla ligden çekilme kararı almıştı.

2. Lig'den Veda: 2025-2026 sezonunda 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Adanaspor, saha sonuçları ve idari zorluklar neticesinde bitime 6 hafta kala Somaspor mağlubiyetiyle havlu attı.

Şu anki kulüp başkanı Ergin Göleli yönetimindeki Adanaspor, önümüzdeki sezon TFF 3. Lig'de yeniden yapılanarak üst liglere tırmanma mücadelesi verecek.

Volkan Demirel: 'Biz bugün 10 kişi de olsak iyi mücadele ettik'

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Volkan Demirel, Beşiktaş müsabakasının ardından, "Biz bugün 10 kişi de olsak iyi mücadele ettik. 11'e 11 oynansaydı çok daha farklı olabilirdi" dedi.
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Beşiktaş'a 2-0 mağlup oldu

15.03.2026 23:00:00
İhlas Haber Ajansı
Volkan Demirel: 'Biz bugün 10 kişi de olsak iyi mücadele ettik'
Volkan Demirel: 'Biz bugün 10 kişi de olsak iyi mücadele ettik'
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Volkan Demirel, Beşiktaş müsabakasının ardından, "Biz bugün 10 kişi de olsak iyi mücadele ettik. 11'e 11 oynansaydı çok daha farklı olabilirdi" dedi.
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Beşiktaş'a 2-0 mağlup oldu.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Volkan Demirel, "İlk 17 dakika görüldüğü gibi çok iyi bir Gençlerbirliği vardı.

Sonrasında tartışmalı bir pozisyonda kırmızı kartı gördük. Hakemle ilgili konuşacak çok şey var ama konuşmayacağım. Bu maç 11'e 11 devam etseydi ben inanıyorum ki burada mağlup olmazdık. Yorgunluk ve güç bitince pozisyonlar vermeye başladık. İlk gol bile Goutas'ın iyi niyetiyle uzaklaştırması sonucunda düştü ve gol yedik. İkinci gole zaten bir şey diyemedim.

Çok klas bir gol attı Orkun. Ama diyeceğim şu ki; biz bugün 10 kişi de olsak iyi mücadele ettik. 11'e 11 oynansaydı çok daha farklı olabilirdi. Perşembe günü Konya maçımız var. Oradan burayı telafi edecek bu sonuç alarak dönmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Şu an ilk hedefimiz ligde kalmak"

Ayrıldıktan sonra Gençlerbirliği'ne geri döneceğini ekibine söylediğini dile getiren Demirel, burada olmaktan ve burada savaşmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Demirel, "Gençlerbirliği'ne yakışan gençleri Türk futboluna kazandırmak hedefim. Önümüzdeki sezon da başka hedeflerim var ama bu hedefleri söylemeyeceğim. Şu an ilk hedefimiz ligde kalmak" diye konuştu.

Demirel, kendi istediklerini yapan bir takım olduğu için mutlu olduğunu kaydetti. Beşiktaş'a yenildiğine değil hakkının yendiğine üzüldüğünü ifade eden Demirel, bunu telafi edeceklerini vurguladı.

"Elimizden gelen mücadeleyi kim olursa olsun yapacağız"

Galatasaray ile oynayacak olmalarına rağmen kupada da hedefleri olduğunu belirten Demirel, "Normal saha şartlarında, elimizden gelen mücadeleyi kim olursa olsun yapacağız" dedi.

Samsunspor, sahasında Kayserispor'u yendi

Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında sahasında Zecorner Kayserispor 2-1 yendi

15.03.2026 22:48:00
AA
Samsunspor, sahasında Kayserispor'u yendi
Samsunspor, sahasında Kayserispor'u yendi
Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında sahasında Zecorner Kayserispor 2-1 yendi.

13. dakikada Eleyis Tavsan'ın ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Moundilmadji'nin şutunda, son anda defansa çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

28. dakikada Satka'nın pasında Moundilmadji, altıpas içinde topu az farkla üstten auta gönderdi.

