logo
23 HAZİRAN 2026

"5 milyona kendim teslim ederim"

Yeni Malatyaspor’un Sportif Direktörü Ali Ravcı, “Transfer ettiğimiz Mustafa Akbaş ve Robin Yalçın hocamızın özellikle sezon başında da istediği oyunculardı. Şu anda transferleri gerçekleşti. Hocamızın isteği oldu” dedi

11.01.2019 00:00:00
"5 milyona kendim teslim ederim"
"5 milyona kendim teslim ederim"
Takımla birlikte Antalya Belek'teki kampta yer alan Malatyaspor'un Sportif Direktörü Ali Ravcı, transfer çalışmaları, takımın son durumu ve ikinci yarı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ravcı, Sadık Çiftpınar'ın transferine ilişkin, "Sadık, Akçaabat Sebat'ta oynarken, o sezonun devre arasında transfer edildi. Ama 2-3 ay öncesinden Sadık izleniyordu. İyi bir kaliteli bir oyuncu olduğu bize söylenmişti. Bizde kulübümüze kazandırdık. Bundan dolayı da mutluyuz çünkü Sadık üzerine koyarak gitti. Her sezon kendini geliştirerek oynadı ve Malatyaspor'a büyük katkı sağladı. Hem düzgün kişiliği, karakteri ve çalışkanlığıyla hem de dönem dönem yaşadığımız sıkıntılarda sorumluluk alarak, takım kaptanlığı yaparak Evkur Yeni Malatyaspor'a çok büyük hizmetleri oldu. Tabii transfer teklifleri gelince oyuncunun da önünü açmak gerekiyor. Her futbolcunun hayalidir büyük camialarda top oynayıp, milli takıma gitmek. Transferle ilgili başkanımız görüşmelerini sürdürdü. Hem Evkur Yeni Malatyaspor'un hem de Sadık Çiftpınar'ın menfaati düşünülerek, her iki tarafında mutlu olacağı bir transfer oldu. Sadık, çok sevdiğimiz oyunculardan bir tanesiydi. Düzgün bir kişiliğe sahip olduğu için, vefasını da gösterdi. Sadık'a başarılar diliyorum. Çalışkanlığı ve disipliniyle Fenerbahçe'ye de çok büyük katkı sağlayacaktır. Allah yolunu açık etsin. Büyük bir camiaya gitmedi bizi gururlandırır" değerlendirmesinde bulundu.

"Bizi hiçbir zaman üzmedi"

Khalid Boutaib'e de spor hayatında başarılar dileyen Ravcı, "Khalid Boutaib'de sevdiğim oyuncularımızdan bir tanesiydi. Saha dışında ikili ilişkilerinde düzgün ve karakterli bir kişiliğe sahipti ve bunu sahaya da yansıtıyordu. Her şeyini vererek oynayan bir oyuncuydu. Tam bir takım oyuncusuydu. Bizi hiçbir zaman üzmedi. Hiçbir futbolcumuz üzmedi. Ben Sadık'ın da, Boutaib'inde ayrılmasından dolayı hem üzgünüm hem de kulübe katkı sağladıkları için son derecede mutluyum. Allah yolunu açık etsin, inşallah gittiği yerde başarılı olur" ifadelerini kullandı.

"Mustafa Akbaş ve Robin istediğimiz oyunculardı"

Ravcı, transfer sürecine ilişkin, "Bizde bir gelenek haline geldi; ilk başladığımızdan bugüne kadar transfer süreçlerinde gerek sezon başı gerekse de devre arası olsun, önce bir transfer komitesi oluşturulur. Tespit edilen ve bize sunulan oyuncular, transfer komitesinden geçer. Biz bunu hocamızla paylaşırız. Hocamızın onayladığı oyuncular üzerinde hepimiz hemfikir olursak zaten takıma kazandırma adına gerekli girişimler yapılır. Mesela transfer ettiğimiz Mustafa Akbaş, Robin Yalçın özellikle hocamızın sezon başında da istediği oyunculardı. Şuanda transferleri gerçekleşti. Hocamızın isteği oldu, bu oyuncularda iyi oyuncular ve bize güç katacaklarına inanıyorum. Robin Yalçın hazırlık maçonda gol attı. Süper Lig deneyimleri var, karakterli oyuncular. Transfer ettiğimiz oyuncuların takım ruhuna uymaları, takım oyununa uymaları, ilişkilerinde iyi olmaları ve düzgün karakterde olmaları bizim için önemli" şeklinde konuştu.

