logo
24 MART 2026


50 sayı attı ama yetmedi

NBA'de New Orleans Pelicans forması giyen Anthony Davis, takımının Denver Nuggets'a 107-102 yenildiği maçta 50 sayı, 16 ribaunt, 5 asist, 7 top çalma ve 4 blok üretti

27.10.2016 00:00:00
Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) New Orleans Pelicans forması giyen Anthony Davis, takımının 107-102 kaybettiği Denver Nuggets maçını, 50 sayı, 16 ribaunt, 5 asist, 7 top çalma ve 4 blokla tamamladı.

NBA'e 10 karşılaşmayla devam edildi. Batı Konferansı takımları New Orleans Pelicans ile Denver Nuggets arasındaki mücadeleyi, 107-102 misafir ekip Nuggets kazandı. Pelicans'ın all-star forveti Anthony Davis, takımının sahadan mağlup ayrılmasına rağmen sergilediği 50 sayı, 16 ribaunt, 5 asist, 7 top çalma ve 4 blokluk performansla maça damga vurdu. 50 sayı barajını kariyerinde 2. kez geçen Davis, Wilt Chamberlain, Elgin Baylor ve Michael Jordan'dan sonra sezonun ilk maçında 50 veya üstünde sayı kaydeden 4. isim oldu. Nuggets cephesinde Jusuf Nurkic 23 sayı, 9 ribaunt, Will Barton 22 sayı ve Danilo Gallinari 15 sayı, 3 top çalmayla oynadı. Pelicans forması giyen milli basketbolcu Ömer Aşık ise 2 sayı kaydetti. Ersan İlyasova, takımı Oklahoma City Thunder'ın Philadelphia 76ers deplasmanından 103-97 galip ayrıldığı karşılaşmada, kenardan gelerek 10 sayı ve 5 ribaunt üretti. Thunder'ın all-star oyun kurucusu Russell Westbrook, 32 sayı, 12 ribaunt ve 9 asistle oynadı.

Raptorslı DeRozan'dan 40 sayı
Geçen sezonun Doğu Konferansı finalisti Toronto Raptors, konuk ettiği Detroit Pistons'ı 109-91 mağlup etti. Raptors'ın all-star oyuncusu DeMar DeRozan 40 sayıyla takımını sürükledi. 32 sayı, 11 ribauntla "double double" yapan Jonas Valanciunas ve 10 sayı, 8 asist, 5 ribauntla mücadele eden Kyle Lowry, galibiyette önemli rol oynadı. Pistons'ta Tobias Harris'in 22 sayı, Marcus Morris'in 17 sayı, 9 ribaunt ve Andre Drummond'ın 16 sayı, 6 ribauntluk performansı galibiyete yetmedi.

Pacers uzatmada kazandı
Sezon öncesi yaptığı transfer hamleleriyle dikkati çeken Indiana Pacers, 115-115'lik skorla uzatmaya giden müsabakada Dallas Mavericks'i 130-121 yendi. Ev sahibi Pacers'ın 20 yaşındaki pivotu Myles Turner, 30 sayı, 16 ribaunt ve 4 blokla sahanın en skoreri oldu. Paul George 25 sayı, 8 ribaunt, 6 asist ve Jeff Teague 20 sayı, 8 asistle Turner'a eşlik etti. Mavericks'te Deron Williams 25 sayı, 7 asist, Dirk Nowitzki 22 sayı, 8 ribaunt ve oyuna sonradan dahil olan J.J. Barea 22 sayı, 6 asistle maçı tamamladı.

Kobe'siz Lakers, Rockets'ı yendi
Los Angeles Lakers, 1995'ten bu yana ilk defa Kobe Bryant olmadan çıktığı sezonun ilk karşılaşmasında, ağırladığı Houston Rockets'ı 120-114 mağlup etti. Lakers'ı galibiyete, 25 sayı, 3 top çalmayla oynayan yedek oyuncu Jordan Clarkson, 20 sayı kaydeden D'Angelo Russell ve 18 sayı, 7 asist, 6 ribaunt üreten Julius Randle taşıdı. Rockets'ın all-star oyuncusu James Harden ise 34 sayı, 17 asist ve 8 ribauntla oynadı. NBA'e 4 maçla devam edilecek.