31. dakikada Samsunspor 1-0 öne geçti. Elayis Tavsan'ın sağ taraftan pasında arka direkte Makoumbou plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0

42. dakikada Yalçın Kayan'ın pasında ceza sahasında müsait pozisyondaki Elayis Tavsan'ın kötü vuruşunda, kaleci Bilal Bayazıt meşin yuvarlağı kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısını Samsunspor 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarı

46. dakikada Zecorner Kayserispor 1-1 eşitliği sağladı. Chalov'ın sert şutunda, kaleci İrfan Can Eğribayat çeldiği top Borevkovic'in ayağına çarparak ağlara gitti: 1-1

49. dakikada Chalov'un ceza sahası çizgisi üzerinden sert vuruşunda, top yan direğe çarparak auta gitti.

53. dakikada Celil Yüksel'in ceza sahasından şutunda, kaleci Bilal Bayazıt son anda topa sahip oldu.

55. dakikada Makoumbou'nun pasında Moundilmadji altıpas içinde topa dokundu, kaleci Bilal Bayazıt iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.

90+3 dakikada Samsunspor, 2-1 öne geçti. Joao Mendes'in pasında ceza sahası içinde Tomasson düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı: 2-1

Karşılaşmayı Samsunspor 2-1 kazandı.

İstanbulspor'da acı kayıp: Baran Alp Vardar hayatını kaybetti

İstanbulspor forması giyen ve bir süredir kanser tedavisi gören Baran Alp Vardar hayatını kaybetti

15.03.2026 12:45:00
İhlas Haber Ajansı
İstanbulspor'da acı kayıp: Baran Alp Vardar hayatını kaybetti
İstanbulspor'da acı kayıp: Baran Alp Vardar hayatını kaybetti
İstanbulspor forması giyen ve bir süredir kanser tedavisi gören Baran Alp Vardar hayatını kaybetti.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor, genç oyuncu Baran Alp Vardar'ın vefat haberini duyurdu. Sarı-siyahlı kulübün Süper Lig'de mücadele ettiği 2023-2024 sezonunda formasını giyen Baran Alp, sonrasında yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle takımdan uzak kaldı. İstanbulspor kulübünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada 20 yaşındaki futbolcuyu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıkları belirtilerek başsağlığı mesajı paylaşıldı ve şu ifadelere yer verildi:



"Karakteri, takım arkadaşlarına olan bağlılığı ve güler yüzüyle her zaman hatırlayacağımız Baran Alp, camiamızın kalbinde daima yaşayacaktır. Onun aramızdan bu kadar erken ayrılışı hepimizi derinden yaraladı. Merhum futbolcumuz Baran Alp Vardar'a Allah'tan rahmet, başta kıymetli ailesi olmak üzere yakınlarına, takım arkadaşlarına ve camiamıza sabır ve başsağlığı diliyoruz. Mekanın cennet olsun Baran Alp. Seni asla unutmayacağız. Canımız Baran Alp'in cenazesi, Beylikdüzü Mevlana Camii'nde bugün öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Güzelce Mezarlığı'nda defnedilecektir."

Göztepe'nin galibiyet hasreti sürüyor

Göztepe, Trendyol Süper Lig'de oynadığı son 6 karşılaşmada 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak bu süreçte galibiyete hasret kaldı