"Khalid'in yerinin dolması gerekiyor"

Ravcı, transferde bugüne kadar yüksek oranda başarı sağladıklarını belirterek, "Fenerbahçe'den gelen Barış Alıcı kardeşimizde, Yiğithan'da genç oyuncular. Onlarında bize çok şey katacaklarına inanıyorum. Transfer şuanda deva ediyor. 2-3 oyuncu daha takıma katkı yapması için transfer çalışmalarımızı hızlandırdık. Özellikle Khalid'in yerini dolması gerekiyor. O konuda çalışmamız var. Ama devre arası transferi artık klasikleşmiş bir sözdür, zor hakikaten zor. İyi oyuncuyu işin açıkçası kimse vermek istemiyor. Herhangi bir bonservis ücreti ödemeden bizden de oyuncu istense vermek istemeyiz. Birkaç gün içerisinde netleşir. Bizim istediğimiz bir an önce yetiştirilip kampta bizimle antrenmanlarda görmekti. Gelen oyunlar Barış Alıcı, Mustafa Akbaş, Robin Yalçın daha önce kendi takımlarında çalışmalara devam ettikleri için o konuda herhangi bir sıkıntımız yok. Transfer çalışmaları devam ediyor. Belirlediğimiz oyunculara tekliflerimizi sunduk, haber bekliyoruz" dedi.

"Bazı oyuncularla görüştük ve teklif sunduk"

Sosyal medyada dolaşan bazı isimlerle ilgilendiklerini kaydeden Ravcı, "Bazılarıyla ilgileniyoruz ama bazıların isimlerini açıkçası bizde ilk defa duyduk. Resmi olarak herhangi bir açıklama yapmadan, transfer haberlerine inanmayın. Aldığımız oyuncularda resmi olarak açıklanıyor. Birde şuna dikkat ediyoruz; bazen oyuncuyla görüşüyoruz, karşılıklı sözleşme konularında anlaşıyoruz ama oyuncu kampta benimle olmadığı sürece oyuncuyla anlaşmış saymıyorum. Çünkü son dakikada bile sürpriz yaşayabiliyoruz. O yüzden resmi açıklama yapmadan, transfer söylentilerine kimse inanmasın. Bazı oyuncularla görüştük, teklif sunduk. Bazıları kendi menajerlerinin ortaya attığı isimler" sözlerine yer verdi.

Ravcı, İssiar Dia ve Sulley Muniru ile ilgili son durumları hakkında ise "İki oyuncumuzla başkanımız İstanbul'da bir görüşme sağladı, onun sonuçlanmasını bekliyoruz. Şu anda o konuda çok fazla bir şey söyleyemem. Başkanımız iki oyuncuyla görüştü. Sadece sonuçlanmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

"5 milyon Euro verecek olan varsa kendi elimle teslim ederim"

Medyada Pereira ve Aleksic'in transfer olacağı söylentilerine de değinen Ravcı, "Şu anda öyle bir durum söz konusu değil. Aleksic hakkında çıkan haber vardı. Varsa 5 milyon Euro getirecek olan ben kendim götürüp teslim edeyim. Büyük bir para. Biz oyuncularımızdan memnunuz ama değerini bulan her futbolcu da bizden ayrılabilir" dedi.