Sonuçlar
Orlando Magic-Miami Heat: 96-108
Indiana Pacers-Dallas Mavericks: 130-121 (uzatmada)
Boston Celtics-Brooklyn Nets: 122-117
Toronto Raptors-Detroit Pistons: 109-91
Milwaukee Bucks-Charlotte Hornets: 96-107
Memphis Grizzlies-Minnesota Timberwolves: 102-98
New Orleans Pelicans-Denver Nuggets: 102-107
Philadelphia 76ers-Oklahoma City Thunder: 97-103
Phoenix Suns-Sacramento Kings: 94-113
Los Angeles Lakers-Houston Rockets: 120-114

Üst üste 5. maçını kazanan Barcelona, zirveyi bırakmıyor

Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga) ve İtalya'daki (Serie A) maçlara hafta sonu devam edildi

24.03.2026 11:32:00
AA
Üst üste 5. maçını kazanan Barcelona, zirveyi bırakmıyor
Üst üste 5. maçını kazanan Barcelona, zirveyi bırakmıyor
Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga) ve İtalya'daki (Serie A) maçlara hafta sonu devam edildi.

Premier Lig'de Arsenal, LaLiga'da Barcelona, Serie A'da Inter, Bundesliga'da Bayern Münih, Ligue 1'de ise Paris Saint-Germain (PSG), puan tablosunun zirvesinde yer aldı.

Barcelona'dan art arda 5. Galibiyet

LaLiga'da lider Barcelona, sahasında Rayo Vallecano'yu Ronald Araujo'nun golüyle 1-0 yenerek art arda 5. galibiyetine ulaştı.

Milli futbolcu Arda Güler'in forma giydiği Real Madrid, derbide ağırladığı Atletico Madrid'i 3-2 mağlup etti. Arda, karşılaşmada 74 dakika görev yaptı.

Villarreal ise Real Sociedad'ı 3-1'lik skorla geçerek üçüncü sıraya yerleşti.

Ligin 29. haftasında 73 puana sahip Barcelona, liderliğini sürdürdü. Real Madrid 69, Villarreal 58 ve Atletico Madrid 57 puanla Barcelona'yı izledi.

Arsenal zirvede

Premier Lig'de lider Arsenal ve takipçisi Manchester City, Lig Kupası finali nedeniyle haftayı maç yapmadan geçti.

Manchester City, finalde Arsenal'ı 2-0 yenerek İngiltere Lig Kupası'nı müzesine götürdü.

Üst sıralardaki yerini sağlamlaştırmak isteyen Manchester United, deplasmanda Bournemouth ile 2-2 berabere kaldı.

Aston Villa, sahasında West Ham United'ı 2-0 mağlup ederek 4 hafta sonra galip geldi.

Ferdi Kadıoğlu'nun 90 dakika görev aldığı maçta Brighton, sahasında Liverpool'u 2-1 mağlup etti.

Ligde 31. haftanın ardından Arsenal, 70 puanla liderlik koltuğunda yer aldı. Bir maçı eksik Manchester City 61, Manchester United 55, Aston Villa 54, Liverpool 49 ve Chelsea 48 puanla Arsenal'ı takip etti.

Inter'den üst üste üçüncü puan kaybı

Serie A'da lider Inter, deplasmanda Fiorentina ile Pio Esposito ve Cher Ndour'un karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldı.

Art arda üçüncü kez puan kaybeden Inter'de Hakan Çalhanoğlu, 69 dakika görev yaptı.

Zirve takipçisi Milan, liderin puan kaybettiği haftada Torino ile sahasındaki mücadeleyi 3-2 kazandı. Konuk takımda Emirhan İlkhan, 63. dakikada oyuna girdi.

Napoli ise Cagliari deplasmanında 1-0 galip gelerek peş peşe 4. galibiyetini aldı. Ev sahibi ekipte Semih Kılıçsoy, 65. dakikada oyuna dahil oldu.

Üst sıralardan kopmak istemeyen Juventus, evinde Sassuolo ile 1-1 berabere kaldı. Mücadelede 90 dakika sahada kalarak Sassuolo filelerini havalandıran Kenan Yıldız, ligde 10 gole ulaştı.