15.03.2026 12:24:00
İhlas Haber Ajansı
Göztepe'nin galibiyet hasreti sürüyor
Göztepe'nin galibiyet hasreti sürüyor
Göztepe, Trendyol Süper Lig'de oynadığı son 6 karşılaşmada 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak bu süreçte galibiyete hasret kaldı.
Sezona etkili bir başlangıç yapan Göztepe'de son haftalarda yaşanan düşüş dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılı ekip, sezonun ilk 20 haftasında başarılı sonuçlara imza atarak 11 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı ve uzun süre Avrupa kupalarına gitme hakkı elde edilen 4. sırada yer aldı. Ancak 21. haftada deplasmanda Konyaspor ile oynanan ve golsüz sona eren karşılaşmanın ardından İzmir temsilcisinde form düşüş başladı. Bu maçın ardından iç sahada Kayserispor ile de 0-0 berabere kalan sarı-kırmızılılar, kötü gidişatın ilk yenilgisini ise sonraki hafta deplasmanda Beşiktaş karşısında 4-0'lık skorla aldı.
Bu mağlubiyetin ardından yeniden çıkış yakalamak isteyen Teknik Direktör Stanimir Stoilov yönetimindeki sarı-kırmızılılar, 24. haftada iç sahada Eyüpspor karşısında galibiyet aradı. Ancak bu mücadele de golsüz eşitlikle sonuçlandı. İzmir ekibi daha sonra Avrupa hattındaki doğrudan rakiplerinden Başakşehir ile deplasmanda karşılaştı ve sahadan 2-1 mağlup ayrılarak 6. sıraya geriledi. Böylece Göztepe, üst üste 5 maç kazanamayarak hedefinden uzaklaşmaya başladı.
Son olarak dün sahasında Alanyaspor ile karşılaşan sarı-kırmızılılar, uzatma dakikalarında yedikleri golle sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı ve galibiyet hasreti 6 maça çıktı. İzmir temsilcisi, aynı haftada Başakşehir'in puan kaybetmesini fırsata çevirerek hanesine yazdırdığı 1 puanla yeniden 5. sıraya yükseldi.
Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı karşılaşma nedeniyle iki sarı-kırmızılı takımın ligdeki mücadelesi ertelenirken, sonrasındaki milli maç arasıyla birlikte İzmir ekibi bu süreçte yapacağı antrenmanlarla ara sonrası kötü gidişatı sonlandırmayı hedefliyor.İHA

Galatasaray evindeki yenilmezliğini 32 maça çıkardı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de sahasında oynadığı son 32 müsabakada 26 galibiyet, 6 beraberlik aldı

15.03.2026 00:36:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray evindeki yenilmezliğini 32 maça çıkardı
Galatasaray evindeki yenilmezliğini 32 maça çıkardı
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de sahasında oynadığı son 32 müsabakada 26 galibiyet, 6 beraberlik aldı.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, RAMS Park'ta Başakşehir ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılar ilk yarısı 0-0 sona eren müsabakadan 3-0'lık skorla galip ayrıldı. Aslan bu sonuçla ligde evindeki yenilmezliğini sürdürdü.



Sahasında en son 2023-2024 sezonunun 37. haftasında Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olan Cimbom, bu mücadelenin ardından çıktığı 32 maçta 26 galibiyet, 6 beraberlik aldı

Galatasaray ayrıca bu sezon ligde iç sahada çıktığı 14 müsabakanın 11'ini kazanırken, 3'ünden beraberlikle ayrıldı.

Uğurcan Çakır'dan alkışlanacak hareket

Galatasaray'ın kalecisi Uğurcan Çakır, Başakşehir maçının 32. dakikasında Yusuf Sarı'nın şutunda dışarı çıkan topa müdahale ettiğini hakem Batuhan Kolak'a söyledi ve turuncu-lacivertliler korner kazandı

15.03.2026 00:31:00
İhlas Haber Ajansı
Uğurcan Çakır'dan alkışlanacak hareket
Uğurcan Çakır'dan alkışlanacak hareket
Galatasaray'ın kalecisi Uğurcan Çakır, Başakşehir maçının 32. dakikasında Yusuf Sarı'nın şutunda dışarı çıkan topa müdahale ettiğini hakem Batuhan Kolak'a söyledi ve turuncu-lacivertliler korner kazandı.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftaında Galatasaray'ın sahasında RAMS Başakşehir'i 3-0'lık skorla mağlup ettiği müsabakada sarı-kırmızılıların kalecisi Uğurcan Çakır, Fair-Play örneği gösterdi.