"Başarının sırrı birlik, beraberlik ve ruh idi"

Ravcı, ligin ikinci yarısıyla ilgili ise şu değerlendirmesinde, "Biz sezona sıkıntılı bir süreçle girdik. Bazen kampta 13 oyuncuyla çalıştık. Sakatlıklar bizi çok zor durumda bıraktı. Sezon başında hiç kimse bu kadar büyük başarı yakalayacağımızı tahmin etmemişti. Geldiğimiz şu sürece kadarda hiçbir bahanenin arkasına sığınmadık. Çalışmamız gerekiyordu. Hiçbir bahaneyi kabul etmeyerek, fikstür zor kolay demeden çalıştık. Başarının sırrı, takımda birlik, beraberlik ve ruh idi. Kulüp içerisinde bütün çalışanlarımızla çalıştığımız ortam samimi ve sevgi dolu. O ortam sahaya yansıyor. Başarıda ondan geliyor. Erol hocamız ekibiyle takıma çok büyük katkı sağlıyor. Bu güzel ve rahat çalışma ortamını başkanımız ve yönetim kurulu bize sundu. Sağlıklı bir ortamda çalıştığımız için bizde mutluyuz" ifadelerini kullandı.

"Final neden olmasın"

Ziraat Türkiye Kupası'nda gidebilecekleri yere kadar gitmek istediklerini ifade eden Ravcı, "Gideceğimiz yer final, keşke final oynayabilsek. Buraya kadar geldik, neden final olmasın. Hem Ziraat Türkiye Kupası'nda hem de Süper Lig'de varlığımızı sürdürebilmek içinde kadro derinliğimizin olması gerekiyor. Mutlaka ikinci yarının çok zor geçeceğini biliyoruz. Hem sakatlıklar olacak hem de cezalılar olacak. Aynı zamanda Ziraat Türkiye Kupası'nda da devam ederseniz bir kadro derinliğinizin olması gerekiyor. İşi sıkı tutup, çok çalışarak, gerekli takviyeleri de yaparsak inanıyorum ki her iki kulvarda da başarıyı yakalarız. Transfer yapmak için yapmıyoruz. Kaliteli iyi oyuncuların gelmesi, bizimde kaliteli oyuncularımız var, bu da rekabeti artıracak ve başarıyı getirecektir" diye konuştu.  

Edin Visca, tekrar Başakşehir'de

RAMS Başakşehir, son olarak Trabzonspor forması giyen ve 12 sezon turuncu-lacivertli formayı terleten eski oyuncusu Bosna-Hersekli futbolcu Edin Visca'yı kadrosuna kattığını açıkladı

23.06.2026 17:39:00
İhlas Haber Ajansı
Edin Visca, tekrar Başakşehir'de
Edin Visca, tekrar Başakşehir'de
RAMS Başakşehir, son olarak Trabzonspor forması giyen ve 12 sezon turuncu-lacivertli formayı terleten eski oyuncusu Bosna-Hersekli futbolcu Edin Visca'yı kadrosuna kattığını açıkladı.

RAMS Başakşehir, yeni sezon öncesi kadro yapılanmasını sürdürürken eski yıldızı Edin Visca'yı yeniden renklerine bağladığını duyurdu. Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Edin Vişça ile anlaşma sağladı. Başkanımız Göksel Gümüşdağ ile bir araya gelen Edin Vişça, kendisini 1 yıllığına yeniden turuncu-lacivert renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. 2011'de başlayan hikayemizle birlikte sayısız başarılara imza attığımız, Avrupa kupalarında unutulmaz anlar yaşadığımız, kritik golleri ve asistlerleriyle nice zaferlere yürüdüğümüz ve en önemlisi Süper Lig şampiyonluğu yaşadığımız, kulübümüzün tarihine adını altın harflerle yazdıran Edin Vişça yeniden Başakşehir ailesine katıldı. Evine hoş geldin evlat. Yeniden birlikte, yeniden aynı hedefler için" ifadelerine yer verildi.

2011-2022 yılları arasında turuncu-lacivertli formayla kulüp tarihine geçen 26 yaşındaki Bosna Hersekli oyuncu, Başakşehir kariyerinde 398 müsabakada görev aldı.