İspanyol teknik direktör Cesc Fabregas yönetimindeki sezonun sürpriz takımı Como, sahasında Pisa'yı 5-0 yendi ve arka arkaya 5. galibiyetini elde etti.

Ligin 30. haftasında Inter, 69 puanla zirvedeki yerini korudu. Milan 63, Napoli 62, Como 57, Juventus ve Roma 54'er puanla sıralandı.

Bayern Münih 4 golle kazandı

Bundesliga'da lider Bayern Münih, sahasında Union Berlin'i Michael Olise, Serge Gnabry (2) ve Harry Kane'in golleriyle 4-0 yendi.

Zirve takipçisi Borussia Dortmund, sahasında 2-0 geriye düştüğü Hamburg maçını 3-2 kazandı ve üst üste üçüncü galibiyetini aldı.

Üst sıralarda yer alma mücadelesi veren Stuttgart, Augsburg'a konuk olduğu mücadeleden 5-2 galip ayrıldı. Konuk takımda Atakan Karazor, 70. dakikada oyuna girdi.

Leipzig, sahasında Hoffenheim'ı 5-0 mağlup etti. Konuk ekipte Ozan Kabak, 90 dakika sahada kaldı.

Cenk Özkacar ise takımı Köln'ün sahasında Borussia Mönchengladbach ile 3-3 berabere kaldığı karşılaşmada 90 dakika görev yaptı.

Bayern Münih, 27 haftası geride kalan ligde 70 puanla liderliğini sürdürdü. Borussia Dortmund 61, Stuttgart 53, Leipzig ve Hoffenheim, 50'şer puan topladı.

PSG, Nice deplasmanında 4 golle galip geldi

Ligue 1'de lider PSG, deplasmanda Nice'i Nuno Mendes, Desire Doue, Dro Fernandez ve Warren Zaire-Emery'nin kaydettiği gollerle 4-0 mağlup etti.

Zirve takipçisi Lens, sahasında Angers'yi 5-1'lik skorla geçti.

Haftanın öne çıkan maçında Lille, Olimpik Marsilya deplasmanından 2-1 galibiyetle döndü. Lille'in kalesini koruyan Berke Özer, ilk yarının sonlarında sakatlanarak oyundan çıktı.

Monaco ise deplasmanda Olimpik Lyon'u 2-1 yenmeyi başardı.

Ligin 27. haftasında PSG, maç eksiğine rağmen 60 puanla zirvedeki yerini korudu. Lens 59, Marsilya 49, Lyon ve Lille 47'şer, Monaco 46 puan elde etti.

Trabzonspor’un zirveyle farkı 1 puana indirme şansı

Trendyol Süper Lig'in 27. haftası sonunda 60 puanla 3. sırada yer alan Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde geçen sezon sonundaki puanından daha fazlasını topladı

24.03.2026 11:28:00
AA
Trabzonspor’un zirveyle farkı 1 puana indirme şansı
Trabzonspor’un zirveyle farkı 1 puana indirme şansı
Trendyol Süper Lig'in 27. haftası sonunda 60 puanla 3. sırada yer alan Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde geçen sezon sonundaki puanından daha fazlasını topladı.

Geçen sezon 36 maç sonunda 13 galibiyet, 12 beraberlik, 11 mağlubiyet elde ederek 51 puanla ligi 7. sırada tamamlayan bordo-mavililer, bu sezon daha başarılı bir grafik gösteriyor.

Karadeniz ekibi, 27 hafta sonunda 18 galibiyet, 6 beraberlik, 3 mağlubiyet ile 60 puan elde ederek Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gerisinde üçüncü sırada zirve yarışını sürdürüyor. Bordo-mavililer, geçen sezon lig sonundan 9 puan daha fazla toplamayı başardı.

Şampiyonluk sonrası en iyi dönem



Trabzonspor, şampiyonluk yaşadığı 2021-2022 sezonundan sonra en iyi dönemini geçiriyor.

Şampiyonluk yaşadığı sezonun 27. haftasını 66 puanla lider kapatan Karadeniz ekibi, sonraki sezonlarda bu istatistiğin uzağında kaldı. Bordo-mavililer, 2022-2023 sezonunda 44 puanla 6'ncı, 2023-2024'te 46 puanla 3'üncü sırada yer alırken, 2024-2025 sezonunun aynı döneminde ise 36 puanla 10. sırada yer bulabildi.