Mücadelenin 32. dakikasında sağ çaprazdan ceza sahası içine giren Yusuf Sarı'nın vuruşunda Uğurcan'ın müdahale ettiği meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gitti.

Hakem Batuhan Kolak ve yardımcısı İbrahim Çağlar Uyarcan, pozisyonda aut kararı verdi. Kolak'ı uyaran Uğurcan Çakır, meşin yuvarlağın kendisinden çıktığını söyledi ve karar Başakşehir'e korner olarak değişti.

Batuhan Kolak ve turuncu-lacivertli futbolcular, bu davranışından dolayı kaleci Uğurcan Çakır'ı tebrik etti.

5 kadın futbolcu iltica başvurusunda bulunmuştu, üçü vazgeçti

Avustralya'da iltica başvurusunda bulunan İran milli kadın futbol takımından 3 kişinin daha bu kararlarından vazgeçerek yeniden milli takıma katılacağı açıklandı

15.03.2026 00:22:00
İhlas Haber Ajansı
5 kadın futbolcu iltica başvurusunda bulunmuştu, üçü vazgeçti
5 kadın futbolcu iltica başvurusunda bulunmuştu, üçü vazgeçti
Avustralya'da iltica başvurusunda bulunan İran milli kadın futbol takımından 3 kişinin daha bu kararlarından vazgeçerek yeniden milli takıma katılacağı açıklandı.

İran Gençlik ve Spor Bakanlığı, Avustralya'da iltica başvurusunda bulunan İran milli kadın futbol takımının 3 üyesinin bu kararlarından vazgeçtiğini ve yeniden milli takıma katılacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, daha önce milli futbolcu Mühaddese Zolfi'nin Avustralya'da kalma teklifini reddederek İran'a dönme kararı aldığı belirtilirken, Zolfi'nin ardından milli takımın 2 oyuncusu ve teknik ekipten bir üye olan Mona Hamudi, Zehra Serbali ve Zehra Meşkekar'ın da Avustralya'daki iltica başvurularından vazgeçtiği bildirildi.

Söz konusu üç ismin şu anda Malezya'ya doğru yola çıktığı ve kısa süre içinde takım arkadaşlarına katılacağı ifade edilen açıklamada, "İran kadın milli futbol takımına Asya Kupası kapsamında Avustralya'da bulunduğu dönemde, ABD ve Siyonist rejimin başlattığı savaşla eş zamanlı olarak düşman tarafından psikolojik savaş, yoğun propaganda ve çeşitli cazip tekliflerle bir ortam oluşturuldu ve bu süreçte takımın yedi üyesi Avustralya'ya iltica başvurusu yaptı. Ancak son gelişmelerle birlikte 3 takım üyesi daha bu kararından vazgeçerek milli takıma dönme kararı aldı. Bu durum, İran kadın milli futbolcularının milli bilinç ve vatan sevgisinin açık bir göstergesidir" denildi.

Milli futbolcu Zolfi İran'a dönme kararı almıştı



İran milli kadın futbol takımının Asya Kupası için bulunduğu Avustralya'da bazı takım üyelerinin iltica başvurusunda bulunduğu belirtilmiş, milli futbolcu Mühaddese Zolfi ise daha sonra bu kararından vazgeçerek İran'a dönme kararı almıştı.

İranlı kadın futbolcuların iltica krizi

İran kadın milli futbol takımı oyuncuları, 2 Mart'ta Güney Kore ile oynanan maç öncesinde milli marşı okumadıkları gerekçesiyle İran devlet televizyonunda "hain" olarak nitelendirilmişti. Takım, üç gün sonra Avustralya'ya karşı oynanan ikinci maç öncesinde ise milli marşı okuyarak selam vermişti. İran ekibi, son olarak Filipinler'e 2-0 mağlup olarak turnuvadan elenmişti.
Bazı futbolcuların İran'a geri gönderilmeleri halinde kötü muameleye maruz kalabilecekleri yönündeki tartışmaların ardından oyuncuların Avustralya'da kalabilmesi için hükümete çağrılar yapılmıştı. Avustralya basını ise İran kadın milli futbol takımından 5 oyuncunun kafileden ayrılarak Avustralya Federal Polisi'nin korumasına alındığını ve hükümetten yardım talebinde bulunduklarını bildirmişti.