Visca, Başakşehir'in 2019-2020 sezonunda kazandığı Süper Lig şampiyonluğunda önemli rol oynayan isimlerden biri olmuştu. Turuncu-lacivertli formayla uzun yıllar başarılı performans sergileyen deneyimli oyuncu, 110 golle kulüp tarihinin en golcü futbolcusu unvanını da elinde bulunduruyor.

Geçtiğimiz sezonu Trabzonspor formasıyla geçiren Visca ise yaşadığı sakatlık problemleri nedeniyle yalnızca 9 karşılaşmada görev alabildi. Bosna Hersekli futbolcu, bu süreçte gol veya asist katkısı üretemedi.

Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı

Trabzonspor, Onana'nın tekrar Bordo-Mavili formayı giymesi için uğraşıyor. Ancak beklenen sonuç alınamazsa, gidilecek adreslerden biri Stefan Ortega... Beşiktaş açısından da Alman kalecinin durumu benzerlik gösteriyor

23.06.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı
Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı
Manchester City, geride bıraktığımız sezonun devre arasında Stefan Ortega'yı 580 bin euro karşılığında Nottingham Forest Kulübü'ne satmıştı. Alman eldiven, yarım sezonluk kontrat yaptı. Yani 30 Haziran sonrasında bedelsiz olarak istediği yere gidebilecek...

İBRE ONA ÇEVRİLECEK

Trabzonspor, geçen sezon Manchester United'dan kiraladığı Andre Onana'nın kalması için şartları zorluyor. Fakat Kamerunlu eldivende sorun çıkması halinde ibrenin Stefan Ortega'ya çevrileceği öğrenildi. 33 yaşındaki kaleci konusunda Beşiktaş'ın da benzer planları var...

SIKINTI YAŞANIRSA

Kartal'ın önceliği Stefan Ortega değil... Ancak alternatiflerde sıkıntı yaşanırsa onlar da Alman eldivene yoğunlaşacak. 1.85 boyundaki file bekçisinin çok sayıda talibi bulunuyor. Tecrübeli oyuncu, bütün seçeneklerini görmek istiyor. Bu sebeple kariyeriyle ilgili kısa sürede karar vermeyecek.

Senegal ikinci maçını da kaybetti


 
Geçen yıl Afrika Uluslar Kupası'nı kazanan ancak kurak ihlali nedeniyle iki ay sonra kupayı Fas'a vermek zorunda kalan Senegal, Fransa'dan sonra Erling Haland'lı Norveç'e de boyun eğdi. Senegal, son 32 yolunda Irak maçını kazanırsa bir ihtimal yoluna devam edebilir. 
 

23.06.2026 06:42:00 / Güncelleme: 23.06.2026 06:55:35
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Senegal ikinci maçını da kaybetti
Senegal ikinci maçını da kaybetti

2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu'nda Norveç, ikinci maçında Senegal'i 3-2 mağlup ederek son 32 turunu garantiledi.
I Grubu'ndaki ilk maçında Irak'ı 4-1 yenen Norveç, Senegal'i de 3-2 mağlup etti ve son 32 turuna çıkmayı kesinleştirdi.

Kadro güçlü de...

Kadrosunda Sadio Mane, Koulibaly, Mendy, Idrissa Gueye, Sarr, Jackson gibi güçlü isimler barındıran Senegal ise ilk maçında 2022 Dünya Kupası finalisti Fransa'ya 3-1 kaybetmişti. 
İlk maçta Irak'a 2 gol atan Haaland, ikinci karşılaşmada da Senegal'e attığı 2 golle turnuvadaki gol sayısını 4'e çıkardı. Böylece Messi'nin (5 gol) ardından ikinci sıraya yükseldi. Fransa'dan Mbappe'nin de 4 golü bulunuyor.