Karadeniz ekibi, bu sezon da 27. hafta sonunda 60 puanla 3. sırada yer alarak, son 4 sezon içindeki en iyi dönemini geride bıraktı.

Zirveyle farkı 1 puana indirme şansı



Trabzonspor, 4 Nisan Cumartesi günü ağırlayacağı lider Galatasaray'ı mağlup etmesi halinde rakibiyle arasındaki puan farkını 1'e indirecek.

Bir maç eksiği bulunan sarı-kırmızılı takım karşısında şampiyonluk yolunda çok önemli bir karşılaşmaya çıkacak Karadeniz ekibi, 2021-2022 sezonunda şampiyon olduğu dönemin ardından ilk kez böyle bir fırsat yakaladı.

Aynı puana sahip olduğu Fenerbahçe'nin averajla gerisinde üçüncü sırada haftaya girecek Karadeniz ekibi, Galatasaray ile oynayacağı karşılaşmaya odaklanacak.

FIFA, Adana Demirspor'un en son 6, toplamda 60 puanını sildi

FIFA Disiplin Komitesi, Trendyol 1. Lig ekibi Adana Demirspor'a 6 puan silme cezası verdi.

24.03.2026 11:06:00
Haber Merkezi
FIFA, Adana Demirspor'un en son 6, toplamda 60 puanını sildi
FIFA, Adana Demirspor'un en son 6, toplamda 60 puanını sildi
FIFA Disiplin Komitesi, Trendyol 1. Lig ekibi Adana Demirspor'a 6 puan silme cezası verdi.

FIFA Disiplin Komitesi, Trendyol 1. Lig'de mücadele eden Adana Demirspor'un mali ve hukuki dosyaları nedeniyle 6 puanını daha sildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 23 Mart 2026'da duyurulan bu kararla birlikte, mavi-lacivertli ekibin bu sezon aldığı toplam puan silme cezası 60 puana ulaşarak Türk futbol tarihinin en ağır yaptırımlarından biri haline geldi.

Operasyonun ve Cezanın Detayları



Son 6 puanlık cezanın ardından Adana Demirspor'un güncel puanı -51'den -57'ye geriledi.

TFF'nin resmi açıklamasına göre ceza, FIFA Disiplin Komitesi tarafından karara bağlanan toplam 1 dosya üzerinden uygulandı.

Cezaların temelinde kulübün geçmiş dönem borçları, yabancı oyuncu alacakları ve uluslararası transfer süreçlerindeki mali yükümlülüklerin yerine getirilmemesi yer alıyor.

Adana Demirspor, bu sezon boyunca farklı tarihlerde 6'şar ve 12'şer puanlık periyotlarla toplamda 60 puanlık bir kayıp yaşadı.

93 yaşında maraton koştu


 
İtalyan Antonio Rao, 22 Mart'ta yapılan Roma Maratonu'nu 93 yaşında tamamladı. Dünyanın marathon koşan en yaşlı kişisi olarak bilinen Hindistanlı Fauja Singh, 2011 yılında 100 yaşındayken Toronto Waterfront Maratonu'nu tamamlayarak bir maraton bitiren ilk asırlık çınar olmuştu.

24.03.2026 11:04:00
ÖNDER YILMAZ
93 yaşında maraton koştu
93 yaşında maraton koştu

İtalya'da koşu sporuyla ilgilenen herkes Antonio Rao'yu tanır. Dünyada da 90 yaş ve üzerinde olan az sayıdaki maratonculardan biri...
Sadece Roma Maratonu'nda yarışan Rao, kayıtlara göre ilk maratonunu 2009'da koşmuş... 76 yaşında... 4 saat 52 dakika 10 saniyede bitirmiş. 2011'de 5.32.15'te finiş çizgisini görmüş...
2012'de 5 saat 30 dikikada. 2016'da 83 yaşında 5 saat 16 dakika 54 saniyede bitirmiş. 2019'da yani 86 yaşında 5.43.50'de... 2023'te 90 yaşında 6.14.44'te tamamlamış yarışı... Geçen sene ise 6.44.17'de tamamlamış. Bu yıl 93 yaşında 7 saatin üstünde bitirdi. Net derecesi 7.09.20...  Kayıtlı 14 maratonu var.