ABD Başkanı Donald Trump da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirterek İranlı futbolcuların güvenliğinin ele alındığını ifade etmişti. Trump, bazı oyuncuların Avustralya'da kalabilmesi için gerekli işlemlerin başlatıldığını ve 5 sporcuya iltica hakkı tanınarak vize verildiğini aktarırken, bazı futbolcuların ise ailelerinin güvenliği konusundaki endişeleri nedeniyle İran'a dönmeyi tercih ettiğini kaydetmişti.

Fenerbahçe'den Tedesco ile ‘yola devam etme’ kararı

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, teknik direktör Domenico Tedesco'yla yola devam edeceklerini açıkladı

15.03.2026 00:14:00
AA
Fenerbahçe'den Tedesco ile ‘yola devam etme’ kararı
Fenerbahçe'den Tedesco ile ‘yola devam etme’ kararı
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, teknik direktör Domenico Tedesco'yla yola devam edeceklerini açıkladı.

Ligde dün oynanan Fatih Karagümrük maçında yaşanan yenilginin ardından bugün teknik direktör Domenico Tedesco ve sportif direktör Devin Özek'le görüşen başkan Sadettin Saran, yönetim kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Chobani Stadı'nda bulunan kulüp binasında gerçekleştirilen toplantının ardından konuşan Saran, kendilerine yakışmayan futbol nedeniyle teknik direktör Domenico Tedesco ve teknik kadroyu görüşmeye çağırdığını belirtti.

Takım kaptanlarıyla da konuştuklarının altını çizen Saran, şunları söyledi:

"Gerekli ültimatomlar verildi, bir daha tekrarlanmayacak. Hocamızla devam ediyoruz. Bu arada primler verilmemiş gibi spekülasyonlar var. Hak edilip de verilmeyen prim yok. Bunları söyleyenler yalan söylüyor.

Bugüne kadar söylediğimiz futbolun tam dışında bir futbol oynandı dün. Çok şaşırdık, çok üzüldük. Bugün arkadaşlarla da konuştuk, bu saate kadar da buradayız işte. Devin Özek'le de devam ediyoruz. Bir daha böyle bir şey olmayacak, gereken ültimatomlar verildi."

Galatasaray'da Divan Kurulu Başkanlığına Aykutalp Derkan seçildi

Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanlık Seçiminde Aykutalp Derkan 554 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi

14.03.2026 18:08:00 / Güncelleme: 14.03.2026 18:11:33
İHA
Galatasaray'da Divan Kurulu Başkanlığına Aykutalp Derkan seçildi
Galatasaray'da Divan Kurulu Başkanlığına Aykutalp Derkan seçildi
Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanlık Seçimi Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirildi. 18 Haziran 2021'deki seçimden bu yana Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Aykutalp Derkan, yeniden başkan seçildi.

Seçim Divan Kurulu Başkanlığını Ekmel Ünlüsan üstlenirken Sedat Bozanoğlu ise seçim divanı başkan vekili oldu.

İki adaylı gerçekleşen seçimde 10 sandıkta oy kullanımı yapıldı ve 1083 divan üyesi oy kullandı. 554 oy alan Aykutalp Derkan, yeniden Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanı seçildi. Diğer başkan adayı Cengiz Ergani de 528 oy aldı.



Divan Kurulu heyeti şu şekilde oluştu:

Başkan
A. Aykutalp Derkan (6833)

Başkan Yardımcıları
Sonay Kale (9001)
Yalçın Kaya (6904)

Yazmanlar
Ali Tüzmen (8377)
Ayşe Esra Arslan (9303)İHA
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.