2022 Dünya Kupası'nd da Avrupa takımlarına yenilmişti

Senegal, 2022 Dünya Kupası'nad da Hollanda mağlubiyetiyle başlamıştı. Ardından ev sahibi Katar'ı 3-1, Güney Amerika ekibi Ekvador'u ise 2-1 yenereki gruptan ikinci sırada çıkmıştı.
Son 16 turunda ise İngiltere'ye 3-0 yenilerek elenmişlerdi.
2018'deki Dünya Kupası'nda gruptan çıkamayan Senegal, 2006, 2010 ve 2014'e katılamamıştı. 2002'de ise çeyrek finalde Türkiye'ye yenilmişti.

Maçın karnesi

Hakemler: Wilton Pereira Sampaio, Bruno Boschilia, Bruno Pires (Brezilya)

Norveç: Nyland, Heggem (Dk. 84 Oestigaard), Ryerson (Dk. 12 Pedersen), Ajer, Wolfe, Berge, Odegaard, Aursnes (Dk. 46 Berg), Nusa (Dk. 71 Schjelderup), Sörloth (Dk. 84 Bobb), Haaland

Senegal: Mendy (Dk. 63 Diaw), Koulibaly (Dk. 72 Pape Sarr), Niakhate, Diouf (Dk. 54 Jakobs), Idrissa Gueye, Camara (Dk. 63 Ciss), Diatta, Sarr, Pape Gueye (Dk. 54 Mbaye), Mane, Jackson

Goller: Dk. 43 Pedersen, Dk. 48 ve Dk. 58 Haaland (Norveç), Dk. 53 ve Dk. 90 Sarr (Senegal)

Yeşil Burun Adaları, İspanya'nın ardından Uruguay'dan puan aldı

2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda Uruguay ile Yeşil Burun Adaları 2-2 berabere kaldı.

22.06.2026 10:04:00
Haber Merkezi
Yeşil Burun Adaları, İspanya'nın ardından Uruguay'dan puan aldı
Yeşil Burun Adaları, İspanya'nın ardından Uruguay'dan puan aldı
2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda Uruguay ile Yeşil Burun Adaları 2-2 berabere kaldı.

Tarihinde ilk kez turnuvaya katılan Yeşil Burun Adaları, İspanya'nın ardından Uruguay'dan da puan alarak eleme turları için önemli bir avantaj elde etti.

Yeşil Burun Adaları, Dünya Kupası tarihindeki ilk golünü de Muslera'nın kalesini koruduğu Uruguay'a karşı attı.



H Grubu'nda bugün oynanan maçların ardından İspanya 4 puanla liderlik koltuğunda otururken, Uruguay ve Yeşil Burun Adaları'nın 2'şer, Suudi Arabistan'ın ise 1 puanı bulunuyor.

Gruptaki son maçlarda Uruguay ile İspanya, Yeşil Burun Adaları ile de Suudi Arabistan karşılaşacak.

İspanya ilk galibiyetini Suudi Arabistan karşısında aldı

2026 Dünya Kupası H Grubu 2. haftasında İspanya, Suudi Arabistan'ı 4-0 mağlup etti.

22.06.2026 09:46:00
İhlas Haber Ajansı
İspanya ilk galibiyetini Suudi Arabistan karşısında aldı
İspanya ilk galibiyetini Suudi Arabistan karşısında aldı
2026 Dünya Kupası H Grubu 2. haftasında İspanya, Suudi Arabistan'ı 4-0 mağlup etti.

FIFA 2026 Dünya Kupası H Grubu 2. hafta maçında İspanya ile Suudi Arabistan, Mercedes-Benz Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Brezilyalı hakem Raphael Claus'un yönettiği maçın 10. dakikasında Lamine Yamal, ilk Dünya Kupası golünü kaydederken, İspanya 1-0 öne geçti. 21 ve 24. dakikalarda Mikel Oyarzabal'ın golleriyle Luis de la Fuente'nin öğrencileri ilk yarıyı 3-0 üstün bitirdi.



49. dakikada İspanya'nın köşe vuruşunda Al Tambakti topu kendi kalesine gönderince skor 4-0 oldu. İlerleyen dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca, Matadorlar sahadan 4-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla İspanya puanını 4'e yükseltirken, Suudi Arabistan ise 1 puanda kaldı.