Elbette 3 - 5 tane rakibi var. Japon, Koiçi Kitabatake geçen yıl 91 yaşında New York Maratonu'nu bitirdi. Onun da 14 maratonu var! Amerikalı Mike Fremont ise 90 ve 91 yaşlarında maraton ve yarı maraton dallarında birçok dünya rekoruna imza atmış.

Yaşlı ve hızlı olanlar

Bu yıl Roma Maratonu'nda dikkat çeken bir başka isim de Adriano Leidi idi. 85-89 yaş kategorisinde sadece o yarıştı ve yarışı 4 saat 58 dakika 27 saniyede tamamladı. Müthiş derece... Bu yıl Roma'da 80-84  yaş kategorisinde ise 6, 75-79 yaş kategorisinde ise 20 koşucu finiş çizgisini gördü.
Kadınlarda 80 yaş ve üstünde koşucu pek yok... Roma Maratonu'nda bu yıl 75-79 yaş kategorisinde 3 kadın yarışı bitirmeyi başardı.  Görüldüğü gibi maraton yani 42 kilometre 195 metre koşmak çok da zor değilmiş...

Elazığspor 59 yaşında

Nesine 2. Lig Beyaz Grup'ta play-off mücadelesi veren Elazığspor 59. yaşını kutluyor

24.03.2026 10:24:00
İhlas Haber Ajansı
Elazığspor 59 yaşında
Elazığspor 59 yaşında
Nesine 2. Lig Beyaz Grup'ta play-off mücadelesi veren Elazığspor 59. yaşını kutluyor.

Suat Taydaş, Fahri Sunguroğlu, Necdet Altınterim, Yılmaz Çorbacıoğlu, Talat Güler, Sedat Yıldız, Metin Kurtoğlu ve Mürşit Öztürk tarafından 23 Mart 1967 yılında kurulan Elazığspor'un dernek olarak tescili 24.03.1970 tarihinde yapıldı.



23 Mart 1967'de Merkez Gençlikspor, Güvenspor ve Harputspor kulüplerinin birleşmesiyle kurulan Elazığspor, 3. Lig, 2. Lig, 1. Lig ve Süper Lig'de önemli başarılar elde etti. 59 yıllık tarihinde 2001-2002 sezonu ile 2011-2012 futbol sezonlarında 1. Lig'den şampiyon olarak Süper Lig'e yükselen Bordo-Beyazlılar, birçok kez de küme düşme üzüntüsü yaşadı.

Ambleminde ay-yıldız taşıyan nadir takımlardan olan Elazığspor, ülke futboluna ise sayısız yıldız kazandırdı. Zaman zaman kayyumlardan dönen, sahipsiz kalan ve kapanmanın eşiğinden dönen Elazığspor, şimdilerde ise Nesine 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele veriyor.

Elazığspor kulübünden yapılan paylaşımda; "Efsane Elazığspor'umuz 59 Yaşında! 59 yıldır aynı arma altında, aynı sevda ile Nice zaferlerin, nice unutulmaz anların izinde yürüyen koca bir çınar. Elazığspor, sadece bir kulüp değil; bu şehrin kalbi. Nice şanlı yıllara koca çınar" ifadeleri kullanıldı.

Guardiola tarih yazdı, kupa Manchester City’nin

Londra'daki tarihi Wembley Stadyumu'nda oynanan dev finalde, Manchester City ikinci yarıda bulduğu gollerle zafere ulaştı

23.03.2026 10:56:00
Haber Merkezi
Guardiola tarih yazdı, kupa Manchester City’nin
Guardiola tarih yazdı, kupa Manchester City’nin
Londra'daki tarihi Wembley Stadyumu'nda oynanan dev finalde, Manchester City ikinci yarıda bulduğu gollerle zafere ulaştı.



Mücadelenin ilk 45 dakikası karşılıklı ataklarla geçmesine rağmen takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle girdi.

Maçın kaderini değiştiren isim 21 yaşındaki genç yıldız Nico O'Reilly oldu.



