logo
25 NİSAN 2024

2021 Renault Kangoo tanıtıldı!

26.11.2020 12:35:00 /
Yeni nesil modelin örtüsünü kaldıran Fransız üretici hala bazı detayları bizlerle paylaşmamış görünüyor. En azından Kangoo ailesinin ikisi yolcu, ikisi ise yük taşıma görevi üstlenecek dört yeni modelden oluşacağını biliyoruz. Ülkemizde de satılan Express versiyonu artık bu iki alanda da faaliyet göstereceğe benziyor.

Tasarım anlamında en dikkat çekici değişim modellerin ön yüzünde yaşanmış. Güncel nesilde yüzünün büyük bir kısmını siyah plastik parçalara kaybeden Kangoo, yeni nesli ile şık bir panjur tasarımına kavuşuyor.

Krom detaylara yer verilen ön panjurun ortasındaki Renault logosu da, ürün gamının kalanına uyum sağlayabilmesi adına büyütülmüş. Alt kısımdaki hava kanalının tasarımını da değiştiren Renault, Kangoo ailesine daha dinamik bir duruş katmayı başarmış.

Son dönemde PSA Grubu'nun domine etmeye başladığı LCV segmentini hareketlendirmek isteyen Renault, Kangoo'nun kapı açıklığını tam 1,416 milimetreye taşıyarak kullanışlılığı artırmış. Fransız marka, Easy Side Access adını verdiği ve kargo erişimi konusunda rahatlık sağlayan yeni sistemine de bir hayli güveniyor.

Renault'nun yeni Kangoo'nun hangi motor seçenekleri ile satışa sunulacağı henüz paylaşmadı maalesef. Yine de Clio'da bulunan 1.5 dCi ünitenin 85 ve 115 bg güç üreten versiyonlarının direkt olarak yeni nesil hafif ticari araçlarında da kullanılacağı tahminlerimiz arasında. Buna ek olarak Kangoo ailesinin elektrikli versiyonu Z.E.'de artan menzili ve gücü ile bizleri bekliyor olacak.

Ülkemizde satışta olan Kangoo Express, 4000 litrelik bir bagaj hacmi sunuyor. Renault'un bizlerle paylaştığı verilere göre yeni nesil model aks mesafesine göre 3300 litre ve 4900 litre arasında değişen bir bagaj hacmine sahip olacak.

Yeni nesil Kangoo ailesi Fransa'da üretilirken, giriş versiyonu olacak Express türevleri Fas'taki tesislerde imal edilecek. Dört Kangoo versiyonu da 2021 yılının sonlarına doğru çıkmış olacak. Kendi sınıfında güçlü rakiplerinin olduğunu düşünürsek, Renault, Kangoo bu pastadan ne kadar yap alabileceğini zaman gösterecek.

Tasarım anlamında mevcut kasa ile arasında çok fark olduğunu söylemek lazım. Sunacağı donanımlarda tasarımı kadar etkileyici olursa LCV segmentinde hak ettiği yeri bulacaktır.



logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.