Grubun son maçında İspanya, Urugay ile, Suudi Arabistan ise Yeşil Burun ile karşı karşıya gelecek.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 3-2 mağlup etti

2026 Voleybol Milletler Ligi'nin Ankara'da düzenlenen 2. etabının 4. maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 25-21, 26-28, 23-25, 25-16, 15-12'lik setlerle 3-2 mağlup etti. Milliler, 8 Temmuz'da Japonya etabında Polonya ile karşılaşacak.

22.06.2026 09:43:00
İhlas Haber Ajansı
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 3-2 mağlup etti
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 3-2 mağlup etti
2026 Voleybol Milletler Ligi'nin Ankara'da düzenlenen 2. etabının 4. maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 25-21, 26-28, 23-25, 25-16, 15-12'lik setlerle 3-2 mağlup etti. Milliler, 8 Temmuz'da Japonya etabında Polonya ile karşılaşacak.



Salon: Ankara
Hakemler: Ovuka Sinisa (Bosna Hersek), Koutsoulas Michail (Yunanistan)
Türkiye: Berka Buse Özden, Yaprak Erkek, Elif Şahin, Melissa Vargas, İlkin Aydın, Sinead Jack, Gizem Örge (L), (Cansu Özbay, Hande Baladın, Eylül Akarçeşme Yatgın, Defne Başyolcu, Saliha Şahin)
Başantrenör: Daniele Santarelli
Çin: Yushan Zhuang, Xin Tang, Zixuan Zhang, Zhongnan Guo, Aoqian Wang, Chenxuan Li, Mengjie Wang (L), (Yuhan Dong, Yuanyuan Wang, Shengyu Xie, Xiangyu Gong, Houyu Chen, Feifan Ni, Shuming Yang)
Başantrenör: Cai Bin
Setler: 25-21, 26-28, 23-25, 25-16, 15-12

İran yeşil sahada da ayakta

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu ikinci maçında İran, güçlü rakibi Belçika ile Los Angeles'taki SoFi Stadyumu'nda 0-0 berabere kalarak tarihi bir puana imza attı

22.06.2026 09:40:00
Haber Merkezi
İran yeşil sahada da ayakta
İran yeşil sahada da ayakta
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu ikinci maçında İran, güçlü rakibi Belçika ile Los Angeles'taki SoFi Stadyumu'nda 0-0 berabere kalarak tarihi bir puana imza attı.

Bu sonuçla gruptaki ikinci beraberliğini alan "Team Melli" (Milli Takım), son maçlar öncesinde gruptan çıkma umutlarını korudu.

ABD hükümetinin uyguladığı seyahat kısıtlamaları ve tesis önündeki protestolar nedeniyle hazırlık dönemini oldukça gergin geçiren İran, sahada gösterdiği dirençle tüm dünyaya büyük bir sürpriz yaptı.

Kalede Bir Duvar: Alireza Beiranvand

Maçın tartışmasız kahramanı İran kalecisi Alireza Beiranvand oldu. Belçika'nın Kevin De Bruyne ve Romelu Lukaku gibi yıldızlarıyla geliştirdiği ataklarda tam 7 kurtarışa imza atan deneyimli eldiven, kalesini gole kapattı.

Maçın 25. dakikasında İran, harika bir serbest vuruş organizasyonuyla Mehdi Taremi'nin ayağından golü buldu. Ancak VAR incelemesi sonrasında gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Kırmızı Kart: 66. dakikada Belçika savunma oyuncusu Nathan Ngoy büyük bir hata yaptı. Araya giren Taremi'yi düşüren Ngoy, doğrudan kırmızı kart görerek Belçika'yı 10 kişi bıraktı.

İran'ın dünyaca ünlü yıldızı Alireza Jahanbakhsh, ikinci yarıda oyuna dahil olarak milli takım formasıyla 100. maçına çıktı ve dalya dedi.