60. Dakika: Arsenal kalecisi Kepa Arrizabalaga'nın hatasını değerlendiren O'Reilly, takımını 1-0 öne geçirdi.

64. Dakika: İlk golden sadece 4 dakika sonra bir kez daha ağları havalandıran genç oyuncu, skoru 2-0'a getirerek maçın fişini çekti.



Guardiola Tarih Yazdı:



Manchester City Menajeri Pep Guardiola, bu kupayı 5. kez kazanan ilk teknik direktör olarak tarihe geçti. İspanyol çalıştırıcı ayrıca kariyerindeki 40. kupasını kaldırdı.

City'nin 9. Zaferi: Bu sonuçla Manchester City, İngiltere Lig Kupası'nı müzesine 9. kez götürdü. Turnuva tarihinde en çok şampiyon olan takım 10 kupa ile Liverpool.

Arsenal'in Hasreti Sürüyor: Son 4 finalini kaybeden Arsenal'in 1993 yılından bu yana devam eden 33 yıllık Lig Kupası hasreti bu sene de dinmedi

Güreşçi develer, bir yıl sonra sahalara geri döndü

Yurt genelinde şap salgını nedeniyle deve güreşleri bu yıl yapılamazken, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde sezonun son günlerinde düzenlenen antrenman güreşleri büyük ilgi çekti

23.03.2026 10:21:00
İhlas Haber Ajansı
Güreşçi develer, bir yıl sonra sahalara geri döndü
Güreşçi develer, bir yıl sonra sahalara geri döndü
Yurt genelinde şap salgını nedeniyle deve güreşleri bu yıl yapılamazken, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde sezonun son günlerinde düzenlenen antrenman güreşleri büyük ilgi çekti.

Pelitköy arenasında düzenlenen güreşlere, İzmir, Muğla ve Çanakkale'den de develer katılırken, güreşleri yaklaşık 2 bin kişi izledi.



İlçe merkezine 9 kilometre uzaklıktaki Pelitköy Mahallesinde düzenlenen güreşlerde kıran kırana güreşler olurken, bazı develerde kaçmayı tercih etti. Görevliler bazı develeri ayırmakta zorluk çekti. Güreşleri Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ile Belediye Meclis Başkan vekili Tarık Erdil, Deveciler Derneği Başkanı Sadık Varol ve yaklaşık 2 bin güreş sever izledi. Çok sayıda vatandaş, güreş izlerken mangal keyfi yaptı.



Şap hastalığı nedeniyle sezonda güreş yapılamadığını kaydeden Belediye Meclis Başkan Vekili Tarık Erdil, "Bu sene şap nedeniyle güreşler sekteye uğradı. Sezonun son günlerinde bugün antrenman güreşi yapalım istedik. Ama, güreşler çok ilgi gördü. İzmir, Muğla ve Çanakkale' den develer geldi. Gelen arkadaşlar hiçbir ücret talep etmedi. Adeta bu güreş için seferberlik yaptılar. Araç parası bile talep edilmedi. Hepsi bu kültürün yaşatılması için destek oldular. Güreşleri çok sayıda insan izledi. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi.



Deveciler Derneği Başkanı Sadık Varol da, "Türkiye genelinde şap hastalığı nedeniyle güreşler yapılamadı. Sezonun son günlerinde bu güreşimizi yaptık. Tüm arkadaşlarımız imece ile bu işe destek oldu. Kimse para talep etmedi. Güreşimiz çok iyi oldu. Çok seyirci var. Seyirci bu güreşleri özlemiş. Herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Euroleague'de 32. haftanın ardından

Euroleague'in 32. haftasında Fenerbahçe, evinde Olimpia Milano'yu mağlup ederken, A. Efes konuk ettiği Monaco'ya kaybetti.

21.03.2026 12:42:00
İhlas Haber Ajansı
Euroleague'de 32. haftanın ardından
Euroleague'de 32. haftanın ardından
Euroleague'in 32. haftasında Fenerbahçe, evinde Olimpia Milano'yu mağlup ederken, A. Efes konuk ettiği Monaco'ya kaybetti.

Euroleague'de 32. hafta dün oynanan müsabakaların ardından sona erdi. Bu hafta Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda karşılaştığı Olimpia Milano'yu 79-75'lik skorla yendi. A. Efes ise evinde Monaco'ya 98-93 kaybetti.