"Belçika Şanslıydı"

Maçın ardından açıklamalarda bulunan İran Teknik Direktörü Ardeshir Ghalenoei, oyuncularıyla gurur duyduğunu belirtti.

Ghalenoei, "Çok iyi oynadık ve maçı kazanabilirdik. Belçika 10 kişi kaldıktan sonra kaybetmediği için şanslıydı. Artık bu maç bitti, tamamen Mısır maçına odaklandık" diyerek iddialarını ortaya koydu.

Dünya Kupası G Grubu'ndaki son maçlarda İran, 26 Haziran'da Seattle'da lider Mısır ile karşı karşıya gelecek. Kazanan takım doğrudan adını bir üst tura yazdıracak.

Rıza Çalımbay'ın annesi son yolculuğuna uğurlandı

Sivasspor'un eski teknik direktörü Rıza Çalımbay'ın annesi Fatma Çalımbay, son yolculuğuna uğurlandı

21.06.2026 17:30:00
İhlas Haber Ajansı
Rıza Çalımbay'ın annesi son yolculuğuna uğurlandı
Rıza Çalımbay'ın annesi son yolculuğuna uğurlandı
Futbolculuk kariyerinde sayısız başarıya imza atan eski milli futbolcu Rıza Çalımbay'ın 85 yaşındaki annesi Fatma Çalımbay hayatını kaybetti. Fatma Çalımbay'ın cenazesi, dün Etiler Camii'sinde kılınan namazın ardından memleketi Sivas'a götürüldü.

Çalımbay'ın cenazesi, Yıldızeli ilçesine bağlı Topulyurt köyündeki evinin önünde kılınan namazın ardından köy mezarlığına defnedildi.

Tunus, Japonya’ya direnemedi: 4-0

Japonya, bu sonuçla puanını 4'e yükselterek grupta ikinci sıraya yerleşti.

21.06.2026 10:14:00
Haber Merkezi
Tunus, Japonya’ya direnemedi: 4-0
Tunus, Japonya’ya direnemedi: 4-0
Japonya, bu sonuçla puanını 4'e yükselterek grupta ikinci sıraya yerleşti.



Japonya, bu sonuçla puanını 4'e yükselterek grupta ikinci sıraya yerleşti. Puanı bulunmayan Tunus ise gruptan çıkma şansını kaybetti.

Almanya, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti

2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu 2. maçında Almanya, uzatmalarda bulduğu golle Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti

21.06.2026 10:12:00
Haber Merkezi
Almanya, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti
Almanya, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti
2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu 2. maçında Almanya, uzatmalarda bulduğu golle Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti.

Toronto Stadı'nda oynanan müsabakaya hızlı başlayan taraf Almanya olsa da 30. dakikada Fildişi Sahili, Kessie'nin golüyle 1-0 öne geçti.

Sol kanatta topla buluşan Diomande'nin ceza sahasına ortasında Diallo'nun vuruşu Brown'dan döndü. Seken topu önünde bulan Kessie'nin bekletmeden şutunda top filelere gitti: 0-1. İlk yarı Fildişi Sahili'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Almanya ikinci devrede oyuna beraberlik getirdi. 68. dakikada sağ kanattan atağa kalkan Amiri'nin penaltı noktasına gönderdiği ortaya Undav gelişine vurarak topu ağlara yolladı: 1-1.

Süper Lig'de Galatasaray forması giyen Fildişi Sahili oyuncusu Wilfried Singo, 82. dakikada sakatlanarak yerini Doue'ye bıraktı.

Mücadelenin uzatma anlarında oyunu rakip kaleye yıkan Almanya, aradığı golü 90+4. dakikada buldu. Nmecha'nın savunmanın arasından gönderdiği pasa hareketlenen Undav, dönerek vuruşuyla takımını öne geçirdi: 2-1.

Almanya karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak grupta puanını 6'ya çıkardı. Fildişi Sahili ise 3 puanda kaldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.