Türk Başantrenör Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Yunan ekibi Panathinaikos ise Kızılyıldız'a 82-74'lük skorla üstünlük sağladı.

Fenerbahçe liderliğini sürdürdü

Euroleague'de 2 maç sonra kazanan Fenerbahçe, 23. galibiyetini elde etti ve liderliğini sürdürdü. Olympiakos 33 maçta 22 galibiyet, 11 mağlubiyetle averajla 2. sırada bulunuyor. Ligde 31 maç oynayan Hapoel Tel Aviv ise 20 galibiyet, 11 mağlubiyetle haftayı 3. sırada kapattı. A. Efes de 10 galibiyet, 22 mağlubiyetle 18. sırada yer alıyor. Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos ise 18 galibiyet, 14 mağlubiyetle haftayı 8. sırada tamamladı. Ligin son sırasında ise 8 galibiyeti olan ASVEL var.

Euroleague'de 32. haftanın toplu sonuçları şöyle:



Valencia Basket: 62 - Barcelona: 66

A. Efes: 93 - AS Monaco: 98

Hapoel Tel Aviv: 109 - Virtus Bologna: 91

Olympiakos: 90 - Baskonia: 80

Bayern Münih: 74 - Dubai Basketbol: 87

Paris Basketbol: 81 - Partizan: 90

Fenerbahçe Beko: 79 - Olimpia Milano: 75

Zalgiris Kaunas: 87 - Real Madrid: 85

Panathinaikos: 82 - Kızılyıldız: 74

ASVEL: 85 - Maccabi Tel Aviv: 89

Bu sezon UEFA, Türk takımlarına 83,44 milyon avro verdi

UEFA turnuvalarına 2025-2026 sezonunda Türkiye adına Galatasaray, Fenerbahçe, Samsunspor, Beşiktaş ve Başakşehir katılırken çeyrek final maçları öncesi 5 takım da elenmekten kurtulamadı

21.03.2026 00:10:00
AA
Bu sezon UEFA, Türk takımlarına 83,44 milyon avro verdi
Bu sezon UEFA, Türk takımlarına 83,44 milyon avro verdi
UEFA turnuvalarına 2025-2026 sezonunda Türkiye adına Galatasaray, Fenerbahçe, Samsunspor, Beşiktaş ve Başakşehir katılırken çeyrek final maçları öncesi 5 takım da elenmekten kurtulamadı.

UEFA'nın para ödülü dağıtım kriterlerine göre Türk takımları içinde en fazla geliri Galatasaray, en az geliri Beşiktaş ile Başakşehir elde etti.

Galatasaray'ın para ödülü 53,53 milyon avro



Bu sezon "Devler Ligi"ne direkt katılan Galatasaray, UEFA'nın para ödülleri yönetmeliğine göre "ayak bastı parası" olarak 18,62 milyon avro kazandı.

Ligde oynadığı 8 maçtan 3 galibiyet ve 1 beraberlik çıkartan "Cimbom" bu performansıyla 7 milyon avronun sahibi olurken, ligde elde ettiği dereceyle de 5,08 milyon avroluk gelire uzandı.

Ligde ilk 24'e kalarak son 16 turu play-off turu maçı oynamaya hak kazanan ve 1 milyon avroluk prime uzanan sarı-kırmızılı ekip, son 16 turuna yükselmesiyle kazancına 11 milyon avro daha ekledi.

Yayın havuzu değerlemesinden 6,41 ila 10,41 milyon avro (ortalama 8,41 milyon avro) kazanan Galatasaray'ın, UEFA katsayı kaleminden payına düşen miktar ise 2,42 milyon avro oldu.

Fenerbahçe'nin UEFA geliri 19,47 milyon avro



Bu sezona Şampiyonlar Ligi 3. eleme turundan başlayan ve 175 bin avro ile açılışı yapan Fenerbahçe, sonraki turda (play-off) Şampiyonlar Ligi'nden elendi.

"Devler Ligi"nin kapısından dönen sarı-lacivertli ekip, bir nevi "teselli ikramiyesi" mahiyetindeki 4,29 milyon avroyla ödüllendirildi.

Yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam eden Fenerbahçe; bu organizasyona katılımından dolayı 4,31 milyon avro, ligdeki performansıyla (3'er galibiyet ve beraberlik) 1,8 milyon avro ve ligde elde ettiği dereceyle 1,45 milyon avroluk gelire uzandı.

Son 16 play-off turu oynamasından dolayı hanesine 300 bin avro daha yazdıran "Sarı kanaryalar", yayın havuzu değerlemesinden 4,39 ila 5,59 milyon avro (ortalama 4,99 milyon avro), UEFA katsayı kaleminden de 2,16 milyon avroyu kasasına koydu.

Samsunspor'un geliri 7,89 milyon avro

Samsunspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turundan sezonu açtı ve 175 bin avroyla başlangıç yaptı.

Bu turu geçemeyerek yoluna Konferans Ligi'nde devam eden kırmızı-beyazlı ekip; "ayak bastı parası" olarak 3,17 milyon avro, ligdeki performansıyla 1,33 milyon avro, ligdeki derecesiyle 830 bin avro, son 16 turu play-off turuna kalmasıyla 200 bin avro ve son 16 turu oynamasıyla 800 bin avro kazandı.

Yayın havuzu değerlemesinden payına 570 bin ila 1 milyon 570 bin avro (ortalama 1 milyon 70 bin avro) düşen Samsunspor, katsayı kaleminden de 320 bin avroluk gelir elde etti.

Beşiktaş ve Başakşehir 1 milyon 275'er bin avroyla yetindi

Çıktığı ilk sınavda UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda elenerek Konferans Ligi'ne geçiş yapan Beşiktaş, bu turnuvada da sadece bir tur ilerleyebildi ve play-off'ta Avrupa defterini kapattı.

Başakşehir ise Konferans Ligi 2. eleme turunda dahil olduğu turnuvada 2 tur ilerleyip tıpkı Beşiktaş gibi play-off turunda Avrupa macerasını noktaladı.

Her iki takım da oynadıkları her tur için 175'er bin avro ve Konferans Ligi play-off turunda elenmeleri sebebiyle 750'şer bin avroluk teselli ödülüyle sezonu tamamladı.

PFDK’dan, Beşiktaş’a rekor ceza

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trendyol Süper Lig'den 6 kulübe para cezası verdi

21.03.2026 00:06:00
AA
PFDK’dan, Beşiktaş’a rekor ceza
PFDK’dan, Beşiktaş’a rekor ceza
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trendyol Süper Lig'den 6 kulübe para cezası verdi.

TFF'nin açıklamasına göre PFDK, ligin 26. haftasındaki farklı ihlaller nedeniyle Beşiktaş'a 1 milyon 660 bin lira, Kocelispor'a 920 bin lira ve Hesap.com Antalyaspor, Göztepe, RAMS Başakşehir ve Trabzonspor'a 220'şer bin lira para cezası uyguladı.

Kurul, ayrıca Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan için TÜMOSAN Konyaspor maçının hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 maç men ve 80 bin lira para cezası uygun gördü.

PFDK, Beşiktaş maçında rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi sebebiyle Natura Dünyası Gençlerbirliği sporcusu Sekou Koita'yı 2 maç men ve 53 bin 350 lira para cezasına çarptırdı.

Disiplin Kurulu, ikas Eyüpspor antrenörü Umut Eskiköy'e de müsabaka 4. hakemine yönelik fiili müdahale içeren sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2 maç men ve 53 bin 350 lira para cezası kaydetti.

Trenyol 1. Lig cezaları

PFDK, Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında yaşanan farklı ihlaller nedeniyle SMS Grup Sarıyer'e 660 bin lira, Arca Çorum FK'ye 299 bin 500 lira, Amed Sportif Faaliyetler'e 110 bin lira ve Özbelsan Sivasspor'a da 27 bin lira para cezası verdi.

Öte yandan PFDK, Manisa FK sporcusu Waldir Alenis Vargas Valentin'e ve Esenler Erokspor'un futbolcusu Francis Nzaba'ya 2 maç men ve 26 bin 700 lira para cezası uyguladı.

Kurul, Arca Çorum FK oyuncusu Atakan Akkaynak'ı ve Atakaş Hatayspor'un kaleci antrenörü Ahmet Cihan Abalıoğlu'nu 1 maç men ve 40 bin lira para cezasına çarptırdı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.